2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kizlar gecen gun topuk kanini sormustum.Hastanede aldilar ikincisini de saglik ocagina gerek kalmadi.Ayruca sarilik icin tahlil de yaotular dun 12 cikti sonuc sarilik varmis kizim da doktor saat basi emzirin dedi mama takviyesi yapin dedi.Ama kizim o kadar zor uyaniyor ki Uyurken emmiyor diye sagip biberonla verdim mecburen ama bugun uyandirdigimda da emmedi.Hemen alisti memeyi unuttu mu acaba onkadar uzgunum ki.Bir yandan sariligin gecmesi icin beslenmesi gerekiyor bir yandan memeyi birakmamasi icin biberon vermemem gerekiyor.Iki arada birderedeyim.Yarin kontrolumuz var tekrar kan alinacak insallah sarilik degeri dusmustur Aramizda digum yapipbebegi sarilik geciren var mitecrubeleriniz neler

Canım sakin ol bir rahatla bakayım öncelikle

Kızım doğduğunda öyle meme acısı yaşadım Ki ben de emziremedim çok korktum meme bırakacak emmeyecek diye şimdi meme aşığı bir çocuğum var

Bize verilen tavsiye şuydu, biberon verirken bebeğinin sırtını kendi gövdene yaslayacaksın bebeğin dik duracak Ve efor sarfedecek böylece, biberonu Da yere paralel tutacaksın, yani yatarak biberon içmeyecek, biberonda anne sütü yer alması da bir avantaj. Her seferinde gene emzirmeyi dene bebeğin dudakları memene değsin hiç değilse. Kolay değil canım ben 20 günde zor meme tutturdum küçük bebekti kızım.

Cok tesekkur ederim canim boyle olumlu seyler duyunca rahatliyorum cevremde esim haric herkes biberona alisacak memeyi tutmayacak vs.kotu senaryolar yaziyor.Esim sariligi gecsin tekrar memeye alisir diyor ama uzuluyorum.Her seferinde ugrasiyorum memeyi agzina aliyor ama emmiyor tam bu sefer emecek diye seviniyorum ama yine ayni sey oluyor.Korkuyorum gercekten memeyi unutur diye

Ben kızıma mama da vermiştim hatta ama çok değil az az, sürekli ama sürekli emzirmeye çalış dediğim gibi kızım o kadar küçüktü Ki yapamıyordu resmen savaş veriyorduk kavga ediyorduk küçücük bebekle şimdi sen ona kıyamazsın ama zorla biraz kafasını tut geri çekmesine izin verme vallahi bak yapıştır çocuğu memene :) 20 gün sürdü en az bu kavgamız. Sonra bir tuttu bıraktırabilene aşkolsun Biberonun markası Ne ?

Maşallah canım. İnşallah benimde sonrası kolay olur. Ben genel anestezi ile olacağım...

Aventin cam biberonu canim kucuk olan.Bebegim memeyi agzina aliyor agzindan atmiyor ama emmiyor da.Yarin kontrolumuz var insallah azalmistir sariligi

Canım ben hem emziriyordum, hem de biberon yerine, sagdigim sütü şırıngayla ağzının kenarından sokup zorla veriyordum, göğsüme yaslayıp yapıyordum, benim kokumu da alsın, emiyormuş hissi uyansın diye düşünerek... Muhakkak uyandır ve besle yoksa nasıl geçecek sarılık... Allah yardımcımız olsun.
İlk tecrübeleri yazarken içimden de geçmiyor değil acaba 2. doğumu yapınca da konuştuğum gibi bu kadar rahat uygulayabilecek miyim diye...
Azkullanilmiskaynanamvar valla karnıyarık felan duyunca bana da güç verdin, inşallah sağlıklı, enerjik günlerimiz olur...

Kizlar bende de 2 gündür hafif acik kahverengi akinti var. Doktorumu aradim yarin once nst ye gir sonra muayenehaneye gel dedi. (Normalde kontrollerim sali gunleri..) Siz de de oluyor mu boyle ufak lekelenmeler? Heyecan ve stres yaptim valla.
Banada iki kere oldu bebeğin haretlerini kontrol et dedi sonra muayeneye gittik normaldı herseyi

Siringa aklima geldi aslinda ama denemedom cay kasigiyla denedim agzindan atti sutu.bir tek biberonu emiyor :/

domestic geçmiş olsun canım benim oğlumda da vardı sarılık gündüzleri 20 dk da bir meme veriyordum(hemşire söylemişti) gece de iki saatte bir uyandırıp veriyordum ve aynen uyandiramiyorduk beyfendiyi burnunu falan sikiyordum cenesiyle oynuyordum ayağını gidiklardim öyle öyle uyandırmaya çalışırdım iki fırt çekip yine uyuyordu tabi ben 20 dk sonra yine uyandirirdim :)) çok zor bir durum gerçekten üzülüyor insan inşallah memene alışır kuzun ve güzel güzel emer de atlatirsiniz sarılığı..

