2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
masal_41 canim tecrübem yok bak önceki sayfada Azkullanilmiskaynanamvar arkadaşımız paylaştı alıntı yaptım insallah faydası olur sana da “Fasülye, nohut, kola ve asitli içecekler, günde yarım kaseden fazla yoğurt, 1 bardaktan fazla süt içmem yasak. (Bebeğe gaz yapar diye) baharattan olabildiğince uzak durmam lazım (sütün tadını değiştirir )
Günde 3 kez 1 yemek kaşığı atılmış humana tea ( süt arttıran çay) içiyorum, ocean mummy vitamin ve demir hapı alıyorum. Gene 2 yemek kaşığı rezeneyi bol su ile demleyip 3-4 bardak içiyorum. 3 lt kadar suyum var.” benimde extra bildiğim sadece mercimek çorbası da gaz yapıyor

Benim de sağ taraf öyle Canm oğlanın ayakları bayağıdır orda ve hep vuruyor, ittiriyor acayip batıyor yemek masasında zor oturuyorum

Kızın kaç günlük ? İlk 20 gün gaz olmazmış, açlıktan veya başka bir sebepten bebekler ağlarmış. 3 gün önce ben de yaşadım gaz falan değilmiş aç olduğu için ağlamış kızarıp bozarıp morarana kadar neredeyse.
Gaz için 4moms, yatay salıncak, sab' lı bir gaz damlası (tam adını unuttum) kullanmıştım zamanında ama fayda etmemişti. Özellikle akşam 7den sonra gazlanıyorsa kolik olabilir. Kolikse zaten süreç uzun oluyor uzmanlara danışabilirsin.

Esra Erol'un zamanında meşhur ettiği bir gaz reçetesi var; kimyon ve kesmeşekerli , bundan yapıp (içine sinerse tarifi netten araştırırsın) bir çay kaşığı verince güya bebek tüm gazı anında atıyormuş. Minicik bebeğe şeker vermek ne kadar mantıklı tartışılır ama bebek kolikse ve aylarca çaresiz ağlayacaksa benim aklımın bir ucunda duruyor. (Hiç denemedim ama deneyen bir çok arkadaşım oldu.)

Benim de sağ taraf öyle Canm oğlanın ayakları bayağıdır orda ve hep vuruyor, ittiriyor acayip batıyor yemek masasında zor oturuyorum
J janav kızlar benim de aynı sağ kaburgamdan dolayı ne yatabiliyorum ne uyuyabiliyorum ne dönebiliyorum çok zor durumdayım hatta acaba doğum ağrılarımı dedim çünkü sarı akıntımın için de çok çok küçük pembe renk gördüm bakalım bekliyorum

Şu mesajı yazarken bile öyle güçlü itiyor ki kaburgamı Canm çok yanıyor senin haftan da ileri Canm benim tecrübem yok ama burda yazan arkadaşlarımdan anladığım nişan olabilir belki Allah yardımcın olsun, bir gelişme olursa bizi de haberdar et

39.haftadan gün aldım kısmetse. Detaylı yazarım ilk fırsatta.
Bugüne kadar bişey yoktu ama sanki geceden beri kasılıyo olmadı yarın Dr. Mla haberleşirim

Aynen benimde sırtım ağrıyo,kaburgalarım batıyor.Hatta bugün dedim bi tahta mı yapıştırsam sırtıma diye.Yatsam yatamıyorum,otursam dik durma çabasındayım sürekli.Döndü mü dönmedi mi nasıl anlaşılır ki acaba,merak ediyorum...
Yarın gideceğim doktora...

2 gündür hiç iyi hissetmiyorum kendimi,hep ağlama modundayım.Burda doğum yapanları gördükçe,ohh diyorum onlar kurtuldu,benim nasıl olacak acaba,ya benimde bi anda başlarsa diye korkuyorum.

Sonra annem geliyo aklıma,yada ağlayacak mutlaka bişey buluyorum.Sıkıntı,bunaltı derken ağladıktan sonrada bi de aniden burnum kanıyor,durduramıyorumda kolay kolay...

Öyle garip bir ruh hali.O değil,çantamız bile hazır değil

Kizlar bebegimin cigerine su kacmis o nedeni bilmiyordum esim soylemedi kotu bir durum degil ama bosaltmalarida lazim yoksa emme refleksi olmazmis bugun gordugumde emme alistirmalari yapiyorlardi gayet guzel saklatiyordu agzindaki seyibirde doktorum 39dan once sezeryana sicak bakmadigi icin haftasini doldurmasini istemis yapacak bisi yok zor ama katlanacagim. Kizlar zamaninda olsun diye dua edin biliyorum zor ama bende en son cok sıkıldim hareket kabiliyetim kalmadi diye ama sezeryanda pek iyi bisi degil. Bu arada gebeligimi hareketli gecirmenin yararini cok gordum suyum gelmeden once butun evi temizlemistim hazirlanip alisverise gidiyordum ki kesilmeyen idrar sandigim sey meger suyummus. Hareketli olmanin yarari dikis agri aci asamasi saha kolay atlatiliyor. Dun yurutmeye gelen hasta bakici bana gerek yokmus sen yururmussun bile dedi. Cogu lohusa bagirip cagiriyormus cok can yakici bir durum ama gayretli oldunuz mu atlatiyorsunuz. Hepinize hayirli dogumlar diliyorum insallah zamaninda gelsin bebisleriniz

Maşallah,1 gün kalmışsın hastanede.Tabii bebişinle eve dönmek istemişsindir ama o da emin ellerde şu an...

Yanlız dikkatimi çeken birşey oldu,benim korkularım yüzünden kardeşim bugün erken doğum belirtilerine bakıyordu,doğum başlamadan önce enerji patlaması yaşanıyormuş,oda doğum da atılması içinmiş aslında ama bizim türkler ev işine girişiyolar anlaşıldığı kadarıyla :)
Test ettik onayladık seninle...

Oh darısı başıma vallahi doğumuma 5 gün kala moral oldun herkes sürekli oğluna süt yetmeyecek küçüğe yazık olacak deyip duruyor ben de yaa bu memeler boşaldıkça dolan şeyler değil mi diyordum içimden ki öyle Allah'ın izniyle

Sütün bol olsun yarasın bebeklerine canım benim kızım zaten birkaç aydır sütten mahrum daha 16 aylık ya geri anne sütü alsın istiyorum Allah güç kuvvet versin

Kiloları da verirsin iki bebekle büyük ihtimal:)

Azkullanilmiskaynanamvar tecrübeni anlatman çok iyi olmuş teşekkür ederim bir çok noktayı aklıma kazıdım ki sezeryan durumunda uygulayayım :) sağolsun bir garip oblomov ın tecrübelerini de aklıma kazıyorum ki eminim ikinizin ve doğum yapan diğer arkadaşların anlattıkları hepimizin kendilerini daha rahat hissetmesine neden oluyor

Gaz için sab simplex gaz şurubunu dene, Allah yardımcın olsun kızım kolikti anlayabiliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…