2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

Aynen cnm benim doktorumda ayni seyleri söyledi hic gerek yok benim cihazim cok iyi herseyi gösteriyo ayrıca bunun icin baska doktora gitmene gerek yok onlarin gostercegi herşeyi benim cihazda gösteriyo dedi ben zaten her geldiginde bakiyorum herseyine dedi bilmiyorum güveniyorum doktoruma baska bi yere gitmemeye karar verdim rutin muayeneme gittiğimde bakicak doktorum.

Ama öyle olsa kendi doktorlarımız neden perinatoloğa yönlendirsin ki? Ablamın bebeğinde bıngıldağı anne karnında kapanmıstı ve kendi doktoru bunu farkedemedi. Ben doktoruma bunu söylediğimde uzman bi perinatoloğa görünmemi onları. Bu gibi durumları tespit edebildiğini söyledi. Minicik yeğenim 6 aylıkken sırf buyüzden ameliyat olmak zorunda kalmstı

Kizlar akinti durumlari nasil benim cok azdi dun birden fazlalasinca korktum su mu diye doktora gittim kendi doktorhm yoktu baska doktora muayene olmak zorunda kaldim sorun yokmus normal akintiymis ama devamli hastasi olmadigim icin midir nedir ilgilenmedi pek iki dakika ultrasondan bakti bir de alttan muayene etti yolladi icim hic rahat deil:/

Bu arada ayrıntılı ultrason için fiyat sormuştu bir arkadaşımız hatırlayamadım kim olduğunu. Bugün bana 400tl dediler. Perinatolog prof bir hocaymış.
Hangi sehir canim bu cok iyi fiyat ben bursadayim profesor perinatolog 800 tl istedi tavsiye edilen bir doktor randevumu aldim ama insan keske biraz insafli olsalar demeden edemiyor gerci saglik olsun da gerisi muhim deil insallah hayirli haberler aliriz:)

Benim bebiş te beni çatlatacak.bir kere gittim büyük ihtimal kiz dedi.gecen hafta gittim büyük ihtimal erkek dedi çıkıntı var baya dedi.bacak arasını tam açmıyor hiç.dun tekrar gittim gene bacak bacak üstünde yatıyor.cikinti fkn hiçbir şey göremiyorum dedi doktor.resmen bizimle oynuyor bu çocuk ugrasmayla da açmıyor bacaklarini.etrafimdakilerin akıl vermelerinden de sıkıldım.sekerli şeyler yiyip gitmemissindir diyorlar.benim 3.cocuhum biliyorum bu şeyleri yiyip gidiyorum zaten diyorum.doktor iyi bilmiorum başka doktora olsa gorur diyorlar,çocuğun bacak arası kapalı,acmiyor başka doktor nasıl görecek diyorum.cevap vermekten usandım etrafımdakilere.

Kızlar sut pompasi çok gerekli. Yegenim ilk 1 ay cok az az emiyordu, göğüsleri bosaltacak kadar ememiyordu, cok zor öğrendi emmeyi, sadece tek göğsü tutabiliyordu. O arada herkes sağ boşalt diyordu ama çocuğumun rizki dedi hic sagmadi. Malesef apse oldu, yegenim 3 aylikken tek göğsünden ameliyat oldu ve ikinci bebeginde bile o gogusten sut gelmedi. Bebegin bosaltamadigi göğsü bosaltmak gerekiyor çok çok önemli.

Perinatolog olayını ve aynı cihazla baktıklarını hic bilmiyordum. 400 liradan aşağı yapan yer de yok. Bi sorayim bakalım doktoruma, onun fikri neymiş.

Bizim tum mobilyalarimiz ananesinden ❤ gerisi babasının kesesine bereket ❤

Geçen ikinci el bir sitede kulaktan atesolcer cihazi gordum, açılmamış kutu, garantisi var, hediye gelmis sahibi satiyormus 60 liraydi. Dayanamadım aldım

Dün kayinvalidemlere cinsiyeti söyledik. Karadenizliler malum erkek hastası. Sevinirler diye düşündüm. Ama kıyamet koptu neden hemen öğrendiğimiz gün soylememisiz! Kirildik, alindik, kustuk, vay ketumsunuz, vay içten pazarliklisiniz. Duymadigimiz laf kalmadı. Şok oldum. Iftar vakti de huzursuzluk çıkmasın diye agzimi açmadım. Bi hayırlı olsun bile demediler.

Kayinvalidem ikinci bebegini doguma gunler kala karninda kaybetmis. Her gorustugumuzde Allah'ın emri gibi mutlaka anlatiyor, cok hazırlık yapma diyor. Off içime karalar çöktü. Zaten bi garip psikolojilerdeyim

63 kiloyla başladım şu an 15.haftada 61 kiloyum. Sanırım artık yavas yavas almaya başlarım. Kilo almamak güzel ama bebek de beslensin istiyorum. Hala istahsizlik çok var. Eskisi kadar olmasa da çıkarmaya devam ediyoru.

