- 22 Şubat 2017
- 2.369
- 3.938
- 63
- 39
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #13.301
Evet doğru tabi bu tarafı da var ama ne bileyim ben iğneden korktuğumdan değil de aşılara güvenemediğimden kararsızım. Ben de bir örnek vereyim bebekken kızamık aşısı yapılmış bana ve aşı bozuk olduğu için kızamık olmuşum. Sonra ilkokuldayken su çiçeği aşısı olduktan sonra su çiçeği olmuştum. Hal böyle olunca aşı fobisi gelişti bende şimdi de tetanoz olurum diye korkuyorum :)ben yaptırmayı düşünüyorum, yine bu konunun tartışıldığı bir sırada verdiğim örneği vericem. markette sebze reyonunda torba kopartılan metal aparatın kırılmış ucu kazayla elime batıp kanattı geçen gün. paslı mı değil mi diye aklım çıktı o an. günün her saati beklenmedik bir şekilde küçük-büyük risklerle karşılaşabiliriz ve benim tetanoz aşısı geçmişim de yok. bu yüzden gerekli görüyorum. sağlık ocağındaki hemşire de olur ya sağlıksız bir yerde doğum yapacağın tutar risk altında kalırsın demişti. haklı bence.
sıra 4lü de mi onu yaptırmak mecburi mi?
bu arada sosyal medyalardan takipleşmek isteyenler özelden yazsın adımı verebilirim
çok haklısın canım benm, memuriyet mecbur bırakıyor, herşeyin artısı eksisi malum :)"Doğduğun Değil Doyduğun Yerdir Memleketin" demişler canım yapacak bir şey yok herkes doğduğu ilde hayatı boyunca kalamıyor malesefbende bazen keşke evlenip başka şehire gitseydim diyorum ama sorunum İzmirle değil akrabalarımla bütün akrabalar aynı ilde olunca baskıda kaçınılmaz oluyor
hamile halimle uc cocuga.bakabilirim dersen benimkileri gonderebilirimYushus
Senin ikizlerin olacak ben de çok heyecanlıyımHep ikiz istemişimdir bende ilk hamileliğimi öğrendiğimde olsun bunda olsun doktora gidene kadar hep inşallah ikizdir diye dualar etmişimdir ama kısmet değilmiş napalım. çok seviyorum ikiz görünce dayanamıyorum. Seninkileri de mutlaka görmem lazım İnşallah o günleri de görürüz.
İnşallah canım hepimiz inşallah. Hamile kalmadan önce hep Allahım hayırlısı neyse onu ver diye dua ettim. Hayırlısı böyleymiş demek ki. Benim minik süprizlerim :) sağlıkla gelsinler yavrularımızdua kapın açıkmış valla ben çok inanırım hatta geçen gün Allah'ın cezası ağzımın acı tadı geçmedi gitti diye isyan ettim sanki bebeğimden dolayı yakınmışım gibi sonra bir korktum bir üzüldüm iyide olsa kötüde olsa ağzımızdan çıkan söz çok önemlibu arada gerçekten zor ikiz hamilelik ve ikiz bebek annesi olmak, instagramda bir sayfa takip ediyordum ilk hesabımı kapatmadan önce kadın gün gün yaşadıklarını anlatıyordu ve taa o zamanlardan gözüm korkmuştu tek olanın yaşadıklarını x2 olarak yaşıyorsun. ama Rabbim dağına göre kar verir derler inşallah üstesinden gelirsin
Ben de yaptıracağım. Aşılara karşı alerji gibi birşeyin olabilir mi canım. Yoksa hep mi kötü tesadüf olmuş.Merhaba arkadaşlar tetanoz aşısı yaptırmayı düşünüyor musunuz? Doktorum bana gerek olmadığını ama istediğim taktirde yaptırabileceğimi söyledi bana bıraktı yani.. ben de yaptırmasam mı acaba diye düşünüyorum.
Bir de şöyle bir şey varmış. Diyelim ki aşılarınızı oldunuz. Ama doğumdan önce veya sonra atıyorum elinize paslı birşey battı veya şüpheli bir yaralanma yaşadınız. Bu durumda tekrardan aşı yapılıyormuş zaten aşı oldunuz gerek yok diye birşey yokmuş yani.
Evet yine de batarsa yapılıyormuş ben de aynı soruyu sordum ne anlamı var o zaman dedim. Riske atmıyoruz tekrarlıyoruz diyorlar açıklama bu şekilde. Ben test yaptırmadım allerjik değil de kötü tesadüf benimkisi çünkü çocukken birsürü aşı oluyoruz malum diğerlerinde sıkıntı yaşamadım.tatlım 3 keremi 4 kere mi ne oluyor sanırım tetanoz aşısı hepsi tamamlandıktan sonra mı elimize paslı bir şey batsa tekrardan aşı olacak mışız? mantığı ne o zaman aşı olmanın battıktan sonra oluruzbu arada sana yapılan aşılar hiç tutmamış galiba sen hamile kaldıktan sonra seroloji testi yaptırmış mıydın?
