2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bende sizin gibiyim hem doğsun doğum hastane stresi bitsin diyorum hemde azcık daha rahat ediyim diyorum gerçi abiden ne kadar rahat ediyosam:)

Kızlar benim sağ göğsümden koyu sarı sıvı geliyor sıkınca sağdan ise su gibi sıvı geliyo ne uçlarda ne dokundugumda bi farklılık yok iki göğsüm arasında niye böyle farklı ki gelen sıvılar

minik_oglum
37+0 yani 37.yi haftayı doldurmuş bebekler miadını doldurmuş kabul ediliyor. Daha öncesi için 34+0dan 36+5e kadar yani; geç erken (preterm) doğum deniyor. Doktorlar içerisinde olduğumuz haftayı değil, bitirdiğimiz haftayı baz alıyor doğumda. Mesela oblomov 37.haftası içerisindeydi, 36yı doldurmuştu. Benim oğlum tam 37+0da doğdu, miadında doğum dendi. Ama ne zaman doğarsa doğsun solunumu, beslenmesi, kilosu önemli. Solunumu için ciğer gelişimi kadar doğum anında yaşananlar da etkili. Beslenmesi için yutma refleksine ve bebeğin genel durumuna bakılıyor diye biliyorum. Ayrıca kilosu da önemli, zayıf bebek güçsüz olduğundan emerken çabuk yoruluyormuş mesela. Arkadaşın oğlu ne için küvöze alındı bilemiyoruz. Kilosu çok güzel maşallah Belki destek amaçlı tutuluyordur diye düşündüm ben. Benim oğlum da solunum sıkıntısı vs olmamasına rağmen tedbir amaçlı 2-3 saat kadar solunum desteği almıştı.

Kizlar bende de 2 gündür hafif acik kahverengi akinti var. Doktorumu aradim yarin once nst ye gir sonra muayenehaneye gel dedi. (Normalde kontrollerim sali gunleri..) Siz de de oluyor mu boyle ufak lekelenmeler? Heyecan ve stres yaptim valla.

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım. Minik abla nasıl bebeğe karşı ilk tepkisi nasıl oldu?
İlk tepki "beebeeeek" diye şaşırmak oldu.
Bugün 7. Günümüz, kızım sevecen davranıyor her ağladığında ya battaniyesini örtüyor ya bir oyuncak götürüyor ona ama kıskançlıklar da yok değil.
Bebeğin altını açarken o da gelip bezini çıkarıp bacaklarını açıyor, gene bebeği emzirirken o da gelip meme emiyor, emziği ağzından çekip kendi emiyor ve her oğluma seslendiğim ya da onunla konuştuğum zaman kızım o an ne yapıyorsa bırakıp yanıma koşuyor.
Sonuçta ikisi de daha çok küçükler ve kıskançlık ufaktan da olsa oluyor.
Canları sağolsun büyüdükçe iyi anlaşacaklar inşallah.

Daha yeni olmasına rağmen tepkileri iyimiş inşallah giderek daha çok alışır darısı bize:)

Maşallah epey doğuranımız olmuş, hepsi Analı babalı sağlıkla büyüsünler inşallah, darısı anne karnında sıra bekleyen minnoşlara olsun.

Ben biraz doğum sonrası için yazayım dedim. Belki ilk kez bebeğini kucağına alacaklar için yardımcı olabilir.

Fasülye, nohut, kola ve asitli içecekler, günde yarım kaseden fazla yoğurt, 1 bardaktan fazla süt içmem yasak. (Bebeğe gaz yapar diye) baharattan olabildiğince uzak durmam lazım (sütün tadını değiştirir )
Günde 3 kez 1 yemek kaşığı atılmış humana tea ( süt arttıran çay) içiyorum, ocean mummy vitamin ve demir hapı alıyorum. Gene 2 yemek kaşığı rezeneyi bol su ile demleyip 3-4 bardak içiyorum. 3 lt kadar suyum var.
Motilium adlı mide bulantısı geçiren ve reflülü bebeklere kullanılan bir ilaç bar, bu ilacın yan etkisi süt hormonlarını çalıştırması ve bol süt yapması. Bu ilaçtan günde 3 tane alıyorum. Bir de her öğün dereotu yiyorum.
İlk bebeğim sarılık olmuştu , bu sebeple daha dikkatli ve takıntılıyım. (Kızım açlıktan olmuştu) oğlum da uykuyu seviyor gibi sürekli 2 saatte bir uyandırıp emziryorum ki kan şekeri düşmesin sarılık olmasın.
2 kez yıkadım. Ben ilk bebeğimde çok panik yapmıştım, durulamayı falan güzel yapamazdım hızlıca olsun bebek hastalanmasın falan diye bı sebeple kızımda konak olmuştu, 3 ay kafası beyaz peltelerle gezmişti bu sefer mustelanın konak önleyici yeni doğan şampuanını iki bebeğim şçin de kullanıyorum.
Başka? Bebekler ilk 20 gün gazlanamazlarmış bu sebeple eğer ağlıyor, uyuyamıyorsa açtır dedi doktorum. (Bir gecemiz böyle krizli geçmişti )
İlk kaka yapması şenlikle kutlanıyor evlerde.
İlk kakası siyah oluyor sonra yeşil ve istenen ideal kala sarıya bir haftada ulaşılıyor aşama aşama.
Kakalarında sümüksü yapı normal paniklemeyelim.
Sarılık olmaması için bol bol emip bol bol beziyle idrar atmalı o yüzden bez doluluğu önemli.
Sarılıkta gözden değil göbek deliğinin üstünden bakılarak derecesine ve olup olmadığına karar veriliyor.
Günde 15-20 dakika güneşe yatırmak da tavsiye edilen bir şey.
Kulakları ve kafası şekilli olsun diye yan yatırılmalı. Ben koluma toka takıyorum. Toka sağdaysa en son sağa yatırdım demektir, bir sonraki uykusunu sola yatırarak yaptırıyorum.
Yüz üstü yatırmıyoruz kafasını tutup kendini kurtaramaz boğulabilir aynı şekilde sırt üstü de asla yatırmıyoruz gene ani kusabilir ve kendini kurtaramaz boğulabilir. Yan yatma yastıklarını kullanabilir ya da arkasını yastıkla bir şeylerle destekleyebiliriz.

