- 1 Ocak 2017
- 615
- 701
- 33
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #12.761
sende bendensin diyorum sadece sen anlıyorsundur
Annemin tarafi erzurumlu. Hayatta olan dede ismi koymak çok büyük hakaret kabul edilir. Vefat etmisse koyulur. Babamin tarafı balikesirli, orda da dede ismi illa ki koyulur. Eşimin babası da aslinda koysak sevincten kalp krizi geçirir ve konmayacak bi isim degil klasik eski isimlerden. Ama eşim kendi beğendiği isimden feragat etse, yanina benim beğendiğim isimle beraber babasının ismini koyarım. Ama şu sartlarda zor, esim de ben de begendigimiz isimlerden vazgecmiyoruz.
Bülent de çocuklukta çok dalga geçilen bi isim malesefokul çağında cok acımasız oluyorlar. Bir de ben baba ismi konulmasinin adeti artik gecsin istiyorum. Herkes kendi ismiyle musemma olsun.
Babasıyla ayni isimde olan erkek çocuklar da hosuma gidiyor. Mesela baba ahmet, oglu ahmet faruk gibi.
Kız da zeynep bi okula girince her sinifta 6 tane var, ikinci isimle daha guzel olabilir belki. Zeynep ela şahane ❤
Benim esim ilk cogumda ruyasinda zeynep isimin gormustu ve bizde zeynep biraktik ve cok seviyorum o ismi isimi bozulmuyo ama bozuluncada zeyno diyolar buda benim hosuma gidiyobenim eşimde Ali isminden nefret ediyor babasının ismi diyekıza bir sürü isim var yenileri napcan bende tiksindim artık yeni isimlerden. Esra Zeynep İpek Eda Ela Gökçe Tuğçe ben bu isimleri çok seviyorum kızım olursa Zeynep olucak inşallah
Canim diclekente gel karsi markete var bizimİlk kez aşeriyorum...avuç avuç nar istiyo canım. Bulamadık diyarbakırda hala. Araştırıyorumm heryerden
Kaçmaz yani illa koyulacakBenim eşimde Balıkesir'li zaten bizde Balıkesir'de oturuyoruz :) Haklısın dede ismi koymak adet burda hatta eşimin dedesinin ismi Saadettin eşime onu koyacaklarmış kulağına ezan okuyan hoca kızmış ne bu isim böyle eski modası geçmiş demiş Samet koymuş ismini Samet olsun demiş :) Ama kaynıma Saadettin koydular
El dipleri alan arkadaşımızBurada bir arkadaş el doppleri almıştı. Acaba kullanan varmı işe yarıyormu.
Senden bildirim gelince sıçrıyorum. Yine mi çıkmadıSonuç hala çıkmamaş öyle gıcık oldum ki nefret ettim dalga geçiyorlar sanki hafta sonu zaten haber çıkmaz
Been arkadasiminkini kullandim. O 5 aylik ve cok guzel duyuluyor kalbi. Benim 3 aylik duyamadik. 5 ayda zaten hareketini hissederim dopplere gerek yok diye düşündüm açıkçasıBurada bir arkadaş el doppleri almıştı. Acaba kullanan varmı işe yarıyormu.
Evet bebek arabasında güzel olur kulanmayınca insanın aklına gelmiyor birde şimdi yazarken aklıma geldi hani çocuk ağzını kapar yüzünden çeker diye endişelenmezde insan... inşaallah o zmn bende alırım birtane.. Seninkininde resimini bekliyorum cnmBenim kizimin var bugun fotosunu ceker bende atarim halasi ormustu. Ben cok kullandim evin icinde kisin. Disarida da bebek arabasinda cok kullanisli oluyor. Icine yatiriyordum sicacik sicacik geziyorduk.
Bende Kuran da geçen manası güzel isimlerin yanında sahabeden peygamberimizin kızlarının isimleri hanımlarının isimleri gibi isimler istiyorum çünkü isim gerçek sahibi ne çekermiş.. Ben inşaallah zeynep koyucam cinsiyetimiz kızYeni isimlere dini anlamlar yaziyorlar onlar ne kadar doğru bilmiyorum. Cennetin kapisi, girisi, surasinin melegi, burasinin ağacı. Binlerce yıldır duyulmamis ama yeni cikan isimler. Bana güvenilir gelmiyor anlamları. Kuranda geçen anlami olmayan baglaclari bile isim diye koyuyorlar.
Mesela şevl develerin çiftlesmesine denir. Sevval de develerin ciftlesme mevsimidir. Arabi ay ismi diye herkes koyuyor ama benim şahsen tercih edeceğim bi anlamı yok.
En begendigim erkek ismi efkandı. Figan edip aglayan anlamina geliyormus. Ogrenince sogudum, niye bu anlamda isim koyayim ki
Sonuç hala çıkmamaş öyle gıcık oldum ki nefret ettim dalga geçiyorlar sanki hafta sonu zaten haber çıkmaz
Aynen canim diger battaniyeler hem dedigin gibi risk tasiyor hem de bebek hareketlendiginde tekmeleye tekmeleye ustunu aciyo. Bunun uzerinden baska battaniye orttugumde bile acamiyordu benim kizEvet bebek arabasında güzel olur kulanmayınca insanın aklına gelmiyor birde şimdi yazarken aklıma geldi hani çocuk ağzını kapar yüzünden çeker diye endişelenmezde insan... inşaallah o zmn bende alırım birtane.. Seninkininde resimini bekliyorum cnm
Bende Kuran da geçen manası güzel isimlerin yanında sahabeden peygamberimizin kızlarının isimleri hanımlarının isimleri gibi isimler istiyorum çünkü isim gerçek sahibi ne çekermiş.. Ben inşaallah zeynep koyucam cinsiyetimiz kız
Ayaz ferman daha hos geliyor sanki kulaga canim.Kızlar herkese çok teşekkür ederim walla sabahtan beri akıyor gözyaşlarım tutamıyorum kendimi Ayy gelecegin kaynasi oluyorum falan diye dusunuyorum bende ya ayaz ferman yada aras ferman koymayı düşünüyorum ferman eşimin dedesinin ismi nasıl sizce ?
Ayy ne güzel isim konusmaya başladık çok şükür rabbime bizim ilk ismimiz rahmetli kayinpederimin adı İbrahim olcak ikinci isimde karar veremedik ben Oğuz diyorum eşim Aren dio sizce hangisi kizlar
Canım hastane değil ki yurtdışından gelecek sonuçCanim hani bazi hastanelerin laboratuvar
sonuclarina internetten bizde bakabiliyoruz ya tahlil numarasi ile acaba oyle bir imkanin var mi . hafta sonu sonuc duserse gorebilirsin boyle pazartesi gunu telefon beklemektense internetten sonucna hafta sonu sen bakarsin.
Aynen canim diger battaniyeler hem dedigin gibi risk tasiyor hem de bebek hareketlendiginde tekmeleye tekmeleye ustunu aciyo. Bunun uzerinden baska battaniye orttugumde bile acamiyordu benim kiz
Ayaz ferman daha hos geliyor sanki kulaga canim.
Areni hic duymamistim manasi ne acaba? Oguz bana daha sicak geldi ama
Yok canım ya maalesef çıkmadı ama vardır bunda da bi hayır genel olarak sabırsız bi insanım beklemekten nefret ederim rabbim böyle sınıyor beni demek ki diyerek daha sakinim artıkSenden bildirim gelince sıçrıyorum. Yine mi çıkmadıkeşke en başından soyleselerdi yüreğin ağzında beklemezdin. Erken çıkınca da surpriz olmus olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?