- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #13.441
kızlar merhaba hepinize.. benim kontrolüm 3 haziranda.. hangi testler yapılacak bilmiyorum ikili testimiz temiz çıkmıştı. üçlü dörtlü testleride istermi acaba? bi de ben acıbadem hastanesine gidiyorum acaba beni ayrıntılı ultrason için başka yere mi yönlendirecek. kendi doktorlarımız bakamıyor mu ayrıntılıya?
Gamzeli0603
Canım benim pazartesi günü 13+3 gün olması lazımdı, o gün kontrolde baş çapı, karın çapı ve fl ölçümü yapıldı. Baş ve popo mesafesi ölçümünden bu detaylı ölçümlere geçince makine kilosunu da hesaplıyor. İlk defa geçtiğimiz pazartesi günü kilosunu söyledi bana da doktorum.
evet bacağını ölçtü vücudunu kafa çapını ölçtü sonra söyledi her şeyi. tabi onlar not alırken kısaltmalarla söylüyorlarGamzeli0603
Bak bir de oblomova bebeğinin boyunu söylemişler ya, onu da fl yani uyluk kemiği yani bacak kemiği ölçümünden hesaplıyorlar. Fl ölçümünü 7 ile çarpınca bebeğin boyunu söylüyor :) tabii kesin değildir sanırım ama gerçeğe en yakını diyebiliriz, sonuçta ultrason ölçümlerinde de hata payı oluyor ama o ölçüme göre uzun boylu bir bebek olacak diyebiliyorlar mesela :)
bende bi danışaym o zaman beni 5 haziranda cagirmislardikızlar bu arada 16. haftanda sağlık ocağına gitme dedi doktorum tetanoz için çağırıyorlar ama 20-24. haftanda yaptır dedi. yaptıracak olanlar aklınızda olsun sizlerde doktorunuza danışın bakalım ne diyecek
evet bacağını ölçtü vücudunu kafa çapını ölçtü sonra söyledi her şeyi. tabi onlar not alırken kısaltmalarla söylüyorlar
-Crl bugüne kadarki baş popo ölçümüydü, kabaca ne kadar büyüdüler bundan takip ediyorlardı :)
-Hc kafa çapı demek. Şimdilik küçükler diye kabaca kafalarını ölçüyorlar. Sonradan bpd diye ölçülecek kafa çapları, doğumdan sonra kontrollerde bebeklerin alından metreyle ölçüyorlar ya kafa çevresini, bu da doğum öncesi ultrason hali olacak :)
-Ac karın çapı demek. Balon gibi gözüken en büyük bölümleri :)) ac ölçümünden sonra makine otomatik olarak kilosunu hesaplıyor, hacim hesabı yapıyor sanırım makine :)) kilo efw diye yazıyor bazı ultrason kağıtlarında; estimated fetal weight.
-Fl bacaktaki kemik ölçümü. Bunu 7 ile çarptıklarında boyunu elde ediyorlar işte. Fl açılımı da zaten fetal lenght demek :)
-Bir de edd yazacak, o da tahmini doğum tarihi :)
Ezberledim ben artık :)) bu ölçümlerin yanında hep bi aralık verir. Hani arada kalkıp bebeğim yok önde yok geride çıktı diyoruz ya işte o yanda yazan aralıklarda olması yeterli, gerisi önemli değil :)
Gereksiz bilgi paylaşımı olsun şimdilik ama ileride bu ne demek diye düşünürseniz aklınızda olsun
Sağlık ocağının bana verdiği günde 18+2 olucam canım. Doktora sormuştum tamam demişti haftaya. 16 erkenmiş ama.kızlar bu arada 16. haftanda sağlık ocağına gitme dedi doktorum tetanoz için çağırıyorlar ama 20-24. haftanda yaptır dedi. yaptıracak olanlar aklınızda olsun sizlerde doktorunuza danışın bakalım ne diyecek
Ay bu değerler baya kafamı karıştırmıştı benim-Crl bugüne kadarki baş popo ölçümüydü, kabaca ne kadar büyüdüler bundan takip ediyorlardı :)
-Hc kafa çapı demek. Şimdilik küçükler diye kabaca kafalarını ölçüyorlar. Sonradan bpd diye ölçülecek kafa çapları, doğumdan sonra kontrollerde bebeklerin alından metreyle ölçüyorlar ya kafa çevresini, bu da doğum öncesi ultrason hali olacak :)
-Ac karın çapı demek. Balon gibi gözüken en büyük bölümleri :)) ac ölçümünden sonra makine otomatik olarak kilosunu hesaplıyor, hacim hesabı yapıyor sanırım makine :)) kilo efw diye yazıyor bazı ultrason kağıtlarında; estimated fetal weight.
-Fl bacaktaki kemik ölçümü. Bunu 7 ile çarptıklarında boyunu elde ediyorlar işte. Fl açılımı da zaten fetal lenght demek :)
Ezberledim ben artık :)) bu ölçümlerin yanında hep bi aralık verir. Hani arada kalkıp bebeğim yok önde yok geride çıktı diyoruz ya işte o yanda yazan aralıklarda olması yeterli, gerisi önemli değil :)
Gereksiz bilgi paylaşımı olsun şimdilik ama ileride bu ne demek diye düşünürseniz aklınızda olsun
Canım çok sevindim hayırla sağlıcakla gelsin insaAllah paşa :) ayyy ne güzel masaAllah :)Gunaydin kizlar cinsiyetimiz belli olduoglum oluyor insallah ruyasi cikmayan ilk ana benim heralde cok edepsiz hemen ultrasonla bakar bakmaz gosterdi pipisini simdi kan sirasi bekliyorum. 3lu 4luye gerek yok ama omuriligi acikligi testi icin kan ver dedi AFP MOM diye bir test doktoru isteyen oldu mu? Bu arada vitaminleride yazdi doktorum
Canım çok sevindim hayırla sağlıcakla gelsin insaAllah paşa :) ayyy ne güzel masaAllah :)
Bilgi icin tesekkurler canim insan merak ediyor.Acaba ne dediler diye-Crl bugüne kadarki baş popo ölçümüydü, kabaca ne kadar büyüdüler bundan takip ediyorlardı :)
bir garip oblomov hayirli olsun oglusun, ben demiştim erkek diye darisi öğrenmek için bekleyenlerin başına
Kızlarr bizde bugun cinsiyetini öğrendik erkek dedi bize evlilik yıldönümü hediyesi oldu
Ay hangi hastane acaba yaa. Ben de Gaziosmanpaşa ya gidiyorumhttp://www.hurriyet.com.tr/yeni-dogan-bebek-kusmugunda-boguldu-hastane-allahin-takdiri-dedi-40467948
yeni doğan ünitelerine cok dikkat etmemiz gerek yabu aralar ikinci haber bu hastanelerle ve bebekler ile ilgili
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?