- 24 Kasım 2013
- 789
- 1.022
- 313
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #27.221
Allah yardımcın olsun senin de işin zormuş.Teşekkür ederim cevap için canım Doğumun yakınmış hadi Allah yardımcın olsun
Kızım 16 aylık sütüm kesildi benim ama emmeye devam ediyor kesemedim başaramadık çok krizlere girdi kıyamadım boş boş emzirmek çok zor öyle acıtıyor Ki memede uyuyor sezaryen benim için ağır geçiyor kızım nasıl uyuyacak bilmiyorum çünkü ben kızımda sezaryen ağrısı nedeniyle süt sağıp biberonla içirdim ilk başlarda emziremedim 3 ay kadar şimdi yine Aynı ağrı aynı acılar olacak benim için ne yapacağım bilmiyorum memeden kesemem onu biliyorum Da süt yokken emmeyi bırakmayan çocuk süt gelince herhalde hiç bırakmaz :)
Umudum tekrar sütüm gelince oğluma da kızıma da sağıp biberonla vermek toparlanana kadar, şu an kızım biberon kabul etmiyor belki anne sütü olunca içinde kabul eder
Ama etrafımda sürekli oğlunun hakkını kızın yiyecek, ikisine yetmez, oğlan aç kalır, kızın tüm sütü emer baskısı çok fazla
Bildiğim tek şey ben bu kızı memeden ayıramam çok küçük daha
Allah yardımcın olsun senin de işin zormuş.
Benim de sütüm azaldı zaten doymak için değil uyumak için (sadece memede uyuyor) beni özleyince, sıkılınca, sevinince falan gelip emiyor 2-3 dakika sonra gidiyor ama tabii gçbeğim kocaman oldu 25 kilodan fazla almışımdır, sürekli kucağımda mememde hele de sıcaklarda ve de çoğu zaman kasılmalarım ağrılarım olup ağlayarak emzirdiğim zamanlar oldu ama hep vicdan yaptım. Ben hamile kaldım diye onu cezalandırıp bıraktıramam, nasibini kesemem falan dedim, etraftaki yaşlılar da hamile kalınca süt değişir bebek elbet bırakır dedi biraz da ona inandım ama doğuma emzirerek gireceğim sanırım. Bir de benim kızım çok iştahsız, ek gıdaya geçemedi doğru düzgün, o yüzden de memeden de ben kesmeyeyim dedim.
Dedim de dedim işte, sonuç hala aynı yatakta yatıp emziriyorum, biraz da zor sahip oldum yaşım ileri öncesinde kayıplarım var, ondan hep fazla duygusal oldum, istikrarlı davranamadım ama şükür bugünüme öyle böyle geldik Allah yardım etti.
Sen de araştırmışsındır, ikili emzirmeler var ama memeler ayrılmalıymış, her bebeğin bir memesi olursa ona göre memeyi emer boşaltır doldururmuş. Memeler rezerve edilmezse büyük bebek ikisini de boşaltıp gidebilirmiş. Biraz dikkat etmek lazım tabii. Bir de ben her ihtimale karşı mama da aldım, oldu yetmedi oldu süt bitti falan destekleyeceğim çünkü özel durumum var.
Sezaryen sonrası kızımı eşim oyalayacak 10 gün izni var. Uyku vakitlerinde yan yatıp emzirip uyutmayı düşünüyorum çünkü 15 kiloya yakın. Onu kucağıma dikişliyken almak zor olur. Bebeği de minnoş olacağı için çok zorlanmadan emziririm diyorum ama bakalım yaşayıp göreceğiz.
Hepiöiz için kolaylıklar diliyorum. Yazarım yaşadıklarımı inşallah.
Bir haftadir akinti ve kasigimda ağrı vardı tatli tatli. Bebegin kafasi asagida diye baski yapiyordur diyordum. Ama malesef enfeksiyonmus. Suan cok agrim var hatta yatıyorum. Afedersin aşağıdan sanci cikiyor gibi oluyor.Başka bir belirti var mıydı Canm 10 gün önce hastanede yattım baktılar bir şey çıkmadı ama haftaya gideceğim kontrolde söyleyim Dr a yine tahlil yaptırırım olmadı
Eşi doguma girmiş veya girecek olan var mı? Gerçi doktorumla konusmadim, kabul edip etmedigini bilmiyorum. Normal dogum olursa açıkçası beni öyle girmesini istemem. Ama sezeryan olursa ağrı acı yok, bebeğin ilk anını gormesini cok istiyorum. Ama eşim inanılmaz hassastir, igne olmaya bile dayanamaz. Doguma girmesini de ne zaman istesem, siddetle konuyu kapatir. Ama dün melül gözlerle, benim se korktuğumu, kurbanlık koyun gibi yapayalnız olmak istemedigimi anlattım. Bebeği gördükten sonra bana işlem yapılırken çıkarsın, en azından ilk dakikalarda yanımda ol dedim. Kiyamadi sağolsun ama yanlış mı yaptım acaba israr etmekle? Eli ayağına karışır mı, düşüp bayılır mı
Merhaba kızlar ben dogum yaptım ayse melek eeken geldi sabaha karsı nisanım geldi saat 5 de. saat 9 da sezaryana aldilar bende bebisde cok iyiyiz cok guzel bir duygu anlatılmaz rabbime ne kadar sukretsem azdır..insallah sizde hayirlisiyla bebislerinizi kucaginiza alirsiniz..
canım benim 1 ay önce aynı durumda oldum hep ilaç almadan atllatmaya çalıştıkça daha da kötü oldum en son bronşite çevirmişti öksürük de 1 ay içinde gecti gitti mutlaka git bir gögüs doktoruna baktır kendine öksürük nöbetleri doğumu tetikliyor diye biliyorum hiç kolay değil bir de mümkün oldugunca pencere falan acma rüzgarda kalma hafif bile olsa arttırıyor
Canım sezaryende yanına kimse giremiyor ameliyat şartlarında olduğu için uygun görülmüyorCanım bende senin gibi düşünüyorum. Normal doğum olursa beni o halde görmesini asla istemiyorum tabi ki. Eğer normal olursa ablam giricek yanıma ama sezaryen olursa eşim gelsin istiyorum tabi ki. Yani o an ne tarz bir telaş yaşayacağını bilemiyor ki insan. Yanında olmasını istemen çok normal bence.
