Kasılmalar da her zaman tehlikeli değil canım. Yazıyorum ama sonra yanlış anlaşılacak diye korkuyorum. Bana oğlumda doktorum kasılmalar 2-3 gün sonunda geçmezse ya da gittikçe sıklaşıyorsa mutlaka gel demişti. Kasılma hissediyorsam işi gücü bırakıp dinleniyorum ben. Uzanıyorum ve takip ediyorum. Artık bebekler büyüyor, bünyemiz de yorulunca ister istemez kasılma yaşayabiliyoruz. Yalancı sancının alıştırması olarak görüyorum ben çoğunu :) korkutma sen de gözünü.
Benim hissettiğim bazen hafif ağrı hatta sızı bile denebilir eşliğinde karnımın sertleşmesi ve ardından tekrar rahatlaması. Hani kramp girer bir anda ayağına kasılırsın, aniden geçer rahatlarsın ya onun gibi düşün. Sertleşiyor karnın, ellediğin zaman tüm karnının sert olduğunu hissediyorsun. Öyle bebeğin ufakcık boyunun sertliğini hissetmekten farklı birşey. Ama mesela genelde tek tarafta ve sol tarafımda hissediyorsam gaz sancısı oluyor, ya da karnımız genişlediği için karnımın altında hafif sızı hissedebiliyorum. Bunlar kasılma ile alakalı değil. Uzun süren, gittikçe sıklaşan ya da artan ve rahatsızlık veren durumlarda doktorunuza danışın bence en iyi onlar yönlendirecektir sizi. Burda kasılmam oldu riskim oldu diye konuştuğumuzda lütfen korkmayın. Biz de ister istemez bizim durumumuzda olan ya da bu durumu geçirmiş olan kişileri duyup rahatlamak istediğimizden yazıyoruz buraya, sizleri panikletmek istemeyiz.. Ama kasılma yaşasanız bence bir gariplik var ya diye durup bi düşünürsünüz, karın ağrısından yada büyüme kaynaklı bıçak saplanması gibi ağrıdan falan farklı birşey. Ne bu yaa diyorsun ister istemez, kasılma olsa yaşadığınız başında anlamasanız bile ilerisinde illa anlarsanız. Korkmayın, içiniz rahat etmiyorsa doktora gidin zaten doktora gide gele hangisi kasılma hangisi büyüme öğreniyor insan :)