2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bizde kontrolden geldik simdi. Bebiş 2.400 kg olmus boyu 42 cm. Ama dönmemiş daha. Kafasının olması gereken yere poposunu dayamıs dedi doktor. Sezeryan yolları görülebilir dedi. İnşallah döner normal olsun istiyorum ama hayırlısı. Henüz bebişi dönmemiş olanlar varmı?

Allah yardımcın olsun senin de işin zormuş.
Benim de sütüm azaldı zaten doymak için değil uyumak için (sadece memede uyuyor) beni özleyince, sıkılınca, sevinince falan gelip emiyor 2-3 dakika sonra gidiyor ama tabii gçbeğim kocaman oldu 25 kilodan fazla almışımdır, sürekli kucağımda mememde hele de sıcaklarda ve de çoğu zaman kasılmalarım ağrılarım olup ağlayarak emzirdiğim zamanlar oldu ama hep vicdan yaptım. Ben hamile kaldım diye onu cezalandırıp bıraktıramam, nasibini kesemem falan dedim, etraftaki yaşlılar da hamile kalınca süt değişir bebek elbet bırakır dedi biraz da ona inandım ama doğuma emzirerek gireceğim sanırım. Bir de benim kızım çok iştahsız, ek gıdaya geçemedi doğru düzgün, o yüzden de memeden de ben kesmeyeyim dedim.
Dedim de dedim işte, sonuç hala aynı yatakta yatıp emziriyorum, biraz da zor sahip oldum yaşım ileri öncesinde kayıplarım var, ondan hep fazla duygusal oldum, istikrarlı davranamadım ama şükür bugünüme öyle böyle geldik Allah yardım etti.
Sen de araştırmışsındır, ikili emzirmeler var ama memeler ayrılmalıymış, her bebeğin bir memesi olursa ona göre memeyi emer boşaltır doldururmuş. Memeler rezerve edilmezse büyük bebek ikisini de boşaltıp gidebilirmiş. Biraz dikkat etmek lazım tabii. Bir de ben her ihtimale karşı mama da aldım, oldu yetmedi oldu süt bitti falan destekleyeceğim çünkü özel durumum var.

Sezaryen sonrası kızımı eşim oyalayacak 10 gün izni var. Uyku vakitlerinde yan yatıp emzirip uyutmayı düşünüyorum çünkü 15 kiloya yakın. Onu kucağıma dikişliyken almak zor olur. Bebeği de minnoş olacağı için çok zorlanmadan emziririm diyorum ama bakalım yaşayıp göreceğiz.

Hepiöiz için kolaylıklar diliyorum. Yazarım yaşadıklarımı inşallah.

Benziyor durumlarımız ya ben de senin gibi kıyamadım bir de isteyerek hamile kaldım kızıma haksızlık olur diye düşündüm ben de dediğin gibi yapayım zaten sağ meme kızıma ait solu acıdan veremiyorum artık solu oğlana vereyim sağı kıza vereyim ben yatarak emzirmeye alıştırdım ama beraber uyumaya da alıştı ben de kızımla beraber uyuyorum

Doğum yaptığım gece de ne kadar acı çeksem de mecbur emzireceğim sanırım öyle görünüyor kıyamayacağım gibi

Bari süt iki bebeğe de yeter diye düşünüp huzur bulayım bıktım etraftan oğlana haksızlık oğlan aç kalır baskısından kolostrum zaten 1 hafta geliyor hepsini kız içer oğlana kolostrum kalmaz vs vs vs..

Allah yardımcımız olsun canım haberdar edelim birbirimizi

Başka bir belirti var mıydı Canm 10 gün önce hastanede yattım baktılar bir şey çıkmadı ama haftaya gideceğim kontrolde söyleyim Dr a yine tahlil yaptırırım olmadı
Bir haftadir akinti ve kasigimda ağrı vardı tatli tatli. Bebegin kafasi asagida diye baski yapiyordur diyordum. Ama malesef enfeksiyonmus. Suan cok agrim var hatta yatıyorum. Afedersin aşağıdan sanci cikiyor gibi oluyor.

Canım bende senin gibi düşünüyorum. Normal doğum olursa beni o halde görmesini asla istemiyorum tabi ki. Eğer normal olursa ablam giricek yanıma ama sezaryen olursa eşim gelsin istiyorum tabi ki. Yani o an ne tarz bir telaş yaşayacağını bilemiyor ki insan. Yanında olmasını istemen çok normal bence.

