- 26 Mayıs 2014
- 2.266
- 1.549
- 83
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #15.501
Acımıyor canım korkma :) aslında damar yolunda daha çok acı oluyor. Sen şartladığın için kendini bir de kasıyorsan acır tabi :) rahat olmaya çalış.Çok acıyor mu ya? Ben iğneden çok korkuyorum. Ama öyle böyle değil. Bir kaç kere iğne vurulmamak için hastanede ortalığı birbirine katmışlığım olmuştu.
:dd benim annemin zamanında ultrason yok muydu acaba beni hiç ultrasonda falan görmeden doğurmuş :)Bana 9 ay erkek demisler doguma girerken anneme sana kiz bebek vercez demisler. Dr dogru bilmis erkek gbiyim diyorum :)
Adana açıkladı bugün :) hayırlısı olsun inşallahKızlar nasılsınız ?
Çok alakasız ama paylaşmadan duramayacağım çünkü çatlayacağımeşim il içi tayin istedi ama hala açıklanmadı meraktan ölecem ama hala tık yok Nerdeyse şehir dışı atamalar başlayacak biz hala köy değiştirip değiştiremediğimizi öğrenemiyoruz
Gecmis olsun sizin neden riskli tarama testlerinde mi risk cikti yoksa baska bir sey miBazı kadın doğum uzmanları da perinatoloji konusunda ihtisas yapmış olmasa da tecrübesi dolayısıyla ayrıntılı ultrason yapıyor diye biliyorum ben. Belki arkadaşın doktoru da öyledir. Ayrıntılı ultrasonu hem perinatologlar, hem radyologlar hem de kadın doğum uzmanları yapabiliyor. Riskli durumlarda genelde perinatolog incelemesi isteniyor ama sıkıntısız gebelik geçiren arkadaşlarımdan kadın doğum uzmanına yaptıranı da duymuştum. Tecrübe ve makinenin gelişmişliği yeterli oluyor sanırım. Oğlumda perinatolog incelemesi istenmişti. Şimdi gene riskli gebelik olarak adlandırıldım, gene perinatologa yönlendirdi doktorum ki kendisi kalp ve böbreklerine kadar inceledi damarlarına baktı şu kan akışının sesini dinliyoruz ya onu falan da dinletti geçen hafta. Kendisi ayrıntılıyı da yapabilirdi bence ama gene de tedbirli olalım hocamın görüşünü de alalım dedi. Sanırım annenin durumuna bağlı olarak yönlendiriliyor olabilir.
Benm buyuk kardesimdede ultrasonda görmemişler beni gormusler:dd benim annemin zamanında ultrason yok muydu acaba beni hiç ultrasonda falan görmeden doğurmuş :)
Ay çok sağ ol, süpersin canım ya. Ne kadar açıklayıcı anlatıyorsun böyle. Hep takip ediyorum yazdıklarını belli ki son derece tecrübeli ve bilgilisin. İyi ki kasım annesi olmuşsun da bilgilerinden faydalanabiliyoruz :)
Ah canm bu zmana kdr rhat olan hamileligim 1 aydir bebek basi asagida die kasik agrim oluyo cidden rhatsiz edici. Bir an once eski seklini alsa diyorum ama hosuna gitti oyle yatip duruyo...Gecen hafta pazar günü kahvalti yaptim sandalyeden kalktim adimimi atamadim bir sanci saplandiki buzamana kadar hep agrili gecti benim o bambaskaydi annem oturttu dinlendim falan tekrar kalktim yine aynisi oldu hemen doktoru aradik doktorum sehir disindaydi izmirdede herhastanede pazar gunu ultrason yokmus. Hemen ege üni ye gidin erken gebelik ihtimaline karsi dedi. Gittik gitmez olaydik delik desik ettiler kollarimi birtane doktor yok hepsi asistan doktor cocuk alttan muayene etcem dedi istemedim imza attim falan üstten bakti bebek canli dedi söylene söylene ciktik hastaneden. Sali kendi doktoruma gittim bebek ters duruyormus plesantada aşagida benim o yüzden agrim oluyormus. Bugün yine ayni agri oldu 4 5 saattir yatiyorumbelimden sağ kasigima doğru iğne batiriyorlar resmen.
Gecmis olsun sizin neden riskli tarama testlerinde mi risk cikti yoksa baska bir sey mi
Benimkide acile gittigimizde yüzüstü duruyordu sonra yine ters dönmüs :) insallah normal seklini alirlar :)Ah canm bu zmana kdr rhat olan hamileligim 1 aydir bebek basi asagida die kasik agrim oluyo cidden rhatsiz edici. Bir an once eski seklini alsa diyorum ama hosuna gitti oyle yatip duruyo...
