2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
1kere novalgin yutarken cesaretlenmistim butun yutayim dedim 2 saat kendimi ikna ettim anaamm bogazima bi takildi boguluyodum ama bi sor bana yemekleri falan nasil yutuyorum Allah im keske bende 10hap birden yutabilseydim yaa cok isterdim valla rahatlık bence hap yutabilmek

Kizlar yarin ben tetenoz asisi olcam aile hekimi aradi gecen hafta gel haftaya yapcaz die bende dun dr uma gittim sordum sorun yok yaptir dedi. Ay acicak mi acaba ? Yakiyo fln diyolar bide ayni gun hemogram biyokimyaya flnda bakcaklarmis. Ac karna gidicem. Yaptiran varmi

canım 1. sayfada ilk başta link var oraya tıkla banyo ürünleri kişisel bakım ürünleride almanız lazım bebişinize

Ay inşallah ya çok çok emsinler :) emmeyen bebek de sıkıntı her gece mama hazırlamak falan zordur ya.
Hem zor hem anne sutu saglikli yaa bide anneyle bebegin en yakin oldugu an. Benm kopegimin yavrusu oldu nasil emiyo boyle cork cork sesi geliyo o kdr ozeniyodumki benmde bebegm olsa bende boyle beslesem diye insallah emer bebeklerimiz yaa suttende kolay kolay kesmem zaten kuzumu

İnşallah emerler ya anne sütü gibisi varmı kızımda çok istedim ama tutmadı bende sağarak içirmiştim ama en fazla 2.3 ay sağarak süt geldi inşallah bebegim sağsalim doğar annesini emer bende Kolay kolay kesmem memeden kendi ne zaman bırakırsa bırakır bugün kontrolüm vardı bebegimi gördüm oturuyordu 15 gün sonra cinsiyetini öğrenecem çok heyecanlıyım

anne sütü en sağlıklısı emzirmek ayrı bir huzur veriyor inanın ben oğlumda emzirmek için 1.5 ay uğraştım ve 3.5 yaşına kadar emzirdim rabbim bunda da nasip eder inşallah çok bambaşka bi duygu rabbim bütün bebekleri anne sütü alsın inşallah çok önemli

K kuzucuk87 yok canım bugün gidebilme gibi imkanım yok uzagiz biraz yani otobüsle gidebiliyorum ilçeye yarin zaten gitmeyi düşünüyordum. Bugün sağlık ocağına kontrolum vardı ben daha otururuz oturmaz hemşire farketti gobegimi niye öyle duruyor kıyafetin mı sıkıyor gel bakayım dedi baktı yoo gayet rahat kıyafet gaz siskinligine benzettim dedi ama gecmezse eğer kesinlikle bir kadindoguma görün çünkü bu haftalarda bebeğin hareketlerini hissetmeye bilirsin o yüzden Allah korusun bebeğe bişey olursa haberin olmasa zehirlenebilir anne dedi. Ama mesela hareketlerini hisseden anneler bı sure hissetmezse bebeğinin hareketlerini hemen doktora gorunurlermis anlarlarmis bı sorun olduğunu benim gibi henüz hissedemeyip hem şişkinlik hem ağrısı olanlar için söyledi şu zehirlenme olayını.. bende zaten yarın gideceğimi söyledim iyi olur dedi. Kafaya takti hemsire de benim gibi parmagimdan kan alıp kan sekerime bakti şişkinlik yüzünden normal cikti.. 1 ay sonra bir dahaki kontrolum tetanoz 4. doz vurulacak o zaman önceki hamileligimde vurdurmustum 1 tane kalmış sadece.

