Carters ürünlerinde modele göre değişiyor aslında. Poposunda desen olanların alt eşofmanı tayt tarzında, kalıpları tam ayına uygun gidiyor bence. Ama mesela hırkalı ya da pantalonlu modellerde bazen dar olabiliyor. Ben bir büyük alıyordum onlarda.
Mothercare ve h&m kalıpları aynı gibi. Biraz büyükçe. Mesela oğluma hastane çıkışı için 0-3 ay almıştım seti, doğduğunda büyük geldi sonradan içine sığdı uzun süre giydirdim :) şu an pijama tulumlarından giydiriyorum mesela, 22 ayını doldurdu ve normalin üstünde boyu olmasına rağmen 18-24 tulumların bacak boyu daha yeni tam olmaya başladı.
Uzun, yarım ve kolsuz hangisi kullanışlı bence sana bağlı. Ben çoğunlukla uzun kollu ve kolsuz giydiriyorum. Yazın yarım kollulardan alıyorum bazen tek giydirdiğimden. Kışın dahi evlerimizin içi sıcak oluyor. Ben kolsuz body üzerine uzun kollu kıyafetini giydiriyordum. Uyandığında yelek giydirdim, dışarı çıkacakken de hırka veya mont giydirdim. Hava çok soğukken dışarı çıkarken birkaç kere uzun kollu body giydirmiştim içine ama genelde uzun kollu bodyleri kıyafet gibi kullandım ben. Ama mesela mont giydirmek bazıları için zor oluyor, o zaman sanki kolsuz body yerine yarım kollu ve uzun kollular daha kullanışlı olur, bilemiyorum. Oğlum ağustos bebeğiydi, kışın ele avuca geliyordu. Bizimkiler şimdi kış bebesi olacak :) hee yarım kolluda bir de oğlumun koltuk altı pişik oluyordu benim. En çok da bu yüzden daha çok kolsuz bodylere yöneldik biz. Ama gene de senin kullanımına bağlı bence :)