2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kizlar normal dogum yapacaklara da doktor asagi yukari bir tarih ongoruyor mu benimkisinin agzindan laf alamiyorum da
Sık sık kontrole gelerek, suyu vs azalmazsa, bir problem görünmezse, nstde kalp atışları sıkıntılı olmazsa, 41.haftaya kadar beklerim dedi. Ama bi sorun görülürse de duruma göre ya suni sanciyla deneriz ya da direk sezeryana alırız dedi

Bana da aynen oyle soyledi 10 kasima kadar bekliyoruz suyun kanaman 10 dkda bir sancin olursa gel dedi.bunun disinda zaten kontroller nst haftada bir devam edecek.cok sabirsizlaniyorum:)

Bana da aynen oyle soyledi 10 kasima kadar bekliyoruz suyun kanaman 10 dkda bir sancin olursa gel dedi.bunun disinda zaten kontroller nst haftada bir devam edecek.cok sabirsizlaniyorum:)
38den sonra her an olabilir zaten. Doktor son gününü belirliyor. Zorlanmadan yürüyüş yapmayi, merdiven inip çıkmayı öneriyorlar 38den sonra. Doğumun ne hızla ilerleyecegi kisiye bağlı. Bazen kontrole gittiği gün başı kanalda bile olmuyor ama o gece sancilanip doğum olabiliyor. Veya nişan geliyor 1 hafta sonra doğabiliyor. Doktorlar da ne desin

@Ayaklarim3kilo Allah yardımcın olsun dilerim sağ salim kavuşursun bebeğine. Mutlu haberler ver bize inşallah. Sizleri okudukça ben de heyecanlanıyorum ama diğer taraftan da erken gelmesinden korkuyorum inşallah 36-38. Haftalara kadar dayanabiliriz.

Ben eşime hadi tahmin et ne zaman doğum olur diyordum, ikimiz de farklı tarihleri tahmin ettik ilk kızım da tarihi tam tutturdu simdi tekrar soruyorum; şimdi bilemezsem karizmayı cizdirmeyelim diyor

Orasi oyle canim ama forumda bazen denk geliyorum bazi doktorlar 38i gormez 40a kadar dayanir vs.diye yorumlar yapiyorlar ben de oyle bir sey duymak istiyorum sanirim

Allah saglikli sihhatli bir sekilde kolayca, bebeginizle kavustursun sizi insallah.. guzel haberlerinizi bekliyoruz..

Ne cok konusmussunuz masallah bende simdi eve girdim son zamanlarimiz degerlendirmek lazim cmtsi kendime kahvalti ismarladim belki de tek basima son vakit gecirisimdir diye. Bugunde arkadaslarla ciktik kisa denk gelmese ufak falan dinlemem gezdiririm onuda ama kis bebeleriyle mecbur eve kapancazben 40. Haftama kadar beklicem donmezse mecbur sezeryan ama etrafimda sezeryan olan kimse onermiyor donmesi icin elinden ne geliyorsa yap diyorlar sezeryanin cok buyuk bir hata oldugunu soylediler gozum korkuyordu iyice karistim yacocugu 5 yasinda olup hala bel agrisi ceken arkadas vardi grupta ay sinirim zipladi

Böyle seyleri hic duyma. Normal doğumla ilgili de binlerce komplikasyon sayabilirim sana. Yırtılma, tuvalet tutamama, hemoroid vs vs. Sezeryanin da, normal doğumun da ayrı ayrı kendi içinde riskleri olabiliyor. Ama bunları dinlemek için artık çok geç doktoruna güven, bol bol dua et, bebeğin ve senin sağlığınız için hangisi hayirliysa o olsun. Bebeğin dönmesi için emekle demişti bir arkadaşıma doktoru. Secde pozisyonu da hemen hemen aynı. Onları deneyebilirsin kendini zorlamadan. Sanciyla beraber dönen bebekler de olabiliyormus. Insallah gönlüne gore olur

Canım bende doktorumla önceden anlaştım, 40. Hafta bittiği gün sancım gelmemişse fitille başlatırız dedi. Beklemek istemiyorum 1 gün bile fazla doktorumda bende sevmiyorum uzamasını sağlıklı olduğunu düşünmüyorum diyince oh dedim. En azından en son bekleyeceğim tarihi biliyorum diyorum içimden.

