- 25 Eylül 2012
- 517
- 721
- 103
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #25.961
Ben de önüme arkama bacaklarimin arasina falan her yerime yastik koyuyorumKızlar ya ben gece uygun uyku pozisyonunu bulamıyorum bi türlü 1 haftadır , sağa dön olmuyo sola dön olmuyo yastıklara boğdum kendimi yine olmuyo, sırt üstü hiç olmuyo,sorun nerde acabaeşimi öteki odaya göndercem bugün , bakalım nası olcak, çapraz yatış denemeleri yapıcam doğum sonrası uykusuzluga hazırlık yapıyo vücut heralde :)
Amin canım inşallah :)Maşallah canım bebeğine. Geri kalan zamanı da sorunsuz atlatırız inşallah hepimiz
Sakarya’dayim canim :)))Cok iyi canim hangi sehirdesin sen keske burasi da oyle olsa burda sadece dogum bu fiyatin iki kati ne susleme ne fotograf hicbir sey yok icinde :/
Sakarya’dayim canim :)))Cok iyi canim hangi sehirdesin sen keske burasi da oyle olsa burda sadece dogum bu fiyatin iki kati ne susleme ne fotograf hicbir sey yok icinde :/
Esim uzun zamandir salonda yatiyor olurda bana vurur falan diye cok deli yatiyor cunku saolsun valla ben koca yatakta serin serin cok guzel yatiyorum gecenlerde cok yorgundu kiyamadim gel diye israr ettim baya yoksa gelmiyor imkani yok ama pisman oldumKızlar ya ben gece uygun uyku pozisyonunu bulamıyorum bi türlü 1 haftadır , sağa dön olmuyo sola dön olmuyo yastıklara boğdum kendimi yine olmuyo, sırt üstü hiç olmuyo,sorun nerde acabaeşimi öteki odaya göndercem bugün , bakalım nası olcak, çapraz yatış denemeleri yapıcam doğum sonrası uykusuzluga hazırlık yapıyo vücut heralde :)
canim bende yurtdisinda yasiyorun ayni seyleri bendr yasadim buradakiler cok rahat doguma kadar 1 defa kilosunu soyluyorlar sonrasi yok :)Merhaba herkese,
Normalde cok fazla yazmiyorum buraya, belki birkac kere yazmisimdir ama surekli takip ediyorum :)
Simdi yazmak istememin nedeni de bebeklerinizin boyunu kilosunu cok fazla takinti yapmayin demek icin aslinda. Ben yurtdisinda yasiyorum. Hamileligimin 35. Haftasi icindeyim ve su ana kadar sadece 2 defa ultrasona girdim. Ikisi de detayli ultrasondu, birisi 13. haftada digeri de 20. haftalarda yapildi. Daha sonra hic ultrasona girmedim, 30. haftaya kadar ayda 1 muayene oldum, 30-36 haftalar arasi 2 haftada bir muayene oluyorum, simdi de 40. haftaya kadar haftada 1 muayene olacagim. Muayenede doktorun tek yaptigi sey benim kilomu olcmek, gobegimin uzunlugunu olcmek, ve bebegin kalp atisini dinlemek. O kadar. 37-40 arasinda serviks acilmasi da olculecek her hafta bunlara ek olarak.
Bu teknolojisizlikten kaynakli bir durum degil, buyuk bir sehirde yasiyorum, sehrin en iyi hastanesine gidiyorum, ve doktorum da birkac defa yilin en iyi kadin dogumcusu secilmis bir doktor. Dogum fizyolojik bir olay, her hafta bebeginizin boyunu kilosunu ogrenmenize gerek yok aslinda. Ogreniyorsaniz ne guzel, ama bunu benimki 3cm uzun seninki 5 cm kisa diye stres yapmayin, hic gerek yok. Sizin yaptiginiz stres bebeginize 3cm kisa olmasindan cok daha fazla zarar veriyor.