Bakalım yarın inşallah güzel haberlerle çıkarım doktordan ve şu şişlik gecer bir an önce çok rahatsız edici

ehh şekerim sen nerdeyse tamamlamışın alışverişi zaten evet onlar pahalı ama illa onu istiyosan indirimleri takip edebilirsin.. şöyle bi kendime bi sana baktım da off ne çok işim var, bana hediye gelen 1 peluş battaniye ve 1 pijama takımı dışında hiç bişeyimiz yok

Ay insallah yaa... benm bebekte 1 aydir kafa asagida yatiyo :) ama artik hergun hareketlerini hissediyorum ya cok duygulaniyorum yaaa gozlerim doldu bak yine Rabbime sonsuz sukurler olsun bizlere bu duyguyu yasattigi icin. Ben hastaydim olmaz diye dusunup aglarken hemen nasip oldu. Sukurler olsun Allah im saglkla dogup uzun omurler nasip etsin insallah.
Ay canm yaaa emsinler tabi annelerini yerim ben butun bebekleri :) benmki dogsunda isircam koparcam heryerini. Bazen kipirdadignda karnmi koparip yiyesim geliyo

Hemsiremiz dediki kızlar günde en az iki tane ceviz yemen lazım folik asiti bıraktık ya cevizde varmış en çok.. kirilmamis cevizini cantanda bulundur hep dedi ben yemiyordum hamileligimin başında yedim sadece sonra bulantı koku vs. derken unuttum tekrar baslayayim :)

Kiz bize kalsa bizde alamazdik hemen bunları ama dede anneanne fln alinca yok demedik cnku yeni evliyz durum malum borç fln hepsini kabul ettim oylelikle bu kdr sey alinmis oldu

kızlar yaa şöyle uygun fiyatlı hamile mayosu nerden bulabilirim? nette bakıyorum doğru düzgün bişey yok, ben mümkünse etekli istiyorum hele etekli modeller daha az.. ya da acaba büyük beden mayo alsam yine de kullanabilir miyim, daha önce kullanan oldu mu?

Kiz bize kalsa bizde alamazdik hemen bunları ama dede anneanne fln alinca yok demedik cnku yeni evliyz durum malum borç fln hepsini kabul ettim oylelikle bu kdr sey alinmis oldu
ay ne güzel şeymiş o öyle, bebek kısmetiyle gelmiş, sağolsunlar ne güzel düşünüp almışlar, bizde daha tık yok çok şükür gerçi bizim borç harç yok ama böyle büyüklerin bişeyler aldığını görünce özeniyorum..

Biz de hala düğün mobilya borcu ödüyoruz. Bizim de beşik anneanneden, bebek arabası dayıdan, kılık kıyafet battaniye nevresim vs babanneden, bir yıllık bez ücreti de dededen gelecekmiş. Öyle vaatler var bakalım şimdilik :) bebek kısmetiyle doğarmış derler.

Süt sağma makinesi şart mı onu düşünüyorum ben de. Yani ben bebekten sonra inşallah ücretsiz izne ayrılmak istiyorum, çalışmayan bir kadın için de gerekli mi?

Ben evdeydim çoğunlukla. Ama bence imkanın varsa alınmalı ya da kiralanmalı. Sadece ememezlerde değil, ben başlarda oğlumu emzirdikten sonra sağdım mesela. Bu süt üretimini artırırmış. 2 yaşına girecek ağustosta inşallah ve şurda 1,5 aydır hamileliğim sebebiyle kestim emzirmeyi. Ek gıdaya düzenli olarak 1 yaşından sonra geçti o zamana kadar tattırdım sadece, çoğunlukla emiyordu. Doktoru kilo alımı ve kan değerleri iyi olunca emzirme önceliğin olsun demişti. Ayrıca bazen emzirmene rağmen süt birikmesi olabiliyor. O zaman da pompa ile çekmen gerekebiliyor, emzirmek kadar rahatlatmasa da en azından şişkinliği azaltıyor. Bence gerekli yani :)

Emmeyen bebek annelerinin gogsunde agri yaparmis sut o yuzden gerekliymis galiba. Ins cork cork emer bebeklerimiz

Emiyorlarken de ihtiyaç olabiliyor pompaya. Ben emzirirken yoğun şekilde kullandım. Sağdığım sütleri dondurucuya atıp dışarı çıkarken biberonuyla yanıma alıyordum. Sonradan ek gıdalarına da koydum sağdığım sütleri. Süt üretimi talebe göre artarmış demişlerdi. Ben de önce emzirip sonra sağdım hep ve arttı bence doğru yani :)

Sorma bizde o durumdayız ben tam hissedemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…