2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Geçmiş olsun canım. Erken doğum olacak diye fazla kafanı takma inşallah her şey yoluna girer. Doktorlar her ihtimali söylüyor bilgilendirmek açısından. Sen kendine dikkat et gerisi Allahın takdiri inşallah normal zamanında doğumunu da nasip eder.

Kizlar bir de uc tekerlekli bebek arabalari kullanisli mi manevra acisindan daha kolay diye okudum ama kullanicilarin bazilari denge sorunu oluyor yazmis bazilari da cok memnun.siz ne dusunuyorsunuz

Benim ilk gebeligimde bu duum vardi...1 aya duzeldi..yorulma dinlen diyecem ama hayat sartlarini bilmiyorum..elinden geldigince yorulma. Duzeliyor ins

Kızlar lütfen yardımınıza ihtiyacm var. Dr.dan geliyorum. Bebek felan herşey ii. Ama rahimde açıklık var dedi. 17 haftalkmış ultrasona göre dedi ki progestan kullan. Ben sancım var deyince yazdı progestanı. Bu rahim ağzındaki açıklık nedir sizlerde oldumu böyle. Neden oluşuyor hormonal mi yoksa yorulma kaynaklımı nolur bilen yaşayan yazsın. Çok korkuyorun

Nunutte
Ben dalinin sıvı deterjanını ve yumuşatıcısını kullandım oğlumda. Yenidoğan kıyafetleri için jokerden friendly markasınınkini almıştım, organik diyordu hem sıvı deterjan hem yumuşatıcı almıştım ama leke çıkarmada dalin daha iyi gibi geldi dalinle devam ettim.

Sabun tozu ve granül deterjanlar için düşük ısıda erimeyebiliyor, çamaşırlara yapışabiliyor deniyordu. Kullananlar olmuş okuduğum kadarıyla, memnunmuydunuz?

Ben de vaar-dı düzeldi çok şükür ama halen tedbir amaçlı progestan kullanıyorum. Benim kasılmam da başlamıştı, proluton iğne de yapıldı doğumu önlemek için. Benimki muhtemeln yorulma ve üzüntü sebepliydi ama enfeksiyon da vardı, o da etkilenmiş olabilir demişti doktor. Ramazandan 1 ya da 2 önceki haftaydı kasılma şikayetiyle gitmiştim o zaman görüldü. 1 hafta oğlumu dahi kucağıma mümkün olduğu kadar az aldım, uzun yürüyüş yapmayıp dinlendim. 1 hafta sonraki kontrolde düzelme var demişti ama geçmemişti. Geçen haftaki kontrolümdeyse tamamen düzelmişti çok şükür. Başta günde 2 progestan fitil, 2 magnezyum, antiyotik ve bir ilaç daha kullandım. Şimdi sadece 1 progestan 1 magnezyumla devam ediyorum. Korkma, oğlumda 20.haftalarda daha beterini yaşamıştım açıklığı geçtim doğum başlamak üzereydi ama atlattık 37.haftada doğdu. Dinlen ilaçlarına da dikkat et, geçiyor inşallah.

Gerçekten iyi cesaret canım :) demek ki çok düzenli senin döngün. Başka biri olsa 15.ye falan hamile olurdu

Genç kızlığa ilk adım attığım günden beri hastalık ya da aşırı stres söz konusu olmadıkça adetim 28günde birdir, hiç şaşmaz. Evlenmeden önce nasıl korunabilirim diye çok araştırdım ama doğum kontrol yöntemleri hormon dengesini bozma ve kilo yapma riskinden dolayı bana göre değildi. Prezervatif ile korunurum diye düşündüm ama evlendikten sonra ona da alerjim olduğu ortaya çıktı. Sonra lateks içermeyenleri varmış onlardan denedik ama bir süre sadece çünkü ten tene temas isteniyor. Ardından da yumurtlama hesabıyla risk almaya başladım. Ama çocuğum olmadığı için bu riski alabildim. Olursa olur gözüyle baktım. 3 sene her şey tıkırında gidiyordu sonra kızıma hamile kaldım. Bunda ise ikinci çocuğuda istediğim için rahattım. Yani 5 yılda 2 kere fire verdik. Ama şu saatten sonra kesinlikle bu riski artık göze alamam. Bunuda kısmetse kucağıma alayım 2 çocuk yeterlidir bizim için, Rabbim onlara sağlık uzun ömür versin, isteyene nasip etsin. Artık ciddi bir korunmaya girerim risk alamam çünkü.

