2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
aslında ismi değil babasını sevmiyor bizimki ben erkek olursa Bülent Ali koyalım demiştim ama istemedi ikimizinde babasının adı. Sadece Bülenti de ben istemedim gelin babasının ismini koydu demesinler diye
Annemin tarafi erzurumlu. Hayatta olan dede ismi koymak çok büyük hakaret kabul edilir. Vefat etmisse koyulur. Babamin tarafı balikesirli, orda da dede ismi illa ki koyulur. Eşimin babası da aslinda koysak sevincten kalp krizi geçirir ve konmayacak bi isim degil klasik eski isimlerden. Ama eşim kendi beğendiği isimden feragat etse, yanina benim beğendiğim isimle beraber babasının ismini koyarım. Ama şu sartlarda zor, esim de ben de begendigimiz isimlerden vazgecmiyoruz.
Bülent de çocuklukta çok dalga geçilen bi isim malesef okul çağında cok acımasız oluyorlar. Bir de ben baba ismi konulmasinin adeti artik gecsin istiyorum. Herkes kendi ismiyle musemma olsun.
Babasıyla ayni isimde olan erkek çocuklar da hosuma gidiyor. Mesela baba ahmet, oglu ahmet faruk gibi.
Kız da zeynep bi okula girince her sinifta 6 tane var, ikinci isimle daha guzel olabilir belki. Zeynep ela şahane ❤

Ayyy Allah im bende bir cinsiyetini ogreneydim de, cocugumu severken ismiyle seveydim bende kizsa Elif erkekse Cesur dusunuyorum. Baba cesura karsi ciktiama ikna ettim. Kizimiza babaannenin adini koyduk bunda isim hakki benim dedim peki dedi

Yigit hamza çok güzel ama hamza karakterini yumuşatır mı sert mizacını. Benimki de diyor omer hamza dedim naptın iki tane sert mizaçlı biraraya getirdin :)
Canim mesajını ilk gördüğümde benim de aklıma ömer geldi..çok uyumluluk aslında. Ama dediğin gibi birlikte ağır da olabilir

Buğra ismi kuranda geçmiyor bu ismi geçen gün atastirnis erkek deve demekki anlamı yanlış anlamayın şakın ben koyulan isim kuran da da geçsin istiyorum o acıdan arastirmistum
Hatta ben dişi deve diye biliyorum. Kuranda geçen çok da fazla isim yok aslinda. Kaya ırmak yaprak gibi isimler biraz soguk geliyor bana. Dini isimler daha anlamlı. Ama illa kuranda geçsin diye düşünmedim hic. Inşallah gonlunuze gore bulursunuz :)

Bülent ismiyle dalga mı geçiliyor?ilk defa senden duydum canım. benim 2 tane ilk okulda 1 tanede üniversitede arkadaşım vardı hiç duymadım dalga geçildiğini. ayrıca baba adı koymak değil asıl maksatımız bir ara öylesine konuşmuştum isim bulamazsak en kötü ihtimal koyarız diye. benim babam hayatta değil annenin tarafına göre koyulabilir demek ki eşimin kide hayatta bu da eşinin ailesine göre koyulur heralde

İlk kez aşeriyorum...avuç avuç nar istiyo canım. Bulamadık diyarbakırda hala. Araştırıyorumm heryerden
Hamilelikte sanırım nar pek onerilmiyor ama cok istediyse biraz yiyin yine de. Ay kiyamam marketlerde suyu var biraz icseniz acaba azalir mi istek? Bir de hani taze meyve suyu satan bufeler oluyor ya,orda mevsimsiz de olsa nar bulabilirsiniz.
Bi de simdi siz yazdiniz belki başkasının da canı çeker bulamaz

Vefat etmisse hatirasini yasatmak adina koymak mantıklı. Ama hayattaysa bana cok mantikli gelmiyor ama sahsi fikrim tabi. Allah rahmet eylesin. Selma ismi de hosuma gidiyor kızda. Zeynep selma yakıştı sanki

Buğra ismi kuranda geçmiyor bu ismi geçen gün atastirnis erkek deve demekki anlamı yanlış anlamayın şakın ben koyulan isim kuran da da geçsin istiyorum o acıdan arastirmistum
aslında bir çok ismin anlamı çok yanlış biliniyor her önüne gelen kuranda geçiyor isim diyor ama anlamları çok kötü olabiliyor çok bilindik ve güvenilir kaynaklardan öğrenmek lazım aslında isimleri.

ben Barış ismini çok beğeniyorum

Aslında çok zor isim bulma konusu benim ilginç düşüncelerim var bu konuda ama eşimle çok ayrılıyoruz maalesef Bana kalsa Deniz, Özgür, Devrim tarzı bir şey olabilir ama neyse Barış'ta aynı kapıya çıkıyor hiç olmazsa Barış'ı beğendi :)

Yeni isimlere dini anlamlar yaziyorlar onlar ne kadar doğru bilmiyorum. Cennetin kapisi, girisi, surasinin melegi, burasinin ağacı. Binlerce yıldır duyulmamis ama yeni cikan isimler. Bana güvenilir gelmiyor anlamları. Kuranda geçen anlami olmayan baglaclari bile isim diye koyuyorlar.
Mesela şevl develerin çiftlesmesine denir. Sevval de develerin ciftlesme mevsimidir. Arabi ay ismi diye herkes koyuyor ama benim şahsen tercih edeceğim bi anlamı yok.
En begendigim erkek ismi efkandı. Figan edip aglayan anlamina geliyormus. Ogrenince sogudum, niye bu anlamda isim koyayim ki

Benim de eşimin babası önceki sene vefat etti. Erkek olursa babasının ismini kıymamız beklentisi içinde herkes. Benim için farketmez ama eşim istemiyor. Bana göre hava hoş oğlunuz istemesi der geçerim :) bu arada kayınpederimin ismi de yılmaz di.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…