2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
300 de 1 den yani 1:300 den fazla olanlara amniyosentez oneriliyormuş canım.senin doktorun ne dedi nasıl bilgilendirdi

amniyosentez riskli olduğu için direk Nifty testini önerdi doktorum. Bugün Nifty için kan verdi. 7-10 gün içinde sonuçları çıkıyomuş. bana sadece dua edip beklemek kalıyor.

Yushus 3lü tarama zorunlu değil canım ya, ben 2li yaptırdım şimdi 4lüde sıra. Sen sağlık ocağına bakma ama doktorun önerirse de bişey diyemem. Kanama alanları benimde vardı kendini dinlenmeye çekince ve zorlamazsan geçiyor , ki çok şükür atlattım ben. Ama kızımda 9 ay sürmüştü, doktorumuz artmadığı sürece sorun yok demişti ve öyle de oldu. Muhtemelen yanma varsa enfeksiyon vardır diye düşünüyorum, sonuçlarını alınca bilgilendir. Çok geçmiş olsun canım veee son olarak umarım o cinsiyet görülür çatlatacak bunlar bizi

Senin ikizlerin olacak ben de çok heyecanlıyım Hep ikiz istemişimdir bende ilk hamileliğimi öğrendiğimde olsun bunda olsun doktora gidene kadar hep inşallah ikizdir diye dualar etmişimdir ama kısmet değilmiş napalım. çok seviyorum ikiz görünce dayanamıyorum. Seninkileri de mutlaka görmem lazım İnşallah o günleri de görürüz.

aynen İzmirliler çoğalıyor belki ilerde İzmirli anneler buluşması yaparız

Ben ilk hamileliğimdeki grubumla halen görüşüyorum. Bazılarıyla gelip gidiyoruz. Hatta kargoyla hediyeleştik bile diğer şehirlerdekilerle.

Ayy ne güzel ya ben önceki hamileliğimde çok fazla takılamıyordum maşallah bunda da hiç çıkmıyorum. İnşallah bizde daimi arkadaşlıklar kurarız birbirimizi tanırız sosyal medyadan bebişlerimizin fotolarına bakarız .

sıra 4lü de mi onu yaptırmak mecburi mi?

bu arada sosyal medyalardan takipleşmek isteyenler özelden yazsın adımı verebilirim

Ay inşallah görürüz canım yaa :) ikiz güzel şey ama bir söz var davulun sesi uzaktan hoş gelir ben de hep özenirdim ikizlere. İnşallah bize de nasip olur derdim. Başına gelince farklı oluyor :) dua ederken bile dikkatli istemek lazım :) zor çünkü gerçekten. İnsan hep iyi tarafları görmeye meyilli, zorlukları daha fazla :)

Canı ben bugün aile hekimime uğradım 20. hafta dediler hatta tekrar idrar testi isteyeceklermiş, seninki erken gibi geldi bana...

valla acaba onun için mi diyorum bende sadece gel dedi bana ben içerdeyken de birde tanıdıkları bir kadın girdi hemşireyle sohbet muhabbet sinirim bozuldu neden diye sormayı bile aklıma getiremedim

dua kapın açıkmış valla ben çok inanırım hatta geçen gün Allah'ın cezası ağzımın acı tadı geçmedi gitti diye isyan ettim sanki bebeğimden dolayı yakınmışım gibi sonra bir korktum bir üzüldüm iyide olsa kötüde olsa ağzımızdan çıkan söz çok önemli bu arada gerçekten zor ikiz hamilelik ve ikiz bebek annesi olmak, instagramda bir sayfa takip ediyordum ilk hesabımı kapatmadan önce kadın gün gün yaşadıklarını anlatıyordu ve taa o zamanlardan gözüm korkmuştu tek olanın yaşadıklarını x2 olarak yaşıyorsun. ama Rabbim dağına göre kar verir derler inşallah üstesinden gelirsin

sağlık ocağı 3 ayda bir filan görmek istiyordu diye hatırlıyorum, beni de haziranın ilk haftasına çağırmışlardı. ama tetanoz için 20. hafta olması lazım sanırım.
beni her ay çağırıyor canım bütün yapılan tahlillerin sonuçlarını alıyorlar sisteme kaydediyorlarmış baya sıkı yönetim ilan etmişler birde benim tanıdığım doktor annemin arkadaşı sanırım o nedenle de üstüme düşüyor.

her ay mı vaaaayyy vip sağlık ocağı

amniyosentez riskli olduğu için direk Nifty testini önerdi doktorum. Bugün Nifty için kan verdi. 7-10 gün içinde sonuçları çıkıyomuş. bana sadece dua edip beklemek kalıyor.
Aynen oyle canim insallah iyi sonuclar alirsin Allah buyuk bol bol dua etmekten baska bir sey gelmiyor elden.Allah kimseyi evladiyla sinamasin

beni 16. haftamda çağırdı sağlık ocağı bende düşünüyorum acaba tetanoz için mi diye
Merhaba arkadaşlar tetanoz aşısı yaptırmayı düşünüyor musunuz? Doktorum bana gerek olmadığını ama istediğim taktirde yaptırabileceğimi söyledi bana bıraktı yani.. ben de yaptırmasam mı acaba diye düşünüyorum.

her kadın doğuma gittiğimde sağlık ocağına da gittim ben çağırdı çünkü

hepsinin işleyişi çok farklı ya. kimini kendisi arayıp çağırıyor, kimi ise gidip kayıt yaptırtmayı bekliyor. kimini süresi boyunca bir daha hiç aramayan var, seni de mesela her ay çağırmış, beni 3 ayda bir. doktorum kızmıştı. büyük şehirde düzgün bir hastanede kontrol olanı çağıracaklarına istanbul'un taşrasına doktor göndersinler, 1 kere bile kontrol olmayan var diye.

tetanoz benim için risk kategorisinde o nedenle acaba diye düşünmedim bile yaptıracağım.

tetanoz benim için risk kategorisinde o nedenle acaba diye düşünmedim bile yaptıracağım.
Bir de şöyle bir şey varmış. Diyelim ki aşılarınızı oldunuz. Ama doğumdan önce veya sonra atıyorum elinize paslı birşey battı veya şüpheli bir yaralanma yaşadınız. Bu durumda tekrardan aşı yapılıyormuş zaten aşı oldunuz gerek yok diye birşey yokmuş yani.

ben yaptırmayı düşünüyorum, yine bu konunun tartışıldığı bir sırada verdiğim örneği vericem. markette sebze reyonunda torba kopartılan metal aparatın kırılmış ucu kazayla elime batıp kanattı geçen gün. paslı mı değil mi diye aklım çıktı o an. günün her saati beklenmedik bir şekilde küçük-büyük risklerle karşılaşabiliriz ve benim tetanoz aşısı geçmişim de yok. bu yüzden gerekli görüyorum. sağlık ocağındaki hemşire de olur ya sağlıksız bir yerde doğum yapacağın tutar risk altında kalırsın demişti. haklı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…