- 19 Mart 2017
- 5.859
- 6.269
- 148
- 34
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #27.781
Giydirmeden denedim az da olsa emdi kuzum insallah daha da iyi emecek zamanla :)birazcik emse moralim duzeliyor hemen:)Giydirme hemen, altını açtığında uyandığında hemen göğsünü tutturmayı dene giydirmeden. Üşümez korkma. Biraz emince hemen üzerine battaniyesini çekersin.
Az az da olsa emmesi yeterli diye biliyorum ben. Yenidoğanın kasları kuvvetli olmadığından çabuk yoruluyormuş. Bu yüzden iki fırt çekip uyuyorlar. Gerçekten her seferinde azıcık emip uyuyorlar, panik olma. Yenidoğanın midesi gün geçtikçe büyüyecek. İlk doğduklarında mide kapasiteleri 20ml civarı diye hatırlıyorum. Yani azıcık birşeyle doyuyorlar :) yeteri kadar emdiğini bezinden kontrol et ne kadar emdiğinden değil. Daha sakin yaklaşırsın :) bu bez mevzunu net hatırlamıyorum ama şu kadar kere idrar yapmalı gibi birşey demişlerdi sanki. Sor istersen doğum yaptığın hastanedeki bebek hemşiresine falan, numara vermişlerdi bana eve çıkınca bi iki şey sormaya aramıştım.
Bebekler için sarılık ilerlemesi durumunda tehlikelidir allah korusun. Tabii ki kendisinin uyanmasını beklememelisiniz. Sarılığı ilerleyen bebek uyanmaz, hatta yanlış hatırlamıyorsam çok acıktığında şekeri düşen bebek de uyanmaz, uzun süre emmeyen bebek su kaybı da yaşar. O yüzden ilk kırk gün olmasa da en azından haftalık kontrolüne kadar bebek zorla da olsa uyandırılıp beslenmeli diye biliyorum. Zaten sonrasında kendi düzenini belirliyor kendisi uyanıyor ama başta bebeğe bırakmak risklidir.
Doktorumuz cumartesine randevu verdi kontrol icin ama bu sure zarfinda sararma oluraa hemen getirin dedi.ama nasil anlicagimi bilemiyorum gozlerinden bir nebze anlasilir ama yuzunden nasil anlicagimi bilemiyorum.sarilik renkten baska nasil anlasilir kiO kadar korku stres yapma kendine birde her bebek sarılık oluyor özel hastaneler hemen küveze alıyorlar değeri çok yüksekte olsa sınıra yakında olsa ben oglumda bilmiyordum sınıra yakın bi değerde olmasına rağmen yatırdılar küveze şimdi kızımı vermiycem hemen sarılık olsa bile eğer çok yüksek bir değer değilse orada sadece ışıkta yatıyor çünkü başla birşey yapmıyorlar
Bebekler ilk 40 gün hep uyurmuş bu sebepten çok da sıkıntı yapmayın bırakın uyusunuyuması gelişimi için gerekli acıkırsa uyanır merak etmeyin
Deniyorum canim ama korku sardi icimi sarilik olur kuveze falan girer diye cok korkuyorum
Doktorumuz cumartesine randevu verdi kontrol icin ama bu sure zarfinda sararma oluraa hemen getirin dedi.ama nasil anlicagimi bilemiyorum gozlerinden bir nebze anlasilir ama yuzunden nasil anlicagimi bilemiyorum.sarilik renkten baska nasil anlasilir ki
Hiç öyle bırakın uyusunlar diye düşünmeyin. Kuzucuk da söylemiş yukarda, yenidoğan bebeğin emmesi lazım. Biz bugün 5. günümüzü doldurduk. Ben de bazen geçiriyordum vakti 4 saat, 5 saat... uyku da lazım diye. Dün bi gittik doktor kontrolüne baya sarılık çıktı. Bütün gece ışık tedavisi gördük. Çok şükür şuan değerler normale döndü. Meğerse çok önemliymiş 2 saatte bir uyanıp emmesi. Süt yetmiyor olsaydı hiç istemememe rağmen mama verecektim. Allahtan sağmayla falan arttırdım şimdi miktarını.
