- 6 Ekim 2013
- 921
- 1.097
- 113
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #27.581
En son geöen hafta bana da açıklık ve su gelmişmi diye muayene yaptı ebe. Tek sıkıntılı yanı çatala ayaklarımı çok zor koydum karnımdan dolayı yardım da etmedi kadın. Keza mecbur da değil. Bende de ağrı olmadı. Ama galiba çatı muayenesi ile açıklık farklı şeyler. Çatı muayenesi olan varmıSelam kızlar iki gün önce yazmıştım düzenli sancı var ama sertleşme yok die gece sertleşmelerde başadı hastaneye gittim 40 50 lerde çıktı sancılar tansiyonum yüksekti gebelik zehirlenmesi var die yatırdılar iki gündür hastanedeydim ilaçlarla sancıları durdurdular tansiyon hala yükseliyo kendi isteğimle taburcu oldum evde tansiyon takibine devam edecem kilosu 3 kilo 35 haftalık açıklık muayenesi yaptı ebe hiç bi acı hissetmedim çok korktuğumu canımın ne şiddette yanacağımı sordum canını acıtmıycam dedi nefes al dedi bitti dedi ne bi acı ne bi kanama oldu bana o kadar kötü şeyler demişlerdiki şöyle acıyo böyle kanıyo galan die gerçekten 0 acı hissettim o an sizde korkmayın doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum Allah uzun ömürler varsin
Aynısı bende de var. Benden önce gidiyor.Kızlar bi de benim karnım hep yayvandı şimdiye kadar. son zamanlar öne doğru sivrildi ve daha çok aşağı indi. Geçen biri yazmıştı böyle olunca doğum yaklaşmış oluyo diye var mı gerçekten öyle bi şey?
Valla bence hic gerekli degil canim.
Ben almistim kizim 5 aylikken bronsiolit olmustu. Biz de iyi gelir diye almistik ama hic bir faydasini görmedim. Hatta ozellikle doktoru kesinlikle kullanmayin demisti. Acikcasi her doktor da baska birsey soyluyor kafa karistiriyor o da ayri. Zaten makinanin amaci havadaki nem dengesini saglamak ve geniz kurumasini önlemek. Makina yerine ben peteklere takilan suluklardan aldim icini suyla doldurduktan sonra bir parca da vicks atiyorum icine ohh misss gibi. Makina da bi kenarda bekliyo iste..
Hastalık zamanlarında çok lazım oluyormuş. Ama şimdilerde şeyde görmeye başladım, bu sıvı serum fizyolojiği buhar haline getiren makinalar. Bebek uyurken tutyorsun yüzüne doğru uzaktan ciğerleri vs. Rahatlıyormuş. Acaba onlar daha mı mantıklı diyorum lazım olduğu durumlarda. Vallahi aklım karıştı. Şimdi kış bebesi olacakları için illa ki hasta olucaklar ne kadar korusakta
Evet ben basindan beri bebe yagi ve hindistan cevizi yagini karnima surerken goguslerimede suruyorum cok guzel nemlendiriyorKızlar bu arada göğüs uçları için bebe yağı da iyi geliyor.ben iki gündür denedim baya baya yumuşattı göğüs ucunu da etrafını da.37.haftada kullanmaya karar verdim tekrar.bir haftalık bu şekilde yumuşatma yeterli diye düşündüm
Bana da aynilarini söyledi tam olarak. 31.haftada 1500 gramdi. Ayni gun baska doktora da gittim o 1300 gram ölçtü. Bana her gün muz, et, yoğurt, ceviz ye dedi. Ama bu ölçümler tahmini, önemli olan kendi içinde kilo alıyor olması dedi hep. 32.haftada 1700 ölçtü. Yarın 34 ve kontorlum var merak ediyorum bakalım.Iyi akşamlar kızlar bizim bi sorunumuz var. bugün doktor kontrolundeydik.kızımın gelişimi biraz yavaş gelio ve kilosu 1900 gram. bir ayda bende hiç kilo almamışım sadece kizim almis. Et tavuk balık yumurta yoğurt ve süt ağırlıklı beslen dikkat et kendine dedi bol bol ye dinlen dedi. Bunların haricinde kızıma kilo aldıracak ne yiyebilirim. Bana fikir verirmisiniz biraz 2 hafta sonra kontrolüm var ve ozamana kadar gelişimini hızlandırmış olmam lazım yoksa erken doğum isteyebiliriz dedi
Çoğunu zaten yiyorum bende ama gunluk değil daha dikkat etmem lazim sanirim bide bu ay ev temizliğini yaptım haliyle cok yoruldum dinlenemedim bide oğlum var 4 yaşında.Seninde inşallah gelişimi hızlanmıştır. Sağlıkla gelsinler.bizde durumumuzu dengeleriz bu son ay içinde insallahBana da aynilarini söyledi tam olarak. 31.haftada 1500 gramdi. Ayni gun baska doktora da gittim o 1300 gram ölçtü. Bana her gün muz, et, yoğurt, ceviz ye dedi. Ama bu ölçümler tahmini, önemli olan kendi içinde kilo alıyor olması dedi hep. 32.haftada 1700 ölçtü. Yarın 34 ve kontorlum var merak ediyorum bakalım.
