2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bugünüme şükür ama ben de hastaneye gitmekten bıktım yaa. 3 haftada bir TSH için kan veriyorum zaten. Bir de enfeksiyon çıktı başıma. Grip ve boğaz enfeksiyonundan sonra crp değerim yüksek çıkmıştı. 3 hafta bitkin dolaşınca en son enfeksiyon hastalıklarına gittim. Doktor nekahat dönemi deyip bir tahlil bile istemedi. Ateşin çıkmıyorsa önemli bir şey yok dedi. Benim içim rahat etmedi crp ye tekrar baktırdım. Düşmüş ama hala referans değerin çok az üstünde. Halsizliğim de eskiye göre daha iyi olduğu için başka yere gitmedim. Çok yavaş geçiyor hastalık. Enfeksiyonu ciddiye almak lazım.

Herkeste aynı değil canım, benim doktorum ne idrar ne kan tahlili istiyor.. Neden acaba

Ben bu zamana kadar o kadar cok doktora gittim ki uc doktora birden takip yaptiriyordum ama kemal beyin ustune cikamadi hicbiri.kemal korogluyla devam edicem insallah hep.cok ilgili cok tecrubeli hem bebekle hem anneyle ilgileniyor psikolog gibi ayni zamanda cok memnun kaliyorum her gidisimde:)

Canım bana da aynısını demişti doktor. Crp değerinin referans değerinin üzerinde olmasından ziyade diğer değerlerle birlikte ele alınıp hastanın genel durumuna bakıyorlarmış. Bir de mesela crp yüksek çıktı diyelim, bu vücudun neresinde enfeksiyon olduğunu tespit etmelerine olanak sağlamazmış. Bazen kontrol altında tutup bekleyip görmek lazım demişti doktorum. Mesela bi sefer kendiliğinden düştü antibiyotik falan kullanmamıştım. Ama bir seferinde de crp artıyordu ve birkaç gün geçtikten sonra boğaz ağrımla ateşim başlamıştı. Hemen ona yönelik tedaviye başlanmıştı. İnsan vücudu garip birşey ya, her zaman 2 kere 2 4 etmiyormuş :)

Kızlar selam
Detaylı ultrason için doktor araştırması yapan var mı?
Bu alanda en bilinen doktorlardan Recep Hasın detaylı ultrason ücreti 550 TL ymiş.
Birde Mehmet Aygün var Balat hastanesindeki fiyatı 400 TL , salı ve perşembeleri ordaymış,
Doğan Hastanesindeki fiyatıda 350 TL çarşamba akşamları ordaymış.
benim şuan bulduklarım bunlar. Başka tavsiyesi olan var mı ?

Burda bir kac arkadaş bu fiyatlarin şişirilme olduğunu, bizim aylık kontrole gittiğimiz doktorlarin da ayni incelemeyi yapabildiğini yazmıştı. Sanırım farklı bir cihaz da yokmus bilemiyorum.
Medipol sefakoy 320, medipol esenler 500, nisa hastanesi 400 diye fiyat verdi. Ben zaten medipol sefakoye gidiyorum, sanırım orda yaptırırım. Baska araştırmayı düşünmüyorum

ben avcılar hospitale gidiyorum kontrol için. Doktorumla daha görüşemedim ama aradığımda bizim hastanemizde yok doktorunuzla konuşun o farklı bir yere yönlendiriyor dedi.
Mecbur biyerde yaptrmam lazım.
farklı biryer bulamazsam mehmet aygüne gidicem baya iyi yorumlar okudum kendisi hakkında

Ben 16.haftamda gittiğimde iki doktor da baya uzun incelemişti her yerini gosterip acıklıyorlar bir sorun olsa gorurler elbette.biraz ticari bu ayrıntılı usg bir de renkli oldugundan cd renkli foto falan verildiğinden sanırım bizlerin iyice ilgisini cekiyor.Fiyatlar almış yürümüş azıcık insaflı olunsa keske.her sektor boyle yalnız saglık deıl yurdum insanının en zayıf noktası evladı.o yuzden somurdukce somuruyorlar.bizim de el mahkum tabi napalım saglık olsun da

Tabi ki kardeş olsun isterim ama eşim ve ben olaya daha gerçekçi bakmaya çalışıyoruz. Öncelikle imkan olarak herşeyi elimizden geldiğince vermeye çalışacağız ve ikincisi ise yine eşimle ortak olarak verdiğimiz bir karar içinde bulunduğumuz ülke durumları vb. şeylerden dolayıda düşünmüyoruz. Konuyu detaylandırarak burada herhangi bir şeye mahal vermek istemiyorum ama sanırım siz beni az buçuk anladınız.
Evet tabi ki kardeş önemli ama belki ileride de durumlar değişir bilmiyorum ama şimdilik düşüncemiz bu :)

aynen canım imkan dahilinde zaten eşim bakarsa yazmıştım yaş aralığı az olursa ben işe dönemem malesef zaten bebeğimi 3 yaşına kadar ben büyütmek istiyorum sonra kreşe yazdırırız diyorum nasip kısmet

al benden de okadar 2. trmester girdim gireli baş ağrısı her akşam minoset parol fayda etmiyor bende boşu boşuna içmek istemiyorum

