2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Canım şikayetlerin belli aralıkta oluyorsa git bence... benimde sanki büyük tuvaletim gelmiş gibi oluyor. Fakat düzensiz olduğu için önemsemiyorum.

Tecrübeli anneler doğum olacağı zaman karnın sertleşmesi şartmı belim karnım şiddetli ağrıyor düzenli sancı yani ama karnımın tamamı sertleşmiyo sadece mide ve göbek deliği bölgesi acil cevap lütfen

Durumunu biliyorum canım aynı durumdayız sende serklaj var ek olarak ben geç kaldım serklaj için çok şükür bu Haftalara geldik şimdi senin daha temkinli olman lazım sancı artıp serklaji zorlaya bilir allah korusun rahmine zarar verir ağrın hala varsa git eşinede her ağrıda neden gitmen gerektigini anlat birsey demez ozaman ikinci çocuk için gitmeliyiz de

Doktoruma her ayrıntıyı sordum bana dediği doğum sancısı öyle herseye benzemez geldiği gibi sen anlarsın o ağrı seni hemen getirir hastaneye dedi bendede ağrı sertleşme oluyor ama uzanıyorum yada yatıyorum geçiyo yalancı sancılar başladı hepimizde

Bende geçmedi canım yürüdüm olmadı oturdum olmadı yattım o hiç olmadı dahada fazlalaştı şu anda hafifledi ama belime o ağrı girdiğinde bel kemiğime tekme yemiş gibi hissediyorum

kızlar süre tutun lütfen sancı sıklıgınız için benimde ilk dogumumda önce çok düzensizdi sonra yarım saatte bir 15 dk bir 10 dk bir olmaya başlayınca hastaneye gitmiştim süreleri düzenli diye tabi nst de sancı çıkmamisti geri eve yollamislardi sonra 5 dakikaya iki dakikaya falan indi bir gittik ki 5 cm açılma :) yani demem o ki bende çok işe yaramıştı anlamıştım doğum olacağını süre sayesinde herkeste aynı olur mu bilmiyorum tabi :/ her ağrı girdiğinde telefonuma süreyi yazıyordum. Ve belimden baslayip kasiklarima giren ateşli agrilardi

Herkesin durumu aynı olmayabiliyo canım benim ilk doğumda meğersem sancılarım başlamış ben bel ağrısı diye önemsememiştim sonra 3-4 dakikada bire düştü ardından suyum geldi öylelikle anladım ama şuan her saat başı karnımda sertleşme kasıklarımda ağrı hissediyorum ama biliyorum ki bunlar hazırlık asıl sancı hakkaten kendini belli ediyor belden belden vuruyor

Tomografi ile mi bakliyormus kuma? Eger dokuyorsan idrarda da cikar tas olsa ultrasonda da belli olur.ben boyle biliyorum

kadın doğum doktorlari gorebiliyormj kizlar ultrasonda. Benim iki doktor da kadın dogumcuydu ilki tahlil sonucuna bakıp İzmir'e yolladı bizim yapabileceğimiz bişey yok orda bakılsın dedi oraya gittik oradaki de alttan baktı ultrasonla da baktı bebise. nst falan hiçbir sorun yok doğumla ilgili değil kasik agrin dedi idrar yolunda kanama görülmesinin nedeni kum döküyor veya taş düşürüyor olabilirsin dedi ona da tomogrofiyle bakılır bu da hamilelikte imkansız dedi sonra bobreklerime hafif vurarak ağrı olup olmadığını söyledi çok az vardı böbrek enfeksiyonu olabilir dedi ilaç yazdı geçmez ise gel tekrar dedi ama geçti ağrım şükür. Allah iyi doktorlarla karsilastirsin bizleri inşallah gerçekten işini iyi yapan doktora çok nadir denk geldim

Yalancı sancıydı sanırım benimde düzen bozuldu yarım saattir bayaa hafifledi sancı girip çıkmıyo korktum telaş yaptım sanırım ray var idrarda protein kaçağı var tansiyon yüksekliği var bişey olacak anlamıycam die de sitres oldum sanırım çok teşekkür ederim inş az daha durur

Tomografiyle bakildigini bilmiyordum canim kadin dogumcu da ultrasonla bakip anlar diye dusunuyorum ama uzmanlik alanlari olmadigi icin baska bir uzmana sevk eder en azindan uroloji dahiliye vb. illa tomografi gerektigini sanmiyorum ama tabi doktorlar daha iyi bilir

Eşim ile birbirimize girdik. Gerçekten anlayış yok benim eşimde. İlk hamile kaldığım andam beri naz yapmadıö tuz yapmadım. Sürekli anlayışlı olfum hatta hergün yemrğini ütüsünü vb yaptım. 3 gündür kim aklına ne soktu ise tutturmuş normal doğum diye..ben sancı çekiyorum o bana dikişi açsınlar normali bekleyek diyor. O çatala yatmak o dikişi açtırmak ne anlamıyor o normal doğum konusunun ağırlığını stresini korkusunu bendeki travmasını kavramıyor. Bağırdım çağırdım sancım var hsla şnşallah doğururun evde de o da rhaatlar

