- 19 Ağustos 2014
- 731
- 1.080
- 63
- 35
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #28.481
bir garip oblomov hayırlı olsun :) Allah sağlık sıhhat versin bebişine de sana da :)
Bu arada ilkkez yorum yazıyorum doğum yaklaştıkça beni iyice korku kapladıhaftaya çatı muayenesi yapacak doktor korkuyorum ama normal doğum istiyorum..çatı muayenesinden bile korkarken normal nasıl olacak bilmiyorum aranızda epidural normal doğum yapan var mı erken doğum yapanlardan ?epidural normal doğum rahat oluyor diyorlar
Hadi ya o zaman son son alıcaz mecbur bizde napalım sağol tatlımİstisnai durumlar dışında bebekler kilo alırken son haftalarda annenin kilo almaması çok zor oluyor. Çünkü bebeğin kilo alma prensibi genel anlamda annenin aldığının yarısını alıyor. Anne 500 gram alıyorsa bebekte 200-250 gram alıyor. Maalesef şu haftalarda kilo almamak şans
Dikişleri hissedio musunuz peki? Bide epidural takılırken ağrı oluyor mu ?Ben de epiduralle normal dogum yaptim. Gayet rahat gecti. Epidural istiyorsaniz bunu onceden doktorunuza soylemelisiniz ki sizi epidural icin hazirlasinlar. Katater takiliyor ve vucudun tepkisini olcmek icin cok ama cok az miktarda deneme dozu (etkisi 15 dk suren) veriliyor. Ben deneme dozundan sonra sancilarim dayanilmaz noktaya gelene kadar bekledim. (belki dayanirim gerek kalmaz diye) ama sonra anestezinin yapilmasini istedim. Sancilar tamamen kesilmiyor sadece hafifliyor,vucudunu hareket ettirebiliryorsun, koluna biri girdigi zaman yuruyebiliyorsun. Bana hamsirelerden biri epiduralin dogumu hizlandirma etkisi oldugunu soylemisti. Cok gecmeden zaten doguma girdim.
Bu ilk hamileligimde idi, simdi de normal bekliyorum ve yine epiduralle olacak kismetse.
Hayir dikis atildigini falan hissetmiyorsun. Kataterin takilma esnasinda agri olmadi ama belini istedikleri uygun pozisyonda tutmak icin baya bir one dogru egilmen gerekiyor. Ben geceden beri ac oldugum icin one dogru egilik bir sekilde durmak bayginlik hissi yaratti bende. Biraz bekledikten sonra isleme tekrar devam ettiler.Dikişleri hissedio musunuz peki? Bide epidural takılırken ağrı oluyor mu ?
G gizzz
Benim de doğum yapalı tam 26ay oldu ve benim de dikiş yerim 1-2 haftadır hafiften sızlıyor. Doktoruma söylediğimde enfeksiyon vs var mı diye muayene etti ama bi sıkıntı yoktu şükür. Bebeğin baskısından mı acaba diye düşünüyorum ben de. Bu arada benim dikişlerim doğumumdan sonra biraz geç iyileşmişti, alakası olabilir mi bilmiyorum ama şimdi herkesin dikiş yerinde sızı olmadığını okuyunca acaba dedim..
Bilmiyorum benim iki gündür var çarşamba kontrolüm var ozaman bende sorarım benim dikişler çabuk iyileşmişti ama sonrasında afedersin ilişkiye girerken aynı bu şekilde acı olmuştu 6 7 ay kadar inşallah artık doğum hazırlıklarıdır bebişlerin
Benim yuksek tansiyon sorunum var ondan cok beklemek istemiyor doktorumHayırlısı olsun hakkımızda seninki neden biraz erken oluyor
Doktoruma konuştum tabiki bebekte bende normal doğuma uygunuz aslında ama bel fıtığı yuzünden sezeryan tercihimiz oldu bende hani sezeryan olacaksam en azından doğumum kendi kendine başlasa keşke diyorum daha sağlıklı olduğu için o sekilde o yüzden sordum hurmayiBunu doktorunuza sordunuz mu? Mesela bebek tersse ve kanala girip dogum basladiysa, sezeryan riskli olabiliyor. Planlı sezeryanda doğumun başlamamış olmasi tercih ediliyor. Anestezi için de aç olmak gerekli. Ne zaman geleceğini bilmeyeceginiz icin aç olmak da mümkün olmaz.
