- 1 Şubat 2014
- 708
- 642
- 53
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #15.621
O bombayı atan şapşik benimArkadaşın söylediği tam bomba oldu yalnız ayrıntılı ultrason için :))
Şöyle düşünün; hastalandığınızda gittiğiniz branşlar farklı oluyor değil mi? Neden? Çünkü o alanda uzmanlaşmış olan doktora yönlendiriliyoruz. Ben burada ayrıntılı ultrasonu yaparım diyen arkadaşımızın doktoru muhtemelen bu konuda bilgi sahibi olan bir doktor. Ayrıntılı ultrasonu -kaçıncı sefer yazıyorum bilmiyorum ama- perinatolog, radyolog ve kadın doğum uzmanları yapar. Riskli durumlarda illa ki perinatolog incelemesi istenir. Durum bu kadar açık. Para tuzağı vs işine girersek ohooo.. Bana göre işinin ehli olan 3 gruptan birinin yapması yeterli ama kalkıp da her doktor yapar gereksiz para tuzağı demeyin lütfen, çünkü o kadar basit değil. Detaylı ultrason dediğimiz şey bebeğin ve bebek ile anne arasındaki kordonun ve de kısmen rahimin incelendiği birşey. Ciddi bir adım. Allah korusun doğum öncesi, doğum anında ya da hemen doğum sonrasında müdahale edilecek bir durum varsa tespitdemistim e müdahalede geç kalmamak için yapılıyor. İşinin ehli olmayan birine emanet edilecek kadar basit değil. Kaldı ki işinin ehli olan kişiler de bile hata payı olabilir, insanlık hali.
Bunu sizi korkutmak için değil durumu daha iyi anlatmak için anlatıyorum; kuzenim de yaptırmıştı detaylı ultrasonu. 2.bebeğiydi, doktoru da çok önemsemeyince kendi doktoruna yaptırmıştı. Sonuçta baya iyi bir özel hastanede baya iyi bir makinede takiplerini yapıyordu prof olan doktoru, nolacak ki demişti zaten iyiydi bebek. Ama bebeğimizi allah korudu. Bebek odaya geldi doğumdan sonra, emziriyor ama bebek sürekli öksürüyor ve ağzından geri akarmış gibi çıkarıyordu sütü. Tıkanır gibi olunca hemşireyi çağırdılar, çocuk doktoru geldi apar topar kontrol için götürdüler. Meğer midesine giden yemek borusu bebeğin ciğerinde bitiyor, midesine bağlanmıyormuş.. Detaylı ultrasonda görülebilirdi demiş doktor, bazı durumlarda gizli kalabiliyormuş ama genelde detaylı ultrasonda ortaya çıkar demiş.. Daha 1 haftalıkken ameliyata alındı. Bu macerayı yaşamadan, riski yaşamadan da ameliyata alınabilirdi.. Rutin kontrolde görülemeyebilir herşey. Kaldı ki her branş farklı alanda uzmanlaşıyor. Bırakın uzmanı yapsın bence. Her kadın doğumcunun hakim olduğu birşey değil.
Tekrar söylüyorum; illa perinatolog olmak zorunda değil gideceğiniz doktor, bu konuda işinin ehli olsun yeter. Doktorunuz kime yönlendirirse fikrini alın bence. Sizin durumunuza göre karar verecektir. Kendi doktorunun yapacağını yazan arkadaş kadın doğumcuların da bu işi yapabildiğinin en güzel örneği oldu aslında. Ama para tuzağı diye başlar doktorumuza güvenmezsek doğumda nolacak? Gereksiz sezeryana da alabilir, gereksiz yere bebeği küvöze de alabilir daha neler neler. Evet hepsi para tuzağı ve duyduğum şeyler. İş güvenilir doktor da bitiyor.
Bu aradadomestic Ben her kontrolde renkli görüp renkli fotosunu da alıyorum ama inan bana detaylı ultrason çok çok farklı birşey. Biyoloji dersinde insan vücudunda gördüğümüz herşey ama herşey küçücük bir bedende tek tek incelenecek. Kalbe giren çıkan damarlar, böbrekler, mesane hatta içerisindeki sıvı :), midesi ve bölmeleri, beyni, göz çukurları hepsi ama. Öyle ultrasondaki silüetten çok daha detaylı ve ince ince bakacaklar :) keyifli ama bir o kadar da ürkütücü birşey. Mesela kan akışına bakarken sesini duyacaksınız, kalp gibi gümbür gümbür atarmışcasına ses çıkaran damarlara bakacaklar :) verdikleri cd ise sadece ultrason görüntüsü değil, bu sesleri, kalp atışlarının eğrilerini vs içerecek. Değişik birşey :) ikili tarama falan tercihe bağlı ama detaylı ultrason çok önemli.
Doktorunuzla karar verin ne zaman ve kime yaptıracağınıza bence.
