- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #12.801
Canim ben ikili yaptırmadım kuzenimde gördüğüm için ve benimde çok evhamli olacağımı düşündüğüm için zaten risktë çıksa aldirmayi düşünmüyorum ozaman kendimi uzmeye gerek yok diye dusundumİnşallah Allah ım yardımcımız olsun. bir doktora daha gidicem oda risk görürse Nifty yaptırıcam siz başka test yaptırdınızmı ?
Risk var ama bu demek değil ki kesin kez çocukta bi sorun var yanlış anliyosun testini. bu seninle aynı şartlarda ense kalınlığı ayni olan bebeklerde görülebilecek olan 50 bebekten birinde yada 170 bebekten birinde görülebilir bir risk olduğunu söylüyo kesin sonucu amniyosentez yada yurt dışındaki kan testi sonucu verir hiç üzme kendini takdir allahtan .bi çok kişi tanıyorum riskli görülüp sağlıklı doğum yapan rabbim gönlüne göre versinİki bölümüde beraber yüklemeye çalıştım. Yüksek bir riskmi demek bu sonuçlar
Eki Görüntüle 1998147 Eki Görüntüle 1998148
Benim testte de kombine risk yazmıyor aslındacanim benim test sonuclarimda biyokimyasal diye bisey yok. senin kombine risk 188 cikinca biyokimyasali mi hesapladilar acaba. benim doktor kombine risk ve trisomi uzerinde durdu sadwce. benim kombine 16000 cikmis bana dedi ki 16bin dogumundan biri down send olacak. bana riski boyle acikladi
Burun kemiği ve ense kalınlığı normal bi de testi çok geç yaptırmışsın 13+6 ya kadar yapılabiliyor ama bana dediler ki son günlerde yaptırırsan daha fazla yanılma oluyormuş. Seninle aynı değerlere sahip 179 kadından birinde down sendromlu bebek doğmuş. Evet risk yüksek ama bu demek değil ki senin bebeğin de down sendromlu. Doktorun ne önerdi yurtdışına gönderilen testlerden yaptır için rahat etsin.İki bölümüde beraber yüklemeye çalıştım. Yüksek bir riskmi demek bu sonuçlar
Eki Görüntüle 1998147 Eki Görüntüle 1998148
Burun kemiği ve ense kalınlığı normal bi de testi çok geç yaptırmışsın 13+6 ya kadar yapılabiliyor ama bana dediler ki son günlerde yaptırırsan daha fazla yanılma oluyormuş. Seninle aynı değerlere sahip 179 kadından birinde down sendromlu bebek doğmuş. Evet risk yüksek ama bu demek değil ki senin bebeğin de down sendromlu. Doktorun ne önerdi yurtdışına gönderilen testlerden yaptır için rahat etsin.
İnşallah canım. Ama dediğim gibi başka bi yerde daha testi yaptırmaya kalksan zamanı geçmiş diye yapmicaklar ve bu kağıdı hangi doktora gösterirsen göster risk var der ve amniyosentez ya da nifty önerirler. Ya bunlardan birini yaptır ya da 2 hafta sonra 3 lü test yaptırırsın ama 3 lünün güvenirliği dah azmış bence bir an evvel nifty yaptır zaten geç geliyor sonuçlar en azından için rahat eder hamileliğin zehir olmaz. Rabbim bu durumu yaşayan herkesin yardımcısı olsun inşallahNormalde doktorun hesaplamasına göre daha 13 e yeni girmiş gözüküyoduk ikili test günü 13+4 çıktı. Doktor direk birinin numarasını verip arayarak orada Nifty testi yaptırmamı istedi. ama ben bir doktorla daha görüşmek en azından daha detaylı bilgi almak istiyorum. Çok zor birşeymiş rabbim kimseye bu korkuları yaşatmasın inşallah hayırlı haberler alırız.
YaKaMoZz-z Aynen canim senin sonucunun 188olan kombine risk demek. sinir deger 250yaziyor iste. 250alti risk oluyor.
