2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ben de 27 Ekim düşünüyorum
Canım yüksek tansiyon çok çok çok tehlikeli hamilelikte, 27 ekimde tam kaç+kaç oluyorsun?
Biliyorum canim tansiyon cok tehlikeli maalesef. 27 ekim de 37+1 olacagim allah nasip ederse tabii o zamani da gorebilirsek
Ben de 27 Ekim düşünüyorum
Canım yüksek tansiyon çok çok çok tehlikeli hamilelikte, 27 ekimde tam kaç+kaç oluyorsun?

Deniyorum canim ama korku sardi icimi sarilik olur kuveze falan girer diye cok korkuyorum
O kadar korku stres yapma kendine birde her bebek sarılık oluyor özel hastaneler hemen küveze alıyorlar değeri çok yüksekte olsa sınıra yakında olsa ben oglumda bilmiyordum sınıra yakın bi değerde olmasına rağmen yatırdılar küveze şimdi kızımı vermiycem hemen sarılık olsa bile eğer çok yüksek bir değer değilse orada sadece ışıkta yatıyor çünkü başla birşey yapmıyorlar

Canim benim rapor ciktisinda amniyon sivisi yaziyo karsisinda 4.5 cm yaziyodu baska deger yoktu.seninki niye oyle anlayamadim

Allah yardımcın olsun. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.

Altini acinca uyaniyor memeyi agzina veriyorum emmeden uyuyor

Giydirme hemen, altını açtığında uyandığında hemen göğsünü tutturmayı dene giydirmeden. Üşümez korkma. Biraz emince hemen üzerine battaniyesini çekersin.
Az az da olsa emmesi yeterli diye biliyorum ben. Yenidoğanın kasları kuvvetli olmadığından çabuk yoruluyormuş. Bu yüzden iki fırt çekip uyuyorlar. Gerçekten her seferinde azıcık emip uyuyorlar, panik olma. Yenidoğanın midesi gün geçtikçe büyüyecek. İlk doğduklarında mide kapasiteleri 20ml civarı diye hatırlıyorum. Yani azıcık birşeyle doyuyorlar :) yeteri kadar emdiğini bezinden kontrol et ne kadar emdiğinden değil. Daha sakin yaklaşırsın :) bu bez mevzunu net hatırlamıyorum ama şu kadar kere idrar yapmalı gibi birşey demişlerdi sanki. Sor istersen doğum yaptığın hastanedeki bebek hemşiresine falan, numara vermişlerdi bana eve çıkınca bi iki şey sormaya aramıştım.

Bebekler ilk 40 gün hep uyurmuş bu sebepten çok da sıkıntı yapmayın bırakın uyusun uyuması gelişimi için gerekli acıkırsa uyanır merak etmeyin

Bebekler için sarılık ilerlemesi durumunda tehlikelidir allah korusun. Tabii ki kendisinin uyanmasını beklememelisiniz. Sarılığı ilerleyen bebek uyanmaz, hatta yanlış hatırlamıyorsam çok acıktığında şekeri düşen bebek de uyanmaz, uzun süre emmeyen bebek su kaybı da yaşar. O yüzden ilk kırk gün olmasa da en azından haftalık kontrolüne kadar bebek zorla da olsa uyandırılıp beslenmeli diye biliyorum. Zaten sonrasında kendi düzenini belirliyor kendisi uyanıyor ama başta bebeğe bırakmak risklidir.

Kızlar herkese selam normal doğumdan çekinen arkadaşlar için birkaç şey söyleyeyim dedim
Ben ilk doğumumu epidural normal yaptım kızım hep önden gidiyordu 38+2 de ilk önce nişan sonra hemen suyum geldi
Normal doğum öyle korkulucak bir durum kesinlikle değil hele de epidural alıcaksanız prenses doğum dedikleri tam olarak eğer çatınız müsaitse bebeğiniz döndüyse bence normal doğumdan korkmayın benim kızım 3720 gr doğmuştu bunun gidişat da öyle hatta biraz daha önde bile olabilir 4kiloyu geçene kadar da sezeryan düşünmüyorum ne ben ne de doktorum o da bana cesaret veriyo 3700 ü doğuran 4 ü de doğurur diyo sonrası da gayet rahat oluyosunuz tabiki dikişler falan oluyo ama sonrasında inanın doğum yapmamış gibi oluyosunuz

Ben de uzun süreli uyuyamıyorum, lavabo su derken parça parça. Bir de çalışıyorum şükür yoksa evde sıkılarak oturacağım. Bazen diyorum uyusam ne olacak ki depolanan bir şey değil ki

Bende çok baş ağrısı ve keyifsizlik yapıyor artık uykusuzluk onlar olmasa bende rahatça sabredicem ama işte annelik=süresiz sabretmek demekmiş sanırım. Allah hakkımızda hayırlısı nasip etsin az kaldı inşallah. Bu arada etrafımda ki herkes ya doğuruyor ya doğurmak üzere aramızda 1 hafta olanlar bile. Ama sanki ben hiç doğuramicakmışım zaman hiç gelmicekmiş gibi geliyor kızlar sizede öyle mi kendiniz için. Erken doğum riski olanları tenzih ederek soruyorum tabi ki.

Canim ne oldu Dr ne dedi bebis nasıl bende yarın kontrole gitcem Adalat ve progestani biraktim bakalım nezaman gelcek paşa
Şuan için sorun yok dedi. Nst de sancı çıkmadı. Bende progestan kullanıodum bıraktım. 15 kasıma gün verdi. Sezeryan için o da. 39. Haftada alırım bi sorun olmaz ise dedi. Bakalım bekliyoruz artık :)

Canim benim rapor ciktisinda amniyon sivisi yaziyo karsisinda 4.5 cm yaziyodu baska deger yoktu.seninki niye oyle anlayamadim
Ultrason kağıdına baktım bende 4 farklı değer olunca şaşırdım. İnternetten de araştırdım ama birsey bulamadım. Benim Bebeğimin böbreğinde sorun olduğu için Doktor amniyon sıvısına baktı özellikle azalma var mı diye normal dedi. Neye göre dedi bilmiyorum cuma günü sorucam hangisine bakmamız gerekiyor diye

Hayirli aksamlar, bugun kontrolumuz vardi bebisim bi hafta geriden geliyormus ama zaten ilki de kucuk dogmustu saglikli olsun da tek sukur dönmus ins bu pozisyonda artik kalir. Yalniz brnim 2-3 gundur elim ayagim bosaliyor carpintim oluyor. Benim gibi olan var mi aranizda kanimi almislarda neticesi henuz gelmedi acaba tansiyonum mu dusuyor. Cok koyu bi duyguDra dedim suyu cok ic dedi pek ilgilenmedi

Kızlar benim sarı bir akıntım var. Hamileliğimdrn beri şeffaf oldu ama sarı ilk ekz oluyor. Koyu sarı değil ama orta sarı. Normal mi yoksa dr.a gideyimmi. Doktordan dönünce de külotumda jelimsi sarı akıntı vardı bi parça. Silince peçeteye de azcık geldi.

Benim hamilelik başından beri açık sarı akıntı geliyor bugünlerde daha da arttı canım. Vajina o akıntıyı kendini mikroplardan korumak için üretirmiş doktorum öyle demişti bana. Nişan olsa daha farklı kanlı oluyor diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…