Ben benim ismimin gectigini gorunce bana itafen yazildigini hissettim.soyle soyliyim siz sanirim istanbuldasiniz perinatolog olarak alternatifiniz cok dogal olarak 350 liraya cok iyi bir perinatologa muayene olabiliyorsunuz.ama ben bursadayim ornegin ve doktorumun beni yonlendirdigi perinatolog 800 liraya bakiyor.neden cunku bursada tek alternatifi yok.ayni seyi yapacak aslinda.ben buna kiziyorum.ticaret derken de bunu kastediyorum.ben simdi tipis tipis gidecegim buraya bi de cd vermiyomus prensip olarak heralde rapor vericekmis sadeceBen de kimsenin gereksiz dediğini yazmadım, öyle anladıysanız kusura bakmayın :) ben her doktorun yapabileceği birşey değil, kontrolümüzü yapan doktor da yapabilir düşüncesi yanlış dedim kişisel fikrime odaklanmadım ve üstteki paragrafı genel yazdım. Kişisel olarak sizin renkli cd ve ultrason yazınıza cevap verdim sadece, o cdnin çok farklı olduğunu belirttim :) sevgiler :)
O bombayı atan şapşik benimAcaba hiç demese miydim, ne bileyim ben de doktor öyle söyleyince burda paylaşayım demistim
Benim de ayni hele fircalarken kipkirmizi resmen.kardesim dis hekimi sordum agiz bakimina ekstra dikkat etmeliymisiz dis eti iltihabi falan olmamasi icin sanirim.dikkat etmek lazim canimbenimde şimdiye kadar hiç diş eti kanamam olmadı şimdi durduk yere kanıyorvücudumuzun dengesini şaşırttı bu veletler
Sağol şekerim, suçluluk duymaya başlamıştımYok canım niye öyle diyorsun. Bence kadın doğum uzmanlarının da ayrıntılı yapabileceğinin canlı kanıtı oldun sen :) illa perinatolog aramak zorunda değil anneler, doktorlarına güvensinler yeter işte, doktorları en iyi şekilde yönlendirecektir
Benim de ayni hele fircalarken kipkirmizi resmen.kardesim dis hekimi sordum agiz bakimina ekstra dikkat etmeliymisiz dis eti iltihabi falan olmamasi icin sanirim.dikkat etmek lazim canim
Ben benim ismimin gectigini gorunce bana itafen yazildigini hissettim.soyle soyliyim siz sanirim istanbuldasiniz perinatolog olarak alternatifiniz cok dogal olarak 350 liraya cok iyi bir perinatologa muayene olabiliyorsunuz.ama ben bursadayim ornegin ve doktorumun beni yonlendirdigi perinatolog 800 liraya bakiyor.neden cunku bursada tek alternatifi yok.ayni seyi yapacak aslinda.ben buna kiziyorum.ticaret derken de bunu kastediyorum.ben simdi tipis tipis gidecegim buraya bi de cd vermiyomus prensip olarak heralde rapor vericekmis sadecegel de ticaret deme
Benim en başından beri diş etlerim kanıyor. Hatta ilk haftalar az az burnum da kaniyordu. Kendileri el kadar ama etkileri büyük
Ben goz doktoruma bile gitmiyorum sanki o aletler zarar vercekmis gibiaynen hem iltihap hemde diş eti çekilmesinden korkuyorum ben5. ayıma gireyim dişçime gideceğim şimdi sanki erken gibi geliyor
Benim de riskli cikinca doktorum bahsettigim perinatologu onerdi o yuzden tipis tipis gidicem ben deTamam canım işte ben de bunu anlatmaya çalıştım. Beni de dediğin kişiye yönlendirse (ki riskim var kime git derse giderdim) tıpış tıpış gidecektim. Ama illa perinatolog aramasın her anne, lüzumu yok. Radyologlar bir nebze daha ucuza yapıyor. Kadın doğum uzmanlarından ise daha da hesaplıya yapanları vardır bu işi. Doktorunuz gerekli gördüyse perinatologa gidin ama illa perinatolog olmak zorunda değil, işinin ehli olsun yeter diyorum ama bu kendi doktorunuzun bakmasıyla aynı değil diyorum sadece :) ben senin yerin olsam, sıkıntısız giden bir hamilelikse niye perinatologa yönlendirdiğini sorardım, illa perinatolog olacaksa da ücreti çok uçuk gelmişse alternatifi kendim sunardım sanırım. Mesela bursada hiç yok mu iyi bir radyolog? Ya da atla gel istanbula yahu, bin deniz otobüsüne yol paranı eklesen o kadar tutmaz 800 hakikaten çokmuş :) ben bu kadar pahalıyı ilk sende duydum desem? :)
Atıl Yüksel de var oda çok iyi ama asıl mesele onlardan randevu alabilmekKızlar selam
Detaylı ultrason için doktor araştırması yapan var mı?
Bu alanda en bilinen doktorlardan Recep Hasın detaylı ultrason ücreti 550 TL ymiş.
Birde Mehmet Aygün var Balat hastanesindeki fiyatı 400 TL , salı ve perşembeleri ordaymış,
Doğan Hastanesindeki fiyatıda 350 TL çarşamba akşamları ordaymış.
benim şuan bulduklarım bunlar. Başka tavsiyesi olan var mı ?
Canım.nerelerdesin sen.benimkinin cinsiyeti hala belli değil.insallaj benimki de kızdır.Selam kızlar bayadır yoktum gebeliğimin ilk başlarında yazıyodum şimdi yine aktif olayım dedim baya değişmiş ama konular yerler falan 16. Haftamız bitiyo doktora gittik bi kızımız daha olucakmış Allah isteyen herkese sağlıkla nasip etsin inş
Benim yumurtlamadan 2-3 gün önce tek ilişki oldu canım.bakalim ne çıkacak sonuçAslında geç döllenme değil de yumurtlamadan 2-3 gün önce ilişkiye girenlerdi sanırım o.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?