Geçmiş olsun cnm. Benim ilk gebeliğimde öyle olmuştu, sonra kendiliğinden rahim büyüdükçe yukarı çıktı. Sadece dinlendim okadar

Canim
Bol bol dinlen ve esinle cinsel temasta bulunma bir sure sonra normale dönüyor rahat ol canim

bir garip oblomov gecmis olsun canim mecbur istirahat lazim simdi sana dikkat et kendine hepimiz ALLAH a emanetiz

Benim ilk gebeligimde bu duum vardi...1 aya duzeldi..yorulma dinlen diyecem ama hayat sartlarini bilmiyorum..elinden geldigince yorulma. Duzeliyor ins

Kizlar Allah hepinizden razi olsun desteginiz icin yesekkur ederim. Suan evdeyim tahlil sonuclarimi bekliyorum aldiktan sonra raporda isteyecegim en azindan benim sakin kalmam icin cunku simdiye kadar hep mutlu hamilelik gecirmeye calistim ama her sey bizim icin basimiza her sey gelebiliyor. Dun sag kasigimda yuruyemeyecek kadar agrim oldu ve kasigim 10 dk sertlesip yumusuyordu ben bunu kasilma olarak adlandirdim ilk defa yasadigim bir seydi ve suphelendim bu olmasaydi gitmezdim doktora vucudunuzu iyi tanimak onemli. Doktoruma gelirsek basindan beri hep pozitifti ama bugun biraz telaslandi bu da bana yansidi ultrasonda bakarken gordu ama yaniliyor olabilirim dedi cunku rahim geriye dogru buyudukce sanki rahim agzini kapatiyor gibi gorunuyor dedi sonra alttan muayene edelim mi dedi tabi hic tereddutsuz tamam dedim kesin olarak orda gordu baya kapatmis cihazla baya bakti rahim boyuna plesentanin durumuna falan simdiye kadar kanama yasamamam mucizeymis erken dogum riski olusturuyor dedi kanaman olursa yukari cikmazda daha detayli bakilmasi icin egitim arastirma hastanesine sevk ederim dedi. Durum bundan ibaret yani kizlar. Bu arada bebegi ogrendigimizden beri hic iliski olmadi belki kanama yasamamamin nedeni olabilir bir ara baya israrci oldum ama esim kasik agrilarimi goruyordu ve 9 ay boyinca gerekirse yapmayiz agri cekerken olmaz diyordu hep ben buyume agrisi normal dedikce hayir dedi Allah ondan razi olsun insallah toparlar plesenta kendisini

Benimkini annem napmış bilmiyorum ama ben kızımınkini çöpe attım, hiç önemsemem böyle şeyleri. Çöpçüyle evlenirse o zaman inanırım

Canım benim çok geçmiş olsun. Doktorum bana eşi aşağıda dediğinde bu haftalarda önemli değil ama yinede ağır iş yapma kendini yorma 24. haftadan sonra yukarı çıkar demişti. Bende yorulduğum zaman acayip kasık ağrısı hissediyorum muhtemelen daha çıkmadı yukarı diye düşünüyorum. En son kontrolümde de hiç sormadım ne durumda diye. Muhtemelen seninkide yorgunluktan olmuştur, merdiven inip çıkıyorum falan diyordun zorlamışsındır kendini. Kesinlikle izin al yat dinlen bir süre. Umarım herşey yoluna girer canım.

Geçmiş olsun canım dikkat et dinlen biraz durumunu toparlayana kadar hiç kalkma gerekirse lavobodan yatağa yataktan lavabo ya yap bir süre benim suan riskli hep yattım elime süpürge dahi almadım kadın tuttuk o gelio işlerime gerekirse sen de oyle yap Can'ım

Benim doktorum plasenta aşağıda demedi. Rahimde açıklık var dikkatli ol biraz daha dedi. Ben kasıklarımda adet sancısı gibi sancım var deyince ilaç yazdı yoksa yazmayacaktım dedi. Sebebi ağır kaldırma taşıma yorulma olabilir mi bu ağrıların ve raahim açıklığının.

Plasentanın aşağıda olması farklı bir durum, bununla alakası yok ki. Plasentam aşağıda ama rahim ağzının dış kısmında açılma da oldu bende. Hani serviks boyu ölçüyorlar ya, onun rahime komşu olan değil de diğer ucunda açılma vardı. Dar ucu rahme dayanmış bi huni koymuşsun gibi görünüyordu ultrasonda.
Dediğim gibi benim sebep olabilecek birkaç şeyim vardı. Cenazemiz oldu, onun yorgunluğu ve üzüntüsü üzerine bir de idrar yolu enfeksiyonu vardı bende. Sanırım seninki benimki kadar riskli değilmiş ama. Bana iğne de vurdular doğum olmasın diye, 1 hafta sonra kontrole hazırlıklı gitmiştim düzelme görülmeseydi hastaneye yatacaktım. Ben şimdi de oğlumda da ilaçlarla ve dinlenerek atlattım çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…