- 18 Şubat 2013
- 800
- 896
- 123
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #27.601
32. haftada aynı şeyi dr bana da söyledi, muzu ve pekmezi muhakkak yedim pekmez içmek zor olsa bile... ve özellikle dinlenmemi söyledi ben de temizlik misafir bayağı bi hareketliydim... 2 hafta dinlendim, canım istemese de yedim maden suyu içerek yer açmaya çalıştımÇoğunu zaten yiyorum bende ama gunluk değil daha dikkat etmem lazim sanirim bide bu ay ev temizliğini yaptım haliyle cok yoruldum dinlenemedim bide oğlum var 4 yaşında.Seninde inşallah gelişimi hızlanmıştır. Sağlıkla gelsinler.bizde durumumuzu dengeleriz bu son ay içinde insallah
Çok teşekkür ederim, bu ara suyu çok az içtim ondan mı oldu acaba diyorum çok üzgünüm ama sakin olmaya Çalışacağım bide bugün itibari ile suyu çok içmeye başlayınca idrara çok çıkar oldum bunun sıkıntısı olur mu ?Eğer acil bir durum olsa yatış yapardı. Sakin ol. Bol sıvı tüket. Su iç. Armut ve havuç suyu fazlalaştırıyor idi. Bunları da tüket. Doktor kontrolünü aksatma. Hatta için rahat değil ise başka bir uzmana perinatologa git yarın. Ayrıca doktorundan ciğer geliştirici iğne yapılmasını talep et. Haftan çooook geri değil. Ultrason ölçümleri her zaman aynı olmuyor. Aynı gün yapılan iki farklı ölçüm olabikiyor sonuçta. Sadece stres yapma şuan. Bebeğine zararlı.
Bende öyle dua ediyorum en azından 36 yı göreyim biraz daha toparlansın bebeğim diye şuan 2100 gr (33+4 teyiz)Toplam ASİ ( amniyon sıvısı) miktarı 5 cm ve altında ise anormal, 5-8 cm arasında ise azalmış kabul edilir. Seninkisi takip gerektiren durum. Sıkı bir takip ile ve beslenme ile 36 ya gelsen yeter sana. O yüzden panik yapma.
Bana doktorum havuc suyu ve armut demişti su azalması için. Çok acil durumlarda hastaneye yatiriyorlar zaten. Bebeginin kilo almasi için de bol protein ve muz yeKızlar lütfen acil yardım panik içindeyim...33+4 haftalık hamileyim.bugün kontrole gittiğimde bebeğin suyu azalmış dedi normalde 5-22 cm olması gereken su seviyesi bende 6.5 cm çıktı . Lakin nst de sancım çıkmadı kalp atışları da güzel tahliller de temiz bide üstüne sızıntı var mı diye test yaptılar ama sızıntı da yok ...3 gün sonra tekrar gel dedi ve bebeğin boy kilo ölçümleri 32+6 olarak 1 hafta geridengeliyor.başına böyle bişey gelen var mı?Doktorda adam akıllı bişey demedi ... bol su iç dinlen dedi
Hemen havuç suyu ve armutu yiyorum çok teşekkür ederim , sizin de benim kadar az mıydıBana doktorum havuc suyu ve armut demişti su azalması için. Çok acil durumlarda hastaneye yatiriyorlar zaten. Bebeginin kilo almasi için de bol protein ve muz ye
Canım günde 1 muz yiyebilirsin büyütüyor dedilerIyi akşamlar kızlar bizim bi sorunumuz var. bugün doktor kontrolundeydik.kızımın gelişimi biraz yavaş gelio ve kilosu 1900 gram. bir ayda bende hiç kilo almamışım sadece kizim almis. Et tavuk balık yumurta yoğurt ve süt ağırlıklı beslen dikkat et kendine dedi bol bol ye dinlen dedi. Bunların haricinde kızıma kilo aldıracak ne yiyebilirim. Bana fikir verirmisiniz biraz 2 hafta sonra kontrolüm var ve ozamana kadar gelişimini hızlandırmış olmam lazım yoksa erken doğum isteyebiliriz dedi
Düzenli yemem gerekiyo sanirim inşallah dengeleriz haftamizlaKaşar peyniri, muz Ve hurma yiyebilirsin canım
Pekmezede basliyim sabah aç karnına ozaman tesekkurler32. haftada aynı şeyi dr bana da söyledi, muzu ve pekmezi muhakkak yedim pekmez içmek zor olsa bile... ve özellikle dinlenmemi söyledi ben de temizlik misafir bayağı bi hareketliydim... 2 hafta dinlendim, canım istemese de yedim maden suyu içerek yer açmaya çalıştımve kontrole gidince haftasından daha ileri çıktı çok şükür...
Hergün yicem artik beslenmeme dikkat etmem lazimmis onu anladim rastgele olmuyoCanım günde 1 muz yiyebilirsin büyütüyor dediler
Ben 33.haftadan beri 10 dk da bir wc deyim. Normaldir. Sen 3 lt tüketmeye çalış. Ayrıca havuç ve armut faydalı fiye biliyorum. Bebeğin kilo alması için ise muz yumurta et süt bulgur pilavı ile beslen canımÇok teşekkür ederim, bu ara suyu çok az içtim ondan mı oldu acaba diyorum çok üzgünüm ama sakin olmaya Çalışacağım bide bugün itibari ile suyu çok içmeye başlayınca idrara çok çıkar oldum bunun sıkıntısı olur mu ?
