2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
en son kontrolüm 34+2deydi ve 2 hafta sonra yine gel dedi ve yarın 36+2 olacağım randevum var 34ten sonra 2 haftaya düşürmesi lazım 38de gidersen çok geç 36dan sonrada 1 haftaya düşüyor diyebiliyorum.

Takip edilecek birsey varsa haftada bir de çağırıyor beni. Ama normal şartlarda 2 haftaya düştü artık kontroller. Benim de 34+2 bugün randevum var. Bakalım bir sonrakine ne zaman çağıracak. Her şey yolundaysa ve bir şikayetin yoksa sık çağırmaya gerek duymamistir

Nasıl dayanıyorsun canım ya benim evde 2. Haftam daha ama geçmiyor zaman napsam ne etsem bilemedim ya sabah erken kalkıyim dedim bu sefer gün icinde uyuyorum yine aynı hesap oluyor kukuman kuşu gibi oturuyorum bildiğin

Ah canım işte bu ve bunun getirileri yüzünden benim hamileliğim çok çok zor geçti. O yüzden belkide tek çocuk diyorum çünkü baya bir yıprandım en azından az bir zaman kaldı kuzum artık sayılı gün inşallah artık dayanıcaz

bende sezeryandan korkardım ama bebiş hala dönmedi. Sancıyla bile dönen oluyo diyolar ama son ana sancı gelene kadar mı beklemek lazım. Ne zaman sezeryan olacağına karar vermemiz gerekir bilemedim

bende sezeryandan korkardım ama bebiş hala dönmedi. Sancıyla bile dönen oluyo diyolar ama son ana sancı gelene kadar mı beklemek lazım. Ne zaman sezeryan olacağına karar vermemiz gerekir bilemedim
Valla canim benim bebek yan olsa ya da kanala yakin vs olsa sanciyla doner belki dicem ama yok dimdik bildigin popo asagida oturuyor bazen saga sola kayiyor hissediyorum ama sonra yine gogsumun altina geliyor yerlesiyor kafasi. Ben benim durumumda pek ihtimal vermiyorum sanciyla donecegine ben insikak suresini okuyorum bu gibi zor durumlarda ise yariyormus Rabbime sigindim artik hayirlisi neyse onu nasip eder insallah

Kizlar siz uyuyamiyorum dedikce ben cok uzuluyorum hala kafami yastiga koyar koymaz uyuyorum ben. Belki bu haftalara kadar calisip yoruldugumdan bilemiyorum. Gece uyaniyorum uykuya gecmekte zorlansamda uyuyorum yani buna da sukur diyorum.rezene falan icseniz sakinlesseniz yine uyuyamaz misiniz acaba.sonra cok uykusuz kalacaksinien azindan su son haftalar biraz uyusaniz

Kizimi emdirmek icin iki saatte bir uyandirmaya calisiyorum ama bazen uyanmiyor memeyi tutmuyor uyandirmak icin napabilirim:/

Canım mutlaka uyandırmaya çalış sarılık olmasın bebişin oğlum sarılık olmuştu benim bi gece küvezde yattıktan sonra hemşireler gerekirse canını yakın uyandıran mutlaka emsin demişti. Biz topuğunu sıkıyorduk burnunu sıkıyorduk zorla uyanıyordu oda sertce sıkınca.
İnsanın içi gidiyor sıkarken ama onun sağlığı için yapmak gerekli

Ben calıştıgım için 2 haftada cagırıyodu 32den sonra. İzne ayrıldıktan sonra sancı cıkıncada haftada 1 gitmeye başladım

Canım bildiğim kadarıyla illa önden gün almak gerekmiyor sezeryan için. Yani riskli durumlar haricinde (mesela plasenta previa, mesela gelişim geriliği gibi riskli durumlar yani) sancının gelmesi beklenebiliyor. Anne bebek dostu sezeryan dediklerinde bebekten bir sinyal bekliyorlar diye biliyorum ben. Ama bunun için de bilinçli olmak gerekiyordur sanırım; hangi noktada nasl hareket etmek lazım, ne zaman hangi aşamada hastaneye koşmak lazım gibi bazı kritik noktalar vardır heralde. Belki anne bebek dostu sezeryan olan ya da tanıdığı olan var ise daha net bilgi verebilir.
Ben dönmemesi durumunda bu anne bebek dostu sezeryanı denemek isterdim sanırım. Yani doktorum da onay verirse en azından son ana kadar şansımı denemek isterdim, sancım geldiğinde dönmemişse hemen sezeryan olsun diyebilmek isterdim sanırım.

