- 18 Ocak 2017
- 758
- 349
- 18
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #26.281
Bu spinal ile epidural arasındaki fark nedir ben hala anlamadımSana bi tavsiyede bulunayimmi canim? Ben ilk dogumumda 35+4 gunlukken suyum geldigi icin 5 saat normal dogum sancisi cekip son anda hic acilmam olmadigindan spinal anestezili sezaryenle bebegime kavustum. Benim tansiyon sorunumda oldugundan tansiyonu kontrol altinda tutmak icin spinal anestezi uyguladilar ve o kadar terslige ragmen ( anlatsam roman olur :) harika bir dogum deneyimi yasadim. Ilk bebegimi ben gordum ilk sesini ben duydum mukemmeldi gercekten. Dogum sonrasi da hemen ayaga kalktim ve bebegimle ilgilenebildim. Sana tavsiyem eger psikolojin kaldirirsa (Ki bence cok rahatti) genel anestezi isteme. Doktorunun tavsiyesine gore Spinal ya da epiduralle sezaryen dogum yap. Bu arada moral olsun diye soyleyeyim kizim 35+4 te 2730 kg dogdu ve allahima sukur ki hic kuvezde kalmadan kucagima aldim. Hakkinda hayirlisi olsun canim.
Öncelikle sakin ol çevrende seni strese sokan kim varsa uzaklaştır her kim olursa olsun. Emin ol çok daha iyi olacaksın Şu kadarını anlatayım 2. Tüp bebek denememiz 6. Haftada ilaçlar alerji yaptı sonrasında kanama başladı 14. Haftaya kadar devam etti 14. Haftada kanama durduğu zaman serklaj yapıldı 6. Haftadan beri yatıyorum mecbur işten ayrıldım evden sadece doktor kontrolü için çıktım hala da öyle sürükle yatıyorum . Kanamam olduğu zamanlar duyduğum en küçük bir üzüntülü haber bile kasılma yapıyor va kanamaları arttırıyordu bunu bile bile kaynanam olmayacak şeyleri anlatıp durdu. annem, ben, samimi olduğum bir komşum ne kadar tembihlesek de kadın bildiğini okudu kim öldü kim kaldı sürekli başımda güya ben yataktan çıkamadığım için yardım ediyor en son eşime dedim annenle konuş diye eşimden aldığım cevap bu evde tek oda yok konuşmaya başladığında öteki odalara geç dinleme oldu tabi bana gelenler geldi eşimle ciddi bir kavga ettik. Tabi sonrasında o sinirle sancı başlayıp çok kötü olunca eşim de bebeği kaybetme korkusu başlayınca anladı beni neler çektiğimi. 2 aydır kaynanam Gelemeyor eve. Erken Doğum riskimiz var doktorum hedefi 34. Haftayı görebilmek bana göre 36yı görsek yetecek. Allah'a binlerce kez şükürler olsun bu güne kadar sağ salim geldik inşallah 36-37.haftaları da sıkıntısız şekilde görürüz Allah herkese bebeğini sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin.D Didem2838 @Begumsav @sevgice26 M Mary1617 cevaplar için çok tşk ederim..
5 senedir hatta 6 diyeuim çünkü az kaldı evliyiz. Çocuk istiyorduk olmuyrodu. Eşimde sperm hareketi %5 morfoloji %1 bende ise polikistik over vardı. Tüp bebek için karar verdik para toplamaya başladığımız ilk ay hamile olduğumu öğrendim şükür. Gebeliğimin başındam beri 15 günde bir doktora gittik bişi olmasın diye. Keza iyiki gitmişim. Tevafuken doktor 19.haftada rahim ağzımın kısaldığıjı hunileşme olduğunu gördüm ve serklaj denen işlem uygulandı. İsteyen yputube a yazıp bakabilir o demli ürkütücü bir işlem. Ha tamam uyuşturuyor seni görmüyprsun ama inanın doğum yapmış kadar kötü.