Kuşum bu boy kilo ölçümleri ve hafta ölçğmleri dr kendi cihszı ile yaparken buluyor. Kabul etmeliyiz ki ne kadar dr olsalar bile kul neticesinde. Zaten tahmini ölçüler sen ona takma. Beniöim 33+2 de 2300 gram ölçtü akşama sancılandım yine gittim hastaneye aynı cihazla farklı dr 2400 gr ölötü. 6 saatte 100 gram almış olamaz . O yüzden sen sakın onu düşünme. Havuç ve armut tüket suyunu iç.stres olma ve dinlen. Ben inanıyorum ki 37 yi dr görürsün. Dualarımdasın canım haberdar et bizleri lütfen son durumdanBende öyle dua ediyorum en azından 36 yı göreyim biraz daha toparlansın bebeğim diye şuan 2100 gr (33+4 teyiz)
Benim 32+2 de 1700 gramdı. Bence küçük değil bebeginiz, üzülmeyin. Her gun muz yiyin, et yumurta yoğurt yani protein alın. Şu an suyu daha önemli aslında. Doktor almak isterse, mesela her gün kontrole giderek bir hafta daha muhlet isteyebilir miyim diye sorun. Arkadaşım 37.haftada su azaldığı için hastaneye yatti, çıkınca da her gun doktora gitti, düştüğü anda alacaklardi, sınırda gezdi gezdi sonra arttı. Yine doğmadı 41.haftada suni sancıyla başlattılar. Inşallah sizinki de artar. Havuç suyu ve armut tüketin.Bende öyle dua ediyorum en azından 36 yı göreyim biraz daha toparlansın bebeğim diye şuan 2100 gr (33+4 teyiz)
Allah razı olsun moral verdin bana çok muhakkak yazacağım teşekkür ederim çokKuşum bu boy kilo ölçümleri ve hafta ölçğmleri dr kendi cihszı ile yaparken buluyor. Kabul etmeliyiz ki ne kadar dr olsalar bile kul neticesinde. Zaten tahmini ölçüler sen ona takma. Beniöim 33+2 de 2300 gram ölçtü akşama sancılandım yine gittim hastaneye aynı cihazla farklı dr 2400 gr ölötü. 6 saatte 100 gram almış olamaz . O yüzden sen sakın onu düşünme. Havuç ve armut tüket suyunu iç.stres olma ve dinlen. Ben inanıyorum ki 37 yi dr görürsün. Dualarımdasın canım haberdar et bizleri lütfen son durumdan
Ya ne iyi insanlarsınız üşenmeyip bi sürü şey yazmışsınız allah bin kere razı olsun inşalalh dediğiniz gibi olur hepsini uygulayacağım bu akşam itibari ile havuç suyu ve armuta başladım çok çok teşekkür ederşmmBenim 32+2 de 1700 gramdı. Bence küçük değil bebeginiz, üzülmeyin. Her gun muz yiyin, et yumurta yoğurt yani protein alın. Şu an suyu daha önemli aslında. Doktor almak isterse, mesela her gün kontrole giderek bir hafta daha muhlet isteyebilir miyim diye sorun. Arkadaşım 37.haftada su azaldığı için hastaneye yatti, çıkınca da her gun doktora gitti, düştüğü anda alacaklardi, sınırda gezdi gezdi sonra arttı. Yine doğmadı 41.haftada suni sancıyla başlattılar. Inşallah sizinki de artar. Havuç suyu ve armut tüketin.
Bana doktor dedi ki, ayni aletle ayni doktor iki kere ust uste ölçüm yapsa, aynı gram cikmaz, zaten 230 gram arti eksi yanilma payi var, bunlar tahmini rakamlar dedi
Kızlar ben spinal sezaryen ile oğlumu kucağıma aldım. 3600 52 cm. Şimdi yanımda uyuyor ben de kahve içiyorum. Bu sefer çok stres yaptım nedense anesteziste söyledim beni biraz rahatlatın diye o da sağolsun saç masajı yaptı yok dedim ilaç iğne falan, hemen şırıngayı enjekte etti, ohh dedim kuaförde falan saç masajı ya da son şekillendirme kısmı falan olur ya rahatlatıcı oh dedim 3 saat şu masada yatsam gıkım çıkmaz.
Zaten spinal olanlar görecekler, karnınız temizleniyor silinip sonra 3 dakikaya bebek yanınızda, ağrı sızı his yok. Çok panik yaparsanız sakinleştirici istersiniz, sonra 15-20 dakika toparlanma hepsi bu.
Oğlum uyandı, sorularınız olursa daha sonra yanıtlarım.
Darısı tüm bekleyen annelere olsun, hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim hepinize.
Canım yemeklerden sonra soluna yat bebeğinin beslenmesi için yatım saat ya da bi saat yatmaya calıs doktorun cok fazla sorun gormedi demekki suyu içindeKızlar lütfen acil yardım panik içindeyim...33+4 haftalık hamileyim.bugün kontrole gittiğimde bebeğin suyu azalmış dedi normalde 5-22 cm olması gereken su seviyesi bende 6.5 cm çıktı . Lakin nst de sancım çıkmadı kalp atışları da güzel tahliller de temiz bide üstüne sızıntı var mı diye test yaptılar ama sızıntı da yok ...3 gün sonra tekrar gel dedi ve bebeğin boy kilo ölçümleri 32+6 olarak 1 hafta geridengeliyor.başına böyle bişey gelen var mı?Doktorda adam akıllı bişey demedi ... bol su iç dinlen dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?