- 9 Eylül 2016
- 448
- 484
- 23
- 38
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #28.681
Lohusa şerbetini de yaptıracağım hemen sabah. Ben komposto felan yiyordum. Lohusa şerbeti de yaptırayım. Ben humananın kimyonlu rezene çayını almışım yanlışlıkla. Demek işe yarayan o değil. Hemen diğerini de alayım. Bol sıvıda içiyorum. Sezeryan olalı 3. Gün bugün. Hem ben erken de doğurdum belki onun da etkisi vardır
Canim seni ve bebegi kuvezde olan anneleri cok iyi anliyorum. Çarşamba 1 ay olucak oglum hala kuvezde iyiye gidiyor cok şükür. Ilk gunler bizde cok zorlandik alisamadim zor seyler atlattik ama hep halimize sukrettim çünkü bizden daha kötü durumda olanlar var. Cok sukur dedim eli ayagi duzgun cok sukur baska bi hastaligi yok dedim kendimi motive etmeye caliiyorum. Herkes ister cocuguyla beraber taburcu olabilmeyi ama bizim hakkimizda hayirlisi buymus. Sinavdayiz her zorlugun sonu güzel olur insAllah hepimiz yavrularimiza kavusucaz biraz sabir. Erken ciksin diye dua etme erken iylessin diye dua et onemli olan onlarin sagliklari iyi olsunlarda kavusuruz elbet. Onlar cok güçlüler bide üstüne bizden aldiklari gucde var ama o sana bagli. Evladin hissediyo kendini birakmamaya calis. Onunla gecirecegin guzel gunleri hayal et ben oyle yapiyorum moralim daha iyi oluyo ozaman. Kendimi birakmamaya calisiyorum oglum icin sütü icin. Stres uzuntu cok etkiliyo gercekten. Üzüldüğüm zaman azaliyordu. Dua ediyorum hepimize yavrularimiza bütün kuvezdeki miniklere insAllah RABBIM hepimizin yavrusunu saglikli sihhatli kavustursun bizlereÇok fazla beslemiyorlar zaten. Ama sürekli anne sütü götürmeye çalışıyorum. Mamada götürdük. Hemşireler anne sütü veriyoruz diyorlar. Ama napıyorlar bilmiyorum.
Küvöz yolu bekleyen anneler durumlarınız nedir? Hasret çok fazla can yakmaya başladı bende. Sağlığı her şeyden önce geliyor. İnşallah sağlığına kavuşsun yavrularımız. Ama çok zor geliyor bazen. Bi kaç gündür iyice zayıflamış göründü gözüme. Çok zoruma gidiyor. Allaha, sağlığına kavuşsun bizi bırakmasın diye yalvarmaktan, beklemekten başka hiç bir şey gelmiyor elimden. Bazen öyle savunmasız öyle çaresiz bakıyor ki sanki “beni kurtarın” der gibi. Oy oy şuan iyice duygusala bağladım yaşlar sel oluverdi. Allah yardımcımız olsun. Benim gibi bekleyenler sağlıkla kavuşuruz inşallah
Teşekkür ederim. Sağlıklı olsun da, para filan önemli değil tabi ama önden hazırlıklı olalım diye sordum. Gerekirse diye takviye isteyecez ailedenBizim sadece bebegimizin yatisi yapildi ucret vs istenmedi sanirim ne kadar kalacagi kesin olmadigindan cikis yaparken ucreti isteyecekler. Allah olmayana yardim etsin ama inan parayi hic dusunmuyor insan.
Kızlar öğretmen arkadaşlara bi şey soracağım. Yarın ben inş 37+0 oluyorum. Doktordan çalışamaz raporu alacağım. Belirtmeme gerek var mı şu tarihe kadar çalışamaz diye. 5hafta eklemeli halini nasıl düzenleyecekler. Bi bilgisi olan var mı?
Kizlar bebegimin cigerine su kacmis o nedeni bilmiyordum esim soylemedi kotu bir durum degil ama bosaltmalarida lazim yoksa emme refleksi olmazmis bugun gordugumde emme alistirmalari yapiyorlardi gayet guzel saklatiyordu agzindaki seyibirde doktorum 39dan once sezeryana sicak bakmadigi icin haftasini doldurmasini istemis yapacak bisi yok zor ama katlanacagim. Kizlar zamaninda olsun diye dua edin biliyorum zor ama bende en son cok sıkıldim hareket kabiliyetim kalmadi diye ama sezeryanda pek iyi bisi degil. Bu arada gebeligimi hareketli gecirmenin yararini cok gordum suyum gelmeden once butun evi temizlemistim hazirlanip alisverise gidiyordum ki kesilmeyen idrar sandigim sey meger suyummus. Hareketli olmanin yarari dikis agri aci asamasi saha kolay atlatiliyor. Dun yurutmeye gelen hasta bakici bana gerek yokmus sen yururmussun bile dedi. Cogu lohusa bagirip cagiriyormus cok can yakici bir durum ama gayretli oldunuz mu atlatiyorsunuz. Hepinize hayirli dogumlar diliyorum insallah zamaninda gelsin bebisleriniz
Evet cmm her emmeden sonra gazıni cıkariyorum sırtıni ovup. Yok senin dedigin gibi surekli aglamasi yok sükür ara ara agliyo uykudan uyaniyo metsil verdim bugün rahatladi biraz 2 saat araliksiz uyudu. Normaldede uyumaya calisiyo cocuk aniden uyanip agliyo sanki bi yerini kopariyolar gibi bilmiyorum ama sanki karninda sanci varmis gibi dusunuyorun . Insallah gecer bir an once..
