- 18 Ocak 2017
- 758
- 349
- 18
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #29.101
minik_oglum canım dr.un biri biz sürprizleri sevmeyiz demişti, yani gece sancin başlasa hastaneye gitsen doğum yapmaya, dr seni bekleyecek sabaha kadar belki, ama sezeryan olunca kendi istediği saatte 15 dk da kesip alacak... (zorunlu olanlar bunun dışında tabi:)
anlmdm ki canim inan bnde sasrdmEvet neden öyle dedi acaba çünkü doğum baslmazsa bile suni sancı ile baslatabiliyor doktorlar normal dogumu. merak ettim şimdi bende
Sanırım başladık kimseye zarar vermezdi eskiden son 1 haftadır oyuncaklarını atmaya başladı, yemek yemiyoruz birde yeni kuzeni doğdu onu gördükçe benimki de tekrardan emmek istiyor kardeşi de doğunca kesin oglumda emicek.Maşallah büyümüş kurtarmış kendini var mı iki yaş sendromu :) benim kızım da 16 aylık
Benim de kızım 30 aylık, büyük bi hevesle bekliyor kardeşim gelecek, ben abla oldum diye... Biz pek heveslenmesin diye uğraşıyoruz anlatıyorum bak bebek gelince hep ağlayacak, süt içecek, altına yapacak, konuşamaz, seninle oynayamaz diye ama çok hayalleri var...Küçük çocuğu olan arkadaşlar,benim de iki oğlumun arasında 21 ay var.kucuk oğlum doğduğu ilk gün oğlum çok mutluydu,ertesi gün sebepsiz ağlamaları başladı,herşeye ağlayan mutsuz bir çocuk oluverdi çıkmıştı,bu sebepsiz ağlamaları bir ay sürdü,bana çok vicdan azabı cektirmisti.benjm de piskolojim alt üst olmuştu bu sebepten.bebegi emzirmeye başladığım an kucağıma gelip kapanıyordu.benim en büyük dezavantajim yanında kimsenin olmayisiydi.annem bir hafta kalabildi gitti,babamin sağlık sorunları nedeniyle .lütfen doğumdan sonra çocuğunuzla ilgilenebilecek birileri olsun,yanlız kalmayın iki küçük cocukla
Benimde en büyük korkum yanlız kalıcak olmam benim annem 1 hafta bile kalamıycak yanımda yanlız olucam hep KV sağolsun aynı apartmanda ama eşimle konuşmadığı için evimin yolunu bilmez. Annem sen gel bende kal diyor ama oğlumun düzeni bozulursa daha çok etkilenir diye düşünüyorum kardeş olayından çünkü kendi odasında uyumaya alışkın dün yanıma almam gerekti uyumadı geri odasına yatırmak zorunda kaldım.Küçük çocuğu olan arkadaşlar,benim de iki oğlumun arasında 21 ay var.kucuk oğlum doğduğu ilk gün oğlum çok mutluydu,ertesi gün sebepsiz ağlamaları başladı,herşeye ağlayan mutsuz bir çocuk oluverdi çıkmıştı,bu sebepsiz ağlamaları bir ay sürdü,bana çok vicdan azabı cektirmisti.benjm de piskolojim alt üst olmuştu bu sebepten.bebegi emzirmeye başladığım an kucağıma gelip kapanıyordu.benim en büyük dezavantajim yanında kimsenin olmayisiydi.annem bir hafta kalabildi gitti,babamin sağlık sorunları nedeniyle .lütfen doğumdan sonra çocuğunuzla ilgilenebilecek birileri olsun,yanlız kalmayın iki küçük cocukla
Sanırım başladık kimseye zarar vermezdi eskiden son 1 haftadır oyuncaklarını atmaya başladı, yemek yemiyoruz birde yeni kuzeni doğdu onu gördükçe benimki de tekrardan emmek istiyor kardeşi de doğunca kesin oglumda emicek.
Sizin kızınız daha küçükmüş abla olmaya hazır mı :)
Sanırım veririm azda olsa çünkü bu sefer bebeği kıskanabilir zaten oğlum emdiği zamanda çok düşkün değildi memeye belki ondan da kaçırmadığımı görünce bir süre sonra kendisi istemez. Sen emziriyormusun kızını. Annesini de düşünürmüş :)Hm tekrar emmek isterse ne yapmayı düşünüyorsun benim kız daha farkında değil ya hiçbir şeyin ben yatıyorum sürekli beni hasta zannediyor anne hasta deyip duruyor :)
Canim benim arada gelip karnima elleriyle bastiriyolardi benim oyle bosaltildi torba falan koyulmadi. Hasta bezi bide ped verilmisti bize ikisini ayni anda kullanmistimCanim alttan elle muayene yapar gibi mi kani bosalttilar ? Diger sezaryen olan arkadaslarda da mi ayni sey yapildi merak ettim.
