2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar herkese günaydın minik adamın tekmesiyle uyaniyoruz artık bir sorum olacak size göz önünde sinek ucusmalari gibi seyler goren oluyor mu acaba bende fazla miktarda mevcut bu aralar bilgisi olan var mi
Benimki de uyandiriyor, dogunca isira isira alacağım intikamimi

Günaydın kızlar. Belimde inanılmaz bir agrı var adet olmadan öncede böyle agrırdı. Sancı degil sanırım belim acık yatmış olabilirim diyorum ama yinede tedirgin oldum biraz

Kizimi emdirmek icin iki saatte bir uyandirmaya calisiyorum ama bazen uyanmiyor memeyi tutmuyor uyandirmak icin napabilirim:/

Kizimi emdirmek icin iki saatte bir uyandirmaya calisiyorum ama bazen uyanmiyor memeyi tutmuyor uyandirmak icin napabilirim:/

canım topuğunu burnunu falan sıkarlar hafiften bazen uyanık olmasa da memeyi uzattın mı refleks olarak açar ağzını eltim zorla veriyordu sarılık olmuştu. yanında yardımcı biri varsa alt dudağını aşağıya çeksin ağzı açılınca memeni sokuver ağzına. ben yanındayken hep öyle yaptım şaşırdı nasıl açıyor ağzını diye

Biz dokunmaya kiyamiyoruz ama hemsireler çok sert davranıyor aslında. Hemsire cagirirsaniz da uyandirabilirler. Ayaklariyla ve burnuyla oynayın. Emmeyince sarılık olabiliyor, o da uyku yapıyor. O yüzden gerekirse biraz nezakettten ödün vererek uyandirin mutlaka. Bol sütlü olsun yavrucuk ❤

kızlar dün sağlık ocağından aramışlardı tahliller için gel diye sabahtan gittim verdim kanımı bebeğimin dönmediğini söyledim bu saatten sonra zor 2. 3. çocuk olsa döner ama ilk bu haftalara kaldıysa zor dediler sezeryan için yüreklendirdiler benimakat geliş özel bir durumdur hiç korkma millet keyfi oluyor sen normali gözün kapalı istiyorsan sezeryanın üstesinden de gelirsin falan diyeyarında kadındoğumda randevum var suyuna vs kontrol ettireceğim 39. haftaya kadar beklemek istediğimi söyleyeceğim 39. haftada hangi gün müsaitse doktor o güne randevu alacağım.

Her emzirmeden önce altını aç, bezini değiştirmen şart değil poposu hava alsın.
Altına bişe giydirme, göğsünü tuttuktan sonra battaniye örtersin bacaklarına üşümez. Çorabını da çıkarıyordum ben.
Ayaklarının altına hafif bastırarak masaj yapabilirsin, gıdıklar gibi yapabilirsin.
Eldiven varsa elinde çıkarabilirsin.
Alt dudağına parmağınla minik minik pıt pıt yapabilirsin, emme refleksiyle bazen ağızlarını açıyorlar. Alt dudağını aşağıya çekip göğsünü tutturabilirsin, bir iki damla süt gelince emebiliyorlar.
Burnunu sıkmak bana biraz acımasızca geliyordu ama son çare deneyebilirsin :)

(Aslında keyifleri bozulunca memede teselli buluyorlar :) mantık bu yani :) kısacası keyfini boz ufaklığın )

Benim oğluma bi doktor sarılık olmuş demişti. Çok korkmuştuk, sonradan önemli bir değer olmadığını söyledi başka doktorlar ama gene de korkumuzdan emsin diye çok çabalamıştık. Bi yerden sonra zaten bebek acıktığında göğsünden hafif süt sızıyor, tutturduğun zaman tadını aldıklarında emmeye devam ediyorlar. Bi başını atlatın inşallah, gerisi geliyor :)

domestic
Mama için her doktor farklı birşey söylüyor. İnstagramda bi sayfada mamalarla ilgili bi karşılaştırma yapmışlardı, istersen bak derim. Ama bana en doğrusu bebeğini muayene eden doktorun tavsiyesine uymak gibi geliyor. Yani senin bebeğinin ihtiyacı olan neler ise onu takviye edecek içeriğe sahip olan mamayı doktoru önerir diye düşünüyorum. (Tabii bunun için doktoruna da güvenmen lazım.. Ticari amaç gütmeksizin yaklaşan doktorlara denk gelelim inşallah)

Sabah kontrol icin gittiğimde genel bilgi amaçlı bana Hemsire uyandırmak icin topuğuna dokun dedi hanı eskiden bilye oynardik ya parmaklarınla o hareketi yap topuguna vur hafifçe dedi ( tam anlatamadım insallah o hareketi anlamışsındir canim :)))

Günaydın kızlar,sabah 6 da uyanmıştım,az önce tekrar uyumuşum.vajinamda bi agri var uyandigimdan beri,sol böbreğim de ağrıyor.sanirim üşüttüm dün gece banyo yapıp yatmistim.persembe doktor randevum var inş.agri geçer

Canım bende de durum aynı hemen hemen arkadaş gece bilgi verdi. 5 in altında tehlikeli, 5-8 takip istiyor dedi. Benim de 6,5 a düşmüş 3 gün sonra geri gel dedi bakalım dua edelim birbirimize ben de çok stres yaptım
Evet canim bizde kalp atista yuksek cikti o yuzden surekli hareketleri kontrol etmem gerekiyo yatis verecek doktorum duruma gore benim kontrol hergun oluyo endiselenmemek elde olmuyo malesef Rabbim yardimcimiz olsun evlatlarimizi sagsalim kucagimiza almayi nasip etsin

Merhaba hanımlar. 34 +1 deyim. Doktorum kontrol aralığını hala belirlemedi. Ayda 1 kontrole çağırıyor ama artık sıklaşması gerekmez mi ‍ Sizin doktorunuzun muayene aralığı nedir? Doktor çağırmadan gitsem mi bilmiyorum ‍

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…