@nonan yok canım arkadan gelmiyor, vajinal. daha önce bi kere daha böyle olmuştu.
bir garip oblomov
eminim canım vajinaldi. az akıntı ile beraber geldi. bugün sabah doktora gittim. muayene oldum. rahim ağzında yara gibi bişey oluşmuş. ben aylar önce rahim ağzı yarası nedeniyle ilaçlar kullanmıştım geçmemişti, o yüzden rahim ağzı yarası dondurma işlemi geçirmiştim. ondan sonra hamile kalmıştım. hatta gebelik öncesi ön sağlık muayenesinde bölgeyi iyi görmüştü, iyileşmişti yaram. ancak doktorun dediğine göre tamamen gebelik hormonları sebepli olarak bu durum tekrar görülebiliyormuş. hormonal olarak yine yara çıkmış. dönem dönem ara kanamalar yapabilir dedi. 7 gün boyunca fitil kullanıcam. bölgeyi enfeksiyondan temizlemeye çalışıcaz dedi. günlük hayattaki hareketler için herhangi bir kısıtı, etkisi olmayacakmış. en önemlisi bebek için riskli bir durum yok dedi. gebeliğin seyri de, bebek de iyimiş. ikisi birbirini etkilemeyen şeylermiş şu anda. ama kafam karıştı yine de, moralim bozuldu. önceden de fitil kullanmama rağmen geçmedi, ya geçmezse. yine hamileyken yara dondurma işlemi mi geçiricem
orası enfeksiyonlu olarak devam ederse normal doğum da riske girerse gibi sorular var aklımda. sadece doktorun sakince anlattığı plana sadık kalmaya çalışıyorum ama duygusal olarak mutsuz etti beni bu durum.