2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
erkek bebek mi yaparmış valla örgüye özenmesem onu bile yapmayacağım o kadar uyuşuğum bende işe zor geldim bugün bu arada benim göbüş dünden beri küçüldü şişkinlikti o indi sanırım
valla gebeliğin başından beri böyleyim ben inanmıyordum erkek yapar diyenlere hala da saçma geliyor ama her işini kendi yapan her yere yürüyen ben gitti uyuşuk bir insan oldum Ramazan olmasa yemek bile yapmayacağım resmen dikkat ettim kızı olanlar hep hareketli çevremde görümcem doğumuna 1 hafta kala cam siliyordu enerji patlaması vardı bende onun çeyreği olsa yetecek

19+2 de ayrıntılı yapmazlar bence 20.haftadan itibaren yapılıyor. Benim de bir sonraki kontrolüm 19.haftada doktor büyük ihtimal birkaç hafta sonra tekrar çağıracak. Doktorlar burdaki gibi hesaplamıyor mesela 16+0 dan 16+6 ya kadsr 16.hafta diyorlar, burda 17.hafta diyor.

erkek bebek mi yaparmış valla örgüye özenmesem onu bile yapmayacağım o kadar uyuşuğum bende işe zor geldim bugün bu arada benim göbüş dünden beri küçüldü şişkinlikti o indi sanırım

Günaydın :)

Valla topikteki anneler ne kadar erkenci ben yatakta çıkamıyorum bir türlü kahvaltıdır evi toparla derken bu saat oldu
Bu arada benim göek inanılmaz büyüdü herkes senin iç karnın hiç yokmuş diyor neredeyse beş aylık gibi 8-9. ayları düşünemiyorum böyle giderse

Öyle miymiş. Olabilir bak bende de birkaç haftadır acayip bi enerji patlaması var çünkü :d

Hareket konusuna takılmayın gerçekten. Bu başlıkta 2. yada 3. bebeğini bekleyenler de var. Benim 3.hamileliğim. İlk hamilelikte insan ne hissedeceğini ne bekleyeceğini bilmediğinden hissetseniz de farketmeyebiliyorsunuz. Şimdi 3.hamileliğim ve ben ne hissedeceğimi hareket olarak ne beklediğimi bildiğimden 4 haftadır gittikçe artan şekilde hareketlerini hissediyorum ama mesela oğlum daha seri ve hızlı hareket ederdi. Şimdi çok daha yunuşak ve hafif hareketler hissediyorum. Oğlum hızlıca balık gibi kayardı, pıt pıt yapardı. Şimdi yavaşça kayan dolgunluk hissediyorum, pıtpıt değil de minik dokunuşlar gibi hissediyorum. Elimi koyunca hissetmek değil tabii ki bu, içimde sadece benim hissettiğim kıpırtılar. Diyorlar ya kızlar az hareket eder diye, öyle değil cinsiyete değil bebeğe bağlı bence. Ve bebek anne karnında nasılsa doğduğunda da öyle olur derler ya, işte ben buna inanıyorum biraz :) oğlum aşırı hareketliydi, ultrasonda zor yakalardı doktor ölçümlerini yapmak için. Doğduğundan beri tutabilene aşkolsun :) şimdiki sakin birşey olacak galiba diyoruz eşimle :) doktorum bebek hareketini hissetmenin iç karın genişliğimize, kilomuza, karın bölgesindeki yağlanmaya, bebeğin konumuna, plasentanın konumuna, bebeğin hareketli oluşuna ve annenin hassasiyetine gibi çok şeye bağlı olduğunu söylemişti. Hepimiz bir değiliz ayrıca birimizin her hamileliği de bir değil. Kendimi bu yüzden örnek verdim :)

Hafta hesabı da konuşulmuştu önceden. Birkaç sayfa önde @bir garip oblomov arkadaşımızın yazdığı haftayı güne çevirip sonra ay hesabı yapmak en mantıklısı ve en doğrusu gelmişti. Zaten 4 hafta 1 ay etmez, etse 36 hafta sonunda 9 ayımız bitmeliydi :)

Nayro
Ölçüm kağıdında yazan fl değerinin açılımı fetal lenght demek. Yani bebeğin boyu için yapılan ölçüm. 20mm demiş, 2cm demektir. Bu bebeğinin kaval kemiğinin boyu. Fl ölçümünü 7 ile çarparsan boyunu elde edersin; 2x7=14cm yani bebeğinin boyu :)
Küsüratı da varmış fl ölçümünün, miniğin aşağı yukarı 15cm işte kabaca :)

Benimki kız olmasına rağmen uyuşukluğum hat safhada kolum kalkmıyor şuan bunu yazarken bile telefonu tutuyorum diye kolum ağrıyor

kkk91
Erkek bebek mi uyuşuk yaparmış yok ya bence anne ile alakalı birşey bu. Ne bileyim vücudumuzda bi vitamin ya da kansızlık bünyede birşey eksik bence. Ben oğlumda daha enerjiktim ya, kendi işimi yapmak zor gelmezdi. Şimdi kız dedi doktor; bıraksalar bütün gün uyurum, bırak kolumu parmağımı kaldırasım yok

Benimki kız olmasına rağmen uyuşukluğum hat safhada kolum kalkmıyor şuan bunu yazarken bile telefonu tutuyorum diye kolum ağrıyor
Bu konuda katılıyorum sana. Gerçi bir günüm diğer günümü tutmuyor. Ya enerjiğim ya da yok gibi hissiz gibi uyuşmuş bırakılmış gibi oluyorum

çalışmasam bende kalkmazdım çalışmamayı kadınları için nimet olarak göreceğim aklıma gelmezdikıymetini bilin 37. haftaya kadar mecburi çalışacağım

çalışmasam bende kalkmazdım çalışmamayı kadınları için nimet olarak göreceğim aklıma gelmezdikıymetini bilin 37. haftaya kadar mecburi çalışacağım

hasta oldum diye 3 gün raporluydum da evde yatarken kendimi bi tuhaf hissettim sanki sürekli bi yerlere yetişmeliyim, öyle yatmak yanlışmış gibi kalkmasıydı kahvaltısıydı 10,30-11'i buluyordum, 3 gün de olsa güzeldi

O zaman durum bu. Ve bence de en mantıklısı bu. Artık bu ayrıntılar üzerinde hesaplama yapıcam. bir garip oblomov

aynen canım bunun aynısı paylaşılmıştı ve benim jeton düşmüştü

ay valla bende almayı düşünüyorum ama benim evraklar dağ gibi olur dinlenmek güzelde iş birikince tatil sonrası daha çok yorulacağımı bildiğimden rapor almayı göze alamıyorum

Ay kurcaladıkça karıştı kafam. Hafta kavramına bakınca 16 hafta 4 ay oluyor. Ama dediğin gibi bunu güne döktüğümde 4 ay olmam için 17+1 olmam gerekiyor. Gittikçe küçülüyoruz
Canım 4 haftayı sen 1 ay kabul ediyorsun , gün olarak bu durumda 7×4 senin hesabına göre her ayı 28 günmüş gibi varsayıyorsun. Halbuki 1 ay 30 31 gün bu durumda her aydan 2 veya 3 gün eksik hesaplamış oluyorsun. Bu yüzden kafan karışıyor. Boşver kafanı çok karıştırma hafta hesaplayalım biz :)

Bir önce ki sayfanın son postunda iki görsel paylaştım canım. Onlara bakınca olayı çözdüm. Mesela şuan 3 ay 17 günlük olduğumu biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…