- 23 Eylül 2010
- 739
- 916
- 103
- 44
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #28.621
masal_41 canım benim kızım da gazliydı. Her çocuk için farklı şeyler etkili olabilir ama nacizane bir kaç şey yazayım
1. Yediklerine dikkat et gaz yapacak şeyler yeme
2. Her emzirmeden sonra muhakkak gazını çıkar
3. Netten gaz masajı nasıl yapılır diye bakıp yapabilirsin, küçücük bedenleri var ama malesef masaj yapınca rahatliyorlar
4. Benim kızım yüzüstü yatınca rahatliyordu, karnı sıkıştığı ve ısındığı için daha rahat atıyordu
5. Bir de ilerleyen zamanlarda netlesir kolik olup olmadığı, eğer gündüz az uyuyor aksam saat 5-6 dan sonra sabaha kadar hic uyumuyorsa hatta ağlıyorsa koliktir.
Bize iyi gelen ilaç biogaya idi. Dr yazmıştı (ilacın tam yazılışını unuttum) onu da 4. Aydan sonra keşfettik. Dr.la konuşup ilaç almanı tavsiye ederim bize sadece 1 sise kullan demişti
Kıyamam yaBen taburcu oldum canim bebegimi birakip gelmek cok zor oldu
Merhaba kızlar bebis olunca malum tlf elime zor alıyorum artık biraz zorlamaya basladi kızım aslinda ilk basta hersey iyiydi ama eve geldigimizden beri savas halindeyim meme uclarim aslinda normal cokta cökuk degil ama ilk memeyi alirken beni cok zorluyor sirf bunun icin aventin meme uclarindan aldim is yaradi ama yine memeyi alirken surekli savas halinde elleri hep hareketli soguk terler döküyorum resmen simdide gaz basladi 2 gunden beei huzursuz uyumaya calisiyo 2 dakkada bir agliyo mizildaniyo belli sancısı var kızarip bozariyo sonra birden rahatliyo tam kafami koyup yatiyorum yine agliyo bugun metsil damla verdik sanki rahatladi ne yapicaz bilmem gercekten zormus o agliyo ben agliyom icim gidiyo aglayinca biseyde yapamiyorum o sekilde emmiyoda gazli olunca deneyimli anneler gaz icin bana önerebileceginiz bisey var mi cok üzülüyorum. Bi yandanda annem esim her soledigime aliniyor alltan alicaklarina kusuyorlar ben strese giriyorum bebis ağlayınca onlarida kirabiliyorum istemeden bide onlarla ugrasiyorum.
Daha 9 günluk cnm ama bana gaz gibi geldi cunku ayaklarini kasiyo ve kendini sıkıyo üsütmusde olabilirmi hapsuruyoda cunku gerci ben evde hep sicak tutuyorum hastanedemi usudu acaba onerilerini icin tsk cnm kolik mi bilmiyorum ama gunduzde gecede oluyo genelde yani sürekli bi aglama durumu yok ama hep huzursuz bazen rahatliyo cok rahat uyuyo bilmiyorum olmazsa dedigin gibi bi doktoro giderim ne yapicagjmi bilemiyorum
Tsk cnm önerilerin icin valla ne oldugunu bende anlamis degilim kolik mi degil mi tek bildigim sürekli huzursuz sancisi var gibi cok nadir rahatliyo uyuyo.. bazen uykuya dalamiyor surekli ayaklarini cekerek ic cekiyo sonrada aglamaya basliyo.. böyle devam ederse doktora danisicam.
Kızlar galiba nişanım gelmeye başladı akıntımın içinde pembe renkler var biraz
Kızlar galiba nişanım gelmeye başladı akıntımın içinde pembe renkler var biraz[/QUOTE
Ay canım hadi inşallah hayırlı güzel haberlerini bekliyoruz
Canım bizim memur çalışamaz raporuna gerek yok zaten 32. Haftada çalışabilir raporu alıyorsun hesaplamayı ona göre yapıyoruz dedi ama hastane şu tarihte çalışamaz raporu Alman lazım demişti ben raporu alacağım ama okula vermeyeceğim memur o raporu istemiyoruz dediKızlar öğretmen arkadaşlara bi şey soracağım. Yarın ben inş 37+0 oluyorum. Doktordan çalışamaz raporu alacağım. Belirtmeme gerek var mı şu tarihe kadar çalışamaz diye. 5hafta eklemeli halini nasıl düzenleyecekler. Bi bilgisi olan var mı?
. O zaman 2ayrı rapor olacak. Çok teşekkür ederim canımSenin belirtmek gerek yok canım,onlar sistemden görüp düzenliyorlar.sana şimdilik beklenen doğum tarihine kadar çalışamaz raporu verirler hesaplayıp.dogum yaptıktan sonraki rapora çalıştığın 5 haftayı eklerler.
Sagol cnm bunuda denerim bunun icin doktora gidip mi yazdirmam gerekiyo direk verince sıkınti cikar mı birde bu kolik surekli aglayan bebeğe mi deniliyo ilk bebek oldugu icin tecrubesizim benim kızim surekli aglamiyor bazen cok rahat saliyo kendini ama sanirim sancisi oldugunda meme bile almiyor resmen eliyle itiyor beni Allahım bir an once duzelir insallah
Boğazında gaz olabilir belki geğirme ihtiyacı duyuyordur boğazından gaz çıkarmasına yardım ediyor Musun?
