- 13 Ağustos 2015
- 1.188
- 716
- 123
- 33
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #28.201
Göğüs kalkanını yeni doğum yapmıs anneler cok öneriyor bende aldım göğüs kremiyle ama sağma makinasi bende almadım eğer gerekli bi durum olursa hemen alınır diye düşündümKızlar bu arada göğüs uçlarınıza krem sürüyormusunuz. Bnm doktorum bana şimdilik normal nemlendirici sür bebek doğunca lansinoha geç dedi. Sürüyorum ama sürdükten bi kaç dakika sonra azcık süt geliyo. Kesinlikle sağma oynama yok ama. Birde sürmeye başladığımdan beri uçları belirginleşti.
Ayrıca ben meme kalkanı ve süt sağma makinesi de almadım hala. Hani gerek olmaz inşallah diye. Alayımmı yoksa duruma göre mi alırım ne tavsiye edersiniz ?
İlk doğumda önceden almamıştım. Hastaneden çıktığım gün evde göğüslerimde süt sıkıştı. Banyoda akıtmaya çalıştım sıcak suyla masajla vs. Nasıl ağlıyordum ağrıdan. Eşim acil gidip lansinoh manuel makine aldı. Ayıptır söylemesi göğüs uçlarım çok büyümüştü makine canımı 10kat yaktı. İşkenceydi. Sonraki gün avent elektrikli aldık. Ayy nasıl rahat ettim. Çalışmaya başlayınca da sürekli kullanmıştım.Kızlar bu arada göğüs uçlarınıza krem sürüyormusunuz. Bnm doktorum bana şimdilik normal nemlendirici sür bebek doğunca lansinoha geç dedi. Sürüyorum ama sürdükten bi kaç dakika sonra azcık süt geliyo. Kesinlikle sağma oynama yok ama. Birde sürmeye başladığımdan beri uçları belirginleşti.
Ayrıca ben meme kalkanı ve süt sağma makinesi de almadım hala. Hani gerek olmaz inşallah diye. Alayımmı yoksa duruma göre mi alırım ne tavsiye edersiniz ?
Ben de şuan terleme yok, belki ankara soğuk olduğundandır... doğumdan sonra çok terlemiştim, annemler lohusa terler demişlerdi..Hiç bilmiyorum ki dogumdan sonra normale dönmesini ümit ediyorum
bizde kısmetse Ömer Efe koyacağız oğluşumun adını :) Gökdeniz ismine 2.bir isme gerek yok canım bencede...Ömer Ali çok güzelmişama ablamın oğlunun adı Ömer Faruk o nedenle koyamıyorum. Ali de eşimin babasının adı bundan dolayıda eşim istemedi isim konusunun bu kadar zor olacağını bende düşünmezdim. biz Gökdeniz de karar kıldık ama eşim hala 2. bir isim daha istiyor 8 harfli ismin yanına 2. isim
Valla benim minnak elli sabırsız. Hayır 37 yi beklesin bari. Çok cılız doğmasın ki ısırabileyim. Zaten yemin ettim bana bu kadar çektirdi sünnet edecem onu 40 ı dolmadan :)
Ben lansinoha sürüyorum. Keşke benimde uçları belirginleşse. Göğüs ucum yok çünkü.Kızlar bu arada göğüs uçlarınıza krem sürüyormusunuz. Bnm doktorum bana şimdilik normal nemlendirici sür bebek doğunca lansinoha geç dedi. Sürüyorum ama sürdükten bi kaç dakika sonra azcık süt geliyo. Kesinlikle sağma oynama yok ama. Birde sürmeye başladığımdan beri uçları belirginleşti.
Canım kilosu gayet iyi bence.benimki 2470 geldi dun 35+1 de.ben artık kilo ve boyu takmamaya çalışacagim.dun o kadar çok yiprandim ki bu konuda anlatamam.rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah,tek duam buKizlar bizde bugun hastanedeydk sukur hersey yolundaymis sdc bebek hic kilo almamis iyi beslenmiyorsun dediprotein agirlikli besleneceksn dedi. 2800 dedi kilosuna ama bu kadar degldr daha azdr dedi. Nst de hafif sanci cikti onemli degil dedi normaldr. 1 kasima da gun aldik hayirlisiyla
Ben de bebe yağı kullanıyorum düzenli olmamakla beraber göğüs uçlarına sadece banyo sonrası.dogumdan iki gün önce lansinoh baslicam.sut sağma pompası ben mesela elektrikli almıştım çok memnun kalmıştım iki oğlumda da.ama doğumdan önce almadım,doğumdan sonra almıştım.Kızlar bu arada göğüs uçlarınıza krem sürüyormusunuz. Bnm doktorum bana şimdilik normal nemlendirici sür bebek doğunca lansinoha geç dedi. Sürüyorum ama sürdükten bi kaç dakika sonra azcık süt geliyo. Kesinlikle sağma oynama yok ama. Birde sürmeye başladığımdan beri uçları belirginleşti.