Insallah hepiniz cok guzel ve hayirli dogumlar gecirirsiniz :)
Canım bende sakarya da yaşıyorum hangi doktora gidiyosun ben araştırma ya gittim hiç bi doktor ilgilenmedi ray var bende dikiş için yalvardım resmen çıldırttılar beniSakarya’dayim canim :)))
Ben daha önce ada tip da öznur hanıma gittim o muayene acınca şimdi konak hastanesi filiz hanıma gidiyorum memnunum devlet hastanesinde Nermin hanım var o mükemmel ama ona da randevu zor alınıyor benim tercihim hep bayan doktor olmasıydıCanım bende sakarya da yaşıyorum hangi doktora gidiyosun ben araştırma ya gittim hiç bi doktor ilgilenmedi ray var bende dikiş için yalvardım resmen çıldırttılar beni
mecbur eskişehire geldim bende doğumu burada yapıcam
Yatar yaa seve seve hemde bayılıyo tv karşısında uyumaya :) ama alışırda araya soğukluk girer falan diye tırsıyorum iyice ev arkadaşı gibi oluruzEsim uzun zamandir salonda yatiyor olurda bana vurur falan diye cok deli yatiyor cunku saolsun valla ben koca yatakta serin serin cok guzel yatiyorum gecenlerde cok yorgundu kiyamadim gel diye israr ettim baya yoksa gelmiyor imkani yok ama pisman oldumdemem o ki yatarim derse salona yap yatagini yatsin bir muddet sende rahat et
Bebegin uzunlugunu ölçmek ne demek? Ultrasonsuz nasıl yapıyor bunu :)Merhaba herkese,
Normalde cok fazla yazmiyorum buraya, belki birkac kere yazmisimdir ama surekli takip ediyorum :)
Simdi yazmak istememin nedeni de bebeklerinizin boyunu kilosunu cok fazla takinti yapmayin demek icin aslinda. Ben yurtdisinda yasiyorum. Hamileligimin 35. Haftasi icindeyim ve su ana kadar sadece 2 defa ultrasona girdim. Ikisi de detayli ultrasondu, birisi 13. haftada digeri de 20. haftalarda yapildi. Daha sonra hic ultrasona girmedim, 30. haftaya kadar ayda 1 muayene oldum, 30-36 haftalar arasi 2 haftada bir muayene oluyorum, simdi de 40. haftaya kadar haftada 1 muayene olacagim. Muayenede doktorun tek yaptigi sey benim kilomu olcmek, gobegimin uzunlugunu olcmek, ve bebegin kalp atisini dinlemek. O kadar. 37-40 arasinda serviks acilmasi da olculecek her hafta bunlara ek olarak.
Bu teknolojisizlikten kaynakli bir durum degil, buyuk bir sehirde yasiyorum, sehrin en iyi hastanesine gidiyorum, ve doktorum da birkac defa yilin en iyi kadin dogumcusu secilmis bir doktor. Dogum fizyolojik bir olay, her hafta bebeginizin boyunu kilosunu ogrenmenize gerek yok aslinda. Ogreniyorsaniz ne guzel, ama bunu benimki 3cm uzun seninki 5 cm kisa diye stres yapmayin, hic gerek yok. Sizin yaptiginiz stres bebeginize 3cm kisa olmasindan cok daha fazla zarar veriyor.
Insallah hepiniz cok guzel ve hayirli dogumlar gecirirsiniz :)
Canım nts'de sancı çıktı ama oyle cok onemsenecek duzeyde değil. Rahim kendini doguma hazırlıyor bu cok normal dedi. Bizim icin onemli olan duzenli kasılmalar dediSordun mu canım karın sertliğini, ne dedi doktor?
Ben de aynı durumdayım inceden bel ağrısı var, yarın öğlen sorcam ben de doktora, son 1 haftadır böyle oldum, regl sancısı gibi ince sızı ve vajinada kasıklarda tuhaf bi batma hissi , yürürken oluyo daha cokIyi aksamlar kizlar. Bende yazdiklarinizi takip etmeye calisiyorum ama konusuldumu hic bilmiyorum. Son bir haftadir cok kasik batmalarim var heleki oturur kalkerken. Belimde net bir agri sanci yok. Ama tatli tatli agriyor. Boyle kasik batmasi sancisi yasayan varmi. Bizim bebek bas asagi pozisyondaydi acaba kanalami giriyor anlamadim. Yarin oglen nst ve doktor kontrolum var belli olur hersey ama aklima takildi sanki bu aksam daha da artti.
Benimde ayni canim ya sızı seklinde ama batma hissi gibi enteresan. Afedersin ama sanki vajinamdan ve makattan sanci cikiyor gibi oluyor. Cokda hareketli bebek toplanip duruyor sanki. Ilk olunca da anlamadigim icin herseye evham yapar oldum.Ben de aynı durumdayım inceden bel ağrısı var, yarın öğlen sorcam ben de doktora, son 1 haftadır böyle oldum, regl sancısı gibi ince sızı ve vajinada kasıklarda tuhaf bi batma hissi , yürürken oluyo daha cok
Insallah canim. Benzer durumu bende yasadigim icin endiseni ve stresini cok iyi anliyorum. Cok sukur ki gecmisti bizimki ve ben uzulup strese girdigimle kaldim. Ayni seyleri sende yasama isterim. O yuzden rahat olTeşekkür ederim canım yoo biliyorum önemli bir durum olsaydı dediğin gibi söylerdi sadece size de danışayım dedim inş geçicek
Bebegin uzunlugunu ölçmek ne demek? Ultrasonsuz nasıl yapıyor bunu :)
Boy kilo konusunsa cmlere ve gramlara takılmak gerçekten çok gereksiz, o konuda hak veriyorum.
Ama mesela 22.haftada serviks kisalmasi olsa, sizin kilonuza bakarak nasıl anlayacak bunu? Veya 28.haftada bebeğin kilo alımı dursa, kordon düğüm olsa, suyu azalsa, plesentasi yaşlansa, bunlar nasıl tespit edilecek? Her ay ultrasona girmek bence coook gerekli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?