Arkadaşın söylediği tam bomba oldu yalnız ayrıntılı ultrason için :))
Şöyle düşünün; hastalandığınızda gittiğiniz branşlar farklı oluyor değil mi? Neden? Çünkü o alanda uzmanlaşmış olan doktora yönlendiriliyoruz. Ben burada ayrıntılı ultrasonu yaparım diyen arkadaşımızın doktoru muhtemelen bu konuda bilgi sahibi olan bir doktor. Ayrıntılı ultrasonu -kaçıncı sefer yazıyorum bilmiyorum ama- perinatolog, radyolog ve kadın doğum uzmanları yapar. Riskli durumlarda illa ki perinatolog incelemesi istenir. Durum bu kadar açık. Para tuzağı vs işine girersek ohooo.. Bana göre işinin ehli olan 3 gruptan birinin yapması yeterli ama kalkıp da her doktor yapar gereksiz para tuzağı demeyin lütfen, çünkü o kadar basit değil. Detaylı ultrason dediğimiz şey bebeğin ve bebek ile anne arasındaki kordonun ve de kısmen rahimin incelendiği birşey. Ciddi bir adım. Allah korusun doğum öncesi, doğum anında ya da hemen doğum sonrasında müdahale edilecek bir durum varsa tespit etmek ve müdahalede geç kalmamak için yapılıyor. İşinin ehli olmayan birine emanet edilecek kadar basit değil. Kaldı ki işinin ehli olan kişiler de bile hata payı olabilir, insanlık hali.
Bunu sizi korkutmak için değil durumu daha iyi anlatmak için anlatıyorum; kuzenim de yaptırmıştı detaylı ultrasonu. 2.bebeğiydi, doktoru da çok önemsemeyince kendi doktoruna yaptırmıştı. Sonuçta baya iyi bir özel hastanede baya iyi bir makinede takiplerini yapıyordu prof olan doktoru, nolacak ki demişti zaten iyiydi bebek. Ama bebeğimizi allah korudu. Bebek odaya geldi doğumdan sonra, emziriyor ama bebek sürekli öksürüyor ve ağzından geri akarmış gibi çıkarıyordu sütü. Tıkanır gibi olunca hemşireyi çağırdılar, çocuk doktoru geldi apar topar kontrol için götürdüler. Meğer midesine giden yemek borusu bebeğin ciğerinde bitiyor, midesine bağlanmıyormuş.. Detaylı ultrasonda görülebilirdi demiş doktor, bazı durumlarda gizli kalabiliyormuş ama genelde detaylı ultrasonda ortaya çıkar demiş.. Daha 1 haftalıkken ameliyata alındı. Bu macerayı yaşamadan, riski yaşamadan da ameliyata alınabilirdi.. Rutin kontrolde görülemeyebilir herşey. Kaldı ki her branş farklı alanda uzmanlaşıyor. Bırakın uzmanı yapsın bence. Her kadın doğumcunun hakim olduğu birşey değil.
Tekrar söylüyorum; illa perinatolog olmak zorunda değil gideceğiniz doktor, bu konuda işinin ehli olsun yeter. Doktorunuz kime yönlendirirse fikrini alın bence. Sizin durumunuza göre karar verecektir. Kendi doktorunun yapacağını yazan arkadaş kadın doğumcuların da bu işi yapabildiğinin en güzel örneği oldu aslında. Ama para tuzağı diye başlar doktorumuza güvenmezsek doğumda nolacak? Gereksiz sezeryana da alabilir, gereksiz yere bebeği küvöze de alabilir daha neler neler. Evet hepsi para tuzağı ve duyduğum şeyler. İş güvenilir doktor da bitiyor.

Bu arada domestic Ben her kontrolde renkli görüp renkli fotosunu da alıyorum ama inan bana detaylı ultrason çok çok farklı birşey. Biyoloji dersinde insan vücudunda gördüğümüz herşey ama herşey küçücük bir bedende tek tek incelenecek. Kalbe giren çıkan damarlar, böbrekler, mesane hatta içerisindeki sıvı :), midesi ve bölmeleri, beyni, göz çukurları hepsi ama. Öyle ultrasondaki silüetten çok daha detaylı ve ince ince bakacaklar :) keyifli ama bir o kadar da ürkütücü birşey. Mesela kan akışına bakarken sesini duyacaksınız, kalp gibi gümbür gümbür atarmışcasına ses çıkaran damarlara bakacaklar :) verdikleri cd ise sadece ultrason görüntüsü değil, bu sesleri, kalp atışlarının eğrilerini vs içerecek. Değişik birşey :) ikili tarama falan tercihe bağlı ama detaylı ultrason çok önemli.
Doktorunuzla karar verin ne zaman ve kime yaptıracağınıza bence.

Fehmi yazıcıoğlu'nu tavsiye edebilirim. Perinatolog kendisi, 350tl. Pazar, pazartesi ve salı hariç çalışıyor. Özel muayenehanesi var, kağıthaneye taşınmış.

Ben gereksiz diye bir şey demedim kimse demedi kimseye yaptırmayın da demedim aslında size ne demek istediğimi açıklayan bir mesaj yazmıstım ama sildim.Onun yerine şöyle bir tavsiyem var.Konu ne olursa olsun sadece kendi söyleyeceklerinize odaklanmayın ana fikri kacırıyorsunuz.Sevgiler

Ben de kimsenin gereksiz dediğini yazmadım, öyle anladıysanız kusura bakmayın :) ben her doktorun yapabileceği birşey değil, kontrolümüzü yapan doktor da yapabilir düşüncesi yanlış dedim kişisel fikrime odaklanmadım ve üstteki paragrafı genel yazdım. Kişisel olarak sizin renkli cd ve ultrason yazınıza cevap verdim sadece, o cdnin çok farklı olduğunu belirttim :) sevgiler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…