2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar ya ben gece uygun uyku pozisyonunu bulamıyorum bi türlü 1 haftadır , sağa dön olmuyo sola dön olmuyo yastıklara boğdum kendimi yine olmuyo, sırt üstü hiç olmuyo,sorun nerde acaba eşimi öteki odaya göndercem bugün , bakalım nası olcak, çapraz yatış denemeleri yapıcam doğum sonrası uykusuzluga hazırlık yapıyo vücut heralde :)

Ben de önüme arkama bacaklarimin arasina falan her yerime yastik koyuyorum eşim bir karış yeree yatıyor. Yakında terk edebilir odayi yine de bi rahat edip uyuyamiyorum malesef herhalde doğum sonrası uykusuzluklarina alıştırma

İyi akşamlar hanımlar
3 gündür bebeğimin hareketleri çok değişti tekme falan Yok sürekli ittiriyor bişeyler yapıyor sığmıyor sanki çok zorlanıyor gibi hissediyorum

Yarın kontrolüm var Doğum için kesin bir gün belirlenecek kilosu ne kadar oldu çok merak ediyorum 3 kiloydu en son 2 hafta da ne kadar almıştır bilmiyorum sanırım bu dönemlerde fazla kilo almıyorlar
Bu arada kızlar şekerim öyle çok yükseklerde çıkmadı maksimum 150 oldu bi kaç kez bu bebeğin şişmesine sebep olurmu ki

Merhaba herkese,

Normalde cok fazla yazmiyorum buraya, belki birkac kere yazmisimdir ama surekli takip ediyorum :)

Simdi yazmak istememin nedeni de bebeklerinizin boyunu kilosunu cok fazla takinti yapmayin demek icin aslinda. Ben yurtdisinda yasiyorum. Hamileligimin 35. Haftasi icindeyim ve su ana kadar sadece 2 defa ultrasona girdim. Ikisi de detayli ultrasondu, birisi 13. haftada digeri de 20. haftalarda yapildi. Daha sonra hic ultrasona girmedim, 30. haftaya kadar ayda 1 muayene oldum, 30-36 haftalar arasi 2 haftada bir muayene oluyorum, simdi de 40. haftaya kadar haftada 1 muayene olacagim. Muayenede doktorun tek yaptigi sey benim kilomu olcmek, gobegimin uzunlugunu olcmek, ve bebegin kalp atisini dinlemek. O kadar. 37-40 arasinda serviks acilmasi da olculecek her hafta bunlara ek olarak.

Bu teknolojisizlikten kaynakli bir durum degil, buyuk bir sehirde yasiyorum, sehrin en iyi hastanesine gidiyorum, ve doktorum da birkac defa yilin en iyi kadin dogumcusu secilmis bir doktor. Dogum fizyolojik bir olay, her hafta bebeginizin boyunu kilosunu ogrenmenize gerek yok aslinda. Ogreniyorsaniz ne guzel, ama bunu benimki 3cm uzun seninki 5 cm kisa diye stres yapmayin, hic gerek yok. Sizin yaptiginiz stres bebeginize 3cm kisa olmasindan cok daha fazla zarar veriyor.

Insallah hepiniz cok guzel ve hayirli dogumlar gecirirsiniz :)

Esim uzun zamandir salonda yatiyor olurda bana vurur falan diye cok deli yatiyor cunku saolsun valla ben koca yatakta serin serin cok guzel yatiyorum gecenlerde cok yorgundu kiyamadim gel diye israr ettim baya yoksa gelmiyor imkani yok ama pisman oldumdemem o ki yatarim derse salona yap yatagini yatsin bir muddet sende rahat et

canim bende yurtdisinda yasiyorun ayni seyleri bendr yasadim buradakiler cok rahat doguma kadar 1 defa kilosunu soyluyorlar sonrasi yok :)

Ben daha önce ada tip da öznur hanıma gittim o muayene acınca şimdi konak hastanesi filiz hanıma gidiyorum memnunum devlet hastanesinde Nermin hanım var o mükemmel ama ona da randevu zor alınıyor benim tercihim hep bayan doktor olmasıydı

Yatar yaa seve seve hemde bayılıyo tv karşısında uyumaya :) ama alışırda araya soğukluk girer falan diye tırsıyorum iyice ev arkadaşı gibi oluruz

Bebegin uzunlugunu ölçmek ne demek? Ultrasonsuz nasıl yapıyor bunu :)
Boy kilo konusunsa cmlere ve gramlara takılmak gerçekten çok gereksiz, o konuda hak veriyorum.
Ama mesela 22.haftada serviks kisalmasi olsa, sizin kilonuza bakarak nasıl anlayacak bunu? Veya 28.haftada bebeğin kilo alımı dursa, kordon düğüm olsa, suyu azalsa, plesentasi yaşlansa, bunlar nasıl tespit edilecek? Her ay ultrasona girmek bence coook gerekli.

Iyi aksamlar kizlar. Bende yazdiklarinizi takip etmeye calisiyorum ama konusuldumu hic bilmiyorum. Son bir haftadir cok kasik batmalarim var heleki oturur kalkerken. Belimde net bir agri sanci yok. Ama tatli tatli agriyor. Boyle kasik batmasi sancisi yasayan varmi. Bizim bebek bas asagi pozisyondaydi acaba kanalami giriyor anlamadim. Yarin oglen nst ve doktor kontrolum var belli olur hersey ama aklima takildi sanki bu aksam daha da artti.

Ben de aynı durumdayım inceden bel ağrısı var, yarın öğlen sorcam ben de doktora, son 1 haftadır böyle oldum, regl sancısı gibi ince sızı ve vajinada kasıklarda tuhaf bi batma hissi , yürürken oluyo daha cok

Benimde ayni canim ya sızı seklinde ama batma hissi gibi enteresan. Afedersin ama sanki vajinamdan ve makattan sanci cikiyor gibi oluyor. Cokda hareketli bebek toplanip duruyor sanki. Ilk olunca da anlamadigim icin herseye evham yapar oldum.

Teşekkür ederim canım yoo biliyorum önemli bir durum olsaydı dediğin gibi söylerdi sadece size de danışayım dedim inş geçicek
Insallah canim. Benzer durumu bende yasadigim icin endiseni ve stresini cok iyi anliyorum. Cok sukur ki gecmisti bizimki ve ben uzulup strese girdigimle kaldim. Ayni seyleri sende yasama isterim. O yuzden rahat ol

Bebegin degilde gobegin uzunlugu demis. Bende onu merak ettim neden olculur acaba? Aciklarsaniz sevinirim :)))) tavsan06

Hamilelik cok farkli bir psikoloji. Evet bazen gereksiz seyleri kafaya takarak abartabiliyoruz ama elimizde degil. Hele ki ilk hamilelikse insan daha da evhamli oluyor. Pimpirikli hamileleriz biz:)))) Ama ben sizinki gibi bir takip olayina sicak bakamadim suan. Oradaki insanlar bu sisteme alistiklari icin normal kabul ediyor olabilir saygi duyarim. Fakat ben teknolojinin nimetlerinden faydalanmaktan yanayim. Aklim cikar benim yahu 9 ay boyunca 2 ultrason ne demek. Herseyi gectim merakimdan catlarim. Daha stresli gecer benim icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…