2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

Tsk cnm önerilerin icin valla ne oldugunu bende anlamis degilim kolik mi degil mi tek bildigim sürekli huzursuz sancisi var gibi cok nadir rahatliyo uyuyo.. bazen uykuya dalamiyor surekli ayaklarini cekerek ic cekiyo sonrada aglamaya basliyo.. böyle devam ederse doktora danisicam.

Ben taburcu oldum canim bebegimi birakip gelmek cok zor oldu
Kıyamam ya inşallah çıkacaktır en yakın zamanda canım doktorun 39 hafta dolana kadar mı tutacak acaba hastanede? Yoksa durumuna göre mi çıkartcaklar

C Cokoprenses83 hadi hayırlısı olsun inşallah sancıların başlar yakında o zaman :) takip et sancıları canım ne zaman ki sıklaştı öyle git bence ama su gelme durumu olursa hemen gidersin. Allah yardımcın olsun inşallah

Oğlum da aşırı olmasa da gaz sorunu yaşayan bir bebekti. Bu linkteki yastığa yatırıp titreşimini açınca faydasını görmüştüm. Onun üzerinde uyurdu hatta. İnce bir yastığın altına bu yastığı koyup yatırabilirsin.
http://www.hepsiburada.com/fisher-price-titresimli-oyun-yastigi-pm-ailemttcdr52

Rezene çayını kendim içiyordum. Hem sütü artırıyor hem de gazı alıyor. Hazır kutular da pratik ama en güzeli aktardan almak. Daha güzel demini alıyor.

Şerbet tüketiyorsan içerisine muskat rendele. Muskat da kimyon gibi gazı alıyor.

Sab simplex diye bi damla kullanmıştık, farklı farklı bir sürü damla denemiştim ama aklımda kalan bu ilaç oldu. Emzirmeden önce veriyordum yanılmıyorsam. Doktoruna danışabilirsin.

Ama hepsinden etkilisi masajdı. Nette videoları var. Biraz zeytinyağını eline alıyorsun (ben zeytinyağının içerisine lavanta yağı da ekliyordum), elini ovuşturarak zeytinyağını elinde ısıtıyorsun sonra karnından başlayıp bağırsaklarına dek 2 elinle yarım daire çizerek hafif bastırarak masaj yapıyorsun. Masaj yaparken mayışıyordu zaten :) masajı bitirince bacaklarını hafif karnına doğru itiyorsun, gaz çıkıyor zaten. (Karnına doğru bacaklarını iterken hafif ve yumuşak davranmalısın demişti bana, kalçasına baskı yapmamak için) Bi zaman sonra öğreniyorsun gazı geçti mi diye; karnında sertlik hissediyorsun gazı varsa. Ben o sertlik gidene kadar yavaş yavaş gerekirse 2 kere bu masajı yapıyordum, hemen arkasından da küçük el havlusunu ütüleyip karnına koyuyordum. (Sonradan gratisten kiraz çekirdekli minik yastıklardan almıştım, onu ısıtıp koyuyorduk. O da işe yaramıştı)

Ama bence ilk önce doktorunun bi görüşünü al derim. Yenidoğanda ilk dönemde gaz olmaz diye biliyorum ben de. Eğer gaz ise farklı bir sebebi olabilir.

Ya sonradan bi ek ama; kakasını yapıyor mu? Bir de sen bi süt ve süt ürünleri yemeden 1-2 gün denesen mi?

Canım dün aynı şeyi yaşadım. Ama bu kadar küçük bebekte gaz olmaz diyorlar. Sabaha kadar hiç uyumadık valla:)) en son göğsümde uyuttum da rahatladı. Hapşırma vs içinde doktor refleks onlar hiç takılma demişti. Panik olup bebeği çok sıcakta tutma. Ayağı eli sıcak olsun yeter.

domestic biz 19 ile sarılık tedavisi olduk Işık tedavisi. Uyandırmakta epey güçlük çekiyordum. Tedaviden sonra 11e düştü, eve döndük. Uyandırmakta güçlük çekmeye de am ettim ama emzirmek zorundaydım bir daha yükselmesin diye. Öyle topuğunu sık, burnunu okşayla uyanmıyor tabii :) ben de komple bebeği soyuyor, vücudunu yağlıyordum vs. Bir iki günde de kendi uyanmaya ve daha çok emmeye başladı. Bana da hep mama verelim vs dediler ama inat ettim emzirdim. Humana nın süt için olan çayı, dereotu, hurma ve bol su içmek bana çok iyi geldi. Ve tabii ki az da olsa uyuyabilmek. Memeni tam kavrayamadığı için emmede sorun oluyor olabilir.

Canım bizim memur çalışamaz raporuna gerek yok zaten 32. Haftada çalışabilir raporu alıyorsun hesaplamayı ona göre yapıyoruz dedi ama hastane şu tarihte çalışamaz raporu Alman lazım demişti ben raporu alacağım ama okula vermeyeceğim memur o raporu istemiyoruz dedi

. O zaman 2ayrı rapor olacak. Çok teşekkür ederim canım

Boğazında gaz olabilir belki geğirme ihtiyacı duyuyordur boğazından gaz çıkarmasına yardım ediyor Musun?

