- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #29.041
Ilk gebeligimde nidilati biraktigim gun kizim dogdu ama bebegimin gelisimi icin sartti ve bizi 35+4 e kadar idare etti. Simdi de nidicard kullaniyorum ve bu cuma 37+1 de doguma giricem nasipse. Yani bebegin dogmasini onleyerek zarar degil fayda saglamis oluyorsun doktoruna guven canim hic kafana takma zaten 3 gunun kalmis ilaci birakmaya.. diger yandan benim kizim da üsye geciriyor. Ben de fenayim kac gündur sesim cikmiyordu. Dun bir de bogaz sisligi ve agrisi basladi cuma dogum olacak ama nasil olacak bilmiyorum. Allah yardimcimiz olsun.Doğum yapan tüm arkadaşlara geçmiş olsun. hayırlı sağlıklı evlatlar olsunlar inşallah
Ben ne yalan söyliyeyim korkmaya başladım.. Serviksim baya kısalmış olsa da 1.5cm ile umutla 1 hafta daha durur diye beklerken her gün patır patır doğum haberleri yağıyor sayfaya.. Kasım annesi olanımız olacak mı acaba diye düşünmeye başladımaçıkcası birkaç gündür ümidim kırıldı, artık herşeyi doğuma yorar oldum. Ne kasım ayıymış arkadaş, bütün bebeler aceleci çıktı
Merakımdam soruyorum: adalat/nidicard kullanıp doğum yapan arkadaşlar; ilacı kullanırken mi doğum yaptınız? Yani ilaca rağmen kasılmalarınız oldu ve doğumda zorluk olmadı değil mi? Bazen korkuyorum, ya kasılmam oluyorsa ama ilaçla kesiyorsak ve bebeğin doğmasını önleyip zarar vermiş olurmuyuz diyeŞurda 3 gün daha kullanıp keseceğim ilacı ama hissediyorum kızım artık çok çok aşağıda ve var bi değişiklikler sancımda kasılmamda akıntımda.. Doktorum bu bebek kanala kafasını iyice yerleştirmiş doğum pozisyonuna geçmiş, mutlaka dinlen dedi demesine ama ne mümkün; oğlum grip oldu.. Dinlenemiyorum ve sanırım şu an oğlum hastayken doğmasından korkuyorum..
Ilk gebeligimde nidilati biraktigim gun kizim dogdu ama bebegimin gelisimi icin sartti ve bizi 35+4 e kadar idare etti. Simdi de nidicard kullaniyorum ve bu cuma 37+1 de doguma giricem nasipse. Yani bebegin dogmasini onleyerek zarar degil fayda saglamis oluyorsun doktoruna guven canim hic kafana takma zaten 3 gunun kalmis ilaci birakmaya.. diger yandan benim kizim da üsye geciriyor. Ben de fenayim kac gündur sesim cikmiyordu. Dun bir de bogaz sisligi ve agrisi basladi cuma dogum olacak ama nasil olacak bilmiyorum. Allah yardimcimiz olsun.
Bende ilk gebelikte 2 doz ciger gelistirici igne olmustum (adini hatirlamiyorum) ama yan etki yasamamistim. Bu gebeligimde ise ilkinden dolayi erken dogum riskim oldugu halde 34. haftadan sonra ciger gelistiriciye gerek olmadigini soyledi doktorum ve igne yaptirmadi. Sen tam kacinci haftadasin canim?persembe dogum varsa neden ciger gelistirici yapildi sana?Kizlar celestone adinda ciger geliryirici vuruldum sabah 2 doz aksam 2 doz. Persembe dogum var allah nasip ederse. Ama benim oglenden beri yanaklarim al al ve alev cikiyor. Sanki bebegin hareketleride biraz azaldi. Boyle bir yan etki yasayan oldumu igneyi vurulupta.?
Aaa ilk defa duydum deniycem hemen. duramıyorum agridan artıkBen haşlanmış beyaz lahanayla buldum çözümü
Senin oglan 1 hafta iyi dayanmis vallaGeçmiş olsun size de bize de..
