- 10 Mayıs 2013
- 1.359
- 1.570
- 133
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #28.661
Amin canım inşallah yarın da yazarım size Dr kontrolünden sonra :)Hayırlısı bakalım bundan sonraki süreç beklemek yarın bi git görün bakalım açılma var mı geliyo mu bebiş hakkında hayırlısı olsun canım
Arkadaşlar bende çarşamba günü epidüral sezeryanla doğum yaptım ilki normal doğmuştu bundada doğurmayı çok istiyordum ama salı günü öğlen gaz sancısı başladı doğum sancısından çok daha şiddetli ve hiç ara vermeyen bu ağrıyı tam 9 saat çektim en sonunda doktorum sezeryan olman gerek dedi ağlaya ağlaya sezeryan oldum. Çektiğim inanılmaz acı yanıma kaldı. Şu an 5.günümdeyim sezeryan ve epidüral düşünenler vazgeçsin çünkü çook zormuş, hala ne yatabiliyorum ne doğru düzgün yürüyebiliyorum epidüral yeri inanılmaz ağrıyor ve yıllar geçsede üşütünce orası ince ince ağrıyormuş. Bu günde epidüralin neden olduğu baş ağrısı başladı feci ağrıyor o kadar zorki sezeryan sakın düşünmeyin
Çok fazla beslemiyorlar zaten. Ama sürekli anne sütü götürmeye çalışıyorum. Mamada götürdük. Hemşireler anne sütü veriyoruz diyorlar. Ama napıyorlar bilmiyorum.Ay kiyamam ya. Keske sutu olmayan anneler elele falan tutuşunca süt geçişi olsao zaman yer kalmadıkça ilklerden başla atmaya. Sağdığını dökmekten daha iyi olabilir. Sadece anne sutu mi veriyorsun, mama da ekliyorlar mi hastanede
Çok fazla beslemiyorlar zaten. Ama sürekli anne sütü götürmeye çalışıyorum. Mamada götürdük. Hemşireler anne sütü veriyoruz diyorlar. Ama napıyorlar bilmiyorum.
Küvöz yolu bekleyen anneler durumlarınız nedir? Hasret çok fazla can yakmaya başladı bende. Sağlığı her şeyden önce geliyor. İnşallah sağlığına kavuşsun yavrularımız. Ama çok zor geliyor bazen. Bi kaç gündür iyice zayıflamış göründü gözüme. Çok zoruma gidiyor. Allaha, sağlığına kavuşsun bizi bırakmasın diye yalvarmaktan, beklemekten başka hiç bir şey gelmiyor elimden. Bazen öyle savunmasız öyle çaresiz bakıyor ki sanki “beni kurtarın” der gibi. Oy oy şuan iyice duygusala bağladım yaşlar sel oluverdi. Allah yardımcımız olsun. Benim gibi bekleyenler sağlıkla kavuşuruz inşallah
Bizim bebeğin olduğu yoğun bakımın bir bölümünde sarılıktan yatan bebeklerde var. Aileleri bizim gibi görüp gidiyorlar. Çok yoğun sarılığı olanlar çok başka bir küvözde yatıyor. Komple fototerapi dedikleri ışık altındalar. Her hastane aynı mıdır bilmem tabiBen de hippin emziren anneler icin olan cayini kullaniyorum.uyku yok denecek kadar az zaten uykum da gelmiyor ki.
Sarilik olmadan once emiyordu aslinda yani hastanede ilk gun falan ama sonrasinda uyanmamaya basladi emmemeye basladi simdi biberonu emiyor sadece mecbur veriyorum cunku ne yontem denediysem emzirmek icin emmedi.doktorum sariligi atlatana kadar ver alismaz dedi ama cevremdeki herkes alismis diyor.butun bunlar bir kenara Allah korusun hastaneye yatirsalar yanina almazlar beni diye korkuyorum.Almiyorlar degil mi yani basinda bekleyemiyoruz oyle bir durumda?
Amin inşallah canımOkurken ben bile kötü oldum. Allah yardımcınız olsun canım benim. Çok çok zor. Ne denir ki, Allah bir an önce kucağına alıp evine sağlıkla götürmeyi nasip etsin inşallah. Hiç üzme kendini diyeceğim ama söylemek kolay yaşayan için bambaşka bir zorluktur eminim.
Allah bu zor günlerin mükafatını verecektir eminim canım benim hiç üzülme, geçecek bugünlerde inşallah, tez zamanda tosun gibi olsun bebeğin
İlk gün sütüm vardı ancak moral bozukluğu nedeni ile kesildi. Dr zaten umursamaz. Bi çıksalar o küvezden süt su olup sel olacak. Memeye dudakları değmiyorki analık hormonu tavan yapsın. Allahım sen yardım et kavuştyr bizleri evlatlarımıza sağ salim. D DAMK06 şimdi seni öyle bir daha iyi anlıyorum ki....Çok fazla beslemiyorlar zaten. Ama sürekli anne sütü götürmeye çalışıyorum. Mamada götürdük. Hemşireler anne sütü veriyoruz diyorlar. Ama napıyorlar bilmiyorum.
