2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

Genelde kendileri bakmıyor ama büyük hastanelerde genelde ayrıntılı ultrason alanında uzmanlaşmış bir doktor bulunuyor. Acıbadem, medipol, medical park ve medistate hastanelerinde ayrı doktor var biliyorum, ona yönlendiriyorlar. Muhtemelen doktorun kendi hastanendeki uzmana yönlendirecektir ama tabii şubeye göre değişir mi bilemedim.. Ama bildiğim kadarıyla genelde gebelik takibi yapan kadın doğum uzmanları ayrıntılı ultrason için yönlendiriyor, kendileri bakmıyor. Hep böyle duydum ben.

Gamzeli0603
Bak bir de oblomova bebeğinin boyunu söylemişler ya, onu da fl yani uyluk kemiği yani bacak kemiği ölçümünden hesaplıyorlar. Fl ölçümünü 7 ile çarpınca bebeğin boyunu söylüyor :) tabii kesin değildir sanırım ama gerçeğe en yakını diyebiliriz, sonuçta ultrason ölçümlerinde de hata payı oluyor ama o ölçüme göre uzun boylu bir bebek olacak diyebiliyorlar mesela :)

ben en son 11. haftada gittiğimde şimdi 15. haftada nasip oldu öğrenmek herkes farklı haftalarda gidiyor ya yavaş yavaş herkes öğrenir boyunu kilosunu

evet bacağını ölçtü vücudunu kafa çapını ölçtü sonra söyledi her şeyi. tabi onlar not alırken kısaltmalarla söylüyorlar

kızlar bu arada 16. haftanda sağlık ocağına gitme dedi doktorum tetanoz için çağırıyorlar ama 20-24. haftanda yaptır dedi. yaptıracak olanlar aklınızda olsun sizlerde doktorunuza danışın bakalım ne diyecek

birde hafta mevzusunu sordum çok takılma onlara dedi hala yaşından bile emin olamayanlar var diyince baya güldüm gün alma falan dediler iyice karıştım dedim sen şu an 15 haftalıksın ama 15+4+6 olduğunda artık 16 haftalığım diyebilirsin dedi.

evet bacağını ölçtü vücudunu kafa çapını ölçtü sonra söyledi her şeyi. tabi onlar not alırken kısaltmalarla söylüyorlar

-Crl bugüne kadarki baş popo ölçümüydü, kabaca ne kadar büyüdüler bundan takip ediyorlardı :)
-Hc kafa çapı demek. Şimdilik küçükler diye kabaca kafalarını ölçüyorlar. Sonradan bpd diye ölçülecek kafa çapları, doğumdan sonra kontrollerde bebeklerin alından metreyle ölçüyorlar ya kafa çevresini, bu da doğum öncesi ultrason hali olacak :)
-Ac karın çapı demek. Balon gibi gözüken en büyük bölümleri :)) ac ölçümünden sonra makine otomatik olarak kilosunu hesaplıyor, hacim hesabı yapıyor sanırım makine :)) kilo efw diye yazıyor bazı ultrason kağıtlarında; estimated fetal weight.
-Fl bacaktaki kemik ölçümü. Bunu 7 ile çarptıklarında boyunu elde ediyorlar işte. Fl açılımı da zaten fetal lenght demek :)
-Bir de edd yazacak, o da tahmini doğum tarihi :)
Ezberledim ben artık :)) bu ölçümlerin yanında hep bi aralık verir. Hani arada kalkıp bebeğim yok önde yok geride çıktı diyoruz ya işte o yanda yazan aralıklarda olması yeterli, gerisi önemli değil :)

Gereksiz bilgi paylaşımı olsun şimdilik ama ileride bu ne demek diye düşünürseniz aklınızda olsun

ay maşallah baya baya ezberlemişsin crlyi ilk baştan biliyorum bugün bpd 30,2 dedi kafasını ölçerken diğerlerini yakalayamadım aklımda kalan bir tek bu olduinşallah daha 40. haftaya kadar öğreniriz

Sağlık ocağının bana verdiği günde 18+2 olucam canım. Doktora sormuştum tamam demişti haftaya. 16 erkenmiş ama.

Ay bu değerler baya kafamı karıştırmıştı benim Hiçbirinden anlamadım kâğıtta yazıyor ama. Bide hangi değerler hangi bebeğin iyice karışık

Canım çok sevindim hayırla sağlıcakla gelsin insaAllah paşa :) ayyy ne güzel masaAllah :)

Kızlar dun benimde kontrolum vardı doktor ne yaptı ne etti göstermedi cinsiyetini :) 12. haftada %40 erkek dedi ama insan guvenemiyor ne kadar heyecanlı bir sureç Allah isteyen herkese bir an önce nasip etsin

Bilgi icin tesekkurler canim insan merak ediyor.Acaba ne dediler diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…