2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Günaydın Kızlar
Öğretmen arkadaşlara bişey soracam süt iznimiz olduğu zaman nöbet tutma zorunluluğu var mı?

Canım eşime sordum evet öyle bir şey varmış nöbet tutma zorunluluğun yok ayrıca dilekçe ile her gün kaç saat dersin olursa olsun 1 buçuk saat iznin varmış emzirme izni dedi :)

Canım eşime sordum evet öyle bir şey varmış nöbet tutma zorunluluğun yok ayrıca dilekçe ile her gün kaç saat dersin olursa olsun 1 buçuk saat iznin varmış emzirme izni dedi :)
Ben oglusumda nöbet tutmamistim. Bu arada ben bugun 31 haftayi bitirdim 32 ye girmiş oldum. Gittim devlet hastanesine ultrasona göre 30+3 sun veremeyiz dedi. 1 haftalık normal rapor aldım . 1 hafta daha alman gerekli dedi.
Kızlar bi yardım edin ya bu analık izni için 32 mi bitmeli. Ben oglusum da öyle yapmamstim. ..

Kasım anneleri denediğiniz bebişe kilo aldıran besinler varmı biraz zayıfız da 31 haftalık 1550 grdı
Ay az önce ultrasonda n geldim kilo sormayı unuttum. Devlet hastane si ne tuhaf
Ne görüntüyü gösterdi ne bişi dedi sonuca amniyon sıvı az almıştır onu da sonra gördüm. Kimse yorumlamadi. Bu KÖTÜ Bisi Dimi

Kasım anneleri denediğiniz bebişe kilo aldıran besinler varmı biraz zayıfız da 31 haftalık 1550 grdı
Hiç üzülme, benim de 31.haftada bir doktora göre 1490, bir doktora göre 1340 gramdi. Iki doktor da, bebeğin suyu iyi, plesentada yaşlanma yok, bebegi besleyen damarlarda sorun görünmüyor dedi. Demek ki vücut yapısı olarak biraz zayıf olacak, her cocuk tosun gibi doğmak zorunda değil dedi hep doktorum. Yani az kilo almasının özel bi sebebi yoksa, boşuna uzme kendini. Ben perişan oldum resmen. 26 ve 27 haftalar arasında baska sebeplerden dolayı sık kontrole gittim, 1 haftada 170 gram almıştı. Şimdi 4 haftada 500 gram almıştı. Ama mesela doktor, bir haftada 170 gram alamaz o haftada diyor. Ayni aletle, ayni doktor, 1 dakika arayla ölçüm yapsa, yine de boy kilo fark eder milimetrik ölçümler ve 230 gram arti eksi yanilma payı var diyor. Yani bebeğin organlarinda sorun yoksa hicbirsey olmaz. 32.haftada gittiğimde 1740 gram olmuştu. Doğum kilosu olarak 2800ü bulur dedi, o da yeter bize inşallah.
Doktorum her gun muz, et, yoğurt yememi istedi. Ceviz, findik, badem, yumurta, peynir, süt, yoğurt, et mutlaka her gün yiyorum. Yiyebildigim zamanlarda da pekmez ve bulgur yiyorum.

Anlayamadim, rapor falan mi yazdi amniyon sıvısı azalmıştır diye? Sana hic birsey söylemedi mi? Ciddi bir azalma tehlikelidir tabii ki, söylemesi lazim. Hatta arkadasim 37.haftada hastanede yattı suyu azaldığı için. Bence bir doktora daha git mutlaka, azaldığından emin ol. 1 hafta sabah akşam birer bardak taze sıkılmış havuç suyu iç ve her gün bir armut ye. Doktorum söyledi. Ama azaldığından emin olunca yap. Belki az olmayan bir su için zararli olabipir

O doktordan doktora değişiyor sanırım ama genelde son adet tarihine göre veriyor doktorlar çünkü sonuçta bir hafta geride olan birden 2 hafta atıyor. Bence bir doktora daha sor rahat etme açısından çünkü adet tarihine göre vermesi lazım...

32+0 olmasi gerek demişti doktorum rapor için. Ben çalışabilir raporu aldım bikaç hafta daha çalışıcam nasipse
Bu mesajı şimdi görüyorum ya. Gittim doktor vermedi 30+3 sun olmaz dedi. Daha iki haftan var dedim ama ben adet tarihine göre bugün 31+0 im. 1 hafta daha rapor aldım ama doktor 2 hafta lazım dedi

Burada 7. Gün kontrolü var doğum yaptığın hastaneye götürüyorsun ve benim kızımda sarılık o zaman ortaya çıkmıştı. Ayrıca aile hekiminin ebe ile ev ziyareti var ilk 7 gün içinde ve ben çok memnun kalmıştım. Aile hekimi evde bebeği baştan ayağa kontrol etmişti, evin ısısını ölçmüş, ebe sütüme bakmış nasıl emzirdiğime bakmıştı ( ben nedense memeyi hafif sıkarak veriyordum- sanki sıkınca daha çok süt çıkar mı düşünüyordum ne) yaptığım yanlışları söylemişti, beslenmemi incelemiş, kanamama bakmış ve bebeğin ilk banyosunu istersem yaptırabileceklerini söylemişlerdi ama gerek duymamıştım. Bence özellikle ilk bebekte ve anne benim gibi yalnızsa çok büyük nimet.