Doktorum emzirme için kendi hazırladığı kitapçıkta bahsediyor gümüş kapaklardan kliniğinde de satılıyor aynı zamanda bende dün okudum ilk kez duydum inşallah fazydasını görürsün canımKızlar belki duymuş görmüşünüzdür, şimdi bu meme ucu yaraları için gümüş kapaklar çıktı Silverette diye. Hatta anneler çok öneriyorlar mucizevi şekilde iyileştiriyormuş. Birde ekstra krem vs. Sürmüyormuşsun sadece kapakları koyuyormuşsun. Fiyatı biraz pahalı 285 tl filan ama ömürlükmüş araştırdım. Hamileliğimin başından beri sadece onun için kenara para atıyordum sonunda aldım :). Aslında almazdım ama meme ucu yarası öyle zor olabiliyormuş ki hani geçsin diye uğruna her şey yapılır cinsindenmiş, anlatanların yalancısıyım
2-3 hafta önceden koymaya başlamak lazımmış, bende 36 da başlarım diyorum. Tek temizliği karbonatla ovuyormuşsun o kadar. Düşünenlere bir araştırmasını tavsiye ederim. İnşallah meme başı yarasız mükemmel bir emzirme sürecimiz olur
Gözün aydın canım. Minik bebişinle mutluluklar :)Selam kızlar ben doğum yaptım evdeyim.Bebek de ben de iyiyiz merak etmeyin.Bazılarınız biliyo zaten erken doğum riskim vardı persembe günü suyum geldi sezeryan oldum.Grip olup da sezeryan olacaklara tavsiyem hemen iyilesmeye bakın sezeryan dikişleriyle öksürmek çok feci bişeymiş.Sizlere sağlıklı doğumlar dilerim.
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşSelam kızlar ben doğum yaptım evdeyim.Bebek de ben de iyiyiz merak etmeyin.Bazılarınız biliyo zaten erken doğum riskim vardı persembe günü suyum geldi sezeryan oldum.Grip olup da sezeryan olacaklara tavsiyem hemen iyilesmeye bakın sezeryan dikişleriyle öksürmek çok feci bişeymiş.Sizlere sağlıklı doğumlar dilerim.
Yumusama sanirim acilmadan bir onceki evre benim doktorum nedense cati muayenesi yapmadi hic bahsetmedi de bazen ben de supheleniyorum acaba acilmam yumusamam var mi diye cunku aksamlari sancim oluyor bildiğin.sordum doktora rahim agzi ne durumda diye bundan sonra onemli deil her an dogumu bekliyoruz nasilsa dedi.ben de bekliyorum bakalim hakkimizda hayirlisievet kasılmlarm oluyor zaten. Bundan 2 gun once hastanede yattim dogum sancilarm gelmisti bildigin. 2 serumdan sonra durdu. Alttan muayene yapldı. Ve acilma yok yumusama var dendi. O an agrim oldugu icin pek bir sey soramadim ne demek diye
Sırt ağrısı fena yaa otursam kalkmak zorunda kalıyorum yatsam yine olmuyo plates topuyla esnme hareketleri yapıyoruö biraz o işe yarıyo azaltıyo ama sonra yine aynıKızlar bu arada sirt ağrısı yaşayan var mı? Geceleri işkence gibi olmaya başladı benim için.bebek ayaklarını mideme dayiyor nefes alamıyorum yatınca,sırt ağrısı bi yandan aman vermiyor.hayirlisiyla gecirseydik şu son zamanları da
Oy oy maşallah annesi. Gözün aydın olsun, güle güle büyüt evladını :)Merhaba kızlar ben dogum yaptım ayse melek eeken geldi sabaha karsı nisanım geldi saat 5 de. saat 9 da sezaryana aldilar bende bebisde cok iyiyiz cok guzel bir duygu anlatılmaz rabbime ne kadar sukretsem azdır..insallah sizde hayirlisiyla bebislerinizi kucaginiza alirsiniz..
Hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün inşallah canımMerhaba kızlar ben dogum yaptım ayse melek eeken geldi sabaha karsı nisanım geldi saat 5 de. saat 9 da sezaryana aldilar bende bebisde cok iyiyiz cok guzel bir duygu anlatılmaz rabbime ne kadar sukretsem azdır..insallah sizde hayirlisiyla bebislerinizi kucaginiza alirsiniz..
evet kasılmlarm oluyor zaten. Bundan 2 gun once hastanede yattim dogum sancilarm gelmisti bildigin. 2 serumdan sonra durdu. Alttan muayene yapldı. Ve acilma yok yumusama var dendi. O an agrim oldugu icin pek bir sey soramadim ne demek diye
Benimde ayni canim insallah doner bebisler ama benimki hala kafasini gogsumun arasina sıkıstiriyorBizde kontrolden geldik simdi. Bebiş 2.400 kg olmus boyu 42 cm. Ama dönmemiş daha. Kafasının olması gereken yere poposunu dayamıs dedi doktor. Sezeryan yolları görülebilir dedi. İnşallah döner normal olsun istiyorum ama hayırlısı. Henüz bebişi dönmemiş olanlar varmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?