Kızlar tabii ki emzirmek hepimizin hayali. Inşallah nasip olur. Ama çok da hayati bir mesele haline getirmemek gerekli. Gayret etmeli ama olmazsa da travma yaşamamak lazım. Kayinvalidemin sütü olmasına rağmen, eşim tek bir damla bile kabul etmemiş, asla emmemiş. Hatta bazen takılıyorum, eşim çok merhametli çok duyarlı bir insandır. Çiğ süt emmemişsin ondan olmuş diyorum
Annenin psikolojisi, bebeğin karninin nasıl doydugundan daha önemli. Lutfen unutmayalım bunu. Sutum yok, gelmiyor, emmiyor vs diye çok takıntı haline getirmeyelim. Yapılacak birşey varsa yapip, geri kalanın bebegin rizki olduğunu düşünelim

Canım çok teşekkür ederim üşenmeden uzun uzun yazmışsın.inşallah doğumdan sonra uygularız bunları

106 kiloyla doğuma girdim bugün 7. Gün oldu 98 kiloyum. (Eve 103 ile geldim) 7 günde 8 kilo gitti yavaştan ödemler falan da çözülüyordur tabii de benim aklıma 2 bebek emzirmek geliyor. Memeler boşaldıkça vücut yeni süt yapıyor ya büyük kızım çabuk boşalttığı için vücut habire süt yapıyor metabolizma hızlanıyor diye düşünüyorum çünkü ter içinde kalıyorum. O yüzden şimdilik şikayetçi değilim, bir de bir yanda bir evlat diğer kolumda diğeri bir farklı oluyor. Öpe koklaya emziriyorum.
Benim de hamilelik ortalarında sütüm çok azalmıştı şimdi göğüslerde taşlıklar başladı, sütler geldi. Kızım belki istemez dedim ama emmeye devam dedi.

fat_mat , yaparsın sen de daha bile zorlu yemekleri inşallah. İyi düşünelim iyi olsun.

Teşekkür ederim hepimiz öyleyiz, burada yazdığımız yazamadığımız nice sorunlarla bugünlere geldik çok şükür. Bundan sonrası daha kolay ve evlat kokulu olacak inşallah.

Ayni soyledigin gibi canim zorla uyandiriyorum onda da iki emip uyuyor tekrar.biberonla verdim insallah hata yapmiyorumdur biberonla verdigimden beri iyice emdirmeye zorlanir oldum

Ben şeker şerbeti diye duydum hemen kaşıkla ağzına damla damla kan şekerini duzenledimi olmuyormuş sarilik

Merhaba kızlar bebis olunca malum tlf elime zor alıyorum artık biraz zorlamaya basladi kızım aslinda ilk basta hersey iyiydi ama eve geldigimizden beri savas halindeyim meme uclarim aslinda normal cokta cökuk degil ama ilk memeyi alirken beni cok zorluyor sirf bunun icin aventin meme uclarindan aldim is yaradi ama yine memeyi alirken surekli savas halinde elleri hep hareketli soguk terler döküyorum resmen simdide gaz basladi 2 gunden beei huzursuz uyumaya calisiyo 2 dakkada bir agliyo mizildaniyo belli sancısı var kızarip bozariyo sonra birden rahatliyo tam kafami koyup yatiyorum yine agliyo bugun metsil damla verdik sanki rahatladi ne yapicaz bilmem gercekten zormus o agliyo ben agliyom icim gidiyo aglayinca biseyde yapamiyorum o sekilde emmiyoda gazli olunca deneyimli anneler gaz icin bana önerebileceginiz bisey var mi cok üzülüyorum. Bi yandanda annem esim her soledigime aliniyor alltan alicaklarina kusuyorlar ben strese giriyorum bebis ağlayınca onlarida kirabiliyorum istemeden bide onlarla ugrasiyorum.

Kızlar sağ kaburgamda sürekli bir ağrı var özellikle oturunca daha çok batıyor soluma yatınca hafif azalıyor oturmak eziyet oldu iyice

Beklemek de zor geliyor bi an önce gelsin istiyorum forumda da okudukça bi yandan telaşlanıyorum ya hemen gelirse diye.. saçmasapan bi ruh hali içimdeyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…