- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #13.801
Hastanenin kurallarına bağlı açıkçası. Bir cok hastanede dogum katına erkek almiyorlar. Ama o kat zaten dogumhane kati. Yani dogumdan sonra bebeginizle birlikte 3 4 saat dinlenip emziriyorsunuz, oraya bayan refakatci aliyorlar. Sonra normal odaya çıkıyorsunuz, orda eşiniz kalabilir, ziyaretcileriniz gelebilir. Benim etrafimdaki hastaneler böyle. Ama bazi hastenelerde dogumhaneye bile aliyorlar eşinizi. Hatta yegenim kardesi oldugunda asla eve gelmemisti, hastanede yatmıştı 3 yasinda bile değildi. Yani kimse odanizin içine karismazKızlar şuan biraz alakasız olabilir ama aklıma takılan bir soru var :) daha önce ki doğumum devlet hastanesindeydi. Bunu özelde düşünüyoruz kısmet olursa. Eşim benle kalabiliyor mu acaba doğumdan sonra o gün veya gece yoksa bayan olması mı lazim bir de oğluşumun da kalmasını isterim ya onsuz bir gün ayrı kalmadım ya o gün hep onu düşünürüm kesinbu akşam yine duygusalligim tuttu.. daha erken bunları konuşmak için ama merak ettim akşam akşam. İnternete de ne yazıp arayacağımi bilemedim belki burda bilgisi olan anneler vardir diye yazayim dedim
İnşallah, bende de siyaha dönük oldu bitti ama 20.haftaya kadar progestan dedi. Beni şu durumda korkutan idrar yolu enfeksiyonu. Bir yanım da diyor bebek kese içinde ona bişey olmaz. İnş sağlıkla doğarlar korkularımız geçer. Yakınız senle. Hemen hemen aynı hafta kanama geçirmişiz.
Rahim ağzındaki açılmayı elle mi muayene ediyorlar, vajinal ultrasonla mi?Ben varım. Panik olma :) ben senden beter durumdayım çünkü rahim ağzında açılma da vardı, oğlumda erken doğum riskim olmuştu ilaçla ötelenmişti şimdi de erken doğum riskim baş gösterdi.. 10 dakikadan fazla yürüme değil de uzun yürüyüş yapmam yasak, uzun süre ayakta durmam yasak, ağır iş yapmam yasak falan falan. 2 haftadır magnezyum, progestan fitil ve 1000lik antibiyotik dahil 5 ilaç kullanıyorum. Bugün kontrolüm vardı, şükür rahim ağzındaki açılma normale dönmüş ama riskim devam ediyormuş. Yani olabiliyor :) halen riskli diye düşüneceksin dedi doktorum, rahim ağzındaki açılma düzeldi diye laylaylom yok dedi. İlaçlarıma da devam edeceğim.. Düzelecek ama inşallah :)
VajinalRahim ağzındaki açılmayı elle mi muayene ediyorlar, vajinal ultrasonla mi?
Çok teşekkür ederim canım cevabın icinHastanenin kurallarına bağlı açıkçası. Bir cok hastanede dogum katına erkek almiyorlar. Ama o kat zaten dogumhane kati. Yani dogumdan sonra bebeginizle birlikte 3 4 saat dinlenip emziriyorsunuz, oraya bayan refakatci aliyorlar. Sonra normal odaya çıkıyorsunuz, orda eşiniz kalabilir, ziyaretcileriniz gelebilir. Benim etrafimdaki hastaneler böyle. Ama bazi hastenelerde dogumhaneye bile aliyorlar eşinizi. Hatta yegenim kardesi oldugunda asla eve gelmemisti, hastanede yatmıştı 3 yasinda bile değildi. Yani kimse odanizin içine karismaz
İnşallah keyifli bir hamileliğe döneriz , sana da çok geçmiş olsun. Allah yardımcımız olsun..Ben varım. Panik olma :) ben senden beter durumdayım çünkü rahim ağzında açılma da vardı, oğlumda erken doğum riskim olmuştu ilaçla ötelenmişti şimdi de erken doğum riskim baş gösterdi.. 10 dakikadan fazla yürüme değil de uzun yürüyüş yapmam yasak, uzun süre ayakta durmam yasak, ağır iş yapmam yasak falan falan. 2 haftadır magnezyum, progestan fitil ve 1000lik antibiyotik dahil 5 ilaç kullanıyorum. Bugün kontrolüm vardı, şükür rahim ağzındaki açılma normale dönmüş ama riskim devam ediyormuş. Yani olabiliyor :) halen riskli diye düşüneceksin dedi doktorum, rahim ağzındaki açılma düzeldi diye laylaylom yok dedi. İlaçlarıma da devam edeceğim.. Düzelecek ama inşallah :)