aminİnşallah canım. Ama dediğim gibi başka bi yerde daha testi yaptırmaya kalksan zamanı geçmiş diye yapmicaklar ve bu kağıdı hangi doktora gösterirsen göster risk var der ve amniyosentez ya da nifty önerirler. Ya bunlardan birini yaptır ya da 2 hafta sonra 3 lü test yaptırırsın ama 3 lünün güvenirliği dah azmış bence bir an evvel nifty yaptır zaten geç geliyor sonuçlar en azından için rahat eder hamileliğin zehir olmaz. Rabbim bu durumu yaşayan herkesin yardımcısı olsun inşallah
Annene çekmiş olabilirsin o zaman kötüAnnemin 9 ay sürmüş. O kadar kilo vermis ki, dogum yaparken hamile kaldığı kiloya bile ulasamamis. Kendi kilosundan eksik dogum yapmis. Ama abilerim maşallah kapidan sigmiyorlar simdi :) anneme mi çektim acaba
7.haftada başladı benim ama aşırı yoğun. Evet sürekli çıkarınca ikimiz de beslenemiyoruz ama elimde degil, istesem de elim ilaca gitmiyor bir turlu icime sinmiyor. Ama tahlil sonucuma gore enfeksiyon var, diger tahlilin sonucu çıkınca antibiyotik kullanma ihtimalim bili var, o zaman ne yapacağım bilmiyorum.
Zaten bulanti ilacını doktorlar çok emin veriyor, en ufak bi risk olsa erken haftalarda vermezler. Benim cinsligim
Ben de Elif istiyorum :) Diğeri de EceAyyy Allah im bende bir cinsiyetini ogreneydim de, cocugumu severken ismiyle seveydimbende kizsa Elif erkekse Cesur dusunuyorum. Baba cesura karsi ciktiama ikna ettim. Kizimiza babaannenin adini koyduk bunda isim hakki benim dedim peki dedi
Canim ikili test sonucuna takılma hiç üzülme benim iki arkadaşımın da test sonucu sıkıntılı demisti doktor bebisleri doğdu ve hiç bir sıkıntı Yok içini ferah tut canimKIZLAR LÜTFEN YARDIM.
İkili testimde ense kalınlığı normal çıkmıstı ama dün akşam kan sonuçlarımı aldğımdan beri ağlamaktan mahvoldum. Doktor risk var dedi ve nifty testi yapan anlaşmalı yerin numarasını verip burayla görüşüp testi yaptırsın dedi. Odadan nasıl cıktığımı bilmiyorum ne yapacağımı bilmiyorum. Değerleri fotoğraf olarak yüklüyorum bu değerler risk yüksekmi anlayanlar bir baksın lütfen
Idrar yolları dedi ama çok anlatmadi. Kültürün sonucuna göre karar vereceğiz antibiyotige dedi. Ama sonuç temiz olsa bugun çıkacaktı, çıkmadığına göre pek iç açıcı değil. Başa gelince içeceğiz artık ne yapalımAnnene çekmiş olabilirsin o zaman kötüiç canım sen ilacı. İkinizin de beslenebilmesi için gerekli bu. Enfeksiyon nerede var canım?
Canim bana da aynı şeyleri söyledi doktor ama ekledi yüzde 99 bişey yok sadece bi ihtimal dedi benim 209 da 1 ihtimaldi ve yaptırmadim olcumleri gayer iyiydi çünkü bi cok kisi var hatta daha riskli hallerde çıkan sonuçlarda normal doğan bebekler var ben doktorlarin anlaşmalı olduğunu dusunuyorum ve zaten olacaksa testi yaptirsam da vazgecmicektim bebeğim den o yüzden gerek duymadim risk oranıyla alakalı ama kendini üzme bebeginde uzulurKIZLAR LÜTFEN YARDIM.
İkili testimde ense kalınlığı normal çıkmıstı ama dün akşam kan sonuçlarımı aldğımdan beri ağlamaktan mahvoldum. Doktor risk var dedi ve nifty testi yapan anlaşmalı yerin numarasını verip burayla görüşüp testi yaptırsın dedi. Odadan nasıl cıktığımı bilmiyorum ne yapacağımı bilmiyorum. Değerleri fotoğraf olarak yüklüyorum bu değerler risk yüksekmi anlayanlar bir baksın lütfen
Canim ikili test sonucuna takılma hiç üzülme benim iki arkadaşımın da test sonucu sıkıntılı demisti doktor bebisleri doğdu ve hiç bir sıkıntı Yok içini ferah tut canim
Benim ki 10binde 1 çıktı ama sonuçta bunda da risk var. Belli olmaz ki belki 40binde 1 çıkanın bebeği down sendromlu doğar 10da 1 çıkanın sağlıklı. O yüzden hiçbir şekilde güvenilir değil bence.İnşallah. İki gün öncesine kadar bebğimin cinsiyetini öğrenip ona ilk alacağım şeyi düşüyorken şimdi tek düşündüğüm sonuçlar.
Allah ım kimseyi evladıyla sınamasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?