- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.719
- 248
- 32
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #28.601
Kızın kaç günlük ? İlk 20 gün gaz olmazmış, açlıktan veya başka bir sebepten bebekler ağlarmış. 3 gün önce ben de yaşadım gaz falan değilmiş aç olduğu için ağlamış kızarıp bozarıp morarana kadar neredeyse.
Gaz için 4moms, yatay salıncak, sab' lı bir gaz damlası (tam adını unuttum) kullanmıştım zamanında ama fayda etmemişti. Özellikle akşam 7den sonra gazlanıyorsa kolik olabilir. Kolikse zaten süreç uzun oluyor uzmanlara danışabilirsin.
Esra Erol'un zamanında meşhur ettiği bir gaz reçetesi var; kimyon ve kesmeşekerli , bundan yapıp (içine sinerse tarifi netten araştırırsın) bir çay kaşığı verince güya bebek tüm gazı anında atıyormuş. Minicik bebeğe şeker vermek ne kadar mantıklı tartışılır ama bebek kolikse ve aylarca çaresiz ağlayacaksa benim aklımın bir ucunda duruyor. (Hiç denemedim ama deneyen bir çok arkadaşım oldu.)
Masallah maşallah, aman sutun bol olsun çözümü kolay. Ikinci el ufak bi derin dondurucu al. Yerin yoksa bile geçici olarak bir yere sıkıştır. Sütlerini depola. Çok kıymetli onlar. Hastaneden çıkınca bol bol lazim olur. Suresini tam bilmiyorum ama ek gida zamani da gidalara anne sutu katılıyorbir garip oblomov gerçekten çok zor o orda sen evindesin. Allah yardım etsin inşallah.
Kızlar ben sürekli sütümü sağmaya çalışıyorum. Buzlukta muhafaza ediyorum fakat artık gerçekten hiç yerim kalmadı. Tüm buzluğu boşalttım. Kurbanlıkları ona buna dağıttık. Ama sağmaya devam etmek zorundayım. Atmakta içimden gelmiyor vicdan azabı çekerim diye. Napsam bilemiyorum.
Gaz için sab simplex gaz şurubunu dene, Allah yardımcın olsun kızım kolikti anlayabiliyorum
masal_41 canim tecrübem yok bak önceki sayfada @Ayaklarim3kilo arkadaşımız paylaştı alıntı yaptım insallah faydası olur sana da “Fasülye, nohut, kola ve asitli içecekler, günde yarım kaseden fazla yoğurt, 1 bardaktan fazla süt içmem yasak. (Bebeğe gaz yapar diye) baharattan olabildiğince uzak durmam lazım (sütün tadını değiştirir )
Günde 3 kez 1 yemek kaşığı atılmış humana tea ( süt arttıran çay) içiyorum, ocean mummy vitamin ve demir hapı alıyorum. Gene 2 yemek kaşığı rezeneyi bol su ile demleyip 3-4 bardak içiyorum. 3 lt kadar suyum var.” benimde extra bildiğim sadece mercimek çorbası da gaz yapıyor
Bende tecrubesizimSagol cnm benim. Benimde tecrubem yok o yuzden cok zorlaniyorum uykusuz kalmak ayakta kalmak umrumda degil onun aglamasi sanci cekmesi cok uzüyo beni
Canım hamilelik hormonlarından dolayı bunalıyorsun, kendini üzme, canını sıkma, olumlu şeyler düşün inş...Aynen benimde sırtım ağrıyo,kaburgalarım batıyor.Hatta bugün dedim bi tahta mı yapıştırsam sırtıma diye.Yatsam yatamıyorum,otursam dik durma çabasındayım sürekli.Döndü mü dönmedi mi nasıl anlaşılır ki acaba,merak ediyorum...
Yarın gideceğim doktora...
2 gündür hiç iyi hissetmiyorum kendimi,hep ağlama modundayım.Burda doğum yapanları gördükçe,ohh diyorum onlar kurtuldu,benim nasıl olacak acaba,ya benimde bi anda başlarsa diye korkuyorum.
Sonra annem geliyo aklıma,yada ağlayacak mutlaka bişey buluyorum.Sıkıntı,bunaltı derken ağladıktan sonrada bi de aniden burnum kanıyor,durduramıyorumda kolay kolay...