hamile halimle uc cocuga.bakabilirim dersen benimkileri gonderebilirim
Kötü tesadüf canım yaptırdığım diğer aşılarda sorun olmadıİnşallah canım hepimiz inşallah. Hamile kalmadan önce hep Allahım hayırlısı neyse onu ver diye dua ettim. Hayırlısı böyleymiş demek ki. Benim minik süprizlerim :) sağlıkla gelsinler yavrularımız
Ben de yaptıracağım. Aşılara karşı alerji gibi birşeyin olabilir mi canım. Yoksa hep mi kötü tesadüf olmuş.
izmir anneleri , benim 20-21. haftam izmirde olduğum zamana denk geliyor. bayramda orada olacağım nasipse. ayrıntılı ultrasonu nerede yaptırabilirim, annemle gitmek istiyorum ? önerilerinizi bekliyorum.
Merhaba arkadaşlar tetanoz aşısı yaptırmayı düşünüyor musunuz? Doktorum bana gerek olmadığını ama istediğim taktirde yaptırabileceğimi söyledi bana bıraktı yani.. ben de yaptırmasam mı acaba diye düşünüyorum.
Şimdi eve geldim yeni canım idrar tahlili temiz çıktı şükür daha önce enfeksiyon vardı yine olmasından korktum.. üçlü tarama testini sordum doktora ben gerek görmüyorum çünkü ikili taraman iyi çıkmıştı dedi :) mide yanması için ilaç verdi bir daha ki randevum 16 haziranmis ben 1 ay falan der sandımYushus 3lü tarama zorunlu değil canım ya, ben 2li yaptırdım şimdi 4lüde sıra. Sen sağlık ocağına bakma ama doktorun önerirse de bişey diyemem. Kanama alanları benimde vardı kendini dinlenmeye çekince ve zorlamazsan geçiyor , ki çok şükür atlattım ben. Ama kızımda 9 ay sürmüştü, doktorumuz artmadığı sürece sorun yok demişti ve öyle de oldu. Muhtemelen yanma varsa enfeksiyon vardır diye düşünüyorum, sonuçlarını alınca bilgilendir. Çok geçmiş olsun canım veee son olarak umarım o cinsiyet görülür çatlatacak bunlar bizi
.
Şimdi eve geldim yeni canım idrar tahlili temiz çıktı şükür daha önce enfeksiyon vardı yine olmasından korktum.. üçlü tarama testini sordum doktora ben gerek görmüyorum çünkü ikili taraman iyi çıkmıştı dedi :) mide yanması için ilaç verdi bir daha ki randevum 16 haziranmis ben 1 ay falan der sandım
Cinsiyet için ise ben heyecan ve merakla beklerken geçen hafta yapısına göre kiza benziyor diyen doktorcugum bu hafta kesin olmamakla beraber erkek gibi dediya bizim sıpa çok inatçı gerçekten yada benim doktor anlamıyor bu işten ama seviyorum kendisini ilgileniyor çünkü :) gönlümden gecen kız tabiki ama oğluşum olursa abisine arkadaş olur o yüzden ikisinede sevinirim işte bir an önce kesinlessinde artık bende biseyler alayım bakıp bakıp mutlu olayım istiyorum neyse geç olsun güç olmasın biraz daha sabır öncelik tabiki sağlıklı olması bebisimizin :)
Aynen canım bende bavul bavul kız eşyası duruyor geçen ayikladim biraz azalttım çok iyileri haricinde bırakmadım hiç. Kiz olursa benimde masrafım pek olmaz ama erkek olursa yığınla pembelerin hiçbiri fayda etmez :) is kıyafete kalsın sağ sağlim bi kucaklayalım da bebislerimizi inşallah.Herşey sorunsuz o zaman maşallah diyelim canım. İşte bende öyleyim bir kızım var bir de oğlum istiyorum o yüzden seni çok iyi anlıyorum ama tabi kızım olacak diye de üzülmem açıkçası anneyiz evlat evlattır her türlü severiz. Erkekse bende hemen alışverişe çıkacam ama kızsa sıfır masrafsız çıkarız bu iştenİnşallah birdahakine öğrenirsin hayırlısı sağlıklısı olsunda.
Canim ben ilcesindeyim elbistanda ama marasa gidip gelicem ultrason icin deniz arikana gidiyorumBen de marastayim canım o yüzden sordum hangi doktora gidiyorsun diye :)
Çok teşekkürler canım aynen hayırlısı sağlıklısi olsun hepimiz icin inşallah :)Herşey sorunsuz o zaman maşallah diyelim canım. İşte bende öyleyim bir kızım var bir de oğlum istiyorum o yüzden seni çok iyi anlıyorum ama tabi kızım olacak diye de üzülmem açıkçası anneyiz evlat evlattır her türlü severiz. Erkekse bende hemen alışverişe çıkacam ama kızsa sıfır masrafsız çıkarız bu iştenİnşallah birdahakine öğrenirsin hayırlısı sağlıklısı olsunda.
Benim ki kizmiş kizlar bugün öğrendik ins saglikli sihhatli olur hepsi cinsiyet ogrenenlere hayirli olsun bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?