2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

Benim gobegimin uzunlugunu olcuyor, bebegin uzunlugunu bilmiyoruz :)
20. haftalarda sizin de dediginiz gibi serviks uzunluguna, bebege giden kan akisina detayli ultrasonda bakiliyor. Diger haftalarda bebegin kalp atisi, annenin kilo alimi, ve annenin gobek uzunlugu beklenen oranlardaysa zaten bu bahsettiginiz sorunlar yok demektir. Eger doktor herhangi bir sekilde bir sorun oldugunu dusunurse zaten ultrasona aliyor tabi ki aninda. Kordonun dolanmasi ise cok normal bir durum, normal doguma engel sayilmiyor.

Evet acikliyim hemen :) Gobek derken aslinda uterusun uzunlugunu olcuyorlar. Yani doktor eliyle uterusunuzun nerede baslayip nerede bittigini bulup (kasiklarin oradan baslayip, kaburga kemiklerinin altina kadar cikiyor) bunun uzunlugunu olcuyor. Mesela 35. haftanizdaysaniz, o uzunlugun 35 cm olmasi gerekiyor. 2 cm'lik farkliliklar normal kabul ediliyor. Yani 33-37 cm arasi cikarsa bu normal kabul ediliyor.
Acikcasi ultrasonla ilgili diger bir konu da, her ne kadar zararsiz gibi gorunse de, surekli ultrasona girmenin uzun surede ne gibi etkileri oldugu ile ilgili yapilan bir calisma yok. O yuzden doktorlar surekli ultrason kullanmaya sicak bakmiyorlar. Nerdeyse tum Amerika ve Avrupa'da durum boyleyken ben Turkiye'de surekli ultrasona bakilmasini daha garip karsiliyorum :)) Ama arada da ozeniyordum hic goremiyorum yuzunu diye, o da ayri tabi :)

Kizlar fl degeri nedir toplam boy uzunlugu mu bacak boyu uzunlugu mu benim dr um bugun fl degerinin 33.3 cm oldugunu soyledi bu konuda bilgisi olan arkadaslar bilgilerini paylasanilirler ni acaba

Vay be cok ilgincime gitti gobek uzunlugunun olculmesi. Daha once hic boyle bisey duymamistim. Evet ultrasonun zararlari hakkinda soylentiler var ama bizim ulkemizde biz boyle alismisiz boyle gidiyoruz iste. Alismis kudurmustan beter derler ya bizimki de o misal:))) Eminim ki bir cogumuzun elinden gelse her hafta ultrasanoz gireriz. Bende dahil... Sizin kacinci gebelik

Kizlar fl degeri nedir toplam boy uzunlugu mu bacak boyu uzunlugu mu benim dr um bugun fl degerinin 33.3 cm oldugunu soyledi bu konuda bilgisi olan arkadaslar bilgilerini paylasanilirler ni acaba
Fl bacak kemiği uzunluğu. Bunu 7 ile çarpınca bebeğin toplam uzunluğu bulunuyor ortalama olarak. 33 cm diye fl olamaz. Fl 6 olsa, 7 ile çarpınca bebek toplam 42 cm demek oluyor. Genelde ultrason kağıdında yazıyor, ordan bakabilirsiniz, 33 olmaz yanlis anlaşılmadır.

Benim 20.haftada hersey normalken 22.haftada serviks kisalmasi basladi, önlem aldık. Kordon dolanmasi degil, kordonun dugumlenmesi dedim, yani kendi içinde dugumlenmesi. Kordondaki kan akışının zedelenmesi, bebeğin suyunun azalmasi, plesentanın yaşlanması. Bunlar ciddi tehlikeler. Ultrason olmadan da anlamak imkansız. Sık kontroller evet belki gereksizdir ama ayda bir bence çok ideal. Yüzünü görmek işin eğlence kısmı biraz, doktorum gösterirse gösteriyor, yoksa sormuyorum bile, diğer ölçümleri ve sağlığı daha önemli.
Aslında ultrasonun zararlı olabileceği de doğru. Ama bize verdiği bilgiler dogrultusunda, zararlı şeyleri tespit etmesi ihtimali daha yüksek.

Iyi geceler anneler :) bu aralar hafif mide bulantilarim var benim gibi olan var mi normal mi ki
15 hafta her yedigimi çıkardım malesef. Sonra tamamen geçmişti, 22 hafta civarında geri döndü. Su anda da malesef yoğun bulantı ve bazen de kusmalar devam ediyor sanırım normaldir, hamileligin en büyük belirtisi zaten bulantı. Doktora sormuyorum bile

Benim 18.hafta civari gecmisti bulantilar ama bir haftaya yakindir hafif de olsa geri dondu.acaba enfeksiyon falan mi var diye korktum acikcasi.kontrolume yaklasik bir hafta var o zamana kadar bol su iceyim en iyisi:)

Ben varım :)) normalde hiç midem bulanmadı desem yalan olmaz ama son bir haftadır ara ara bulanıyor
Benim 18.haftadan sonra bitti bulantilar ama simdi yine yoklamaya basladi midem cok yanmiyor hatta cok nadir mide yanmasi yasiyorum ama bulaniyor niyeyse:)

Kafanın haftası, göbeğin haftası söyleniyor ya bir de flnin haftası söyleniyor, önce cm sonra hafta söyleniyor sizin de boyu 33+3 çıkmıştır bence hafta olarak yani, cm değildir.

Ilk gebeligim

Evet haklisiniz riskli gebeliklerde kesinlikle takip cok onemli.

Ben sadece bebegin boyu ve kilosunu takinti yapan cok kisi gordum, onun hic onemli olmadigini, ona stres olmak yerine su kalan son haftalarin tadini cikarmalari gerektigini soylemek istedim :)

İnstagramdan bilmiyorum takip eden var mıdır Ebe Nazife Can diye bir kadın var adındanda belli olduğu gibi ebe. Kadın benim doğum yapacağım hastahanede ebe olduğu için takip ediyorum ve çok bilgili baya iyi bilgiler veriyor. Yeni bir şey öğrendim benim gibi bilmeyen var ise öğrenmiş olsun istedim. Benim yaklaşık 10 haftadır filan göğüslerimde ki damarlar aşırı belirginleşti baya baya kopkoyu şekilde gözüküyor e bide beyazım iyice dikkatimi çekmişti acaba bu bir sorun mu diyordum. Bugün canlı yayın yaptı orda sorma fırsatı buldum, damar belirginleşmesi doğum sonrası bol süt olacağının göstergesiymiş kızlar. Yani damarları çıkmayanın sütü olmayacak diye tabi ki bir şey yok ama damar çıkması bunu gösteriyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…