Ve malesef biz sarılık kontrolünden sonra 30. Gün kontrolüne kadar hastaneye gitmemiştik. 30. Gün gittiğimde bebeğim Doğum kilosunun altına düşmüştü, hiç doymamış, büyümemiş ve sütüm beslememiş. Şimdiki aklım olsa haftada bir en kötü aile hekimine götürürdüm, sütüm yetiriyor mu her şey yolunda mı baktırırdım çünkü dediğim gibi tecrübesiz ve tek başınaydım. Bu sebeple 2. Bebeğim olmasına rağmen ben aile hekiminin ve ebenin ziyaretini faydalı buluyorum, burada tek ziyaret var ama 5 gün olsa canıma minnet seve seve kabul ederdim.

Arkadaşlar ödem diyenler olmuş. Tuzu kesiyorsaniz, mutlaka dışarıdan iyot alın, ihmal etmeyin. Kullandığınız vitamin takviyelerine bir bakın, içinde iyot varsa tamam ama eğer yoksa mutlaka dışarıdan iyot takviyesi alın.

Aldım ve koydum. Benim kızıma şekerli ve reklamlarda çıkan uyduruk bir mama vermişlerdi, belki ondan belki denk geldi bilmiyorum kızım hep tatlı şeylerden hoşlandı hala da öyle. Sebze ile arası hiç olmadı, ben o mamaya ve daha sonrasında kullandığım mamaya bağlıyorum damak tadını.
Bu sefer ne olur ne olmaz diye keçi sütlü daha tuzlumsu kaliteli bir mama alıp çantama koydum. Verilecekse bari bunu versinler diyeceğim.

Hangi mamayı aldın bende hastaneye götürmek istiyorum mama da karar veremedim

Bende alıyım bari hazır olsun yanımda ben oğlumda bebelac gold kullandım gaz falan fazla yapmadı bunda da onu almayı düşünüyorum. Sen hangi mamadan aldın.

Bana da bir sürü tahlil yapıldı temiz çıktı bende yiyorumda acaba eksik mi az mı yiyorum diyorum sağlıklı olsun da 3 yada 4 kiloda gözüm yok küveze girmesin yeter

Hangi mamayı aldın bende hastaneye götürmek istiyorum mama da karar veremedim

Bende alıyım bari hazır olsun yanımda ben oğlumda bebelac gold kullandım gaz falan fazla yapmadı bunda da onu almayı düşünüyorum. Sen hangi mamadan aldın.

Kızıma ilk aptamil verdiler sonra similac verildi.
Bu sefer golden goat aldım çok övüyorlardı hiç kullanmadım tecrübem yok kızlar .

Bana da bir sürü tahlil yapıldı temiz çıktı bende yiyorumda acaba eksik mi az mı yiyorum diyorum sağlıklı olsun da 3 yada 4 kiloda gözüm yok küveze girmesin yeter
Bana tahlil bile yapılmadı. Yani her ay düzenli rutin tahlilleri yaptiriyorum zaten, onun dışında birşey istemedi doktorlar. Benim doktorum çok rahat, hep bahsettigim şeyleri söyledi. Beslenmesini sağlayan yerlerde sorun olmadığı sürece, yapı olarak minyon bir çocuk olacak demek ki. Benim bir de erken doğum riskim var, o beni çok geriyor, hic olmazsa 39 40 haftaya kadar içeride büyüsün istiyorum ama nasip tabii. Doktor aslında yiyip icilenlerle cok da alakali değil ama sen yine de protein ağırlıklı beslen dedi. Açıkçası ben de yediklerimizle alakali olduğunu pek düşünmüyorum. Herkesin cevizle bademle etle beslenecek imkani yok, gayet de tombis bebekler doguruyorlar. Biraz minyon doğup anne sutuyle bogum bogum olan bebekler de gördüm, hep öyle minyon kalan bebekler de. Sağlıklı olsun da, gerisi teferruat

kızlar sanırım amniyon sıvısı sandığımız şey gerçekten idrardı bugün gelen bişi yok çok şükür. bebeğim çok vurunca idrar kaçırıyorum sanırım

Bu mesajı şimdi görüyorum ya. Gittim doktor vermedi 30+3 sun olmaz dedi. Daha iki haftan var dedim ama ben adet tarihine göre bugün 31+0 im. 1 hafta daha rapor aldım ama doktor 2 hafta lazım dedi
32 dolmadan alamazsın canım sadece çoğul gebeliklerde 30.haftadan itibaren alınabiliyor. Son adet tarihine göre veriyor doktorlar ama devlet hastanelerinde çok gördüm sorun çıktığını imkanın varsa özelden al derim sata göre verirler.

kızlar sanırım amniyon sıvısı sandığımız şey gerçekten idrardı bugün gelen bişi yok çok şükür. bebeğim çok vurunca idrar kaçırıyorum sanırım
Amniyon sivisinda renk değiştiren pedler var, bence al için rahat etsin. Ben de ani hapsurmalarda malesef birazcık kaçırmaya başladım kendimi çok aciz hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…