2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Arkadaşlar durumlarınız nasıl yemek yapmada iftara misafir falan alabiliyor musunuz ?

bu yazıyı okuyunca "analar çeker yükü kimsenin bilesi yok" şarkısı geldi aklıma nedense valla daha çıkmadım işten evde gram yemek yok yapmazsam taşın kökünü yeriz heralde kayınvalidem çalışıyor genelde hep gece vardiyasında saatlerimiz uysaydı sadece onu alırdım. diğer akrabalara açılmaya kalkarsam halamlar cümbür cemaat gelir ona da yetişmeye gücüm olmaz heralde yani bu sene sanırım kimseyi almayacağım

Arkadaşlar durumlarınız nasıl yemek yapmada iftara misafir falan alabiliyor musunuz ?

bende nerdeyse 4 yıllık gelinim ama ilk defa bugün cagircaktim eşimin amcasigili (kv ile altlı üstlü oturduğumuz için bugüne kadar hep beraber yedik cagirsakda onlara gelindi orda yendi yani o yyüzden bu sefer evimize çağıralım dedi eşim) bugun kendimi iyi hissetmedim bir de oğulları askere gidecek çok çağıranlari oluyor haber vermedim diye yarın veya öbür güne erteledim. Menumde ana yemek pilav salata çorba olacaktı canım kesinlikle yenmiyor pek iftarda hemen doyuyorlar

Benim de eltim aradı size ne zaman gelelim diye. Ben de bekliyorum ki hamilesin siz gelin diye
Valla oruçluyken misafir ağırlamak çok zor.Ne kadar yardım ederlerse etsinler yine herşey bizim üstümüze kalıyor

sebnemcan ben bu hafta aldım misafir. Zorlandım doğrusu. Haftaya da eltimleri alıp bi daha almamayı planlıyorum

Bende eşimin öğretmen arkadaşları var bizi çağıran kv'lerden sonra okul kapanmadan onlarıda alacağım sonra bitti gitti yeter :) Ayakta kalmak beli kopartıyor resmen

Bende çok açılmayı planlamıyorum canım anca zaten yemek yapmaya döndüm geri sekte olmasın :)

Aynen yenmiyor iftarda bir şey ondan çok kasmıyorum kendimi zaten açıkçasın 7 aylık evliyim ve yemek yapmayı 7 aydır beceriyorum

Ben haftaya ve sonraki hafta ailelerimizi çağırdım. Çorba, ana yemek, pilav, börek, 1 çeşit zeytinyağlı, 1 tane de yoğurtlu salata yapmayı planlıyorum. Ana yemeği fırında yapmak niyetindeyim. Kol olur, incik olur kemikli bir tür eti kapaklı kaba koyup fırını da 180' sıcaklıkta 3 saat ayarlıyorum, hem zahmetsiz hem de bayıldıkları bir ana yemek oluyor :) tatlıyı annelerden istiyeceğim iki davetimde de.
Ben bir önceki akşamdan masamı eşimle hazırlayıp odanın kapısını çekmeyi düşünüyorum. Böreğim zaten önceden sarılmış dondurucuda hazır, hazırda olmasa börek yapmayabilirdim sanırım :) Zeytinyağlı ve yoğurtluyu da akşamdan yaparsam zorlanmam diye düşünüyorum, inşallah oğlum sıkıntı çıkarmaz da planladığım gibi olur. Başka kimseyi de davet etmeyeceğim

Benim de eltim aradı size ne zaman gelelim diye. Ben de bekliyorum ki hamilesin siz gelin diye
Valla oruçluyken misafir ağırlamak çok zor.Ne kadar yardım ederlerse etsinler yine herşey bizim üstümüze kalıyor

O eltiden bende de var, hatta benimki bugün öğleden sonra 3te arayıp akşama iftara size gelelim mi müsaitmisiniz dedi Beni davet etmesini beklemiyorum zaten; kendisi 5 yıllık evli ve sadece bir kere bizi iftara davet etti bugüne kadar, gerçi evine çay ve yemeğe gittiğimizi toplasan 5 etmez yani o da var

İyiki eltim yok dedim kızlar valla bende her zaman 4-5 tur misafir alıyordum, her şeyimi kendim yapıyordum ama canım çıkıyordu. Bu yıl eşim oruçlu olduğundan onun hatrına yemek yapıyorum yoksa hiç halim yok eve geldiğim gibi yatıp uyuyorum Bu sene kimse kusura bakmasın beklemesin valla

Bn 2 çocuk bide hamilelik ne kadar zorlasa da alıyorum yemeklerimi herkes çok beğenir oyüzden almamak mümkün değil olmuyo eşimde sever kalabalığı alıştım artik.geçen kucuk gorumceme geçtik bi orda yemek yapmadım.kaynanama da gitsek yemeği ben yapıyorum bişey farketmiyo yaniaile geleneği genelde herkeği aynı anda çıkartıyorum küçük gorumce büyük gorumce eşleri çocukları kaynim çocuğu kaynana kayinpeder zor oluyo ama bu pazar firına güveç yollayıp pilav çorba salata meze yapıp iftarı kapatacam diye planlıyorum inş bı sorun olmaz

Bende eşimin ve kendi aile büyüklerimizi alıcam inş iftara iki arkadaşımız da var onlarıda toplamda 4 akşam Ramazan'ın güzelliği bu oruç tutmuyorum yavaş yavaş yaparım hanımlar 7-8 aylık olsak neysede daha karnımız çıkmadı bile doğru dürüst o kadar nazlı olamıyorum ben

Ben de aynı durumdayım şekerim, valla önümüzdeki ay doktora gidince tekrar onaylatcam cinsiyeti

Yok yemek işi bana göre ddeğil ben temizlik insanıyım ama mecbur yapıyoruz işte çok özenmişimdir şöyle severek mutfağa giren insanlara
Ben ben bayilirim mutfaga yemek yapmaya hatta mutfak muhabbetlerine bayilirim kiraci oldugum evde kocamandi mutfagim keyfini suremedim simdi kucucuk ama olsun buna da sukur ben seviyorum her turlu yemek yapmayi

Yok yemek işi bana göre ddeğil ben temizlik insanıyım ama mecbur yapıyoruz işte çok özenmişimdir şöyle severek mutfağa giren insanlara
Başta bende oyleydim mesela temizligi ben yapardım hep yemek işini kv birakirdim ama şimdi malzemeler olduğu sürece yaparım yemekleri internette hepsinin tarifi yazıyor açıyodum bakıyodum deneye deneye kendim yapıyorum artık bakmadan tabi hamileyken insanın hicbisey yapası gelmiyor biri yapsa getirsede yesek diyor :)

Ben de bu sene kimseyi cagirmayacagim annem aslinda çok yakin ve her işimi yapıyor, zaten yemekleri sürekli evinde pişirip getiriyor. Ama şimdi annemleri cagirsam, kayinvalide laf eder bizi niye çağırmadın diye. O yüzden annemler de dahil hic kimseyi çağirmayacagim. 4 senelik evliyim, esim cooooook sever misafiri, cok agirladim, onlara sayariz artik

Delirecegim sivrisineklerden uyuyamıyoruz oğlumla birkaç gündür nasıl kurtulcam bilmiyorum hiç geçen sene sineksavar losyonla idare etmiştim şimdi bebise zararı olur diye suremiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…