2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Doktordan geldim kızlar,2320 Gr olmuş ama boyumiz 32 haftalık görünüyor dedi doktor 44 cm.iki haftada bir haftalık kadar uzamış şimdi 34+1 im.ailede var mı boyu kısa dedi,yok dedim.boy gelişiminin kısa olması sebebiyle kontrolleri haftada bir e düşürdü.haftaya perşembe tekrar gidecem.rahim ağzı da kısalmış önceki kontrole göre dedi.ama bizi 38.haftaya kadar götürür inş.dedi.10 dk dan fazla ayakta durma dedi,bol bol dinlen dedi.boy konusu kafama takılmaya başladı nedense.baska bir hastaneye mi gitsem acaba ultrason cihazları da farklı ölçüm verdiği için.bilemedim

Sizin üçüncü bebekti di mi? Bazen rahim ağzında kisalma olabiliyor. Gerçi benim ilk bebekte oldu.
Bence boya fazla takılma, ben aynı gün iki doktora gittim biri 38 diğeri 42 cm ölçtü. Kiloları da çok farklıydı. Hatta, aynı doktor aynı cihazla iki kere ölçüm yapsa yine aynı değerler çıkmaz, bunlar tahmini rakamlar dedi doktor. Sağlıklı olsun yeter ki. Dinlenmene bak, en azından 38i görün

Hic canını sıkma bence çünkü benim doktorum kontrollerde sadece kilo söyler. Şimdiye kadar hic boyu da şu kadar demedi.
Ben de görusunu bildigim icin hic sormadim.
Ayrica bebislerimiz büyüdü ve anne karninda iki büklüm duruyorlar. O yüzden boy ölcümü sadece tahmini söylenebilir ki o da hic saglikli olmaz. Kaldi ki ultrasonda kilo bile yaniltici oluyor ozellikle son haftalarda. Kontrollerinin hafta itibariyle ve hele ki erken dogum riskin varsa benim gibi haftada 1 e düsmesi de cok normal zaten. Kisacasi bence bir sorun yoktur. Benim ilk bebegim 35+4 te 46 cm olarak dogdu. Babasi da ben de uzun boyluyuz. Simdi ise kizimin boyu %75 lik persantilde. Takma kafana stres annelere iyi gelmiyor.

Evet 3 .bebek inşallah.rahim ağzı 4.2 den 3.7 ye düşmüş dedi.esim de ben de uzum boyluyiz.buyuk oğlum 33 +5 te 42 cm doğmuştu.kucik oğlum 38+1 de 54 cm doğdu.saglikla zamanında doğsun insalalh tüm bebeklerimiz

Bana aslında boyu uzamış gibi geliyor.artik de tekmesini midemde hissediyorum iki hafta önce bu kadar hissetmiyordum.ya kilo aldığı için güçlendi ya da boyu uzadı gerçekten.dedigin gibi iki büklüm duruyorlar.doktora pozisyonunu sordum bildiğin c şeklinde duruyor dedi.insalalh sağlıkla vaktinde doğar bebeklerimiz

Canım senin ilk bebeğin 35+4 de doğunca herhangi bi sorun oldu mu kuveze filan koydular mi bende sanırım senin haftada doğum yapacam insallah herhangi bi sıkıntı olmaz

Kızlar selam bizim de kontrolümüz vardı bugün Allah'a şükür bebiş iyi ben nedendir bilmiyorum ama suyu azalacak gibi bir hisse kapılmıştım baktı gayet iyi dedi. Bugün ilk nstye de girdik 20 dk istemişti doktor ama 12-13 dakika ancak sürdü hemşire tamam deyerek çıkardı hep böyle mi oluyor 20 dakikayı tamamlamayacak mı? Bu arada hala ters duruyoruz sezaryen olacağı için önemli değil duruşu ama tekmelerini sürekli aşagıda hissetmek kötü. Bir de malesef enfeksiyon devam kurtulamadık gitti.

Amin canım insallah.

Canım senin ilk bebeğin 35+4 de doğunca herhangi bi sorun oldu mu kuveze filan koydular mi bende sanırım senin haftada doğum yapacam insallah herhangi bi sıkıntı olmaz
Yok canim cok sükür kuveze girmedi kizim. 2730 kg dogdu. Ama erken gelecegini anladigi icin doktorum 2 doz ciger gelistirici igne yapildi bana. Bunun da etkisi olmustur sanirim. Insallah sende de sorun olmaz ...

Selam kızlar bugün kontrolüm bardı öldüm öldüm dirildim resmen nst çektirdim bebeğin kalp atışı çok yavaş hareket hiç yok çıktı bişeyler ye tekrar çektir normal değil dedi yedim yarım saat bekledim ama o yarım saat bi asır gibiydi neyse girdim ikinci kes nst ye tmm bi sıkıntı yok dedi idrar kan falan bermiştim idrarda protein kaçağı var dedi yüzü tekrar düştü ben gene çöktüm tansiyonum yüksek çıktı bugün aldığım tek güzel şey bebeğimin yüzünü net bi şekilde görmem oldu önümüzdeki hafta tekrar gel sakın alsatma dedi protein kaçağı çokmu kötü başına gelen varmı

Bizimki basasagi duruyor ama bu defa da tuvaletin kapisinda yatiyorum resmen bir de cati agrisi yapiyor. Nasilsa sezaryen olacaksan dert etme pozisyonunu. Hemsireye de soyleseydin keske doktorum 20 dk durmami soyledi diye. Bir dahaki sefere yine ayni seyi yaparsa uyar bence.

Bu acemiliğime geldi galiba ama doktorun istem kağıdında 20 dk yazıyordu zaten okumuştur illaki. Ben da tuvalete yatak atacağım yakında ne de olsa yarılamıyoruz

Tansiyon yükseklik olunca protein kacagı oluyo die biliyorum. Sezeryan olma ihtimalin yüksek.

utkumuz 3.7 ye mi ayakta durma dedi tabii ki sen doktorunuz dinle, 1 ay kaldi sikarsin dişini. Ama benim 16.haftada bile 3.3tü. 22.haftada 2.8 oldu. Doktorum tamamen yat demedi, o halde tatile bile gittim 10 gün

Yıkama ütüleme işine haftaya başlayacağım. Tülbentlerin içine küçük bohça şeklinde koyacağım.

utkumuz 3.7 ye mi ayakta durma dedi tabii ki sen doktorunuz dinle, 1 ay kaldi sikarsin dişini. Ama benim 16.haftada bile 3.3tü. 22.haftada 2.8 oldu. Doktorum tamamen yat demedi, o halde tatile bile gittim 10 gün
Zaman azaldıkça doktor benden daha panik olmaya basladi sanki l.ama böyle olması işime de geliyor,33 haftalık erken doğum yapınca herşeyden korkuyor insan,haliyle doktor da herşeyden pimpiriklendi sanırım

Kızlar
Ben dün gece Doğum yaptım :)
Dün sabah sancılarım başlamıştı, gece de kucağımıza aldık çok şükür. Doğumdan hiç bahsetmeyeceğim, benimki ekstralıklara sahipti. Ama kucağa almak çok acayip bişeymiş.
Hemen emmeye başladı, haftasına göre kilosu çok iyi olduğu için direk yanımıza aldık. 3.200 doğdu.
Çok muhteşem bişey.. umarım herkes en kolay ve güzel şekliyle bebeğini kucağına alır.
Merak ettiğiniz bişey olursa da ilk fırsatta cevap yazarım mutlaka :)

oyy allah analı babalı büyütsün gözünüz aydın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…