- 10 Mart 2017
- 367
- 528
- 23
- 32
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #13.081
Canım bende ikinci hamileligim olmasına rağmen henüz hissedemiyorum her bebek bir degil ki mesela oğlumda 13 haftalıkken falan başlamıştı hareketler ilk olmasına rağmen anlıyordum baya ama bu bebis te tık yok şuanYaa yine hareket hissetme mevzusu geçmiş benmi anlamıyorum yoksa çok net birşey hissetmedim kafama takmaya başladım ya haftası benden küçük ler hissediyorum demiş ben bugün 16+3 ama net hissettim diyemiyorum benim gibi benim haftamda olup hissetmeyen varmı
@Begumsav ve etiketliyemediğim diğer arkadaşlar :)
İğne batması gibi dediğiniz kasılma nasıldır bilemiyorum ama hepiniz her ne hissederseniz hissedin etrafınızdan normaldir dense dahi doktorunuza danışın bence. İlk hamilelikte kasılma nedir, nasıldır bilemiyor insan. Allah korusun kasılma ise erken müdahale önemli ve doktorunuza nasıl birşey hissettiğinizi anlatın. Doktorunuz sizleri daha iyi biliyor. Herkesin servikal uzunluğu vs aynı değil sonuçta, aynı şeylerde aynı riskleri taşımıyor olabiliriz. Yani özellikle 2 günden fazla süren şikayetinizde mutlaka doktorunuza danışın. 2 gün niye diyorum; doktorum kendini yormuşsan ağrın sancın olabilir, artarsa ya da 1 gün dinlenmene rağmen geçmezse mutlaka haberim olsun demişti oğlumda.
Şimdi de erken doğum riskim var. Dualarınıza kızımla beni de katarsanız çok seviniriz. Proluton iğneyi vurulduk. Antibiyotik, fitil, progestan ve magnezyum takviyesi başlandı. Evdeyiz şu an hastaneye yatmam gerekmedi çok şükür, inşallah gerek kalmadan da riski atlatırız. (Ne hissettim nasıl oldu önemli değil. Ben de erken doğum riskine sebep olan etkenler sizlerde aynı riski yaratmayabilir. Doktorunuzla aklınıza takılanı, hissettiğiniz ama emin olmadığınız değişiklikleri paylaşın o en doğrusuna yönlendirir)
Canım benim çok geçmiş olsun.ben d büyük oğlumu 33+5 ye dogurdum.kucuk oğlumda erken doğum riskim vardı ilki erken doğduğundan dolayı.dr ilk bebek kaçıncı haftada doğruysa rahim kendini o haftaya alistiriyor gene riskin var demişti.28.haftada akciğer geliştirici iğne yapıldı ve antibiyotik kullandım enfeksiyon oluşma riskini karşı.bir de 36.haftaya kadar erken doğumu önleyen bir ilaç kullandım günlük.cok şükür 38.hftayi gördüm.senin ne tür belirtin var erken doğum riski oluşturacak?@Begumsav ve etiketliyemediğim diğer arkadaşlar :)
İğne batması gibi dediğiniz kasılma nasıldır bilemiyorum ama hepiniz her ne hissederseniz hissedin etrafınızdan normaldir dense dahi doktorunuza danışın bence. İlk hamilelikte kasılma nedir, nasıldır bilemiyor insan. Allah korusun kasılma ise erken müdahale önemli ve doktorunuza nasıl birşey hissettiğinizi anlatın. Doktorunuz sizleri daha iyi biliyor. Herkesin servikal uzunluğu vs aynı değil sonuçta, aynı şeylerde aynı riskleri taşımıyor olabiliriz. Yani özellikle 2 günden fazla süren şikayetinizde mutlaka doktorunuza danışın. 2 gün niye diyorum; doktorum kendini yormuşsan ağrın sancın olabilir, artarsa ya da 1 gün dinlenmene rağmen geçmezse mutlaka haberim olsun demişti oğlumda.