Amin inşallah canım Rabbim kimseye yaşatmasın tez zamanda kavuştursun meleklerimize inşallah hayırlısıyla zor biliyorum ama sen iyi ol ki oda iyi olsunİlk gün sütüm vardı ancak moral bozukluğu nedeni ile kesildi. Dr zaten umursamaz. Bi çıksalar o küvezden süt su olup sel olacak. Memeye dudakları değmiyorki analık hormonu tavan yapsın. Allahım sen yardım et kavuştyr bizleri evlatlarımıza sağ salim. D DAMK06 şimdi seni öyle bir daha iyi anlıyorum ki....
Canım ben öğretmen değilim ama devlet memuruyum :) benim çalışabilir raporumda 5 hafta eklenecektir yazıyordu. Benim 37 olmama iki hafta var ama sana bilgi vermek istedimKızlar öğretmen arkadaşlara bi şey soracağım. Yarın ben inş 37+0 oluyorum. Doktordan çalışamaz raporu alacağım. Belirtmeme gerek var mı şu tarihe kadar çalışamaz diye. 5hafta eklemeli halini nasıl düzenleyecekler. Bi bilgisi olan var mı?
Takip et kendin, devam ederse sıkıntı, sıvı kaybı açısından. Olup bittiyse önemseme. Vücutlar değişik tepkiler verebiliyor.Günaydın hanımlar,
Öncelikle tüm doğum yapan arkadaşların gözü aydın, Allah sağlık versin bahtlarını yollarını açık etsin inşallah. Bebeği küvezde olan anneleri de tez zamanda yavrusuna kavuştursun Rabbim.
Ben genel olarak ilk 16 haftaki yoğun bulantı haricinde sorunsuz bir gebelik geçirdim diyebilirim. Öyle uykusuzluk mide yanması vs hamilelerin genelinde olan normal sıkıntılar dahi olmadı bende. Fakat dün gece birden mideme inanılmaz bir ağrı girdi ve ağrıdan tüm sırtım uyuştu. Daha önce sadece bir iki kez olmuştu ve 15 dk da kendiliğinden geçmişti. Ama dün akşamki yaklaşık 3 saat kıvrandırdı beni. Bebek tam midemin üstünde dans ediyordu resmen, oraya toplanmış canımı yakıyordu. Lavaboya gittim belki biraz rahatlarım diye, yalnız bir anda çok şiddetli şekilde istifra ettim, çok afedersiniz ama burnumdan bile geldi.istifra ettiğim bildiğiniz acı cayır cayır yakan bir suydu.
Bu bebek artık çok büyüdüğünden mideye yaptığı baskıdan ve gebelik reflüsünden dolayı mı kaynaklandı acaba? Sizde oldu mu hiç benzer bir şey? Bebeğimin durumu hareketleri vs gayet iyi.
Allah yardımciniz olsun inş. Kaç kilo oldu kuzucuk..inş. geçecek hepsi..canım bence.mümkün olduğu kadar atmamaya çalış sutlerini hepsi değerli. .yer problemine inş. Bi çözüm bulursunÇok fazla beslemiyorlar zaten. Ama sürekli anne sütü götürmeye çalışıyorum. Mamada götürdük. Hemşireler anne sütü veriyoruz diyorlar. Ama napıyorlar bilmiyorum.
Küvöz yolu bekleyen anneler durumlarınız nedir? Hasret çok fazla can yakmaya başladı bende. Sağlığı her şeyden önce geliyor. İnşallah sağlığına kavuşsun yavrularımız. Ama çok zor geliyor bazen. Bi kaç gündür iyice zayıflamış göründü gözüme. Çok zoruma gidiyor. Allaha, sağlığına kavuşsun bizi bırakmasın diye yalvarmaktan, beklemekten başka hiç bir şey gelmiyor elimden. Bazen öyle savunmasız öyle çaresiz bakıyor ki sanki “beni kurtarın” der gibi. Oy oy şuan iyice duygusala bağladım yaşlar sel oluverdi. Allah yardımcımız olsun. Benim gibi bekleyenler sağlıkla kavuşuruz inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?