- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #27.281
Canım şikayetlerin belli aralıkta oluyorsa git bence... benimde sanki büyük tuvaletim gelmiş gibi oluyor. Fakat düzensiz olduğu için önemsemiyorum.Karnım aşağıda ve benim kalın bağırsağımda baskı var evet. Afedersin sanki altıma kaçıracak gibi oluyom gidiyorum bişi yok yada zorlayınca geliuor ihtiyacım. Ancak sancım adetin ilk günü gibi hiç geçmedi. Olmadı bi gideyim acile yakın hastane zati.
Durumunu biliyorum canım aynı durumdayız sende serklaj var ek olarak ben geç kaldım serklaj için çok şükür bu Haftalara geldik şimdi senin daha temkinli olman lazım sancı artıp serklaji zorlaya bilir allah korusun rahmine zarar verir ağrın hala varsa git eşinede her ağrıda neden gitmen gerektigini anlat birsey demez ozaman ikinci çocuk için gitmeliyiz deCanım dr. Bana ne adalat ne nidilat ne de ceelstone verdi. Bana serklaj yaptı 19. Haftada dikişi attı. Sonrasında 4 tane proluton depo verdi ve hala günde 1 kez progestan fitil alıyorum. Mesela şuan karnım yumuşadı. Yaklaşık bi 15 dk sonra yine sertleşecek ama bel ve kasık ağrım aynı
Doktoruma her ayrıntıyı sordum bana dediği doğum sancısı öyle herseye benzemez geldiği gibi sen anlarsın o ağrı seni hemen getirir hastaneye dedi bendede ağrı sertleşme oluyor ama uzanıyorum yada yatıyorum geçiyo yalancı sancılar başladı hepimizdeTecrübeli anneler doğum olacağı zaman karnın sertleşmesi şartmı belim karnım şiddetli ağrıyor düzenli sancı yani ama karnımın tamamı sertleşmiyo sadece mide ve göbek deliği bölgesi acil cevap lütfen
Bende geçmedi canım yürüdüm olmadı oturdum olmadı yattım o hiç olmadı dahada fazlalaştı şu anda hafifledi ama belime o ağrı girdiğinde bel kemiğime tekme yemiş gibi hissediyorumDoktoruma her ayrıntıyı sordum bana dediği doğum sancısı öyle herseye benzemez geldiği gibi sen anlarsın o ağrı seni hemen getirir hastaneye dedi bendede ağrı sertleşme oluyor ama uzanıyorum yada yatıyorum geçiyo yalancı sancılar başladı hepimizde
Herkesin durumu aynı olmayabiliyo canım benim ilk doğumda meğersem sancılarım başlamış ben bel ağrısı diye önemsememiştim sonra 3-4 dakikada bire düştü ardından suyum geldi öylelikle anladım ama şuan her saat başı karnımda sertleşme kasıklarımda ağrı hissediyorum ama biliyorum ki bunlar hazırlık asıl sancı hakkaten kendini belli ediyorTecrübeli anneler doğum olacağı zaman karnın sertleşmesi şartmı belim karnım şiddetli ağrıyor düzenli sancı yani ama karnımın tamamı sertleşmiyo sadece mide ve göbek deliği bölgesi acil cevap lütfen
Tomografi ile mi bakliyormus kuma? Eger dokuyorsan idrarda da cikar tas olsa ultrasonda da belli olur.ben boyle biliyorum
kadın doğum doktorlari gorebiliyormj kizlar ultrasonda. Benim iki doktor da kadın dogumcuydu ilki tahlil sonucuna bakıp İzmir'e yolladı bizim yapabileceğimiz bişey yok orda bakılsın dedi oraya gittik oradaki de alttan baktı ultrasonla da baktı bebise. nst falan hiçbir sorun yok doğumla ilgili değil kasik agrin dedi idrar yolunda kanama görülmesinin nedeni kum döküyor veya taş düşürüyor olabilirsin dedi ona da tomogrofiyle bakılır bu da hamilelikte imkansız dedi sonra bobreklerime hafif vurarak ağrı olup olmadığını söyledi çok az vardı böbrek enfeksiyonu olabilir dedi ilaç yazdı geçmez ise gel tekrar dedi ama geçti ağrım şükür. Allah iyi doktorlarla karsilastirsin bizleri inşallah gerçekten işini iyi yapan doktora çok nadir denk geldimYushus canım bende kum döküyordum. Hatta unutmam ptesi idrar tahlilim tertemizdi 4 gün sonra dayanılmaz bir ağrım oldu soluğu dr.da aldık. Dr şu bebeğe baktığı ultrason ile böbreklerime baktı. Genişleme var dedi.ayrıca idrarda da ku döktüğğm belli oldu. Eğer magnezyum içiyosan magnezyumun fazlası böbreklerde birikip kum yapıyor. Ben çok kasılmam olmadığı sürece 2 günde bir magnezyum içiyorum. Onun yerine maden suyu içiyorum bazen de. İdrar tahlilindd nasıl kum çıkıp çıkmadığını anlamamış hayret. Bir başka doktora gözük alanında uzman olan böbrekten anlayan.