Hurma bildiğim kadariyla rahim kaslarini gevsetiyor. 36.haftadan sonra bol yürüyüş ve hurma tavsiye ediliyor. Ama sezeryan için hurmaya ihtiyaç var mi bilemiyorum
Doktoruma konuştum tabiki bebekte bende normal doğuma uygunuz aslında ama bel fıtığı yuzünden sezeryan tercihimiz oldu bende hani sezeryan olacaksam en azından doğumum kendi kendine başlasa keşke diyorum daha sağlıklı olduğu için o sekilde o yüzden sordum hurmayi
Maşallah cnm sağlıkla büyütürsün inşallah bebişini :) peki Kaç cm açılmadan sonra verildi epidural? Doğum esnasında alt tarafta ağrı oluo muHayir dikis atildigini falan hissetmiyorsun. Kataterin takilma esnasinda agri olmadi ama belini istedikleri uygun pozisyonda tutmak icin baya bir one dogru egilmen gerekiyor. Ben geceden beri ac oldugum icin one dogru egilik bir sekilde durmak bayginlik hissi yaratti bende. Biraz bekledikten sonra isleme tekrar devam ettiler.
Ac olmamin sebebi ise, sabah 7 de wc icin uyandim ve nisanim geldim apar topar kahvalti bile etmeden hastaneye gittim ve dr ne olur ne olmaz acil sezaryen gerekebilir diye birsey yememi istememisti. Yoksa islemle alakasi yok yani
Hayirli olsun..gozunuz aydin..allah anali babali buyutsun insallah..Kızlar merhaba ben bir türlü fırsat bulup yazamadım. En son salı gece nişanımın geldiğini yazmıştım. Sonra bekledim 1saat sonra suyum geldi hastaneye gittik hala suyum gelmeye devam ediyordu ama sancı yoktu 3-4 saat daha bekledik doktorım suni sancı verelim dedi. Keşke kabul etmeseydim gerçekten çok kötüydü.birkaç saatte suni sancı aldım bu serüven toplam 11 saat sürdü ama açılmam sadece 2 cm olunca sezeryana girdim. Çarşambagünü bebeğimi kucağıma aldım sağlıklı bir şekilde. Spinal sezeryan oldum iyikide bu şekilde olmuş hiç korkulacak birşey yokmuş. Benim için sadece suni sancı kısmı sıkıntılıydı onun dışında herşey çok güzeldi. Bebeğimde sağlıklı ve herşey yolunda çok şükür. Umarım hepiniz sağlıklı hayırlı doğumlar yaparsınız
Benim de haftada bir olacakmış artık kontroller ama cuma günü gel dedi bana. Nst, ultrason bi de çatı muayenesi yapacakmış. Bu hafta yediklerime biraz daha dikkat edeceğim bakalım ne çıkacak kilosu boyu. Günde 3 bardak süt içiyorum, muz yiyorum, hergün köfte yiyeceğim, tahin-pekmez, fındık ceviz ve bulgur pilavı : ) inşallah sonraki kontrolümüzde haftasıyla uyumlu olur bebişlerimiz.Canım kontrolün ne zaman?seninle günlerimiz ve bebek gelisimi aynı diye soruyorum :) Bana her perşembe gel dedi 38 .haftaya kadar.nst yr girip kendi de ultrasonda bebeğin gelişimine bakacakmis
Rica etsem detaylica anlatir misiniz epidural normal doğumu? Hastaneye hangi belirtiyle gittiniz, suni sanci verildi mi, epidural ne zaman yapıldı, yürümeye devam ettiniz mi, sanci tamamen kesildi mi, açılma yavaşladı mı? Aklimda deli sorular
Kaç cm açılmadan sonra verildi epidural?bide epidural takılır takılmaz hemen sancı geçti mi?dikiş atılırken hissettin mi ?
Kizlar dogum yaptim ben odamdayim bebisim erken geldigi icin 2.5saat gozlem altinda kalacakmis. Ama pek guzel masallahi vardiAllah sizlerede saglikla nasip etsin insallah. Daha gecenlerde bizim hikayemiz nasil olacak demistim demek bizimde boyleymis oglen 1 gibi azar azar suyum gelmeye basladi ben cis sandim tuvalete gittim durmayinca anladim yani bir anda bosalacak diye bisi yokmus nisanim gelmedi saat 5 gibi sezeryana alindim saat 1den 5 e kadar surekli geldi suyum. Sezeryanim cok kolay oldu korkan varsa hic korkmasin simdilik sonrasini bilmiyorum ama[/QUOTE
Gozunuz aydin... Allah saglikli sihhatli anali babali buyumesini nasip etsin..