Bu arada bi kısmımız bebeği dönsün de normal doğsun diye bakıyor, bir kısmımız da doğum kanalına girmiş bebelerimiz ay az daha dursun doğmasın diye bakıyoruz :) ortasını tutturan bebeleri tebrik etmek istiyorum zira benimki de doğmak için fırsat kollayan aceleci bir bebek olduğundan günlerim korku içinde geçiyor

Ben de normal doğum istememe rağmen bazen korktuğum için keşke dönmeseydi de sezaryene mecbur kalsaydım diyom : ( her şey normal doğum için idealken sırf korktuğumdan sezaryeni tercih etmek mantıksız geliyo. tabii herkesin kendi tercihi.

Ben de hep sezeryan için geçerli bir sebep olsun, kendi rahatim için tercih etmis olmayayim diye dua ettim ama bebek falan döndü tek umudum çatı muayenesi eğer çok zorlanmazsam ve musaitsin derse, normali bi denemeye çalışacağım. Ama muayene zor gecerse benim için travmatik olabilir malesef, dogum boyu ayni muayeneyi kaldiramam. Allah herkesin gönlüne göre versin tabii ki

kızlar gerçekten Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin. can tatlı ama içimizdeki bizim canımızdan da kıymetli onlar sağ salim gelsin de. ben hep hatta bebek düşünmezden beri bir gün olursa normal diyordum sezeryanı işin kolayı gördüğüm için değil ameliyat fobim olduğu için hiç ihtimaller arasına bile koymazdım küçüklüğümden bu yana babam dedem halalarım evlenmeden önce ve evlendikten sonra milyon kere kayınvalidem ameliyat oldu. ameliyat yerinin iyileşmesi ayağa kalkmak gaz çıkarmak vs vs her anlarını görünce bende travmatik bir durum söz konusu oldu sanırım. hatta rahmimdeki poliplerin iyi mi kötü huylu mu olduğunu öğrenmek için biyopsi yapıldı tamamiyle uyutuldum küçücük bir operasyon olmasına rağmen 1 hafta ağladım psikolojim bozuldu. şimdide öyle olmaktan korkuyorum ama belki normal doğum daha travmatik olacak benim için yaşamadan bilemiyoruz malesef o nedenle o bu değilde hakkımızda hayırlısını dilemek en güzeli sanırım

Seni çok iyi anlıyorum canım Rabbim inşallah yuzlerini görünce unuturuz bunları sağ salim kavuşalım inşallah Rabbim sabırlar versin

Ah canım bende çalışırken öyleydim ama evde kalıp dinlenince biraz uykusuzluk çok kötü başladı hatta bu bacak huzursuzluğu bende kalıcak diye korkuyorum

Aynı düşünceleri paylaştığım birilerinin olması güzelmiş yalnız değilim

Kızlar ben bebeğin kıyafetlerini henüz yıkamadım. Yavaş yavaş yıkamaya başlicam. Ne zaman çıkacağını bilmesemde herşeyini yavaştan hazırlamaya çslışıyorum. Etiketlerini nasıl kestiniz. Ya da kıyafetlerin etiketlerini kestiniz mi?

kimseyi korkutmak istemem ve herkes bir değildir. Ama doğum sancılarından ve çatı muayenesinden sonra sezeryan için yalvarmıştım. Ya da epidurali basın diye. Benim durumum farklıydı belkide psikolojik bu kadar zorlanmıştım. Ve sonunda F filmgibi istediği gibi mecburiyetlerden sezeryana alınmıştım
Ama bazen diyorum belki o kadar stres sıkıntı içerisinde olmasaydım normal bu kadar korkutmazdı beni. Her şey kısmet. Benimde bebek dönmüştü herşey normale çok yatkındı. Son an her şey bir anda değişebiliyor kızlar. Şimdiden bence bunun telaşını yapmayın.
İnşallah hepiniz sağlıkla alın kucaklarınıza.

Kizimi emdirmek icin iki saatte bir uyandirmaya calisiyorum ama bazen uyanmiyor memeyi tutmuyor uyandirmak icin napabilirim:/
Canim seni çok iyi anlıyorum, kızım uyuyunca 1 saat süt sagacağım diye uğraşıyordum, bir saatte de uyandiracagim diye uğraşıyordum, bu döngü gece gündüz devam ediyordu... uyanıyor 2-3 kez çenesini oynatıyor yine uyuyordu...
Ama geçecek inş kısa bi sure sonra normale dönersiniz inş.
*malesef kibarca değil, arkadaşların da dediği gibi biraz sertce sıkmalısın ayağını, burnunu vs.
*Altını açmak da çok etkili.
*Bir de emzirirken parmağınla çenesini destekleyebilirsin cabuk yorulur diye, annem öyle demişti faydası oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…