Şimdi de erken doğum riskim var. Dualarınıza kızımla beni de katarsanız çok seviniriz. Proluton iğneyi vurulduk. Antibiyotik, fitil, progestan ve magnezyum takviyesi başlandı. Evdeyiz şu an hastaneye yatmam gerekmedi çok şükür, inşallah gerek kalmadan da riski atlatırız. (Ne hissettim nasıl oldu önemli değil. Ben de erken doğum riskine sebep olan etkenler sizlerde aynı riski yaratmayabilir. Doktorunuzla aklınıza takılanı, hissettiğiniz ama emin olmadığınız değişiklikleri paylaşın o en doğrusuna yönlendirir)
Hepinize mutlu haftalar kızlar. Afp testimin sonucunu aldım sabah. Değerim 1.1 yani çok şükür iyi. Bütün sonuç bekleyenler güzel haberler alsınlar inşallah
Bir saat sonra da benim randevum var pitircigimi görmeye gidiecegiz cinsiyet de öğreneceğim çok heyecanliyim cinsiyet öğrenmek daha farklıymış öncelikle sağlıklı olsun yeter tabii. Gecen sefer poposunu dönmüştü cinsiyetine bakılamamisti insallah hayırlı haberlerle dönerim
YaKaMoZz-z gözün aydın canım,çok sevindim.rabbjm kimseyi evladiyla imtihan etmez insalalh
Ayyy çok sevindim canım benim yaa gözlerim doldu resmenbak biz demedik mi sana içini ferah tut diye, ohh çok şükür işte simdi bundan sonra hamileliğin tadını çıkar tatlım yaa.. Resmen sevinç patlaması yaşadım
Benim göbüş sabahları inmiyor artık :) bebişlerin şişliği başladı :) tişört falan giydiğimde belli oluyor artık iyice.
Mutlu yıllar canımdaha güzel bir doğum günü hediyesi düşünemiyorum
Canım sakın üzülme. Ben vücudumu çok dinliyorum. Dikkat ediyorum ondan anlıyorum. Yoksa o kadar belli belirsiz ki dikkatimi oraya vermesem hissetmem. Birkaç hafta sonra minik kemikleri güçlenince daha net hissedeceğiz canım sıkma canını.
Çok sevindim canım :) çok bekledin ama sonucu güzel oldu. Bundan sonra da her şey sorunsuz geçer inşallah canım.
YaKaMoZz-z off çok şükür ❤ gözün aydın, darısı bütün sonuç bekleyenlerin başına. Benim de kültür sonucu temiz geldi sağlıkla şu yavruları kucagimiza alalim da hormonlar düzelsin. Yoruldum ota çöpe pimpiriklenmekten
Cookkk sevindim canım darısı diğer sonuç bekleyen arkadaşların başına inşallah :) hadi bakalım keyifle orecegin battaniyenin fotolarini atarsın artık bize
Hepinize çok çok çok çok çoooooook teşekkür ederimYaKaMoZz-z ohhh beeee sukur beeee hic inanmamistim bir sorun olduguna zaten. Nasil sevindim nasil benim de icim rahatladi bir bilsen canim. Allahim insallah hepimize baska sorunlar yasanmadan kucagimiza almayi nasip eder.
Senin oğlun olacak gibi hissediyorum:)inşallah gösterir canım yarından sonrada sıra bende Allahın izniyle
Kızlar yaaa rabbime milyonlarca kez şükürler olsun sonucum temiz çıktı
Senin oğlun olacak gibi hissediyorum:)
Canım benim çok geçmiş olsun.ben d büyük oğlumu 33+5 ye dogurdum.kucuk oğlumda erken doğum riskim vardı ilki erken doğduğundan dolayı.dr ilk bebek kaçıncı haftada doğruysa rahim kendini o haftaya alistiriyor gene riskin var demişti.28.haftada akciğer geliştirici iğne yapıldı ve antibiyotik kullandım enfeksiyon oluşma riskini karşı.bir de 36.haftaya kadar erken doğumu önleyen bir ilaç kullandım günlük.cok şükür 38.hftayi gördüm.senin ne tür belirtin var erken doğum riski oluşturacak?