Sararmayı gözlerinden biraz anlar gibi oldum yani acaba mı dedim. Sonra beyaz ışıkta farkettim baya göz beyazı sarı olmuş bebişimin. Siz de dikkat edin nolur. Haftalarımız çok ileri olmadığı için bizlerde sarılık ihtimali daha da yüksek olabiliyormuş. Ama korkulacak bişey yok. 8 saatlik tedavi ile sarılık değeri baya geriledi. Şimdi saat tuta tuta emziriyorum :)
Çok çok geçmiş olsun canımm kötü olmuş bayaAy kızlar bugün kırk yılın başında tek başıma dışarı çıktım mersinde yaşıyorum ondada patlama oldu gözümün önünde ya korkudan napacağımı şaşırdım allah beterinden korusun
Çok sağol canım allahtan ölü yok ama baya korktuk ya ucuz atlattık neysekiÇok çok geçmiş olsun canımm kötü olmuş baya
Doktorun endiselenme dediyse rahat ol canim streste iyi bisey degil.benim doktor normalde rahat biriydi ama benim su miktarina bayagi endiselendi yarin sabah tekrar bakacaklar dua et insaallahUltrason kağıdına baktım bende 4 farklı değer olunca şaşırdım. İnternetten de araştırdım ama birsey bulamadım. Benim Bebeğimin böbreğinde sorun olduğu için Doktor amniyon sıvısına baktı özellikle azalma var mı diye normal dedi. Neye göre dedi bilmiyorum cuma günü sorucam hangisine bakmamız gerekiyor diye
Şuan için sorun yok dedi. Nst de sancı çıkmadı. Bende progestan kullanıodum bıraktım. 15 kasıma gün verdi. Sezeryan için o da. 39. Haftada alırım bi sorun olmaz ise dedi. Bakalım bekliyoruz artık :)
Dun dogdu canim daha
Ay kızlar bugün kırk yılın başında tek başıma dışarı çıktım mersinde yaşıyorum ondada patlama oldu gözümün önünde ya korkudan napacağımı şaşırdım allah beterinden korusun
Hiç öyle bırakın uyusunlar diye düşünmeyin. Kuzucuk da söylemiş yukarda, yenidoğan bebeğin emmesi lazım. Biz bugün 5. günümüzü doldurduk. Ben de bazen geçiriyordum vakti 4 saat, 5 saat... uyku da lazım diye. Dün bi gittik doktor kontrolüne baya sarılık çıktı. Bütün gece ışık tedavisi gördük. Çok şükür şuan değerler normale döndü. Meğerse çok önemliymiş 2 saatte bir uyanıp emmesi. Süt yetmiyor olsaydı hiç istemememe rağmen mama verecektim. Allahtan sağmayla falan arttırdım şimdi miktarını.
Sararmayı gözlerinden biraz anlar gibi oldum yani acaba mı dedim. Sonra beyaz ışıkta farkettim baya göz beyazı sarı olmuş bebişimin. Siz de dikkat edin nolur. Haftalarımız çok ileri olmadığı için bizlerde sarılık ihtimali daha da yüksek olabiliyormuş. Ama korkulacak bişey yok. 8 saatlik tedavi ile sarılık değeri baya geriledi. Şimdi saat tuta tuta emziriyorum :)
Benim 2800 kilo 46 cm di canım çok kısa değil bence 2 3 cm den bişi olmaz sağlıklı olsun ağrısız acısız kucağına al inşMerhaba arkadaslar,
Ben de bugun doktor muayenesinden geldim. 34+1iz bugun. Kilomuz 2480 ancak boyu 42 cm dedi doktorbana biraz kisa geldi internette hep 45 yazıyor ama kendisi boyu gayet iyi haftasiyla uyumlu dedi.. sizin bebisler.kac cmdi bu haftada?
@filmgibi canim agrilarimi sorfum megersem idrar yolu enfeksiyonum varmis ondanmis agrilar
Sürekli uyuyup zor uyandırıyorsan birde benim doktorum parmagınla tenine hafif batırıp çekerken teni sararıyorsa sarılık anlaşılır demişti.Doktorumuz cumartesine randevu verdi kontrol icin ama bu sure zarfinda sararma oluraa hemen getirin dedi.ama nasil anlicagimi bilemiyorum gozlerinden bir nebze anlasilir ama yuzunden nasil anlicagimi bilemiyorum.sarilik renkten baska nasil anlasilir ki
Bende öyle canım çıldırıyorum bu bacak sıkıntısından int demir eksikliği yada kalsiyum eksuliginde oluyormuş yazıyor ama onlarida içtiğim halde doktorda kalsiyuma devam et dedi sen kullaniyormusunBenimde bacaklardan hic rahatim yok ya kipir kipirim surekli gece falan cok kipirdatiyomus bacaklarimi esim soyluyor. Insaallah dogumdan sonra gecer
İnşallah bi sıkıntı çıkmaz yarın güzel haberler verirsin☺Doktorun endiselenme dediyse rahat ol canim streste iyi bisey degil.benim doktor normalde rahat biriydi ama benim su miktarina bayagi endiselendi yarin sabah tekrar bakacaklar dua et insaallah
Yeni doğan bebek 2 saate bir acıkırmış 2 saati geçince açlıktan şekeri düşermiş ve buda uyku yaparmış emzirme eğitimi almıştkm oradaki kadın anlattı eğer uyanmıyorsa pamuğu ıslatıp hafifce ayağının altına yada göğsüne yumuşak yumuşak deydirin biraz ağlar ama uyanır demişti çok uzun süre uyutan sonrada bebek uyanmıyo deyip doktora getirenler oluyormuş o yüzden naapıp edip 2 saatte bi emzirin diorlarHiç öyle bırakın uyusunlar diye düşünmeyin. Kuzucuk da söylemiş yukarda, yenidoğan bebeğin emmesi lazım. Biz bugün 5. günümüzü doldurduk. Ben de bazen geçiriyordum vakti 4 saat, 5 saat... uyku da lazım diye. Dün bi gittik doktor kontrolüne baya sarılık çıktı. Bütün gece ışık tedavisi gördük. Çok şükür şuan değerler normale döndü. Meğerse çok önemliymiş 2 saatte bir uyanıp emmesi. Süt yetmiyor olsaydı hiç istemememe rağmen mama verecektim. Allahtan sağmayla falan arttırdım şimdi miktarını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?