Spinal yada epidural anestezide o ağrı gepnolyrmuş yengelerimde oldu geçmedi. Normal doğumda epidural istemiyorsan o ağrıyı nasıl çekicrksin kaç.saat çekicrksin yada yırtmafan dikişsiz doğacakmı bunları da düşün. Genel anestezi+sezeryan düşünüyorum ben. İnan o doğumhane psikolojisi bni bitirdi. Görmek ile demek bir değil. Zavallı kadınkar böğürürcesine ağlıyor tırnaklarını geçiriyolardı resmen yatsğa

Arkadaşlar bir şey rica etmek istiyorum yanlış anlaşılmazsam. Her iki doğumunda riskleri zorlukları sıkıntıları tabi ki var. Hiç biri diğerinden daha iyi ya da daha kötü denemez. Birinin öncesi diğerinin sonrası zor olabiliyor. Bir çoğumuz gibi bende normal doğum istiyorum doğalı bu olduğu için ama sezaryen ya da normal doğum hakkında ki olumsuz düşüncelerimizi biraz kendimize saklasak mümkün müdür? Şu son günlerde aşırı derecede doğumu düşünür ve korkar kaygılanır oldum. Olumsuz bir şey isteyerek istemeyerek okuduğumda daha da kaygılandığımı fark ettim. Buna biraz dikkat edersek daha kolay atlatabiliriz belki bu son stresli zamanları.

Kızlar ben de uzun zamandır vakit bulamiyordum yazmak için. Bebeğini kucağına alan arkadaşları tebrik ediyorum, darısı benim gibi bekleyenlere olur inşallah saglıkla bizler de kucagimiza alırız inşallah. Doğumla ilgili kaygı konusuna gelince sanırım ben de biraz kaygilaniyorum sancım gelince anlar mıyım normal doğum istedim hep ama yapabilecek miyim gibi sorular sorular :) sonra annemi düşünüyorum annem nasıl yaptıysa ben de yaparım diyorum bir cesaret geliyor , anneciğim bana kendi anneligime yaklaşırken bile cesaret veriyor çok ilginç :) Allah yardımcımız olsun hepimizin

Merhaba cnm bende 37+2 de 2.760 gr dogum yaptim kuveze girmedi 1 saat sonra getirdiler. yan tarafimda tam haftasinda dogan 3.50 gr bebegi oldu hala kuvezde hafta ve kiloyla alakasi yok sanırım. Rabbim tum bebisler saglik sihhat versin.

Kızlar bende gelirse anlamam diyodum anlarsinız korkmayın ben sabahleyin tuvalete kalktigimda hem tuvalet hemde pecete pembelik vardı sonra gittikce çoğaldı ve daha sonra adet agrisi gibi gittikce cogalan bir agri basladi bende bilimcsizdim gece yattigimda cok agrimda yoktu ve o gece cok rahat uyudun herşey birden gelisti Allah yardim ediyo hic endise etmeyin. Birde ben istesemde normal dogum yapamazmisim rahmim hic acilmamis doktor boru gibi sert sanci cekerdi cekerdi yine sezaryana alınırdı demis anneme hatta doktorum bile sasirdi ayni gün muayeneye gittim nst de sancı cikmamisti.

Kizlar spinal anesteziyle doğum yaptım bugün 3.gün olucak galiba nerdeyse sadece dikis yerlerin biraz agriyo o kadar baska hicbir yerim agrimadi korkmayin o kadar kötu degil birde gazini cikarana kadar karninin ici gaz dolu oldugu icin karnin ici aciyo biraz ve su an gayet iyiyim. Eger sezaryan olucaksaniz tavsiyem bol bol yürüyüş yapin su icin..zaten hemsireler cok guzel ilgileniyo surekli agri kesicinizi yapiyolar tansiyonu olcuyolar bebise bakiyolar.. ameliyat aninda bebisin aglama sesini ve sonrasinda kendisini gördum ya butun herseyi unuttum. Rabbim hepinize hayırlı dogumlar yasatsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…