Bana diyorki sezeryanda bebeğe bişi olursa sonrasında hasta olursa vicdan azabı çekecek olan sensin. Normal doğumda bebeğin çıkışı sırasında ebe dikkatsizliği yüzünden omzu kırılan bi sürü bebek var. Yine o normal doğum sırasında benim makatıma dek yırtsalar beni kakamı tutamasam onun hesabı kimden sorulacak. Peki ya o psikoloji. Belki o sancı yüzünden çocuktan soğuyacam.
Birde diyorki bu gece gelmiyorum yanına tek yat. Ne kadar anlayışlı. Benim ona yaptığım fedakarlığı yapmaması çok üzdü beni. Aslında böyle bir adamda değildir ama neden bu şekilde davranıyor anlamadım. Gerçekten iyi niyetlidir. Kötü değildir merhametlidir

Karnım sepsert. Belim ağrıyor. Kasıklarımda da vajinama ve mkatıma vuran hafif adet sancısı gbi sancım var

canım bak herkeste farklı ilerliyor bu doğum süreci. Kiminde çok ağrılı kiminde farketmeden açılma oluyor. Ben oğlumda hiç hissetmedim. Yani ara ara vuran bel ağrılarım, adet sancısı tarzında karnımın altında hafif sancılarım vardı. Kasılmam da oluyordu ama düzenli hale geldiğinde acile gitmiştimki 3cm açılmam vardı. Eve göndermemişlerdi beni. Ben adet sancısı, bele vuran sancı, düzensiz de olsa sık kasılmaya dikkat ediyorum doktorum riskli dediğinden beri. Bence doktorunu ara.
Bir de senin erken doğum riskin vardı değil mi? Adalat türü bir ilaç kullanıyormusun? Kullanıyorsan aldıktan sonra kasılmalarında azalma oluyor mu? Bir de ciğer geliştirici vuruldun mu? Vurulduysan ne kadar zaman geçti?

Şuan yumuşacık. Ama sancım ve bel ağrım geçmedi. Sancı olunca sertleşme de oluyormu yoksa sertleşme yoksa bu ağrı normal mi. İlk gebeliğim hiçbişi bilmiyorum

Bak benim sancım var, geçmiyor. Ara ara yokluyor. Bunun yanında kasılmam da oluyor. Gerçek kasılma yani doğum kasılması senin pozisyon değiştirmenle geçmez hatta bazen daha acı verir, en az aşağı yukarı yarım dakika civarı sürer yumuşaması, göğüs altından bikini bölgene kadar sertlik hissedersin, ovalamakla geçmez. Şu an aklıma gelenler bunlar. Sancı başka birşey. Biri ağrı biri vücudun kasılması. Ayrı tut ikisini bir dinle kendini. Ve bence hemen doktoruna ulaş, durumunu anlat. O yönlendirsin seni hastaneye.
Bir de arada mesajlarını okudum; doktorum bana soğuğa yakın ılık su ile duş al ardından uzan, geçmezse mutlaka haber ver dedi. Oğlumdan hatırladığım da sancın kasılman varken çok sıcak suyla duş alma (erken doğum riskinde). Öğlen duş almışsın fayda etmemiş. Doktorunla konuşursan duş aldığını da söyle bence.
O eşine de söyle bir zahmet keyfinden kaldırıp götürmüyorsun. Sen de onunla gidiyorsun, o dışarıda 1 stres yaşarken sen içeride bin stres yaşıyorsun. O sana her kötü örnek söylediğinde kötüyü çağırma de tık lafı ağzına. Ay çok kızdım eşinee

Ciğer geliştirici vurulmadım. Adalatta kullanmıyorum vermedi dr. Dr.a ulaşamıyorum teli kapalı. Beyefendi ile birbirimizd girdik. Ölsem bemi götür demem. Olmadı ailemi arayacam onlar gelsin

Canim sinirlenme kendini de bebegini de germe sonucta doktor ne derse o olur.illa cati uygun bebek donmus fiziksel bir sorun yok diye normal doguma uygun olunmuyor.psikolojisi de uygun olmali insanin ama malesef bazi insanlar bunu anlamiyor.sen kendini dinle doktoruna anlat psikolojik olarak ne dusundugunu bilsin o ne derse onu yaparsin

Ben de gördüm işe yarıyor mu acaba ya biraz pahalı dediğin gibi ama meme acısı da hafife alınacak bir şey değil bak sana Ne diyeceğim hamilelikti sezaryendi iğnelerdi derken hepsi bir yana meme acısı bir yana öyle bir şey Yok ya o kadar kötü Ki yerlere vura vura acıdan duvarlara vura vura bağıra çağıra ağlayarak emzirdim kızımı ben

Evet canım gittim kontrole , pozisyonu fln düzgünmüş normal doğum yapabilirmiyim diye haftaya cuma çatı muayenesi yapıcakmış. Kafası ne kadar öndeki canım 2 haftaya kadar normal sayıyorlar sanırım. Ama sağlıkla gelsinlerde nasıl gelirlerse gelsinler artık bebişler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…