Anladim insallah saglikla ve zamaninda gelir bebislerimiz:)Yok canım doktor arayışında olduğum dönemde ikili tarama testi zamanımı geçirdiğim için yaptıramadım, onunla alakalı değil. Geçmiş öyküm sebebiyle riskli gebelik benimki. Sebebi bulunamayan bir kaybım, erken doğum riski geçirdiğim ve doğumu ilaçlarla ötelenmiş ilacı bırakınca da doğmuş bir oğlum var. Şimdi de erken doğum riskim oldu. Hem bir aksilik yaşama ihtimaline karşı hem de erken doğum riskinden dolayı sanırım. Stressiz gebeliğe karşı olan bir bünyem var da
Valla rhatsiz edio fln ama kipirdadikcada insan unutuyo acisini :) bide dogumu atlatsak super olcakBenimkide acile gittigimizde yüzüstü duruyordu sonra yine ters dönmüs :) insallah normal seklini alirlar :)
En cok korktugumda doğum zaten :) acilde serum icin damar yolu falan actilar gözümü kapatmistim kan aliyorlar diye bi actim agladim cikarsinlar bunlari diye cikarttirdik serum falan istemem dedim :) beni cok fena kan tutuyor kan alininca bile yatirarak aliyorlar gözlerim karariyor bayilcak gbi oluyorum dogumda napcam bakalmValla rhatsiz edio fln ama kipirdadikcada insan unutuyo acisini :) bide dogumu atlatsak super olcak
Guya ben de kendimi alistirmayacagim diyordum ama insan bi kere duyunca ister istemez alışıyor. Erken de degil 18.haftadasinizKızlar bugün doktora gittim kendi yoktu gençten bi asistan vardı cinsiyeti için erkeğe benziyor dedi ama tabi tahmin. Kendimi hemen alıştırmamak için
Asistan olmasıyla alakalı olabilir mi ki.Belki çok tecrübeli değildir. Ayrıntılıyı bekleyeceğiz mecburGuya ben de kendimi alistirmayacagim diyordum ama insan bi kere duyunca ister istemez alışıyor. Erken de degil 18.haftadasiniz
Canim uzman doktorlar bile yanilma payi birakiyor cinsiyet konusunda asistan olmasindan dolayi deil de normalde de var yanilma payi mutlaka.haftan ilerde ama detayliya kadar buyuk alisverislere girisme derim nolur nolmaz:)Asistan olmasıyla alakalı olabilir mi ki.Belki çok tecrübeli değildir. Ayrıntılıyı bekleyeceğiz mecbur
Bende oyleydim ama smdi yatistiriyorum kendimi. Yanmda ayran goturuyorum. Bugun bayildi bi kiz korktum yaa.. dogum eminim zordur bide butun ebeler fln gorcek heryerimizi cok utaniyorm hic gostermedm daha gostermek zor geliyo yaEn cok korktugumda doğum zaten :) acilde serum icin damar yolu falan actilar gözümü kapatmistim kan aliyorlar diye bi actim agladim cikarsinlar bunlari diye cikarttirdik serum falan istemem dedim :) beni cok fena kan tutuyor kan alininca bile yatirarak aliyorlar gözlerim karariyor bayilcak gbi oluyorum dogumda napcam bakalm
Gecen hafta pazar günü kahvalti yaptim sandalyeden kalktim adimimi atamadim bir sanci saplandiki buzamana kadar hep agrili gecti benim o bambaskaydi annem oturttu dinlendim falan tekrar kalktim yine aynisi oldu hemen doktoru aradik doktorum sehir disindaydi izmirdede herhastanede pazar gunu ultrason yokmus. Hemen ege üni ye gidin erken gebelik ihtimaline karsi dedi. Gittik gitmez olaydik delik desik ettiler kollarimi birtane doktor yok hepsi asistan doktor cocuk alttan muayene etcem dedi istemedim imza attim falan üstten bakti bebek canli dedi söylene söylene ciktik hastaneden. Sali kendi doktoruma gittim bebek ters duruyormus plesantada aşagida benim o yüzden agrim oluyormus. Bugün yine ayni agri oldu 4 5 saattir yatiyorumbelimden sağ kasigima doğru iğne batiriyorlar resmen.
Ayy çok sağol canım valla zaten sen yazınca bnde anladım normal olmadığını çünkü tecrubelisin baya arkadaşların dediği gibi çok teşekkürler verdiğin bilgiler için benimde 2.bebegim ama oglusumda hiç bı sorunla karsilasmamistim bu sertlik kasılma falanda doğuma yakın tek tük olmustur.. dediğin gibi aceleciler galiba bunlarGeçmiş olsun canım. Dün korkutmamak için açık yazmamıştım. Ben de benzer şikayetlerle yaklaşık 3 hafta önce gitmiştim. Benim de erken doğum riskim var, ben de açılma da başlamıştı.. Çok şükür iğne ve progestanla düzeldi şimdi. Şu an ben de progestan fitil olarak kullanıyorum. 2den 1e düşürdü doktorum bu hafta.. İnşallah vaktinde sağlıkla alırız ufaklıkları. Fazla aceleciler :)
valla o an sancidan utanç duygusu falan kalmıyor insanda bnde utanirdim erkekti diye doktorum :) hatta doğuma yakın doktor açılma varmı diye bakıyor 38 39 haftalıkken ona bile gerek kalmaz inşallah derdim ki doğum yapacağım gece sancılar başlayınca baktı dogal olarakBende oyleydim ama smdi yatistiriyorum kendimi. Yanmda ayran goturuyorum. Bugun bayildi bi kiz korktum yaa.. dogum eminim zordur bide butun ebeler fln gorcek heryerimizi cok utaniyorm hic gostermedm daha gostermek zor geliyo ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?