Bebeğin daha yeni doğmuş ben oldu biraz sanıyordum kolik hemen belli olmaz kolik demek sancılı bebek demek günün belli saatlerinde başlar sancı mesela benim kızım akşam 8 sabah ezana kadar sancıdan ağlardı Ne gazını çıkarabilirdi ne kaka yapabilirdi perişan oldu çocuk
Ben de hippin emziren anneler icin olan cayini kullaniyorum.uyku yok denecek kadar az zaten uykum da gelmiyor ki.Canım dün aynı şeyi yaşadım. Ama bu kadar küçük bebekte gaz olmaz diyorlar. Sabaha kadar hiç uyumadık valla:)) en son göğsümde uyuttum da rahatladı. Hapşırma vs içinde doktor refleks onlar hiç takılma demişti. Panik olup bebeği çok sıcakta tutma. Ayağı eli sıcak olsun yeter.
domestic biz 19 ile sarılık tedavisi olduk Işık tedavisi. Uyandırmakta epey güçlük çekiyordum. Tedaviden sonra 11e düştü, eve döndük. Uyandırmakta güçlük çekmeye de am ettim ama emzirmek zorundaydım bir daha yükselmesin diye. Öyle topuğunu sık, burnunu okşayla uyanmıyor tabii :) ben de komple bebeği soyuyor, vücudunu yağlıyordum vs. Bir iki günde de kendi uyanmaya ve daha çok emmeye başladı. Bana da hep mama verelim vs dediler ama inat ettim emzirdim. Humana nın süt için olan çayı, dereotu, hurma ve bol su içmek bana çok iyi geldi. Ve tabii ki az da olsa uyuyabilmek. Memeni tam kavrayamadığı için emmede sorun oluyor olabilir.
Sağol canım Dr. U aradım kan rengi değilse korkma dedi sabah gel bakalım dedi gece de kanama v.s. Olursa hemen hastaneye git dedi şimdilik bekliyorum :)C Cokoprenses83 hayırlı haberlerini bkeliyoruz canım sağlıkla al bebeğini kucağına inş
Amin canım sağol. Dr. Mla konuştum canım akıntın kan rengi olursa hemen hastaneye geç dedi şimdilik beklemedeyiz sabahta kontrole gidicemCanım bizi haberdar et. Hayırlısı olsun hakkınızda inşallah
Sağol canım Dr. U aradım o da kan rengi olmadan akıntın korkma dedi sabah kontrole gidicem bakalımKıyamam yainşallah çıkacaktır en yakın zamanda canım doktorun 39 hafta dolana kadar mı tutacak acaba hastanede? Yoksa durumuna göre mi çıkartcaklar
C Cokoprenses83 hadi hayırlısı olsun inşallah sancıların başlar yakında o zaman :) takip et sancıları canım ne zaman ki sıklaştı öyle git bence ama su gelme durumu olursa hemen gidersin. Allah yardımcın olsun inşallah
Evet cmm her emmeden sonra gazıni cıkariyorum sırtıni ovup. Yok senin dedigin gibi surekli aglamasi yok sükür ara ara agliyo uykudan uyaniyo metsil verdim bugün rahatladi biraz 2 saat araliksiz uyudu. Normaldede uyumaya calisiyo cocuk aniden uyanip agliyo sanki bi yerini kopariyolar gibi bilmiyorum ama sanki karninda sanci varmis gibi dusunuyorun . Insallah gecer bir an once..
Oğlum da aşırı olmasa da gaz sorunu yaşayan bir bebekti. Bu linkteki yastığa yatırıp titreşimini açınca faydasını görmüştüm. Onun üzerinde uyurdu hatta. İnce bir yastığın altına bu yastığı koyup yatırabilirsin.
http://www.hepsiburada.com/fisher-price-titresimli-oyun-yastigi-pm-ailemttcdr52
Rezene çayını kendim içiyordum. Hem sütü artırıyor hem de gazı alıyor. Hazır kutular da pratik ama en güzeli aktardan almak. Daha güzel demini alıyor.
Şerbet tüketiyorsan içerisine muskat rendele. Muskat da kimyon gibi gazı alıyor.
Sab simplex diye bi damla kullanmıştık, farklı farklı bir sürü damla denemiştim ama aklımda kalan bu ilaç oldu. Emzirmeden önce veriyordum yanılmıyorsam. Doktoruna danışabilirsin.
Ama hepsinden etkilisi masajdı. Nette videoları var. Biraz zeytinyağını eline alıyorsun (ben zeytinyağının içerisine lavanta yağı da ekliyordum), elini ovuşturarak zeytinyağını elinde ısıtıyorsun sonra karnından başlayıp bağırsaklarına dek 2 elinle yarım daire çizerek hafif bastırarak masaj yapıyorsun. Masaj yaparken mayışıyordu zaten :) masajı bitirince bacaklarını hafif karnına doğru itiyorsun, gaz çıkıyor zaten. (Karnına doğru bacaklarını iterken hafif ve yumuşak davranmalısın demişti bana, kalçasına baskı yapmamak için) Bi zaman sonra öğreniyorsun gazı geçti mi diye; karnında sertlik hissediyorsun gazı varsa. Ben o sertlik gidene kadar yavaş yavaş gerekirse 2 kere bu masajı yapıyordum, hemen arkasından da küçük el havlusunu ütüleyip karnına koyuyordum. (Sonradan gratisten kiraz çekirdekli minik yastıklardan almıştım, onu ısıtıp koyuyorduk. O da işe yaramıştı)
Ama bence ilk önce doktorunun bi görüşünü al derim. Yenidoğanda ilk dönemde gaz olmaz diye biliyorum ben de. Eğer gaz ise farklı bir sebebi olabilir.
Ya sonradan bi ek ama; kakasını yapıyor mu? Bir de sen bi süt ve süt ürünleri yemeden 1-2 gün denesen mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?