- 12 Eylül 2007
- 7.588
- 15.235
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #26.761
İğne yapılırken (belden) hiç kıpırdamamanız ve sıvı alımına izin verildiğinde bol bol kahve ya da kola içmeniz lazım, bunlara uyarsanız ağrı olmuyor. (Tabii bünyeye, doktorlara vs vs de bağlı) ben spinal oldum, gene spinal olacağım.Kizlar yarin kontrolum var doktorumada sorucam ama sizede sorayim benim dogum sezaryan olucak dogum yapan anneler migreniniz varsa spinal olmayin cok basagrisi olur diyolar sizin onerileriniz var mi spinal veya epudural.. tabikii en iyisi belki normal dogumdur diceksiniz simdi ama malesef bu konuda kendime guvenemiyorum.
Evet haklisin canim isteki son günlerimde ben de tedirgin oluyordum. Hiç bi ayakkabı olmayınca tek bi taneye bağlı kalmıştım. .sandalet baya kurtarıcı olmuştu. . Ama eminim ki aynı sıkıntıyı ben de yaşardim ise devam ediyor olsaydım. Kaya yüzünü da ekleyeyim canim..Teşekkürlerkarbonatın içine kaya tuzuda ekle canım ben çok memnun kalmıştım ama hamilelikte hormonlar tavan olduğu için etki etmeyebilirben şimdide ayak kokusundan muzdaribim hiç bilmem ayağım koksun ama çok terliyor ayaklarım çorap giymedende olmuyor iş yerinde saatlerce ayakkabının içinde şu günler bitse de evde rahatça dolaşsam diyorum
Canim epidural de oluyor. Şimdi baktım da aradaki fark epidural de kataterin hala bele takili olmasiymis..Böylelikle ek doz verilebiliyormus. Spinal tek seferlik uygulaniyormusİğne yapılırken (belden) hiç kıpırdamamanız ve sıvı alımına izin verildiğinde bol bol kahve ya da kola içmeniz lazım, bunlara uyarsanız ağrı olmuyor. (Tabii bünyeye, doktorlara vs vs de bağlı) ben spinal oldum, gene spinal olacağım.
Benim bildiğim epudral normal doğumlarda ya da genel anestezilerde veriliyor, serum gibi bastıkça kısa süreli uyuşma sağlıyor ama spinal direkt belden aşağıyı komple ve uzun süre uyuşturuyor, his ve hareket kabiliyeti olmuyor. O yüzden sezaryende spinal yapılıyor diye aklımda kalmış ama yanılıyor da olabilirim. Hepi topu maksimum yarım saat.
Ben ikeadan gonatt beşik aldım gayet sağlam bir beşik . Ancak ikea yataklarını hiç beğenmedim nedense, bu yüzden yataştan agu modelini aldım.oo hastaneyi hiç eklemedim benevet oda yapmadık ama oda yapsaydıkta verecek olan çok vardı şimdi beşikte eve sığmayınca ablam park yatak vereyim idare edin gönlünüze göre bişi buluncaya kadar dedi bakalım ikeadan yatak almak istiyorum ama eşim hiç sevmiyor ikeanın mallarını
Canım ben iki çay kaşığı karbonat i burun spreyli şişesine sulandirdim.evden çıkmadan ya da ihtiyaç oldukça koltuk altıma sıkıyorum çok faydasını gördüm.roll on kullanmayı bıraktım.terliyorsun ama ter kokmuirsun.ama tabii hamilelik hormonları her bunyeyi farklı etkiliyor,hamilelik kaynaklı da ter kokun oluyor olabilirSelam kizlar.. sezeryanda epidural oluyor. Hatta bi arkadas burda anlatmıştı. . Spinalde tek.doz veriliyor ama epidural sana bağlı oluyor. Sezeryan sonrası ağrı hissettiklerini butona basarak ağrı kesici alınıyor. Açıkcası ben de çok net bilmiyorum spinali. Ben epidural olmuştum daha önce. .
Ya kızlar ben bu aralar ter kokusundan muzdaribim. İşe giderken mecbur roll on sürüyordum. Ayrılınca sürmek istemedim. Karbonati deniyorum ana etki etmiyor. Nasıl uygulamak gerekiyor.. F filmgibi canim sen tavsiye etmiştim sanırım. Öyle ki duş alıp çıkıyorum. 1- 2 saat içinde hemen terleme sonrası koku hissediyorum.. evde de kıyafet pek çok kez degistiriyorum. Siliyorum da..olmuyor ama..
İğne yapılırken (belden) hiç kıpırdamamanız ve sıvı alımına izin verildiğinde bol bol kahve ya da kola içmeniz lazım, bunlara uyarsanız ağrı olmuyor. (Tabii bünyeye, doktorlara vs vs de bağlı) ben spinal oldum, gene spinal olacağım.
Benim bildiğim epudral normal doğumlarda ya da genel anestezilerde veriliyor, serum gibi bastıkça kısa süreli uyuşma sağlıyor ama spinal direkt belden aşağıyı komple ve uzun süre uyuşturuyor, his ve hareket kabiliyeti olmuyor. O yüzden sezaryende spinal yapılıyor diye aklımda kalmış ama yanılıyor da olabilirim. Hepi topu maksimum yarım saat.