Kızlar belki duymuş görmüşünüzdür, şimdi bu meme ucu yaraları için gümüş kapaklar çıktı Silverette diye. Hatta anneler çok öneriyorlar mucizevi şekilde iyileştiriyormuş. Birde ekstra krem vs. Sürmüyormuşsun sadece kapakları koyuyormuşsun. Fiyatı biraz pahalı 285 tl filan ama ömürlükmüş araştırdım. Hamileliğimin başından beri sadece onun için kenara para atıyordum sonunda aldım :). Aslında almazdım ama meme ucu yarası öyle zor olabiliyormuş ki hani geçsin diye uğruna her şey yapılır cinsindenmiş, anlatanların yalancısıyım
2-3 hafta önceden koymaya başlamak lazımmış, bende 36 da başlarım diyorum. Tek temizliği karbonatla ovuyormuşsun o kadar. Düşünenlere bir araştırmasını tavsiye ederim. İnşallah meme başı yarasız mükemmel bir emzirme sürecimiz olur

Ayyy inanmıyorum kuzummm vallahi gözlerim yaşardı dün gece konuşuyorduk seninle. Allahım ne güzel bir duygudur kim bilir. Allah bağışlasın canım benim, kötü gün yüzü görmesin hiç bebeğin, bebeklerimiz

Doktorum artık bu saatten sonra doğal yöntemler dedi. Hiç ilaç vermeyelim dayan biraz daha dedi, bende direniyorum canım benim napıyım. Kapı pencere açamıyorum zaten üşüyorum vallahi, istanbul birden soğumadı mı ama ay şu son zamanlarıda hayırlısıyla bir atlatsaydık

Canım sezaryende yanına kimse giremiyor ameliyat şartlarında olduğu için uygun görülmüyor

Doktorum emzirme için kendi hazırladığı kitapçıkta bahsediyor gümüş kapaklardan kliniğinde de satılıyor aynı zamanda bende dün okudum ilk kez duydum inşallah fazydasını görürsün canım

Gözün aydın canım. Minik bebişinle mutluluklar :)

Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inş

evet kasılmlarm oluyor zaten. Bundan 2 gun once hastanede yattim dogum sancilarm gelmisti bildigin. 2 serumdan sonra durdu. Alttan muayene yapldı. Ve acilma yok yumusama var dendi. O an agrim oldugu icin pek bir sey soramadim ne demek diye
Yumusama sanirim acilmadan bir onceki evre benim doktorum nedense cati muayenesi yapmadi hic bahsetmedi de bazen ben de supheleniyorum acaba acilmam yumusamam var mi diye cunku aksamlari sancim oluyor bildiğin.sordum doktora rahim agzi ne durumda diye bundan sonra onemli deil her an dogumu bekliyoruz nasilsa dedi.ben de bekliyorum bakalim hakkimizda hayirlisi

Sırt ağrısı fena yaa otursam kalkmak zorunda kalıyorum yatsam yine olmuyo plates topuyla esnme hareketleri yapıyoruö biraz o işe yarıyo azaltıyo ama sonra yine aynı

Oy oy maşallah annesi. Gözün aydın olsun, güle güle büyüt evladını :)

Doğum yapan arkadaşalr hayırlı olsun. Darısı bizlerin başına inşallah....

Yaklaşık 1 saatten beri geçmek bilmeyen bir sertlik ve kasık bel ağrım var. Makatıma kadat vurmakla kalmıyor yanlarım da ağrıyor
Sizce normal mi. Biliyorsunuz erken doğum riskim varç rahim ağzıma dikiş atılmış idi.

Hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün inşallah canım

evet kasılmlarm oluyor zaten. Bundan 2 gun once hastanede yattim dogum sancilarm gelmisti bildigin. 2 serumdan sonra durdu. Alttan muayene yapldı. Ve acilma yok yumusama var dendi. O an agrim oldugu icin pek bir sey soramadim ne demek diye

Bel ağrından kastın tam nedir bilemiyorum ama doğum sancısı bele de vuruyor. Bence riskin de olmuş, doktoruna danış derim..
Yumuşama (bildiğim kadarıyla) rahim ağzının sıkılığını kaybedip açılmaya meyilli hale gelmesi. Yani mesela progestan fitil kullanıyorum ben, rahim ağzının sertliğini korusun da açılma olmasın diye. Yumuşama varken kasılmalarla serviks daha çabuk kısalıyor ve açılma daha rahat oluyor diye biliyorum ben. Tıbbi değil açıklamam belki tam ama kabaca böyle birşey.

Benimde ayni canim insallah doner bebisler ama benimki hala kafasini gogsumun arasina sıkıstiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…