Her gun mutlaka ceviz, badem, fındık, sut veya yoğurt, yumurta, et veya kıyma, muz yedim ve yiyorum.
Şimdi alıcak eşim canım inş iyi gelir korkuyorum zorlanirken doğumu tetiklicek diye kaç kez kullanabiliyorum yada ne kadar kullanmalıyım bilgin var mi
arkadaslar iyi aksamlar daha once de konusulmustu sanirim sutu arttirmak icin bi cay varmis baslayan var mi kacinci haftada baslaniyor acaba
Iyi akşamlar kızlar bizim bi sorunumuz var. bugün doktor kontrolundeydik.kızımın gelişimi biraz yavaş gelio ve kilosu 1900 gram. bir ayda bende hiç kilo almamışım sadece kizim almis. Et tavuk balık yumurta yoğurt ve süt ağırlıklı beslen dikkat et kendine dedi bol bol ye dinlen dedi. Bunların haricinde kızıma kilo aldıracak ne yiyebilirim. Bana fikir verirmisiniz biraz 2 hafta sonra kontrolüm var ve ozamana kadar gelişimini hızlandırmış olmam lazım yoksa erken doğum isteyebiliriz dedi
Rica ederim canim ne demek..biz de deneye yanila ogrendik iste..:)) evet dene bak vicksi tavsiye ederimCevabın için sağol kuzum vallahi ilk bebek olunca aşırı cahil oluyor insan bu konularda. Her şey tamam olsun ne gerekiyorsa diyorsun ama verdiğin bilgiler çok iyi oldu. Kalorifer sulukları var zaten bendede onun içine vicks atarım bende dediğin gibi ohh bizimde içimiz açılır :) :)
onu nzmn kullanmaya baslyrz canmÇayı bilmiyorum Da galactago damlası iyi geliyor aklında olsun
Hmmm bak lavanta yagi da iyi fikirmis. Sagol canim ben de deneyeyim bakalim..Ben de aynı şekilde kalorifere takılan kaplardan aldım. Suyun içerisine lavanta yağı damlatıyorum. Hem nefesini açıyor burun tıkanıklığına iyi geliyor, hem de uykuya rahat geçmesine yardımcı oluyor :)
Eğer acil bir durum olsa yatış yapardı. Sakin ol. Bol sıvı tüket. Su iç. Armut ve havuç suyu fazlalaştırıyor idi. Bunları da tüket. Doktor kontrolünü aksatma. Hatta için rahat değil ise başka bir uzmana perinatologa git yarın. Ayrıca doktorundan ciğer geliştirici iğne yapılmasını talep et. Haftan çooook geri değil. Ultrason ölçümleri her zaman aynı olmuyor. Aynı gün yapılan iki farklı ölçüm olabikiyor sonuçta. Sadece stres yapma şuan. Bebeğine zararlı.Kızlar lütfen acil yardım panik içindeyim...33+4 haftalık hamileyim.bugün kontrole gittiğimde bebeğin suyu azalmış dedi normalde 5-22 cm olması gereken su seviyesi bende 6.5 cm çıktı . Lakin nst de sancım çıkmadı kalp atışları da güzel tahliller de temiz bide üstüne sızıntı var mı diye test yaptılar ama sızıntı da yok ...3 gün sonra tekrar gel dedi ve bebeğin boy kilo ölçümleri 32+6 olarak 1 hafta geridengeliyor.başına böyle bişey gelen var mı?Doktorda adam akıllı bişey demedi ... bol su iç dinlen dedi
canım benim elmada buldum cozumu mumkun oldugunca koy elması bul ye cok rahatlatıyor ekşimeyi alıyorSen akşam aklıma geldin canım yazdığını okumuştum daha önce denedim ama oda fayda etmedi aksam en son sadece istifra etmek iyi geldi gerçekten bende herşeyi dener oldum ama git gide daha kötü oluyor bu yanma durumu
Toplam ASİ ( amniyon sıvısı) miktarı 5 cm ve altında ise anormal, 5-8 cm arasında ise azalmış kabul edilir. Seninkisi takip gerektiren durum. Sıkı bir takip ile ve beslenme ile 36 ya gelsen yeter sana. O yüzden panik yapma.Kızlar lütfen acil yardım panik içindeyim...33+4 haftalık hamileyim.bugün kontrole gittiğimde bebeğin suyu azalmış dedi normalde 5-22 cm olması gereken su seviyesi bende 6.5 cm çıktı . Lakin nst de sancım çıkmadı kalp atışları da güzel tahliller de temiz bide üstüne sızıntı var mı diye test yaptılar ama sızıntı da yok ...3 gün sonra tekrar gel dedi ve bebeğin boy kilo ölçümleri 32+6 olarak 1 hafta geridengeliyor.başına böyle bişey gelen var mı?Doktorda adam akıllı bişey demedi ... bol su iç dinlen dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?