Bunlar doktorların söyleyip benim uyguladığım şeyler. Herkesin doktoru zaten bilgi verecektir sadece paylaşmak istedim geçirdiğim süreci.

Bugün dünyadaki ilk haftamız doldu. Dilerim hepsinin mutlu, sağlıklı, sevdikleriyle beraber güzel bir dünyada nice mutlu haftaları, yılları harika birer ömürleri olur.

Canım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Peki sen nasıl oldun. Bende sezeryan olacağım korkuyorum çok. Sezeryan sonrası tahmini ne kadar sürede ağrılar geçiyor. Eski haline ne kadar sürede dönülüyor.. kişiden kişiye değişir tabi ama tahmini olarak sormak istedim.

Kizlar bende de 2 gündür hafif acik kahverengi akinti var. Doktorumu aradim yarin once nst ye gir sonra muayenehaneye gel dedi. (Normalde kontrollerim sali gunleri..) Siz de de oluyor mu boyle ufak lekelenmeler? Heyecan ve stres yaptim valla.
Ben de çatı kontrolünün olduğu günün akşamı hafif pembe bi akıntı olmuştu,dr.a gittik normal çıktı, onun dışında renkli akıntı hic olmadı, normalde hiç olmuyorsa önemli birşey bence :)

Yok normalde olmuyordu zaten sezaryen olacagim icin cati muayenesi filan da yapilmadi bana.
Bu bebisim de ablasi gibi erkenci olacak galiba..bari cumaya kadar bekleseydi oglusum yaa..nasip artik..

Ben spinal oldum sabah 9.45 civarı. Öğleden sonra 2 gibi hafif ağrım başladı, bağırsaklarda gaz olur ya (ki gerçekten ameliyat sonrasındaki de aynı gaz) öyle bir ağrı. Beni akşam 10 gibi ilk yürüttüler. Valla sezaryen iyi hoş ama dürüstçe söyle en sevimsiz kısmını deseler o da ilk yürütülme anıdır. O an resmen tekrar nasıl eskisi gibi yürürüm acaba diyor insan, her adım can yakıyor ama hep söylenen bir şey var; ne kadar çok yürüyüp hareket edersen o kadar çabuk açılıyorsun. Şöyle örnekleyeyim; ilk doğumdan sonra yürütülürken 2 adım attım, ben yapamayacağım yatağıma yatırın beni geri dedim ve yattım. Bunda ise hemşire odada yürüyelim önce 3-5 adım dedi, ben odanın kapısını açıp koridora çıktım ve dakikalarca yürüdüm ve çok faydasını gördüm. Gene ilk doğumda eve gelmiştim bir hafta yataktan bebek ağladığında dönüp çıkarken acı duyuyordum, ağır ağır karnımı tutarak yürüyordum ama bu sefer çok şükür 3. Gün eve geldiğimde tüm çamaşırları yıkayıp ütüleyip iki çocuğuma bakıp akşamına karnıyarık yaptım ve bugün 7.günüm ağrım sızım hastaneden çıktım çıkalı sıfır desem yeridir. Doktorum ağrı kesici de verdi, ağrın olsun olmasın iç rahatlatır dedi ama 2 tane içip unuttum bile.
Spinal olacaksan nescafeyi ısrarla öneriyorum günde 3-4 kupa içtim, ne bel ne boyun ağrısı yaşadım. Karın ağrısı ise dediğim gibi ilk yürüme anında "aha ben ortadan kesilmişim" hissi ve acısı veriyor yalan söyleyemem ama hepi topu 1-2 gün sürüyor ha bir de sezaryen gazı diye bir şey var, o gazı 2. Gün çıkardım ben sonrası bağırsak ağrınız da geçiyor.
Hepinize ağrısız kolay doğumlar diliyorum.

Allah yardım etsin Allah bağışlasın canım araları her dair çok iyi olsun inşaAllah benim de 27 Ekim cuma olacak Doğum inşallah

İki bebek emzirmek nasıl usandırıyor mu? Gece kızım bin kere uyanıyor vallahi ben ne yapacağım bilmiyorum :) Meme de meme başka bir şey Yok bu kadar düşkün değildi Doğum yaklaşıyor Ya sağolsun meme aşığı oldu süt De yok yaw :) boş boş :)

Son düzenleme:

Maşallah canım maşallah o kadar çok sevindim ki senin için darısı başıma ya ilk sezaryenimde öyle ağrı çektim ki çok korkuyorum ben de bir cesaret ilk yürüttüklerinde madem yürüyeyim epey, ben ilk akşam yürümeyi reddedeceğim kimse ısrar etmesin o ağrıyı çekmem diyordum ama sen böyle deyince madem sonrası iyi olacak dayanayım bol bol yürüyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…