Bebeğin daha yeni doğmuş ben oldu biraz sanıyordum kolik hemen belli olmaz kolik demek sancılı bebek demek günün belli saatlerinde başlar sancı mesela benim kızım akşam 8 sabah ezana kadar sancıdan ağlardı Ne gazını çıkarabilirdi ne kaka yapabilirdi perişan oldu çocuk

anladım ki herkesin doğum belirtisi aynı olmuyor :) mesela benim ilk dogumum normal dogumdu.sadece sancilarim başlamıştı ve suyumu doktor patlattiydi(ilk çatı muayenemi de o zaman olmuştum ve hiç aci hissetmedim) 5 cm açılma olmuştu halen su veya Nişan gelmemişti:) kiminin de nişanı geliyor sonra suyu sonra sancılar.. yada kiminin direk suyu geliyor.. ben bu sefer kısmet olursa direk suyum gelmez ise evde sanci çekmeyi tercih edeceğim ne zamanki 5 dakikaya indi sancılar o zaman gideceğim çünkü hastanede yatırıyorlar yatağa izin vermiyorlar kalkmaya zor oluyor öyle oysa ki ayakta iken daha çabuk açılma oluyor ve masajla falan rahatliyor insan en azından..
İlk doğumu olup normal bekleyen ve isteyen annelere söylüyorum :) normal dogumdan korkmayın kızlar ben 3800 Gr. İkinci ıkınmada dogurmustum oğlumu. sadece sancı kısmı zordu şimdi onunda çaresi var epidural normal doğum diye ben bilmiyordum hiç o zaman epidurali gerçi hastaneye gittiğimde 5 cm açıklık olmuştu verirlermiydi onuda bilmem :)

Bu arada sormak istediğim bişey var ikinci üçüncü doğumu olcak annelere..Ben daha önce doğum yaptim ya tekrar çatı muayenesi gerekli olur mu acaba geçen hafta yapmadı çünkü iki hafta önce doktorum sordu ilki normalmiydi kaç kilo doğdu falan diye ondan mı gerek görmedi acaba

Evet cmm her emmeden sonra gazıni cıkariyorum sırtıni ovup. Yok senin dedigin gibi surekli aglamasi yok sükür ara ara agliyo uykudan uyaniyo metsil verdim bugün rahatladi biraz 2 saat araliksiz uyudu. Normaldede uyumaya calisiyo cocuk aniden uyanip agliyo sanki bi yerini kopariyolar gibi bilmiyorum ama sanki karninda sanci varmis gibi dusunuyorun . Insallah gecer bir an once..

Ben de hippin emziren anneler icin olan cayini kullaniyorum.uyku yok denecek kadar az zaten uykum da gelmiyor ki.
Sarilik olmadan once emiyordu aslinda yani hastanede ilk gun falan ama sonrasinda uyanmamaya basladi emmemeye basladi simdi biberonu emiyor sadece mecbur veriyorum cunku ne yontem denediysem emzirmek icin emmedi.doktorum sariligi atlatana kadar ver alismaz dedi ama cevremdeki herkes alismis diyor.butun bunlar bir kenara Allah korusun hastaneye yatirsalar yanina almazlar beni diye korkuyorum.Almiyorlar degil mi yani basinda bekleyemiyoruz oyle bir durumda?

İyi geceler kızlar.sizin de ani sancı kasılma ya da vajina bölgemize kramp gibi oluyor mu.iki gecedir ani 1&2 dklik sancı kramp gibi bişi oldu bana.sonra hemen geçti devamı gelmedi.erken doğum belirtisi mi acaba diyorum ama devamı gelmiyor iki kez oldu daha canımı yakacak şekilde

Sağol canım Dr. U aradım o da kan rengi olmadan akıntın korkma dedi sabah kontrole gidicem bakalım

Kizlar sagma makinesi lansinoh almis ablam saolsun cok memnun kaldim. Hastanedeki makine kan getirdi resmen ama lansinoh cok guzel cekiyor ilk kanli geldi ama sonra kopuk kopuk beyaz sutum geldi ya cok sevindim. Bu arada taburcu olurken doktorum agri kesici ve antibiyotigin yaninda humana cayi da eklemis receteye. Baslamamis olan varsa baslasin derimbelki beyaz sutumun gelmesine o neden oldu simdi 2. Bardagimi icip yatacagim saat 2 de yine sagim icin kalkicam

Her şey olabilir şimdi bir çok ihtimal var işte bebekler ağlar durur :) sen de sürekli neyi var acaba diye düşünür durursun :)

Tsk cnm önerilerin icin daha göbeği düsmedi o yuzden masaj yapamam sanırim kakasini yapiyor cnm. Sut kullanmiyorum ama süt ürünleri kullaniyorum bunlarda gaz mı yapıyor. Steal tea ve rezene kimyon cayi aldim humana onu iciyorum. Yastiga da bi bakayim. Boyle devam ederse gidicem doktora. Zaten sali gunu tekrar odio testine çağırdılar. Dogumda anne karnindayken olan sıvı birikmesi varmis sag kulaginda ona bakacaklar insallah duzelmistir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…