Küvöz yolu bekleyen anneler durumlarınız nedir? Hasret çok fazla can yakmaya başladı bende. Sağlığı her şeyden önce geliyor. İnşallah sağlığına kavuşsun yavrularımız. Ama çok zor geliyor bazen. Bi kaç gündür iyice zayıflamış göründü gözüme. Çok zoruma gidiyor. Allaha, sağlığına kavuşsun bizi bırakmasın diye yalvarmaktan, beklemekten başka hiç bir şey gelmiyor elimden. Bazen öyle savunmasız öyle çaresiz bakıyor ki sanki “beni kurtarın” der gibi. Oy oy şuan iyice duygusala bağladım yaşlar sel oluverdi. Allah yardımcımız olsun. Benim gibi bekleyenler sağlıkla kavuşuruz inşallah
bir garip oblomov canm humananın hangi çayıdır bu birde ne ile besleniyorsun yazabilirmisin. Benim sütüm çoook azaldı moral nedeni ile
Lohusa şerbetini de yaptıracağım hemen sabah. Ben komposto felan yiyordum. Lohusa şerbeti de yaptırayım. Ben humananın kimyonlu rezene çayını almışım yanlışlıkla. Demek işe yarayan o değil. Hemen diğerini de alayım. Bol sıvıda içiyorum. Sezeryan olalı 3. Gün bugün. Hem ben erken de doğurdum belki onun da etkisi vardırCanım humana still tea yanlış olmasın. Birinden rica et lohusa şerbeti yapsın bir de hurma ye günde birkaç tane, bak nasıl sütün artıyor. Su içmeyi de unutma. Sıvı + uyku = bol süt
Kizlar dualarinizi bekliyrm sancim var doguma girecem birazdan.
Lohusa şerbetini de yaptıracağım hemen sabah. Ben komposto felan yiyordum. Lohusa şerbeti de yaptırayım. Ben humananın kimyonlu rezene çayını almışım yanlışlıkla. Demek işe yarayan o değil. Hemen diğerini de alayım. Bol sıvıda içiyorum. Sezeryan olalı 3. Gün bugün. Hem ben erken de doğurdum belki onun da etkisi vardır
İnşAllah canımmm. Valla kim ne dese yiyip içiyorumm.Canım benim kolay değil asla ama süt olayında motivasyon ve moral çok önemli, eminim sende bunu çok iyi biliyorsundur. İnşallah çıkıcak bebeğin yakın zamanda ama bu zamanı daha da kısaltmak için zorda olsa kendini motive etmeye çalış, sen ne kadar iyi olursan bebeğinde o kadar iyi olucak Allahın izniyle. İnşallah fışkırsın sütlerin kuzum benim.
Humana stil tea canim. Ayrica sabah 3 inciri 4 5 parcaya bolup su bardagina koydum ustune sicak su ekleyip demlenmesini bekledim iliyinca ictim. Benimde aman aman gelmiyor 15 dk birini 15 dk birini sagiyorum 3 saatte bir anca 5-7cc mi diyorlar o kadar cikiyor birinden. Ama cok normal 1 gun arayla dogum yaptik bebisimiz emse insallah da ha da bollasir sutumuz.Bu arada uyku ve bol su cok onemliymis. Uyuyabiliyorsan ne ala ben bugun evimde uyumusum iste ama dikislerim acimis fazla rahatliktanbir garip oblomov canm humananın hangi çayıdır bu birde ne ile besleniyorsun yazabilirmisin. Benim sütüm çoook azaldı moral nedeni ile
Canim hayirlisi olsun guzel haberlerle don insallahKizlar dualarinizi bekliyrm sancim var doguma girecem birazdan.
Bizim sadece bebegimizin yatisi yapildi ucret vs istenmedi sanirim ne kadar kalacagi kesin olmadigindan cikis yaparken ucreti isteyecekler. Allah olmayana yardim etsin ama inan parayi hic dusunmuyor insan.Allah minik bebeklerimizle annelerini tez zamanda kavuştursun.
Küvezde kalan bebekler için hastaneler extra ücret alıyor mu? Benim erken doğum riskim vardı, dr sürekli masraf yönünü vurguluyordu. Başka bir dr sgk karşılıyor dedi. Dr alma taraftarı değil ama sen istersen 37+1de belki alırız diyor.Her ihtimale karşı soruyorum.
ben istiyorum çünkü 11 gündür ishal bağırsak sıkıntısı yaşıyorum. Her gün hastanede serum alıp dönüyorum.2-3gün aç susuz gezdim. Serum ishali kesti mide-gaz-kusma vs yaptı. Yani vücut ne yesem çıkarmak istiyor her türlü. Hala. Enfeksiyon vs yok tahlillerde. Hatta en son serumdan sonra düşük şeker koması ve enteresan bir kısa süreli şuur kaybı gibi konuşma güçlüğü vs yaşadım. Uykusuzluk da zirve olunca vücut çöktü. Herkesin hamileliği başka, sıkıntısı farklı. Allah kurtarsın hepimizi.
Siz verin biberon sarılık olmasından daha önemli değil oglumda banada biberona alıştı 3 ay emseydi bile yeterdi dediler daha 10 günlükken ama ben 20 ay emzirdim oğlumu aventin natural başlıklı biberonunu kullanmıştım çekmeden süt gelmediği için aynı meme gibi oglumda yumuşak yumuşak emmeyi tercih etti sonradan hem mama verdim hem emzırdim.Ben de hippin emziren anneler icin olan cayini kullaniyorum.uyku yok denecek kadar az zaten uykum da gelmiyor ki.
Sarilik olmadan once emiyordu aslinda yani hastanede ilk gun falan ama sonrasinda uyanmamaya basladi emmemeye basladi simdi biberonu emiyor sadece mecbur veriyorum cunku ne yontem denediysem emzirmek icin emmedi.doktorum sariligi atlatana kadar ver alismaz dedi ama cevremdeki herkes alismis diyor.butun bunlar bir kenara Allah korusun hastaneye yatirsalar yanina almazlar beni diye korkuyorum.Almiyorlar degil mi yani basinda bekleyemiyoruz oyle bir durumda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?