Kaldı ki 19. Haftada atılan dikişin garantisini bana hiç veremedi. Sadece sancın olursa suyun gelirse açacam dikişi doğum gerçekleşir dedi. Dikişi açma sebebi sancıyı bir yerden sonra kesemeyecek durımda olursa en azından dikiş rahmi yırtmasın
Ben , eşim , ailelerimiz ve çok samimi arkadaşlarımız 19. Haftadan beri panik içerisindeyiz. Alışverişi bile ben geçtiğimiz hafta bitirdim. Yarısını netten alarak dokunmada görmeden.
19. Haftadan beri işe gitmiyorum psikolojim alt üst oldu. Sürekli evdeyim evet diğer arkadaşlar gibi yatmadım daha beter olan var ama ben inanın çok yoruldum bu süreçte. Sürekli aman dikişin açılır aman sancın gelir aman bişi olur hele bi 32 olsun hele bi 28 olsun diyolar. Asker yolu bekler gibi gün sayıyoruz.
En son 6 ekimde sancım olduğu için dr.a gittim. 34.haftaya girdik Allahtan. Ona rağmen ya doğarsa ya yaşamazsa bi sürü stres. Artık zavallı doktor beni de teselli etmeye çalıştı işi bırakıp
Kendi doktroum yoktu çünkü akşamdı.
6 ekimden sonra karar verdim daha fazlasını kaldırmıyor bedenim. Bebeğimin organları geliştiği an doktor tamam miadında dediği an doğurmak istiyorum.
Serklajı yapan doktorum 40.haftaya dek beklemeyi istiyor sebebi ise açıkçası reklam. Neden mi şöyle anlatayım size. Serklaj yaptı ya bana. Benim üzerimden prim yapacak pazarlama manyıüı. Çünkü bana serklajı yaparken dedi 40. Haftada doğuran 2 hastam var dedi.
Diğeri ise 37 de dikişi alırız normal istersen ha yok dersen 38 de sezeryan yaparız dikişi de sezeryan sırasında açarım dedi.
Bir daha o dikiş için heleki ayıkken o masaya yatmak istemiyorum.
Normal doğumu hele düşünemiyorum. Zaten sezeryanda da genel anestezi isteyeceğim.
Çok uzun oldu özür dilerim ama sizler anlarsınız ancak beni.
Yine de bin şükür Allahıma beni evladımla bu güne getirdi. Bizim için herşey hayaldi.
Spinal anestezi daha ince igne ile omurlardaki spinal sivi icine yapiliyor ve hemen uyusturma sagliyor. Epidural anestezi ise daha kalin bir igneyle epidural aralik denilen bolgeye uygulaniyor ve uyusma olmasi icin daha uzun sure bekleniyor. Spinalde 1 kere anestezi aliniyor tekrari olmuyor ama epiduralde igne yapilan araliga bir katater takili kaliyor ve agri olmasi durumunda ozellikle dogum sonrasi ihtiyac duyuldukca yeniden ilac verilebiliyor. Epiduralde bas agrisi olmazken spinal anestezi de genelde bas agrisi yasaniyor ama ben yasamamistim.Bu spinal ile epidural arasındaki fark nedir ben hala anlamadım
Ben cam aldım aventin. Kaynar süt ya da mama vermeyeceğimiz için cam olursa yüzü yanarları dinlemedim. Sonucta ilerde alıştırma bardaklarına geçecek ve onlar cam olmuyor ama camın sterilizasyonu daha kolay olduğu için tercihim cam oldu.Kızlar ya ben biberon konusunda çok kararsızım sizler ne tercih ettiniz cam mi almaliyim yoksa zararsız plastik mi avent mi Dr Browns mu iyice karisti kafam benim ya sizin tercihleriniz neler oldu
Avent aldim cnm.Kızlar ya ben biberon konusunda çok kararsızım sizler ne tercih ettiniz cam mi almaliyim yoksa zararsız plastik mi avent mi Dr Browns mu iyice karisti kafam benim ya sizin tercihleriniz neler oldu
Kızlar ya ben biberon konusunda çok kararsızım sizler ne tercih ettiniz cam mi almaliyim yoksa zararsız plastik mi avent mi Dr Browns mu iyice karisti kafam benim ya sizin tercihleriniz neler oldu