Ahmet var aile de bir sürü diğerlerini de not alayım. Bana kalsa Ömer Ali ama eşim istemiyo
Bugün randevum vardı en son gecen hafta bugün 2 hafta geri geldiğini sölemişti boyu için bugün anneler bunu cok sorun yapıyo ama hiç sorun değil bu dedi 1-2cm oynar en fazla dedi, 36+1 im 46cm 3 kilo olmuş, 35+1 de 45cm 2500 idi , bu hafta iyi beslenmiş :)Canım kilosu gayet iyi bence.benimki 2470 geldi dun 35+1 de.ben artık kilo ve boyu takmamaya çalışacagim.dun o kadar çok yiprandim ki bu konuda anlatamam.rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah,tek duam bu
Ben de bebe yağı kullanıyorum düzenli olmamakla beraber göğüs uçlarına sadece banyo sonrası.dogumdan iki gün önce lansinoh baslicam.sut sağma pompası ben mesela elektrikli almıştım çok memnun kalmıştım iki oğlumda da.ama doğumdan önce almadım,doğumdan sonra almıştım.
Maasallah canım darısı başımiza.benkm bebiş dünkü docentin olcumuyle 44 cm 2475 gr 35+1, kendi doktorum 2600 Gr olcmustu. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder insalalh, doktora gitmeye korkar oldum,haftaya perşembe gel dedi,iki haftadır kontroller 1 e düştü,ben daha çok korkar oldum.bu sabah kabusla uyandım kan ter içinde kalmışımBugün randevum vardı en son gecen hafta bugün 2 hafta geri geldiğini sölemişti boyu için bugün anneler bunu cok sorun yapıyo ama hiç sorun değil bu dedi 1-2cm oynar en fazla dedi, 36+1 im 46cm 3 kilo olmuş, 35+1 de 45cm 2500 idi , bu hafta iyi beslenmiş :)
Evetarkadaşlar bizde hala hiçbir ismi yakıstıramamıstık büyük oğlumun ilk baştan beri olan ısrarları üzerine dolunayı bizde kabullendik Kızımızın Adı DOLUNAY olacak insallah.bu arad tansiyon ilacı kullanan arkadaslar bu tansiyon ilaçları sizlerinde uykusunu getiriyor mu??
Canım bana sağlık ocağındaki hemşire şöylr açıkladı. Hastane alıyor evet ama bizimki daha doğru sonuç içeriyor. Çünkü; uzun süre emmiş ve bir kaç kez dışkısını yapmış oluyor dedi.Kizlar cok takip edemedim sayfayi bebegim 5 gunluk oldu Allah'a sukur:)zaman su gibi akip geciyor:)bir sey sormak istiyorum.hastanede topum kani aliniyor ama saglik ocagi da aliyormus ikinci kez zorunlu mu bu uygulama siz naptiniz ikinci kez topuk kani verdiniz mi?neden ikinci kez aliniyor bilen var mi?
canım seni niçin bu kadar panikletmişler hiçbir şey anlamıyorum. 34+1'de bebiş kilosu 2500 boyu ise 42 cm'di, ama benim doktorum boyu gayet normal dedi. Fl aralıkları da haftasıyla uyumlu gösteriyor. Canını skma bence her şey yolundadır inşallah.Maasallah canım darısı başımiza.benkm bebiş dünkü docentin olcumuyle 44 cm 2475 gr 35+1, kendi doktorum 2600 Gr olcmustu. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder insalalh, doktora gitmeye korkar oldum,haftaya perşembe gel dedi,iki haftadır kontroller 1 e düştü,ben daha çok korkar oldum.bu sabah kabusla uyandım kan ter içinde kalmışım
Yan mı yatırıyorsun canım ?
Kizlar cok takip edemedim sayfayi bebegim 5 gunluk oldu Allah'a sukur:)zaman su gibi akip geciyor:)bir sey sormak istiyorum.hastanede topum kani aliniyor ama saglik ocagi da aliyormus ikinci kez zorunlu mu bu uygulama siz naptiniz ikinci kez topuk kani verdiniz mi?neden ikinci kez aliniyor bilen var mi?
bende onu merak ediyorum salı günü sağlık ocagı randevum vardı o zaman hemşire söyledi doğum yaptıktan 5 gün sonra geleceksin hem senin rutin kontrollerini yapacağız hemde bebeğinden topuk kanı alacağız dedibenimde aklıma sornadan geldi doğar doğmaz zaten hastanede alınıyor topuk kanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?