2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
İğne yapılırken (belden) hiç kıpırdamamanız ve sıvı alımına izin verildiğinde bol bol kahve ya da kola içmeniz lazım, bunlara uyarsanız ağrı olmuyor. (Tabii bünyeye, doktorlara vs vs de bağlı) ben spinal oldum, gene spinal olacağım.
Benim bildiğim epudral normal doğumlarda ya da genel anestezilerde veriliyor, serum gibi bastıkça kısa süreli uyuşma sağlıyor ama spinal direkt belden aşağıyı komple ve uzun süre uyuşturuyor, his ve hareket kabiliyeti olmuyor. O yüzden sezaryende spinal yapılıyor diye aklımda kalmış ama yanılıyor da olabilirim. Hepi topu maksimum yarım saat.

Evet haklisin canim isteki son günlerimde ben de tedirgin oluyordum. Hiç bi ayakkabı olmayınca tek bi taneye bağlı kalmıştım. .sandalet baya kurtarıcı olmuştu. . Ama eminim ki aynı sıkıntıyı ben de yaşardim ise devam ediyor olsaydım. Kaya yüzünü da ekleyeyim canim..Teşekkürler

Canim epidural de oluyor. Şimdi baktım da aradaki fark epidural de kataterin hala bele takili olmasiymis..Böylelikle ek doz verilebiliyormus. Spinal tek seferlik uygulaniyormus

Ben ikeadan gonatt beşik aldım gayet sağlam bir beşik . Ancak ikea yataklarını hiç beğenmedim nedense, bu yüzden yataştan agu modelini aldım.

Canım ben iki çay kaşığı karbonat i burun spreyli şişesine sulandirdim.evden çıkmadan ya da ihtiyaç oldukça koltuk altıma sıkıyorum çok faydasını gördüm.roll on kullanmayı bıraktım.terliyorsun ama ter kokmuirsun.ama tabii hamilelik hormonları her bunyeyi farklı etkiliyor,hamilelik kaynaklı da ter kokun oluyor olabilir

Anladim cnm tsk benim spinal olur o zaman buyük ihtimal bende pek bilgi sahibi degildim bu konuda hayirlisiyla doguralimda bebisleri gerisi onemli degil artik. Doktorumlada konusur bu konuda daha detayli bilgi alırım zaten..sizlerede hayırlı doğumlar dilerim.

Hic merak etme canim doktorun senin icin en uygun olan dogum seklini belirleyip uygulayacaktir zaten. Spinal anesteziyle yaptim ilk dogumumu genelde herkes basagrisi yasamis cevremde ve ayrica spinalden dolayi yasanmasi normal de... ama bende oyle bir durum olmamisti. Doktorun ne diyecek bakalim? Guven doktoruna.

Ben doğum değil ama farklı bi ameliyat için spinal anestezi olmuştum ,bana cok keyifli gelmişti ameliyatı olurken çevremle irtibat halinde olmak, sonrasında sıkıntıda yaşamadım , ameliyat sonrası ağrım olduğunda da damar yolu acık oluyo ya zaten ordan ilaç vermişti hemşireler ..

Aynen cnm sagol tsk ederim hayırlisi olsun hepimiz icin.

Canım ben şimdi bile gaz sıkıntısı çekiyorum bir hafta içinde de doğumum olacak şimdi alsam faydası olur mu ki bebek çok mu gazlı olur acaba endişelendim simdi
Şimdiden içmeye başla canım Doğumdan sonra da devam et inşallah faydasını görürsün

Kızlar bu arada bebekte gazı son ayda yaşanılan stres te etkiliyormus.olabildignce sakın olmaya çalışıyorum ben.kucuk oğlumda son ayin gerçekten baya stresli geçmişti erken doğum riski ve eşim yurt dışına çıkmıştı mecburen,küçük çocukla baya stresli günler yaşamıştım.oglumda kolik çıktı,bitmeyen sancılar 4 ay boyunca

Bir an evvel hazırlıklarımı tamamlamak istiyorum artık ama tek başıma yaptığımda bel ağrısından duramıyorum. Böyle elim kolum bağlı boş boş oturmak da istemiyorum neyi nasıl yapacağımı şaşırdım. Magnetlerin siparişlerini verdim onlar da çıktı aradan. Yani alınacaklar bitti ama onların hazırlığına başlayamıyorum bi türlü. Böyle erken doğum riskim falan yok diye rahatım ama neyin ne olacağı da belli olmaz sanırım artık hazır olsam iyi olacak. Bir de kıyafetleri şimdiden yıkasam ütülesem toz falan olur mu ki diye düşünüyorum.

Emzikleri, biberonları şimdiden sterilize edip buzdolabı poşetinde saklamayı düşünüyorum olur mu sizce? Bir de kıyafetleri yıkayıp hurçların içine koysam sonra doğuma yakın ütüleyip assam sanki daha temiz durur gibi geliyor?
Bir de ben cam biberon almadım, plastik olanlardan aldım hep. Plastik olanlar kaynatılır mı? Sterilizasyonu nasıl olmalı?

ben kıyafetleri 32. haftada hazırladım hala mis gibi kokuyorlar toz vs olmadı üzerlerini müslin bez ile örttüm. son anlara bırakma canım eğilemeyecek duruma geliyor insan. bak geçenlerde hediyeler geldi onları yıkadığıma pişman oldum ütülemeye elim varmıyor şimdilik ütü istemeyenleri kalıplayıp koyacağım giydirmeden önce ütülerim olmadı

Karbonat terlemeyi önlemiyor, kokuyu önlüyor. Yani islaklik yine oluyor. Elimi ıslatıp kol altima suruyorum önce, sonra elimi tekrar islatip parmak uclarimi karbonata batiriyorum, kolaltima suruyorum karbonati. 2 3 kere ovaliyorum, o kadar. Kesinlikle en ufak ter kokusu olmuyor. Buzdolabını, bebegin mobilyalarini da karbonatla sildim, kokan herseye karbonat kullaniyorum ayakkabilarin da içine koyuyorum

Slm kızlar ben topıgı takıp edıyorm gunluk okuyorm ama yazmıyorm.rabbım sıfa bekleye sıfa versn zor durumda olan kardeslerımınde ımdadına yetıssın guc kuvvet versn ıns.veee butun hamılelere kolay saglıklı dogumlar nasıp etsn.bugun kontrolumuz vardı 2 kılo 700 gr olmusuz bas asagı donmus kızımız.normal dogum gozukuyo dedı 4 haftan var dedı.sımdılık sorunumuz yok sukur.kasıklarına baskı olur ve sık ıdrara cıkarsn dedı kıı dogru 3 gundur oyleyım bebıs dondugu ıcınmıs.

Plastikler de kaynatılır 5 dk. Şimdiden hazırlayıp buzdolabı posetinde saklamak bana da mantıklı geldi.
Ben hastaneye gidecek kıyafetleri yıkadıktan sonra utuledim hurcta bekliyor. Gecelik pijama da askıda bekliyor kirisnasin diye.. bak çantasını yeni Siparis verdim o gelince de gogus Pedi kalkanı Ped bez vs hazırlayıp koyarım inş. Çikolata siparişini de haftaya vereceğim 1 hafta gelirmiş hacı seriften

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…