Öyle garip bir ruh hali.O değil,çantamız bile hazır değil
Cevabın için sağol canım. 3aylık ömürleri var. Bazıları neredeyse bir ayı doldurucak zaten. Bebeğe götürürkende son sağdığını istiyorlar donmuştan ziyade. Böyle olunca bazılarını boşuna saklıyormuşum gibi oluyor. Ne zaman çıkacağıda belli değil bebişin. Bi öğün saklayıp bi öğün döksem nolur kiMasallah maşallah, aman sutun bol olsun çözümü kolay. Ikinci el ufak bi derin dondurucu al. Yerin yoksa bile geçici olarak bir yere sıkıştır. Sütlerini depola. Çok kıymetli onlar. Hastaneden çıkınca bol bol lazim olur. Suresini tam bilmiyorum ama ek gida zamani da gidalara anne sutu katılıyor
Rica ederim hareketleri normalse bişey cıkmıyor genellikle inşallah seninde oyledirTesekkur ederim cevabin icin canim..icimi rahatlattin biraz..yarin ogrenecegim bakalim neymis.
Doktor bana da soyledi gunde uc cay kasigi veriyorum zaten sekeri de dusuk cikmisti sariliktan dolayi sekeri dusuyor ondan uyanmiyormusBen şeker şerbeti diye duydum hemen kaşıkla ağzına damla damla kan şekerini duzenledimi olmuyormuş sarilik
csnım benim hayırlı olsun darısı bize inşallah moralini yüksek tut erkenden gitme hastahaneye ılık duş al psikolojini iyi tutnaya calış allah en kısa zamanda bebegını kucagına almayı nasip etsinKızlar galiba nişanım gelmeye başladı akıntımın içinde pembe renkler var biraz
Atma tabi canım buzlukta 3 ay saklayabilirsin.bir garip oblomov gerçekten çok zor o orda sen evindesin. Allah yardım etsin inşallah.
Kızlar ben sürekli sütümü sağmaya çalışıyorum. Buzlukta muhafaza ediyorum fakat artık gerçekten hiç yerim kalmadı. Tüm buzluğu boşalttım. Kurbanlıkları ona buna dağıttık. Ama sağmaya devam etmek zorundayım. Atmakta içimden gelmiyor vicdan azabı çekerim diye. Napsam bilemiyorum.
Zaten normal istediğim için moralim yüksek şimdilik bekliyorum dr. Ma da yazdım bakalım bekliyorum şimdi inşallah hayırlısı olur hakkımız dacsnım benim hayırlı olsun darısı bize inşallah moralini yüksek tut erkenden gitme hastahaneye ılık duş al psikolojini iyi tutnaya calış allah en kısa zamanda bebegını kucagına almayı nasip etsin
Dogum yapan tum arkadaslara hem gecmis olsun hem hayirli olsun. Yavrusundan uzakta olan analarimizda bir.an once saglicakla kavussun ins.Cevabın için sağol canım. 3aylık ömürleri var. Bazıları neredeyse bir ayı doldurucak zaten. Bebeğe götürürkende son sağdığını istiyorlar donmuştan ziyade. Böyle olunca bazılarını boşuna saklıyormuşum gibi oluyor. Ne zaman çıkacağıda belli değil bebişin. Bi öğün saklayıp bi öğün döksem nolur ki
Senin belirtmek gerek yok canım,onlar sistemden görüp düzenliyorlar.sana şimdilik beklenen doğum tarihine kadar çalışamaz raporu verirler hesaplayıp.dogum yaptıktan sonraki rapora çalıştığın 5 haftayı eklerler.Kızlar öğretmen arkadaşlara bi şey soracağım. Yarın ben inş 37+0 oluyorum. Doktordan çalışamaz raporu alacağım. Belirtmeme gerek var mı şu tarihe kadar çalışamaz diye. 5hafta eklemeli halini nasıl düzenleyecekler. Bi bilgisi olan var mı?
Ay kiyamam ya. Keske sutu olmayan anneler elele falan tutuşunca süt geçişi olsaCevabın için sağol canım. 3aylık ömürleri var. Bazıları neredeyse bir ayı doldurucak zaten. Bebeğe götürürkende son sağdığını istiyorlar donmuştan ziyade. Böyle olunca bazılarını boşuna saklıyormuşum gibi oluyor. Ne zaman çıkacağıda belli değil bebişin. Bi öğün saklayıp bi öğün döksem nolur ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?