2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
D Didem2838 Begumsav sevgice26 M Mary1617 cevaplar için çok tşk ederim..
5 senedir hatta 6 diyeuim çünkü az kaldı evliyiz. Çocuk istiyorduk olmuyrodu. Eşimde sperm hareketi %5 morfoloji %1 bende ise polikistik over vardı. Tüp bebek için karar verdik para toplamaya başladığımız ilk ay hamile olduğumu öğrendim şükür. Gebeliğimin başındam beri 15 günde bir doktora gittik bişi olmasın diye. Keza iyiki gitmişim. Tevafuken doktor 19.haftada rahim ağzımın kısaldığıjı hunileşme olduğunu gördüm ve serklaj denen işlem uygulandı. İsteyen yputube a yazıp bakabilir o demli ürkütücü bir işlem. Ha tamam uyuşturuyor seni görmüyprsun ama inanın doğum yapmış kadar kötü.
Kaldı ki 19. Haftada atılan dikişin garantisini bana hiç veremedi. Sadece sancın olursa suyun gelirse açacam dikişi doğum gerçekleşir dedi. Dikişi açma sebebi sancıyı bir yerden sonra kesemeyecek durımda olursa en azından dikiş rahmi yırtmasın

Ben , eşim , ailelerimiz ve çok samimi arkadaşlarımız 19. Haftadan beri panik içerisindeyiz. Alışverişi bile ben geçtiğimiz hafta bitirdim. Yarısını netten alarak dokunmada görmeden.

19. Haftadan beri işe gitmiyorum psikolojim alt üst oldu. Sürekli evdeyim evet diğer arkadaşlar gibi yatmadım daha beter olan var ama ben inanın çok yoruldum bu süreçte. Sürekli aman dikişin açılır aman sancın gelir aman bişi olur hele bi 32 olsun hele bi 28 olsun diyolar. Asker yolu bekler gibi gün sayıyoruz.

En son 6 ekimde sancım olduğu için dr.a gittim. 34.haftaya girdik Allahtan. Ona rağmen ya doğarsa ya yaşamazsa bi sürü stres. Artık zavallı doktor beni de teselli etmeye çalıştı işi bırakıp
Kendi doktroum yoktu çünkü akşamdı.

6 ekimden sonra karar verdim daha fazlasını kaldırmıyor bedenim. Bebeğimin organları geliştiği an doktor tamam miadında dediği an doğurmak istiyorum.

Serklajı yapan doktorum 40.haftaya dek beklemeyi istiyor sebebi ise açıkçası reklam. Neden mi şöyle anlatayım size. Serklaj yaptı ya bana. Benim üzerimden prim yapacak pazarlama manyıüı. Çünkü bana serklajı yaparken dedi 40. Haftada doğuran 2 hastam var dedi.

Diğeri ise 37 de dikişi alırız normal istersen ha yok dersen 38 de sezeryan yaparız dikişi de sezeryan sırasında açarım dedi.
Bir daha o dikiş için heleki ayıkken o masaya yatmak istemiyorum.
Normal doğumu hele düşünemiyorum. Zaten sezeryanda da genel anestezi isteyeceğim.
Çok uzun oldu özür dilerim ama sizler anlarsınız ancak beni.

Yine de bin şükür Allahıma beni evladımla bu güne getirdi. Bizim için herşey hayaldi.

Ben hiç açıklık kontrol ü vs. Olmadan . Direk sezeryan istiyorum demstim. Olmadım da

Ben hiç açıklık kontrol ü vs. Olmadan . Direk sezeryan istiyorum demstim. Olmadım da
Bende senle aynı fikirdeyim. Doğurma özgürlüğü kısıtlanamaz bence. Ben o anları tekrar tekrar yaşamak yaşadıkça lohusa depresyonuna girmek istemiyorum. Sezeryan zararlı olsa yasaklanırdı o da bir doğum yöntemi tamam belki normal doğum daha iyi bilemem ama anne psikolojisi önemli. Geçen gece gözlerimle normal doğum yaparken kadını anırırken gördüm. Resmen anırıyordu zavallı ya. Epiduralli olmasına rağmen anırıyordu. Karnının grdiği şekilleri görünce bende şoka girdim