Evet canım kan tahlillerini yapıyorlar, sonra iğneni vuruyorlar. Benim hiç acımadı aşı yeri, agrıda yapmadı. Ama ben aşı günü kolumu yorucu iş yapmadım, o gün iş yapmamayı öneriyorlar zaten yoksa agrıyabiliyormuş.

canim doktorun tecrubesi ve kullansigi cihazla alakli. eger elinde perinatologlar gibi gelismis cihaz varsa bilgde sahibiyse kendi inceler. benim kizimda profa gidiyordum herseyimle kendisi ilgilenmisti. ama bunda ilk basta gittigim dr 2li test icin baskasina yonlendirmisti. sonra o dryi degistirdim. simdiki gittigim ise 4lu testimi kendi yapti.

bingildak kapanmasi nedir ilk defa duyuyorum... eger anne karnindayken bu sorun fark edilseydi mudahale edilebilecekmiydi ki?

ben fark ettim ki,ne zaman evden disari ciksam haliyle yorulup dondugum icin akintim artiyor. sanki altima kacirmisim gibi camasir su icinde oluyor.

Aynen canım benim de doktorum 78tl ve 10gün içinde 2.randevu ucretsiz.. Ben gittiğimde 16+3tüm, kafasına bacaklarına ellerine baktı, parmaklarını saydı herşey yolundaydı, şu organlar net görünmez ama 3 hafta sonra kontrole gelince o zaman da onları incelicez dedi..

Kayıbın ve yaşadığın sıkıntılar için üzüldüm canım.. Aslında dediğin gibi benim doktorum cihazına da çok güveniyor ve tanınmış tercih edilen bi doktor.. Kendisi doçent ve mesela daha önce diğer doktorların farkedemediği down sendromu vakasını o farketmiş falan, bilgisine de güveniyorum.. Bu topikte ayrıntılı ultrason lafı geçtiğinden beri hep yüksek rakamlarla farklı doktorların adı geçtiği için kendi durumumu da yazayım dedim..

Aynen canım, inşallah da bi sorun olmaz..

Ben de çok önemsemiyorum yaa, zaten vücudum kilo almaya müsait bunun farkındaydım.. Canım kızçem sağlıklı olsun da gerisi önemli değil.. İnşallah emzirme döneminde çabucak veririz şekerim..

Aynı kafadan doktorlarımız canım,aynı şeyleri söylemişler.. Allah korusun sağlık için tabiki herşey yapılır ama doktorumun sözlerinden sonra ekstradan 500tl gibi bi parayi vermeyeceğim icin de seviniyorum doğrusu..

yeni öğrendik deseydiniz =) alemler ya , kv hikayesine de kulaklarını kapa, nasıl düşünürsen öyle olur kötülük çağırma hiç =) çevremizde bu tarz ruh emici insanlar olacak illa ki, bi şekilde demoralize etmeye calışıyolar bi tanıdıgıma şöyle oldu böyle oldu diye, hmm diyip geciştiriyorum ben de , zaten hassas bi süreç gercekten, kilo da alırsın mutlaka bebek zaten bi şekilde besleniyodur takma kafana yaşasın ananeler o zaman

Benim doktorum da her gittiğimde en az bi 15 dk inceliyor, her şeyine bakıyor, hatta bana da gösteriyor bu midesi bu idrar kesesi vs. diye. Ayrıntılı ultrasonda cihazların illa 3 boyutlu 4 boyutlu olması şart değilmiş. 2 boyutlu da yapılabiliyormuş. Esas önemli olan deneyimli bir doktorun olması. Bu kadın doğumcu da olur, perinatolog da olur, radyolog da olur. Riskli bir gebelik söz konusu değilse, tarama testleri güzel çıktıysa çok fazla paralarla yapılması taraftarı değilim pek, ama insan tabi bebeği için en iyisini ister bunu da anlayabiliyorum. Bana doktorum aynı hastanede radyologa yönlendirdi 100 tl ymiş. Umarım bu aşamayı hepimiz sorunsuz geçeriz.

günaydın kızlar
ne çok konuşmuşsunuz maşallah dün iyi gezdim iyi yürümüşüm sahil sezonunu açtımdeniz olan şehirde yaşamak bana göre ayrıcalık görmeden kokusunu duymadan yaşayamam heralde

detaylı ultrasonların ücretinden ticarete dökülmüşlüğünden bahsedilmiş bence de çok faiş fiyatlar alınıyor resmen fırsatçılık. benim hastanemde isteseydi verirdim kaldı ki burda bizim verdiğimiz paranın 2 3 katı paralar verip yurt dışına tahlil gönderen anneler varken bence abartılmamalı bebişlerimizin sağlığı iyi haberleri için bence konuşulacak bir konu değil. kimi bedavaya yaptırır kimi makul fiyata bulur kimi dünyanın parasını harcar Rabbim herkesin kesesine göre ödeme kolaylığı versin inşallah

bu zamanlarda akıntı çok normal benim hiç durmadan su gibi gelen akıntım var ve doktorum her seferinde suyumun gayet iyi olduğunu söyledi. birde benim şimdi idrar kaçırma sorunum başladı gerçi otururken kaçırmıyorum tuvaletten kalkıyorum temizleniyorum bir bakıyorum hala damla damla geliyor ileri ki zamanlarda kesin altıma da yaparım diyorum bu gidişlebende doktorumla konuşacağım kesin egzersiz önerecek.

trigonosefali ymiş ismi. anne karnında değil ama doğar doğmaz kemikleri yumuşakken ameliyat edilmesi en doğru olanmış.
yeğenimde farkedilmediği için 6 aylıkken ameliyat oldu.

günaydın tatlım, aynen öyle cihaz iyiyse ve doktor kendine güveniyosa hiç başka yere yönlendirmiyo.. ben benim gibi incelemesini kendi doktoru yapan kişiye rastlamadım burda ondan bu konuyu açtım ama benim gibi arkadaşlar da varmış meğer sevindim görünce..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…