kizlar konusuldu mu bilmiyorum ama yakin zamanda bir doguma sahit oldum yakinmdi bebecok dogduktan sorna donduuu ebeler kendi 1 ince 1 hastane cikisi battaniyesnn disinda annesinjn salini falan sardilar dusunun ve havalsrda cok daha sicakti yani dogan bebek usur dediler. o yuzden ozzellikle arastrdm hast cantasjna 2 ince 1 hazir yumos battaniye 1 de orgu koydumaklinzda bulunsn
mrb cnm benmde oluyordu erikleri annem kaynatip suzgecten gecirdi sicak kavanozlara doldurdu kabizlik olcgi zaman 2 kasik cikarp uzerne sicak su eklyrm hem.cok lwzzetli oluyor icmesi hemde 1 saate rahatlams tuvwletIyi günler kızlar. Kabızlık sorunu olan ve buna çozum bulan arkdslar yardim etsin 2 gundur ölecemçok ıkındığm için korkuyorum bebeğede birsey olacak diye
Activia benim kabızlıgıma birebir geliyor.Iyi günler kızlar. Kabızlık sorunu olan ve buna çozum bulan arkdslar yardim etsin 2 gundur ölecemçok ıkındığm için korkuyorum bebeğede birsey olacak diye
Kızlar bebislerinizın özellikle erkek olanların hareketleri nasıl benim ki canımı yakıo çoğu kez ve sanki hiç uyumuyo. Bu haftalar da böyle mi oluodu yani 32 icndeyim. Hatırlayamıyorum . Kaçıncı haftaya kadar böyle devam eder
Kızlar benim doktorlarda mı sıkıntı var. Biri diyorki 39 da sezeryan yaparım diğeri 38 de diyor. Bende psikoloji kalmadı. Açıkçası ben 37+3 gibi bebeğim doğsun diyorumç ha tabi bunlar iyi senaryo. Biliyorsunuz bende rahim ağzı yetmezliği var. Ve ben erken doğum riski ile karşı karşıyayım. Ama dün yapılan son ölçüme göre dikişe kadar 3.5 cm rahim ağzı uzunluğum var ve bebek aşağıda olmasına rağmen hunileşme söz konusu değil. Sezeryan olacak arkadaşlar sizlerin doktorları hangi süreyi söyledi. 37 den sonra miad sayılmıyormu illa 39 u beklemek neden. Benim gerçekten 19.haftadan beri psikolojim alt üst ve gerçekten sinir krizi geçiriyprum en ufak sorunda . Sanırım bebeğin kilosu kadar annenin psikolojisi de önemli. Yani tüm organlar 37 de gelişmiş sayılmıyormu ayınlatın nolur beni
Kızlar ya ben biberon konusunda çok kararsızım sizler ne tercih ettiniz cam mi almaliyim yoksa zararsız plastik mi avent mi Dr Browns mu iyice karisti kafam benim ya sizin tercihleriniz neler oldu
Iyi günler kızlar. Kabızlık sorunu olan ve buna çozum bulan arkdslar yardim etsin 2 gundur ölecemçok ıkındığm için korkuyorum bebeğede birsey olacak diye
Ben avent cam biberon aldim canimKızlar ya ben biberon konusunda çok kararsızım sizler ne tercih ettiniz cam mi almaliyim yoksa zararsız plastik mi avent mi Dr Browns mu iyice karisti kafam benim ya sizin tercihleriniz neler oldu
Benim de karnim sık sık sertlesmeye basladi bu aralar kasilma normal olabilir ama suyun sinirdaymis canim doktoruna guven benceMerhaba kızlar size bir sorum.var 36+5haftaligim.suyum sınırda artık oğlumun kilosu da boyuda iyi şükür ama de haftalık nst varken Birgün durup Birgün nstye çağırdı beni. Ve ben içime öküz oturmuş gibi hiç bir şey sormadım dr bnm.gibi olan varmı acaba ne yapmam gerek sinirda suyumkafam karışık durumda heran herşey olabilir değilmi tabi kasılmalarım da var bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?