Tomografiyle bakildigini bilmiyordum canim kadin dogumcu da ultrasonla bakip anlar diye dusunuyorum ama uzmanlik alanlari olmadigi icin baska bir uzmana sevk eder en azindan uroloji dahiliye vb. illa tomografi gerektigini sanmiyorum ama tabi doktorlar daha iyi bilirkadın doğum doktorlari gorebiliyormj kizlar ultrasonda. Benim iki doktor da kadın dogumcuydu ilki tahlil sonucuna bakıp İzmir'e yolladı bizim yapabileceğimiz bişey yok orda bakılsın dedi oraya gittik oradaki de alttan baktı ultrasonla da baktı bebise. nst falan hiçbir sorun yok doğumla ilgili değil kasik agrin dedi idrar yolunda kanama görülmesinin nedeni kum döküyor veya taş düşürüyor olabilirsin dedi ona da tomogrofiyle bakılır bu da hamilelikte imkansız dedi sonra bobreklerime hafif vurarak ağrı olup olmadığını söyledi çok az vardı böbrek enfeksiyonu olabilir dedi ilaç yazdı geçmez ise gel tekrar dedi ama geçti ağrım şükür. Allah iyi doktorlarla karsilastirsin bizleri inşallah gerçekten işini iyi yapan doktora çok nadir denk geldim
Karnım sepsert. Belim ağrıyor. Kasıklarımda da vajinama ve mkatıma vuran hafif adet sancısı gbi sancım var
Evet ya egzersiz sordum yapabilcek hiçbirşey yok soluna yatmaya çalıs dedi. Normal doğuma tek engelimiz bu şuan. İnşalla dönerlerBenimde ayni canim insallah doner bebisler ama benimki hala kafasini gogsumun arasina sıkıstiriyor
Şuan yumuşacık. Ama sancım ve bel ağrım geçmedi. Sancı olunca sertleşme de oluyormu yoksa sertleşme yoksa bu ağrı normal mi. İlk gebeliğim hiçbişi bilmiyorum
Ciğer geliştirici vurulmadım. Adalatta kullanmıyorum vermedi dr. Dr.a ulaşamıyorum teli kapalı. Beyefendi ile birbirimizd girdik. Ölsem bemi götür demem. Olmadı ailemi arayacam onlar gelsincanım bak herkeste farklı ilerliyor bu doğum süreci. Kiminde çok ağrılı kiminde farketmeden açılma oluyor. Ben oğlumda hiç hissetmedim. Yani ara ara vuran bel ağrılarım, adet sancısı tarzında karnımın altında hafif sancılarım vardı. Kasılmam da oluyordu ama düzenli hale geldiğinde acile gitmiştimki 3cm açılmam vardı. Eve göndermemişlerdi beni. Ben adet sancısı, bele vuran sancı, düzensiz de olsa sık kasılmaya dikkat ediyorum doktorum riskli dediğinden beri. Bence doktorunu ara.
Bir de senin erken doğum riskin vardı değil mi? Adalat türü bir ilaç kullanıyormusun? Kullanıyorsan aldıktan sonra kasılmalarında azalma oluyor mu? Bir de ciğer geliştirici vuruldun mu? Vurulduysan ne kadar zaman geçti?
Gözün aydın canım allah bagıslasın nasıl peki sezeryan zormu bizim son 5 haftamız var görünüyor korkmaya basladım
Canim sinirlenme kendini de bebegini de germe sonucta doktor ne derse o olur.illa cati uygun bebek donmus fiziksel bir sorun yok diye normal doguma uygun olunmuyor.psikolojisi de uygun olmali insanin ama malesef bazi insanlar bunu anlamiyor.sen kendini dinle doktoruna anlat psikolojik olarak ne dusundugunu bilsin o ne derse onu yaparsinEşim ile birbirimize girdik. Gerçekten anlayış yok benim eşimde. İlk hamile kaldığım andam beri naz yapmadıö tuz yapmadım. Sürekli anlayışlı olfum hatta hergün yemrğini ütüsünü vb yaptım. 3 gündür kim aklına ne soktu ise tutturmuş normal doğum diye..ben sancı çekiyorum o bana dikişi açsınlar normali bekleyek diyor. O çatala yatmak o dikişi açtırmak ne anlamıyor o normal doğum konusunun ağırlığını stresini korkusunu bendeki travmasını kavramıyor. Bağırdım çağırdım sancım var hsla şnşallah doğururun evde de o da rhaatlar
Kızlar belki duymuş görmüşünüzdür, şimdi bu meme ucu yaraları için gümüş kapaklar çıktı Silverette diye. Hatta anneler çok öneriyorlar mucizevi şekilde iyileştiriyormuş. Birde ekstra krem vs. Sürmüyormuşsun sadece kapakları koyuyormuşsun. Fiyatı biraz pahalı 285 tl filan ama ömürlükmüş araştırdım. Hamileliğimin başından beri sadece onun için kenara para atıyordum sonunda aldım :). Aslında almazdım ama meme ucu yarası öyle zor olabiliyormuş ki hani geçsin diye uğruna her şey yapılır cinsindenmiş, anlatanların yalancısıyım
2-3 hafta önceden koymaya başlamak lazımmış, bende 36 da başlarım diyorum. Tek temizliği karbonatla ovuyormuşsun o kadar. Düşünenlere bir araştırmasını tavsiye ederim. İnşallah meme başı yarasız mükemmel bir emzirme sürecimiz olur
Evet canım gittim kontrole , pozisyonu fln düzgünmüş normal doğum yapabilirmiyim diye haftaya cuma çatı muayenesi yapıcakmış. Kafası ne kadar öndeki canım 2 haftaya kadar normal sayıyorlar sanırım. Ama sağlıkla gelsinlerde nasıl gelirlerse gelsinler artık bebişler :)Mtad canİm cuma günü yanlış hatırlamıyorsam randevun vardı doktor bir şey Dedi mi sana. Bana kızımın koca kafalı olduğunu söyledi aklıma takıldı koca kafalı olması normal Doğuma engel olabiliyormuş da haftada bire düştü kontrollerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?