- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #15.401
Kızlar şimdi ortaya bi bomba atıyorumhani bu ayrıntılı ultrason diyoruz ya, ben gecen hafta kontrole gittiğimde doktoruma sordum, bana dediki aslında bu terim yanlış kullanılıyor, yine aynı cihazla bakılıp detaylı inceleme yapılıyor, ama hastalar ayrıntılı ultrason deyince sanki baska bi cihazmış gibi algılıyorlar.. Ben dedim ki ben hep duyuyorum insanlar başka doktorlara randevu alıp ve yüksek ücret ödeyerek bu kontrolü yaptiriyolarlarmis.. O da bunun üstüne bazı doktorlar sorumluluk almak istemiyorlar ve hastalarla da uğraşmak laf anlatmak istemiyorlar, diğer taraftan bu işi ticarete dökmüşler dedi.. Sonuç olarak benim ayrıntılı usgmi kendi doktorum ekstra hiçbir ücret almadan normal kontrol zamanımda yapıyor.. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Aynen cnm benim doktorumda ayni seyleri söyledi hic gerek yok benim cihazim cok iyi herseyi gösteriyo ayrıca bunun icin baska doktora gitmene gerek yok onlarin gostercegi herşeyi benim cihazda gösteriyo dedi ben zaten her geldiginde bakiyorum herseyine dedi bilmiyorum güveniyorum doktoruma baska bi yere gitmemeye karar verdim rutin muayeneme gittiğimde bakicak doktorum.
Hangi sehir canim bu cok iyi fiyat ben bursadayim profesor perinatolog 800 tl istedi tavsiye edilen bir doktor randevumu aldim ama insan keske biraz insafli olsalar demeden edemiyor gerci saglik olsun da gerisi muhim deil insallah hayirli haberler aliriz:)Bu arada ayrıntılı ultrason için fiyat sormuştu bir arkadaşımız hatırlayamadım kim olduğunu. Bugün bana 400tl dediler. Perinatolog prof bir hocaymış.
Benim bebiş te beni çatlatacak.bir kere gittim büyük ihtimal kiz dedi.gecen hafta gittim büyük ihtimal erkek dedi çıkıntı var baya dedi.bacak arasını tam açmıyor hiç.dun tekrar gittim gene bacak bacak üstünde yatıyor.cikinti fkn hiçbir şey göremiyorum dedi doktor.resmen bizimle oynuyor bu çocukinşallah kızlar yaaa çatlatacak beni sıpabende inatlascam ama bu seferde göstermesin giderim bende beyaz bir hastane çıkışı alırım geri kalanları yeşildi sariydi griydi kirmiziydi öyle sade şeyler alırım çiçekli falan değilde doğumda sürpriz olur artık bana sonra yavaş yavaş cinsiyetine göre alınır yine kıyafetler :) hoş erkekse zaten abisinin duruyor tüm kucuklukleri
Evet canım kan tahlillerini yapıyorlar, sonra iğneni vuruyorlar. Benim hiç acımadı aşı yeri, agrıda yapmadı. Ama ben aşı günü kolumu yorucu iş yapmadım, o gün iş yapmamayı öneriyorlar zaten yoksa agrıyabiliyormuş.Kizlar yarin ben tetenoz asisi olcam aile hekimi aradi gecen hafta gel haftaya yapcaz die bende dun dr uma gittim sordum sorun yok yaptir dedi. Ay acicak mi acaba ? Yakiyo fln diyolar bide ayni gun hemogram biyokimyaya flnda bakcaklarmis. Ac karna gidicem. Yaptiran varmi
canim doktorun tecrubesi ve kullansigi cihazla alakli. eger elinde perinatologlar gibi gelismis cihaz varsa bilgde sahibiyse kendi inceler. benim kizimda profa gidiyordum herseyimle kendisi ilgilenmisti. ama bunda ilk basta gittigim dr 2li test icin baskasina yonlendirmisti. sonra o dryi degistirdim. simdiki gittigim ise 4lu testimi kendi yapti.Kızlar şimdi ortaya bi bomba atıyorumhani bu ayrıntılı ultrason diyoruz ya, ben gecen hafta kontrole gittiğimde doktoruma sordum, bana dediki aslında bu terim yanlış kullanılıyor, yine aynı cihazla bakılıp detaylı inceleme yapılıyor, ama hastalar ayrıntılı ultrason deyince sanki baska bi cihazmış gibi algılıyorlar.. Ben dedim ki ben hep duyuyorum insanlar başka doktorlara randevu alıp ve yüksek ücret ödeyerek bu kontrolü yaptiriyolarlarmis.. O da bunun üstüne bazı doktorlar sorumluluk almak istemiyorlar ve hastalarla da uğraşmak laf anlatmak istemiyorlar, diğer taraftan bu işi ticarete dökmüşler dedi.. Sonuç olarak benim ayrıntılı usgmi kendi doktorum ekstra hiçbir ücret almadan normal kontrol zamanımda yapıyor.. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ama öyle olsa kendi doktorlarımız neden perinatoloğa yönlendirsin ki? Ablamın bebeğinde bıngıldağı anne karnında kapanmıstı ve kendi doktoru bunu farkedemedi. Ben doktoruma bunu söylediğimde uzman bi perinatoloğa görünmemi onları. Bu gibi durumları tespit edebildiğini söyledi. Minicik yeğenim 6 aylıkken sırf buyüzden ameliyat olmak zorunda kalmstı
Kizlar akinti durumlari nasil benim cok azdi dun birden fazlalasinca korktum su mu diye doktora gittim kendi doktorhm yoktu baska doktora muayene olmak zorunda kaldim sorun yokmus normal akintiymis ama devamli hastasi olmadigim icin midir nedir ilgilenmedi pek iki dakika ultrasondan bakti bir de alttan muayene etti yolladi icim hic rahat deil:/
Aynen canım benim de doktorum 78tl ve 10gün içinde 2.randevu ucretsiz.. Ben gittiğimde 16+3tüm, kafasına bacaklarına ellerine baktı, parmaklarını saydı herşey yolundaydı, şu organlar net görünmez ama 3 hafta sonra kontrole gelince o zaman da onları incelicez dedi..Ben ozelede gidiyorum devletede. Devlet ztn ucretsiz. Gecen gittigimde 17+5di bebegin omurgasina fln bakti kafasina bacagna fln bakti ama sana ayrintili yapiyorum demedi. Ozel dr uma 1 hafta snra randevum o bana 1 ay once kontrolunu kacirma ayrıntılı bakicm dedi. Ozele 90tl veriyorum 2. Kontrolum ucretsiz.
Her yerdeki cihaz aynı değil ki. Detaylı ultrasonu renkli ve çözünürlüğü iyi olan makinelerle yapıyorlar. Benim oğlumdaki doktorumun makinesi eski tipti mesela. O kan akışını vs göremiyordu. Şimdi gittiğim doktor ikili taramanın tarihini geçirdiğimiz için gidemediğimizden kendisi incelemek istedi. Kan akışına, kalbine falan bolmaz..
mesela, makinesi fehmi beyinden farklı gelmedi bana. Ama benim özel durumum sebebiyle perinatolog incelemesinin daha iyi olacağını söyledi. Bu arada makine kadar doktor tecrübesi de önemli. Ayrıntılı ultrasonu sadece perinatolog ve radyologlar yapmıyor, önceden de söylemiştim kadın doğum uzmanları da yapıyor. Ama işte makine ve tecrübe gerekli. Benim ilk gebeliğim 5.ayında kesin sebebi bilinmeyen ama sıkıntılı görünen bir sonla bitmişti. Bu yüzden doktorlar uzman görüşü de almak istiyorlar. Takip için gittiğim doktor da alanında isim yapmış tecrübeli ve tavsiye edilen biri. Çok memnunum ama işte durumum farklı. Çoğul gebelikler, preeklampsi riski bulunanlar, aile öyküsünde problemli gebelik olanlar, gebeliği riskli ilerleyenler, erken doğum riski olanlar bildiğim kadarıyla perinatologa yönlendiriliyor. Şöyle kurdum ben bu alanlar arasındaki ilişkiyi; kadın doğum uzmanını (öyle olmasa da) lisans derecesindeki doktor olarak kabul edersek; perinatolog da yüksek lisans yapıp bir alanda uzmanlaşmış olan doktor oluyor :) Ama sağlıklı ve sıkıntısız ilerleyen bir gebelik için illa da perinatolog görecek diye birşey yoktur belki, hiç öyle birşey tecrübe edemediğimden bilemiyorum :) hep riskli gebelik takibinde kaldım oğlumda da şimdi de.. Ama senin için söylersek; doktoruna güveniyorsan ve sağlıklı sıkıntısız bir gebeliğin var ise bence neden olmasın :)
Aynen canım, inşallah da bi sorun olmaz..Evet cnm aynı şeyi gecen hafta doktorum da söyledi .konuştuk sormuştum ayrıntılı ultrason diye aynısı suan kullandığımız ben xaten inceleyecegim eğer bi sorun görürsem perinataloga sevkedicem detaylı inceleme isticem ekstra bi ücrete gerek yok merak etme onlarda aynı cihazdan bakıyorlar dedi bn de doktorum dinlemeye karar verdim
