- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #12.741
Annemin tarafi erzurumlu. Hayatta olan dede ismi koymak çok büyük hakaret kabul edilir. Vefat etmisse koyulur. Babamin tarafı balikesirli, orda da dede ismi illa ki koyulur. Eşimin babası da aslinda koysak sevincten kalp krizi geçirir ve konmayacak bi isim degil klasik eski isimlerden. Ama eşim kendi beğendiği isimden feragat etse, yanina benim beğendiğim isimle beraber babasının ismini koyarım. Ama şu sartlarda zor, esim de ben de begendigimiz isimlerden vazgecmiyoruz.aslında ismi değil babasını sevmiyor bizimkiben erkek olursa Bülent Ali koyalım demiştim ama istemedi ikimizinde babasının adı. Sadece Bülenti de ben istemedim gelin babasının ismini koydu demesinler diye
Bence uzun değil, başka bir isimle birlikte verilebilir ama yanına yakışacak isim bulamıyoruz. Eşim denizi egeyi çağrıştıran isimleri beğeniyor. Ona kalsa poyraz veya egeama Göktuğ yeterince uzun değil mi?
Canim mesajını ilk gördüğümde benim de aklıma ömer geldi..çok uyumluluk aslında. Ama dediğin gibi birlikte ağır da olabilirYigit hamza çok güzel ama hamza karakterini yumuşatır mı sert mizacını. Benimki de diyor omer hamza dedim naptın iki tane sert mizaçlı biraraya getirdin :)
Hatta ben dişi deve diye biliyorum. Kuranda geçen çok da fazla isim yok aslinda. Kaya ırmak yaprak gibi isimler biraz soguk geliyor bana. Dini isimler daha anlamlı. Ama illa kuranda geçsin diye düşünmedim hic. Inşallah gonlunuze gore bulursunuz :)Buğra ismi kuranda geçmiyor bu ismi geçen gün atastirnis erkek deve demekki anlamı yanlış anlamayın şakın ben koyulan isim kuran da da geçsin istiyorum o acıdan arastirmistum
Hatta ben dişi deve diye biliyorum. Kuranda geçen çok da fazla isim yok aslinda. Kaya ırmak yaprak gibi isimler biraz soguk geliyor bana. Dini isimler daha anlamlı. Ama illa kuranda geçsin diye düşünmedim hic. Inşallah gonlunuze gore bulursunuz :)[/QUOTE herkesin gönlüne göre olur insallah hersey
Bence uzun değil, başka bir isimle birlikte verilebilir ama yanına yakışacak isim bulamıyoruz. Eşim denizi egeyi çağrıştıran isimleri beğeniyor. Ona kalsa poyraz veya ege
Annemin tarafi erzurumlu. Hayatta olan dede ismi koymak çok büyük hakaret kabul edilir. Vefat etmisse koyulur. Babamin tarafı balikesirli, orda da dede ismi illa ki koyulur. Eşimin babası da aslinda koysak sevincten kalp krizi geçirir ve konmayacak bi isim degil klasik eski isimlerden. Ama eşim kendi beğendiği isimden feragat etse, yanina benim beğendiğim isimle beraber babasının ismini koyarım. Ama şu sartlarda zor, esim de ben de begendigimiz isimlerden vazgecmiyoruz.
Bülent de çocuklukta çok dalga geçilen bi isim malesefokul çağında cok acımasız oluyorlar. Bir de ben baba ismi konulmasinin adeti artik gecsin istiyorum. Herkes kendi ismiyle musemma olsun.
Babasıyla ayni isimde olan erkek çocuklar da hosuma gidiyor. Mesela baba ahmet, oglu ahmet faruk gibi.
Kız da zeynep bi okula girince her sinifta 6 tane var, ikinci isimle daha guzel olabilir belki. Zeynep ela şahane ❤
Hamilelikte sanırım nar pek onerilmiyorİlk kez aşeriyorum...avuç avuç nar istiyo canım. Bulamadık diyarbakırda hala. Araştırıyorumm heryerden
ben Barış ismini çok beğeniyorumBiz baya azalttık seçenekleri :) Batı yada Barış düşünüyoruz :)
İlk kez aşeriyorum...avuç avuç nar istiyo canım. Bulamadık diyarbakırda hala. Araştırıyorumm heryerden
Vefat etmisse hatirasini yasatmak adina koymak mantıklı. Ama hayattaysa bana cok mantikli gelmiyor ama sahsi fikrim tabi. Allah rahmet eylesin. Selma ismi de hosuma gidiyor kızda. Zeynep selma yakıştı sankiBülent ismiyle dalga mı geçiliyor?ilk defa senden duydum canım. benim 2 tane ilk okulda 1 tanede üniversitede arkadaşım vardı hiç duymadım dalga geçildiğini. ayrıca baba adı koymak değil asıl maksatımız bir ara öylesine konuşmuştum isim bulamazsak en kötü ihtimal koyarız diye. benim babam hayatta değil annenin tarafına göre koyulabilir demek ki eşimin kide hayatta bu da eşinin ailesine göre koyulur heralde
aslında bir çok ismin anlamı çok yanlış biliniyor her önüne gelen kuranda geçiyor isim diyor ama anlamları çok kötü olabiliyorBuğra ismi kuranda geçmiyor bu ismi geçen gün atastirnis erkek deve demekki anlamı yanlış anlamayın şakın ben koyulan isim kuran da da geçsin istiyorum o acıdan arastirmistum
ben Barış ismini çok beğeniyorum
Yeni isimlere dini anlamlar yaziyorlar onlar ne kadar doğru bilmiyorum. Cennetin kapisi, girisi, surasinin melegi, burasinin ağacı. Binlerce yıldır duyulmamis ama yeni cikan isimler. Bana güvenilir gelmiyor anlamları. Kuranda geçen anlami olmayan baglaclari bile isim diye koyuyorlar.aslında bir çok ismin anlamı çok yanlış biliniyor her önüne gelen kuranda geçiyor isim diyor ama anlamları çok kötü olabiliyorçok bilindik ve güvenilir kaynaklardan öğrenmek lazım aslında isimleri.
sende bendensin diyorum sadece sen anlıyorsundurAslında çok zor isim bulma konusu benim ilginç düşüncelerim var bu konuda ama eşimle çok ayrılıyoruz maalesefBana kalsa Deniz, Özgür, Devrim tarzı bir şey olabilir ama neyse Barış'ta aynı kapıya çıkıyor hiç olmazsa Barış'ı beğendi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?