Doğumdan 5 gün önce nişan gelmişti. O sabahla saatte 1 gelen sancılar vardı ama şiddetli değildi, belden gelen adet ağrısı gibi. Zaten 2 parmak açılmam da vardı önceden. Hastaneye gittiğim zaman açılma aynıydı ama incelme artmıştı. Bu arada pek bişey hissetmiyordum hala :) ama nst sonucuna göre Doğum başlamış dedikleri için birkaç saatliğine eve geldim duş aldım vs tekrar gittim. Bu arada da incelme baya artmıştı açılma da 3-4 cm olmuştu. Lavman yaptılar. Bundan baya korkuyordum ama sadece soğukluk hissediyorsunuz acı veren bişey yok, belki rahatsız edici bir his. Neyse 1 saat sonra falan açılma aynı ama incelme artmış olduğundan suyu patlattılar. Bunu da hiç anlamadım :) ama işte asıl sancı o zaman başladı :))) 2 dk da 1 gelen sancılar. O zaman dedim epidural yapın bana. Pek niyetim yoktu ama o an hiç istemedim o sancıları çekmeyi. Epidurali yaptılar - bunda da his sanki kan alınır gibi 1 saniyelik- 10 dakika içinde de baya daha az hissetmeye başladım, çok rahatladım. Ama dediğim gibi başlangıç dozu vermişler, o sebeple tam olarak kesilmedi sancı hissi. Zaten öyle bişey ki saate bi bakıyorum 9, bir daha baktığım zaman 10 olmuş. Benim için 5 dakika bile geçmiş gibi değildi. Epiduralden sonra yürütmediler, hep çataldaydım çünkü epiduralle beraber 4cm olan açılma bir anda tam açıklığa geçti. Sonrası ıkınmak işte :)) bebeğin çıkma hissi çok acayipti, balık gibi, çok değişik. O esnada epizyotomi yapılmış falan, hiiiiiç birini hissetmedim. Hissedilen en kötüsü açılmaya bakılan anlardı çünkü sancıyla bakıyorlardı kaç cm olmuş diye. Epidural ile o his de rahatladı. Sonrasında hem epizyo hem de yırtıklar olmuş, hepsinin dikişi yapılırken hiç bişey hissetmedim. Sonrasında 1-2 gün oturup kalkmak zor oldu ama 4.gün falan komple geçti herşeyin acısı.