Ben de çok önemsemiyorum yaa, zaten vücudum kilo almaya müsait bunun farkındaydım.. Canım kızçem sağlıklı olsun da gerisi önemli değil.. İnşallah emzirme döneminde çabucak veririz şekerim..Bende bulantı ara sıra olmasına ve kusmama rağmen kilo aldım. Bana göre de çok değildi çoğunlukla midemi bastırmak için yiyordum zaten. Çok da önemli değil nasılsa veririz minnoşlar sağlıkla gelsin yeter ki :)
Aynı kafadan doktorlarımız canım,aynı şeyleri söylemişler.. Allah korusun sağlık için tabiki herşey yapılır ama doktorumun sözlerinden sonra ekstradan 500tl gibi bi parayi vermeyeceğim icin de seviniyorum doğrusu..Aynen cnm benim doktorumda ayni seyleri söyledi hic gerek yok benim cihazim cok iyi herseyi gösteriyo ayrıca bunun icin baska doktora gitmene gerek yok onlarin gostercegi herşeyi benim cihazda gösteriyo dedi ben zaten her geldiginde bakiyorum herseyine dedi bilmiyorum güveniyorum doktoruma baska bi yere gitmemeye karar verdim rutin muayeneme gittiğimde bakicak doktorum.
Perinatolog olayını ve aynı cihazla baktıklarını hic bilmiyordum. 400 liradan aşağı yapan yer de yok. Bi sorayim bakalım doktoruma, onun fikri neymiş.
Bizim tum mobilyalarimiz ananesinden ❤ gerisi babasının kesesine bereket ❤
Geçen ikinci el bir sitede kulaktan atesolcer cihazi gordum, açılmamış kutu, garantisi var, hediye gelmis sahibi satiyormus 60 liraydi. Dayanamadım aldım
Dün kayinvalidemlere cinsiyeti söyledik. Karadenizliler malum erkek hastası. Sevinirler diye düşündüm. Ama kıyamet koptu neden hemen öğrendiğimiz gün soylememisiz! Kirildik, alindik, kustuk, vay ketumsunuz, vay içten pazarliklisiniz. Duymadigimiz laf kalmadı. Şok oldum. Iftar vakti de huzursuzluk çıkmasın diye agzimi açmadım. Bi hayırlı olsun bile demediler.
Kayinvalidem ikinci bebegini doguma gunler kala karninda kaybetmis. Her gorustugumuzde Allah'ın emri gibi mutlaka anlatiyor, cok hazırlık yapma diyor. Off içime karalar çöktü. Zaten bi garip psikolojilerdeyim
63 kiloyla başladım şu an 15.haftada 61 kiloyum. Sanırım artık yavas yavas almaya başlarım. Kilo almamak güzel ama bebek de beslensin istiyorum. Hala istahsizlik çok var. Eskisi kadar olmasa da çıkarmaya devam ediyoru.
Kizlar akinti durumlari nasil benim cok azdi dun birden fazlalasinca korktum su mu diye doktora gittim kendi doktorhm yoktu baska doktora muayene olmak zorunda kaldim sorun yokmus normal akintiymis ama devamli hastasi olmadigim icin midir nedir ilgilenmedi pek iki dakika ultrasondan bakti bir de alttan muayene etti yolladi icim hic rahat deil:/
canim doktorun tecrubesi ve kullansigi cihazla alakli. eger elinde perinatologlar gibi gelismis cihaz varsa bilgde sahibiyse kendi inceler. benim kizimda profa gidiyordum herseyimle kendisi ilgilenmisti. ama bunda ilk basta gittigim dr 2li test icin baskasina yonlendirmisti. sonra o dryi degistirdim. simdiki gittigim ise 4lu testimi kendi yapti.
bingildak kapanmasi nedir ilk defa duyuyorum... eger anne karnindayken bu sorun fark edilseydi mudahale edilebilecekmiydi ki?
ben fark ettim ki,ne zaman evden disari ciksam haliyle yorulup dondugum icin akintim artiyor. sanki altima kacirmisim gibi camasir su icinde oluyor.
canim doktorun tecrubesi ve kullansigi cihazla alakli. eger elinde perinatologlar gibi gelismis cihaz varsa bilgde sahibiyse kendi inceler. benim kizimda profa gidiyordum herseyimle kendisi ilgilenmisti. ama bunda ilk basta gittigim dr 2li test icin baskasina yonlendirmisti. sonra o dryi degistirdim. simdiki gittigim ise 4lu testimi kendi yapti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?