2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Hastanenin kurallarına bağlı açıkçası. Bir cok hastanede dogum katına erkek almiyorlar. Ama o kat zaten dogumhane kati. Yani dogumdan sonra bebeginizle birlikte 3 4 saat dinlenip emziriyorsunuz, oraya bayan refakatci aliyorlar. Sonra normal odaya çıkıyorsunuz, orda eşiniz kalabilir, ziyaretcileriniz gelebilir. Benim etrafimdaki hastaneler böyle. Ama bazi hastenelerde dogumhaneye bile aliyorlar eşinizi. Hatta yegenim kardesi oldugunda asla eve gelmemisti, hastanede yatmıştı 3 yasinda bile değildi. Yani kimse odanizin içine karismaz

Cok gecmis olsun bende 12.haftamda ufak bi kanama gecirdim dusuk ignesi ve 2 hafta boyunca progestan ictim gecti cok sukur. Bol bol dinlendim. Bu haftalarda olabilecek bisey dedi doktor. Saglikla kucagimiza alalm insallah ♡

Rahim ağzındaki açılmayı elle mi muayene ediyorlar, vajinal ultrasonla mi?

Çok teşekkür ederim canım cevabın icinesim doğuma zaten girmez korkuyor kendisi ama o gece veya gün benimle kalmayı düşünüyor bir gün bile olsa :)

İnşallah keyifli bir hamileliğe döneriz , sana da çok geçmiş olsun. Allah yardımcımız olsun..

Canım benim de büyük oğlumun doğumunda eşim kalmıştı yanımda gece.annem yüksek tansiyon hastası uyku düzeni bozulunca tansiyon tavan yapıyor Allah korusun.kucuk oğlumda annem ısrar etti kaldı ama sabahına acilde serum yedi.hastanenjn kuralına bağlı ama özel hastaneler genelde izin veriyor.ben bu defa yine eşimin kalmasını istiyorum.annem çocuklarla ilgilensin evde diye düşünüyorum bakalım hayırlısı

Ben özelde yapmıştım doğumumu. Belki hastaneye göre değişiyordur ama ben doğum sancısı çekerken eşim de yanımdaydı. Doğumhanede birlikteydik yani. Ayrı tek kişilik odalardı doğumhane odaları. Sancılarımı doğumhanedeki odalarda takip etmişlerdi. Yanımızdaki odada da doğuma gelen kadın eşi ile birlikteydi. Erkek alınmıştı yani ama mesela kafasına göre odadan çıkmaması sıkı sıkı tembihlenmişti eşime. Lavaboya ya da açıklık kontrolü için ayrı odaya geçiyordum, o zaman ayak altında olmasın diye çıkmaması söylenmişti. Eşim dışarı çıkacakken hemşire refakatinde çıkıp giriyordu. Doğum başlayınca doktorum tarafından doğumhane dışına çıkarıldı eşim ama hemşireler isterse doğumda da bulunabileceğini söylemişti. Gece olması farkettirir mi bilemiyorum; biz gece 1 de giriş yapmıştık hastaneye, sabah 10 gibi doğum yapmıştım. Gündüz olsa farkedermiydi bilemiyorum.
Doğumdan sonra odaya çıktıktan sonra kim gelmiş, kim kalmış karışmıyorlar. Hemşireler hiç sormadı bize kim kalacak diye. Eşim hem yorgun hem de pek acemi olduğundan annem kalmıştı yanımda ama dediğim gibi kimse kim kalacak refakatçi olarak diye sormadı, erkek refakatçi kalamaz diye uyarmadı da.

Rahim ağzındaki açılmayı elle mi muayene ediyorlar, vajinal ultrasonla mi?

Oğlumda 20li haftalarımdaydım ve vajinal muayene olmuştum ama onda silinme de vardı yani doğum başlamak üzereydi kontrol etmek istemişti doktorum. Şimdi karından ultrasonla görüldü. Rahim boyu ölçerken açıklık gördü. Hamilelik boyunca duruma göre vajinal, duruma göre karından bakılıyor yani. Son 2 haftadır 4 seferdir bu rahim ağzındaki açılmayı takip için gidiyorum doktora ve hepsinde ultrasonla karından bakıldı. Doğum başladığında ise hep vajinal bakılıyor açılma takibi için..

mormelodi
Amin inşallah :) hayırla, sağlıkla ve vaktinde gelsinler inşallah hepsi :)

Özel de eşin kalabilir. Yani benm oyleydı. Ka.valide isterse kalabilirdi. Gitti . Eşim ben 2 gün gcrdik. Beben olsa o dà kalabilrdı bence .sorun olmaz die düşünüyorum

Günaydın kızlar ben kötü bir gece geçirdim sabaha kadar belim ve karnım ağrıdı. Bi de eşime sahur hazırlarken iki dilim domates yemiştim sonra midem yanmaya başladı ondan da uyuyamadım. Bi de sanki akciğerlerimde bi baskı var burnum da tıkalı gibi kaliteli nefes alamıyorum sizde de oluyo mu böyle. Hayırlı ramazanlar bu arada

Herkese hayırlı ramazanlar ben malesef idrar yolları enfeksiyonu geciriyorum ‍ Sanırım idrarim cok kokuyo affedersiniz ve tansiyon aşırı düşük. Tatilden döndük orda oldu galiba. Antibyotikum alırım galiba cok asırı ilerlerse allah korusun düsüge yol acabılırmıs korkuyorum hıc aramızda biri bunu gecirdimi hamilelik sırasında?

Canım geçmiş olsun, bel ve karın ağrısı aşırı değilse normal, bende de zaman zaman özellikle yorulunca oluyo, burun tıkanıklığı da normal hamilelikte artan kan miktarı vs gibi nedenleri var, mide yanması bazı arkadaşlarda oluyo o da hamilelige bağlı ve yediklerine tabi, domates asitli bi yiyecek karnın boşken yiyince yanma yapmıştır.. Akciğer sıkışması hakkında şu an için bisey diyemem, hamileliğin ilerleyen dönemlerinde bebeğin ciğerleri sıkıştırması sebebiyle nefes almada güçlük ve ağrı çekiliyor ama şu an için sebebi yine hamilelik midir bilemem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…