Canim ya benimde kizimda 7.ayda o muayeneyi yapmaya bir basladi ta ki doguma kadar bana cok zor gelmisti. Simdi de p.tesi muayenem var simdiye kadar hic yapmadi ama sezaryen istiyorum deyince yapmaz herhalde. Yapacak olsa da yaptırmam catala cikmak idam sehpasina cikmak gibi geliyor bana. Elim ayagim titriyor resmen.

cNm ayni fikirxdym cok acimisti benmki de cok garipti

Sana bi tavsiyede bulunayimmi canim? Ben ilk dogumumda 35+4 gunlukken suyum geldigi icin 5 saat normal dogum sancisi cekip son anda hic acilmam olmadigindan spinal anestezili sezaryenle bebegime kavustum. Benim tansiyon sorunumda oldugundan tansiyonu kontrol altinda tutmak icin spinal anestezi uyguladilar ve o kadar terslige ragmen ( anlatsam roman olur :) harika bir dogum deneyimi yasadim. Ilk bebegimi ben gordum ilk sesini ben duydum mukemmeldi gercekten. Dogum sonrasi da hemen ayaga kalktim ve bebegimle ilgilenebildim. Sana tavsiyem eger psikolojin kaldirirsa (Ki bence cok rahatti) genel anestezi isteme. Doktorunun tavsiyesine gore Spinal ya da epiduralle sezaryen dogum yap. Bu arada moral olsun diye soyleyeyim kizim 35+4 te 2730 kg dogdu ve allahima sukur ki hic kuvezde kalmadan kucagima aldim. Hakkinda hayirlisi olsun canim.

Bende panik atak var. O yüzden genel istiyorum. Ama belki Rabbim cesaret verir o an.

Tatlım benim oğlum ilk hissettiğim zamanlardan beri çok sert hareketli olan bir bebek değil. Evet bazı saatler onun uyanma saatleri ve o saatlerde normalden biraz daha hareketli ama yinede sert değilde daha çok dokunma kayma gerinme gibi şeyler. Karakterle alakalıymış sanırım bu. Ben annemi kanırtırmışım karnını bir yandan öbür yana çekermişim ki o kadar hareketliymişim ki dayanamayıp 37 de doğmuşum, gerçektende kabıma pek sığmam, acaip hareketliyimdir.

Kuzum maşallah ama zaten kendi gelmeyi istediği için küveze girmemesi çok normal. Eğer suyun gelmemiş olsaydı ve sezaryen olsaydın aynı gün o zaman girerdi. Bebeğin ciğerlerinde birikip salınan sürfaktan maddesiyle başlıyor doğumlar. Yani ciğerler ne zaman hazır olursa o zaman başlamış oluyor. Ben bunu ilk okuduğumda çok şaşırmıştım. Bencede epidural ya da spinal daha iyi birer yöntem anestezi için

Oy Oyyy . Karakterle alakali ise demek ben bu oglusumà yetişemiorüm. Millet hep bu cocuk yaramaz şımarık dedikce hayır benim oğlum hareketli! ! Derim. Bi de kardeşi gelecek ki vay ki vay allah sağlık versin

Ben normal dogumla basladim canim ama sezaryenle sonuclandi. bir de erken gelecegini doktorum onceden anladigi icin (ki bence doktor faktoru cok onemli) ciger gelistirici igne de yapilmisti. Valla ilk dogumumda yasamadigim kalmadi. Simdi hepsi tecrube oldu iste. Allah yardim ediyor gercekten..bakalim bu dogumum zamaninda olabilecek mi

Benimde aynı cnm hareketleri artik canımı yakıyor bazen geriliyo herhalde ayagi karnimdan cıkıcak gibi geliyor.bende 37 ye giricem kız bebisim..

Bende öyleyim canım sanki dönerken tırnaklarıyla yırtıyor galiba kemikli olduğu için oluyor rahat ol hemen uzan o zaman biraz daha rahtlarsin

öncelikle geçmiş olsun canım. Bende çok kasmıştım kendimi. Bende normal doğuma cesaret edemeyenlerdenim :) miyom yüzünden riskim var zaten fakat miyom olmasaydı da yine sezeryan olurdum sanırım. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…