Benim oğlum da adalatı bıraktığımdan tam 1 hafta sonra doğmuştu. Ama şimdi çok sınırdayım. Bu kadar değildi serviks uzunluğu ve kasılmalarım. Şimdi baya baskısı arttı, kasılmalar uykumdan uyandırıyor falan..o yüzden korktum biraz açıkcası.. Beni de 30ların başından bu zamana idare etti ilaç aslında. Haklısın galiba yersiz panik oldu, aslında doktoruma güveniyorum ama işte kendime güvenemedim ya birşeyleri hissetmiyorsam diye
39 da dogum olucak. Gelisimi tam dedi ama ben her zaman yaptiriyorum riske atmiyorum dedi. Bugun doktorumu arayip sorucam zaten yan etkilerini. Sabaha kdr uykuda uyuyamadim mide yanmasindan. Bide yanaklar alev alevBende ilk gebelikte 2 doz ciger gelistirici igne olmustum (adini hatirlamiyorum) ama yan etki yasamamistim. Bu gebeligimde ise ilkinden dolayi erken dogum riskim oldugu halde 34. haftadan sonra ciger gelistiriciye gerek olmadigini soyledi doktorum ve igne yaptirmadi. Sen tam kacinci haftadasin canim?persembe dogum varsa neden ciger gelistirici yapildi sana?
Yok canım dr sadece saçlı olduğunu söyledi anneler mide sikayetlerimi ona bağlıyorlar.yanlış anlaşılma olmasın :) ben de alakasız buluyorumAmanin sessiz sedasiz ha :)))) hayirli olsun canim Allah anali babali buyutsun. Plesantan asagidaydi senin sezaryen mi oldu?
asli-asli mide sikayetleriyle bebegin sacli olmasinin hiiiiiiiiic alakasi yok. Bunu soyleyen bir de doktor mu, pes.
@DAMK06 sabrin sonu:))) Insallah daha da guzel gunleriniz olacak. Size bol koklasmalar canim :)))
Hayırlı olsun canım saglıklı büyüsün inşallahDün kanamam geldi tansiyonum 156/93 olmuş acil doğuma aldılar. Genel anesteziyle 37+2 de kızımı kucağıma aldım.biraz ufak tabi 2600 gram ama küveze girmedik şükür
Herkese sağlıklı doğumlar diliyorum
Kızlar uyurken suyum geldi benim az önce. Bayağı foşur foşur indi. Şimdi hastaneye geldik. Sabah alacaklar bebişi. Dua edin bize. Kalanları da Allah kurtarsın inşallah.
Hmmm anladim canim tedbir amacli yapiyor senin doktor.39 da dogum olucak. Gelisimi tam dedi ama ben her zaman yaptiriyorum riske atmiyorum dedi. Bugun doktorumu arayip sorucam zaten yan etkilerini. Sabaha kdr uykuda uyuyamadim mide yanmasindan. Bide yanaklar alev alev
Aynen son birgün insallah sagsalim kucaklarimiza aliriz bebislerimizi aynen mide berbat ne sut ne reni hic bisey fayda etmedi bu gece. Allah yardimcimiz olsunHmmm anladim canim tedbir amacli yapiyor senin doktor.
Mide yanmasi bende de fena sade soda rahatlatiyo beni biraz ama yatinca sonuc yine ayni..
yanaklarinin yanmasini gecer artik sık disini bisey kalmamis.:)
İnşallah girmezsiniz, hayırlı sağlıklı doğumunuz olsun..Allah anali babali saglikli büyütsün canim. Kuveze girmediginize cok sevindim. Saglikli olsun da kiloyu nasil olsa alir. (Ben de cuma gunu 37+1 de sezaryen olucam insallah biz de kuveze girmeyiz.)
Hayırlı doğumlar olsun canım inş sağ salim kavuşursunuzKızlar uyurken suyum geldi benim az önce. Bayağı foşur foşur indi. Şimdi hastaneye geldik. Sabah alacaklar bebişi. Dua edin bize. Kalanları da Allah kurtarsın inşallah.
Bende de aynı durum oldu canım bana da hasta bezi ya da hasta külodungiydirmedilrr direk iç çamaşırına gazlı bez sarıp koydular hava alsın diye evde de onu kullandım pansuman yaparken bi kaç gün sonra normal pede geçtim o yüzden yine gazlı bez koymayı düşünüyorum aslında çantaya@filmgibi
Hastaneye göre değişiyor olabilir uygulama.
Ben normal doğum yaptığımda odama çıktığımda annem ve bir hemşire yardım etmişti giyinmeme. Gecelil giydirmişlerdi. Ped ya da hastabezi değil de kendileri sargı bezinden yapılmış bi ped vermişlerdi bana. Hava alabiliyor diye bunu kullan demişlerdi, dikişim vardı. Hatta yanılmıyorsam evde de sargı bezi ve pamuk alıp aynısından kendim hazırlayıp kullanmıştım ilk 1-2 gün.
Medipolde yapmıştım doğumumu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?