Hic merak etme canim doktorun senin icin en uygun olan dogum seklini belirleyip uygulayacaktir zaten. Spinal anesteziyle yaptim ilk dogumumu genelde herkes basagrisi yasamis cevremde ve ayrica spinalden dolayi yasanmasi normal de... ama bende oyle bir durum olmamisti. Doktorun ne diyecek bakalim? Guven doktoruna.Kizlar yarin kontrolum var doktorumada sorucam ama sizede sorayim benim dogum sezaryan olucak dogum yapan anneler migreniniz varsa spinal olmayin cok basagrisi olur diyolar sizin onerileriniz var mi spinal veya epudural.. tabikii en iyisi belki normal dogumdur diceksiniz simdi ama malesef bu konuda kendime guvenemiyorum.
Hic merak etme canim doktorun senin icin en uygun olan dogum seklini belirleyip uygulayacaktir zaten. Spinal anesteziyle yaptim ilk dogumumu genelde herkes basagrisi yasamis cevremde ve ayrica spinalden dolayi yasanmasi normal de... ama bende oyle bir durum olmamisti. Doktorun ne diyecek bakalim? Guven doktoruna.
Şimdiden içmeye başla canım Doğumdan sonra da devam et inşallah faydasını görürsünCanım ben şimdi bile gaz sıkıntısı çekiyorum bir hafta içinde de doğumum olacak şimdi alsam faydası olur mu ki bebek çok mu gazlı olur acaba endişelendim simdi
Bir an evvel hazırlıklarımı tamamlamak istiyorum artık ama tek başıma yaptığımda bel ağrısından duramıyorum. Böyle elim kolum bağlı boş boş oturmak da istemiyorum neyi nasıl yapacağımı şaşırdım. Magnetlerin siparişlerini verdim onlar da çıktı aradan. Yani alınacaklar bitti ama onların hazırlığına başlayamıyorum bi türlü. Böyle erken doğum riskim falan yok diye rahatım ama neyin ne olacağı da belli olmaz sanırım artık hazır olsam iyi olacak. Bir de kıyafetleri şimdiden yıkasam ütülesem toz falan olur mu ki diye düşünüyorum.
Emzikleri, biberonları şimdiden sterilize edip buzdolabı poşetinde saklamayı düşünüyorum olur mu sizce? Bir de kıyafetleri yıkayıp hurçların içine koysam sonra doğuma yakın ütüleyip assam sanki daha temiz durur gibi geliyor?
Bir de ben cam biberon almadım, plastik olanlardan aldım hep. Plastik olanlar kaynatılır mı? Sterilizasyonu nasıl olmalı?
Karbonat terlemeyi önlemiyor, kokuyu önlüyor. Yani islaklik yine oluyor. Elimi ıslatıp kol altima suruyorum önce, sonra elimi tekrar islatip parmak uclarimi karbonata batiriyorum, kolaltima suruyorum karbonati. 2 3 kere ovaliyorum, o kadar. Kesinlikle en ufak ter kokusu olmuyor. Buzdolabını, bebegin mobilyalarini da karbonatla sildim, kokan herseye karbonat kullaniyorumSelam kizlar.. sezeryanda epidural oluyor. Hatta bi arkadas burda anlatmıştı. . Spinalde tek.doz veriliyor ama epidural sana bağlı oluyor. Sezeryan sonrası ağrı hissettiklerini butona basarak ağrı kesici alınıyor. Açıkcası ben de çok net bilmiyorum spinali. Ben epidural olmuştum daha önce. .
Ya kızlar ben bu aralar ter kokusundan muzdaribim. İşe giderken mecbur roll on sürüyordum. Ayrılınca sürmek istemedim. Karbonati deniyorum ana etki etmiyor. Nasıl uygulamak gerekiyor.. F filmgibi canim sen tavsiye etmiştim sanırım. Öyle ki duş alıp çıkıyorum. 1- 2 saat içinde hemen terleme sonrası koku hissediyorum.. evde de kıyafet pek çok kez degistiriyorum. Siliyorum da..olmuyor ama..
Plastikler de kaynatılır 5 dk. Şimdiden hazırlayıp buzdolabı posetinde saklamak bana da mantıklı geldi.Emzikleri, biberonları şimdiden sterilize edip buzdolabı poşetinde saklamayı düşünüyorum olur mu sizce? Bir de kıyafetleri yıkayıp hurçların içine koysam sonra doğuma yakın ütüleyip assam sanki daha temiz durur gibi geliyor?
Bir de ben cam biberon almadım, plastik olanlardan aldım hep. Plastik olanlar kaynatılır mı? Sterilizasyonu nasıl olmalı?
Ben iki lokma yiyorum hemen sisiyor um. Eğer bizdeki gaz bebeğe geçerse ben yandım vallabizim gaz bebeğe geçerse ben yandım gazsız bir günüm geçmedi nerdeyse
Allah bağışlasın sağsalim kucağınıza almayı nasip etsinBenim 33+2 de 2350 gr 47 cm idi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?