Banada hep oğlusun olcak gibime geliyor canım :)ay öyle mi diyorsun herkes bişi hissetti bir ben emin olamadımbakalım az kaldı artık kesin öğrenirim inşallah
İkili test gibi rutin bir test canım gebeliktr.İlk hamileligimde yapılmıştı.Bugün de doktorum bir ay sonra gel yapalim dediKızlar ben bugün sağlık ocağına gittim kan ilaci yazdırdım aile hekimine çünkü kadın doğum doktorum öyle demişti ve hemşirelere tahlil sonuçlarımi gösterdim(gebelikten bu yana olan tahliller) ve bana 6 haziran için gün verdi üçlü tarama testi sonuçlarını da istedi ama benim ne devletteki ne de ozeldeki doktorum üçlü taramadan bahsetmediler ne oluyor acaba üçlü tarama? ikili tarama gibi mı benim ikili tarama sonuçlarım güzel çıkmıştı iki doktorda söyledi bunu. Anlamadım acaba zorunlu mu yaptırmak bu testi
Evet cnm o tarz bi test ama genelde 2 li test daha güvenilir deniyo ve 2 li yaptıran 3 lu yaptırmaz neden istemiş ki sen bnce kendi doktorunla kontrol zamanı bi konuş gerekli olsa o da ister zatenKızlar ben bugün sağlık ocağına gittim kan ilaci yazdırdım aile hekimine çünkü kadın doğum doktorum öyle demişti ve hemşirelere tahlil sonuçlarımi gösterdim(gebelikten bu yana olan tahliller) ve bana 6 haziran için gün verdi üçlü tarama testi sonuçlarını da istedi ama benim ne devletteki ne de ozeldeki doktorum üçlü taramadan bahsetmediler ne oluyor acaba üçlü tarama? ikili tarama gibi mı benim ikili tarama sonuçlarım güzel çıkmıştı iki doktorda söyledi bunu. Anlamadım acaba zorunlu mu yaptırmak bu testi
Kızlar ben bugün sağlık ocağına gittim kan ilaci yazdırdım aile hekimine çünkü kadın doğum doktorum öyle demişti ve hemşirelere tahlil sonuçlarımi gösterdim(gebelikten bu yana olan tahliller) ve bana 6 haziran için gün verdi üçlü tarama testi sonuçlarını da istedi ama benim ne devletteki ne de ozeldeki doktorum üçlü taramadan bahsetmediler ne oluyor acaba üçlü tarama? ikili tarama gibi mı benim ikili tarama sonuçlarım güzel çıkmıştı iki doktorda söyledi bunu. Anlamadım acaba zorunlu mu yaptırmak bu testi
merak etme canım benımki kesin senden sonra gösterir :)Canım bana en başından beri kızın olacakmış gibi geliyor nedense. En sona kim gidiyor doktora sona kalan ben olucam galiba. 15 haziran da öğrenicem nasip olursa. Ölme eşeğim ölme.
İkili test gibi rutin bir test canım gebeliktr.İlk hamileligimde yapılmıştı.Bugün de doktorum bir ay sonra gel yapalim dedi
Evet cnm o tarz bi test ama genelde 2 li test daha güvenilir deniyo ve 2 li yaptıran 3 lu yaptırmaz neden istemiş ki sen bnce kendi doktorunla kontrol zamanı bi konuş gerekli olsa o da ister zaten
2li iyi çıktıysa 3lüye gerek yok diye biliyorum canım kendi doktoruna bir sor sağlık ocağı istedi falan diye bence yaptırmana gerek yok
Tatlım benim yA çok sağolCnm benim cok sevindim inan hep dua ettim rabbim insallah hayırlisyla kucaginada almayı nasip eder Gözunaydın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?