Anladim canim. Ikinciler ilklere gore biraz daha fazla kaliyor herhalde. Benim doktorum da bu kadar tutacagimizi düsunmuyordu ama nasip iste..benimki de bu yuksek tansiyona ragmen bu haftaya gelmemiz mucize dedi.35+5 oldum bugün. 4 kere 2şer doz ciğer geliştirici yapıldı, kilosu için de 2600ü geçse yeter diyordu doktorum geçtik zaten ama gene de tedbir amaçlı 35i bitirse daha iyi olur diyor doktorum. Oğlum da 36yı bitirdiğim gün doğmuştu. Bu hamileliğimde o kadar uzun durmasına ihtimal vermiyorlar ama kısmet tabii. Serviks çok kısalmıştı, pazartesi günü 1.6 ölçüldü tam olarak..
Sanırım veririm azda olsa çünkü bu sefer bebeği kıskanabilir zaten oğlum emdiği zamanda çok düşkün değildi memeye belki ondan da kaçırmadığımı görünce bir süre sonra kendisi istemez. Sen emziriyormusun kızını. Annesini de düşünürmüş :)
Canım geçmiş olsun bi yerde kusmanın doğumun yaklaştığının habercisi olduğu diye okumuştum benimde bu ara bulantılarım başladıay kızlar dün gece resmen ölüyordum ya 3gecedir aralıksız saat 4:30-5 gibi kalkıp deli gibi kusuyorum ama öyle böyle değil ve oğlum çok aşırı hareketli hiç durmadı sabaha kadar artık kusmaktan bogazım tahris olmuş öglen oldu daha agzıma bir lokma bir şey koymadım nolcak böyle ya 9ay kustum maşallah(((
Emzir zaten allah veriyor sabrını bereketini bi arkadaşımın çocuklarının arası 11 ay ikisininde emzirdi sütü bol bol yetti inşallah seninde öyle olur.Senin dediğin mantıklı gibi evet hevesini alıp bırakır benim kızım da mesela emzik emmedi ama kardeşininkini hazırlıyordum görünce aldı 2-3 gün ağzında tuttu gezdi dolaştı sesimi çıkarmadım sonra attı gitti :)
Ben Hale’n daha emziriyorum evet Doğumdan sonra da ikisini birden emzireceğim hayırlısı diyorum
Ben aldım canım ve çookkk memnun kaldım ilk doğumdan çıkarken bez bağlıyo odana geçince çıkartıyosun sonra kendin ne getirdiysen o ben çok rahat ettim ve tavsiye ediyorumGünaydın,
Depend külotlar kullanılmıyor mu doğumdan sonra? Hasta bezi bağlanıyor demiş arkadaşlar. Ben çantama depend koydum, normal iç çamaşırı ve ped yeterli gelmeyeceği için hiç koymayayım dedim. Siz nasıl ayarladınız?
Gözünüz aydın allah analı babalı büyütsün. Darısı bize olsun sağlıcakla.Kızlar oğluşuma kavuştum. İkimizde iyiyiz çok şükür. Darısı bekleyen arkadaşlara. Çok güzel bir duygu. Rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın...
Doğumdan sonraki kanamalar çok ağrılı mı oluyor? Ben de kısmet olursa normal doğum istiyorum.Eltim sezeryan oldu, hiç alttan muayene olmamış doğum sonrası. Benim normal doğumdu; doğum yaptığımın akşamı doktorum dikişlerimi kontrol etti bir kere, bir kere de 1 hafta sonra kontrole gittiğimde gene dikişleri kontrol etti o kadar. Öyle zorlayıcı bir muayene değildi ikisi de.
Benim doğum sonrası ilk hafta çok kanamam oldu, kişiye göre değişir ama sanırım bu durum. Benim kırkım çıktığında halen kanamam bitmemişti, bir sıkıntı olmamasına rağmen az az da olsa devam ediyordu. Kiminin de kırkı çıkmadan kanaması kesiliyor.
Çok çok şiddetli değil canım küçük kasılmalar oluyo bazen belden gelen tekrar doğuracam hissi kaplıyo benim içimi bi korku oluyo sonra geçio ama büyütülecek bi acı değil ama yukarda bi arkadaşın dediği gibi çatı muayenesi gibi bişey yapıolar normal doğumda da oluyomuş iki hemşire karnıma bastı dikiş atan da eliyle müdahale etti ilk başta biraz acıyor ama içinden çıkanlardan sonra bi rahatlama olugo müthiş içinin boşaldığını hissediyonDoğumdan sonraki kanamalar çok ağrılı mı oluyor? Ben de kısmet olursa normal doğum istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?