Canım benim de büyük oğlumun doğumunda eşim kalmıştı yanımda gece.annem yüksek tansiyon hastası uyku düzeni bozulunca tansiyon tavan yapıyor Allah korusun.kucuk oğlumda annem ısrar etti kaldı ama sabahına acilde serum yedi.hastanenjn kuralına bağlı ama özel hastaneler genelde izin veriyor.ben bu defa yine eşimin kalmasını istiyorum.annem çocuklarla ilgilensin evde diye düşünüyorum bakalım hayırlısıKızlar şuan biraz alakasız olabilir ama aklıma takılan bir soru var :) daha önce ki doğumum devlet hastanesindeydi. Bunu özelde düşünüyoruz kısmet olursa. Eşim benle kalabiliyor mu acaba doğumdan sonra o gün veya gece yoksa bayan olması mı lazim bir de oğluşumun da kalmasını isterim ya onsuz bir gün ayrı kalmadım ya o gün hep onu düşünürüm kesinbu akşam yine duygusalligim tuttu.. daha erken bunları konuşmak için ama merak ettim akşam akşam. İnternete de ne yazıp arayacağımi bilemedim belki burda bilgisi olan anneler vardir diye yazayim dedim
Kızlar şuan biraz alakasız olabilir ama aklıma takılan bir soru var :) daha önce ki doğumum devlet hastanesindeydi. Bunu özelde düşünüyoruz kısmet olursa. Eşim benle kalabiliyor mu acaba doğumdan sonra o gün veya gece yoksa bayan olması mı lazim bir de oğluşumun da kalmasını isterim ya onsuz bir gün ayrı kalmadım ya o gün hep onu düşünürüm kesinbu akşam yine duygusalligim tuttu.. daha erken bunları konuşmak için ama merak ettim akşam akşam. İnternete de ne yazıp arayacağımi bilemedim belki burda bilgisi olan anneler vardir diye yazayim dedim
Rahim ağzındaki açılmayı elle mi muayene ediyorlar, vajinal ultrasonla mi?
Özel de eşin kalabilir. Yani benm oyleydı. Ka.valide isterse kalabilirdi. Gitti . Eşim ben 2 gün gcrdik. Beben olsa o dà kalabilrdı bence .sorun olmaz die düşünüyorumKızlar şuan biraz alakasız olabilir ama aklıma takılan bir soru var :) daha önce ki doğumum devlet hastanesindeydi. Bunu özelde düşünüyoruz kısmet olursa. Eşim benle kalabiliyor mu acaba doğumdan sonra o gün veya gece yoksa bayan olması mı lazim bir de oğluşumun da kalmasını isterim ya onsuz bir gün ayrı kalmadım ya o gün hep onu düşünürüm kesinbu akşam yine duygusalligim tuttu.. daha erken bunları konuşmak için ama merak ettim akşam akşam. İnternete de ne yazıp arayacağımi bilemedim belki burda bilgisi olan anneler vardir diye yazayim dedim
Canım geçmiş olsun, bel ve karın ağrısı aşırı değilse normal, bende de zaman zaman özellikle yorulunca oluyo, burun tıkanıklığı da normal hamilelikte artan kan miktarı vs gibi nedenleri var, mide yanması bazı arkadaşlarda oluyo o da hamilelige bağlı ve yediklerine tabi, domates asitli bi yiyecek karnın boşken yiyince yanma yapmıştır.. Akciğer sıkışması hakkında şu an için bisey diyemem, hamileliğin ilerleyen dönemlerinde bebeğin ciğerleri sıkıştırması sebebiyle nefes almada güçlük ve ağrı çekiliyor ama şu an için sebebi yine hamilelik midir bilemem..Günaydın kızlar ben kötü bir gece geçirdim sabaha kadar belim ve karnım ağrıdı. Bi de eşime sahur hazırlarken iki dilim domates yemiştim sonra midem yanmaya başladı ondan da uyuyamadım. Bi de sanki akciğerlerimde bi baskı var burnum da tıkalı gibi kaliteli nefes alamıyorum sizde de oluyo mu böyle. Hayırlı ramazanlar bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?