Darisi miadinda basimiza olur insallah:)
:) aynen ben de sıralamayı düşünüyorum sabahtan beri hangisi olsun diyeAta Sarp nasıl olur? Sarp Ata okunurken sar pata gibi oluyor ulama var ya
Maşallah cnm sağlıkla büyütürsün inşallah bebişini :) peki Kaç cm açılmadan sonra verildi epidural? Doğum esnasında alt tarafta ağrı oluo mu
Guzel dogum hikayeleri duymak cok keyifli ❤ masallah anlattiginiza göre kolay ilerlemis. 4 cmden sonra birden ilerlemesi de büyük şans. Ben de doktoruma sordum, öneriyorum dedi. Ama benim muayeneyle ilgili ciddi sıkıntılarım varDoğumdan 5 gün önce nişan gelmişti. O sabahla saatte 1 gelen sancılar vardı ama şiddetli değildi, belden gelen adet ağrısı gibi. Zaten 2 parmak açılmam da vardı önceden. Hastaneye gittiğim zaman açılma aynıydı ama incelme artmıştı. Bu arada pek bişey hissetmiyordum hala :) ama nst sonucuna göre Doğum başlamış dedikleri için birkaç saatliğine eve geldim duş aldım vs tekrar gittim. Bu arada da incelme baya artmıştı açılma da 3-4 cm olmuştu. Lavman yaptılar. Bundan baya korkuyordum ama sadece soğukluk hissediyorsunuz acı veren bişey yok, belki rahatsız edici bir his. Neyse 1 saat sonra falan açılma aynı ama incelme artmış olduğundan suyu patlattılar. Bunu da hiç anlamadım :) ama işte asıl sancı o zaman başladı :))) 2 dk da 1 gelen sancılar. O zaman dedim epidural yapın bana. Pek niyetim yoktu ama o an hiç istemedim o sancıları çekmeyi. Epidurali yaptılar - bunda da his sanki kan alınır gibi 1 saniyelik- 10 dakika içinde de baya daha az hissetmeye başladım, çok rahatladım. Ama dediğim gibi başlangıç dozu vermişler, o sebeple tam olarak kesilmedi sancı hissi. Zaten öyle bişey ki saate bi bakıyorum 9, bir daha baktığım zaman 10 olmuş. Benim için 5 dakika bile geçmiş gibi değildi. Epiduralden sonra yürütmediler, hep çataldaydım çünkü epiduralle beraber 4cm olan açılma bir anda tam açıklığa geçti. Sonrası ıkınmak işte :)) bebeğin çıkma hissi çok acayipti, balık gibi, çok değişik. O esnada epizyotomi yapılmış falan, hiiiiiç birini hissetmedim. Hissedilen en kötüsü açılmaya bakılan anlardı çünkü sancıyla bakıyorlardı kaç cm olmuş diye. Epidural ile o his de rahatladı. Sonrasında hem epizyo hem de yırtıklar olmuş, hepsinin dikişi yapılırken hiç bişey hissetmedim. Sonrasında 1-2 gün oturup kalkmak zor oldu ama 4.gün falan komple geçti herşeyin acısı.
Guzel dogum hikayeleri duymak cok keyifli ❤ masallah anlattiginiza göre kolay ilerlemis. 4 cmden sonra birden ilerlemesi de büyük şans. Ben de doktoruma sordum, öneriyorum dedi. Ama benim muayeneyle ilgili ciddi sıkıntılarım vareğer çatı muayenesinde çok zorlanirsam pek normal doguma niyetim yok. Dayanabilecek gibiysem epidural normali denemek istiyorum inşallah
Ben de dikkat eder oldum baya baya yediklerime.gunde mutlaka meyve öğünüm ceviz, kaşarlı yumurta,peynir bir bardak süt ve iki muz,5-6 kuru incir benim de rutinim.yemeklerde de mutlaka et yemeği ve yanına bulgur pilavı, pirinç pilavını sevmeme rağmen yapmaz oldum.bir de geçen gün gittiğim doçent omega hapını doğuma kadar almaya devam et aksatma dedi.sen hala kullaniyormjsun?Benim de haftada bir olacakmış artık kontroller ama cuma günü gel dedi bana. Nst, ultrason bi de çatı muayenesi yapacakmış. Bu hafta yediklerime biraz daha dikkat edeceğim bakalım ne çıkacak kilosu boyu. Günde 3 bardak süt içiyorum, muz yiyorum, hergün köfte yiyeceğim, tahin-pekmez, fındık ceviz ve bulgur pilavı : ) inşallah sonraki kontrolümüzde haftasıyla uyumlu olur bebişlerimiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?