- 19 Nisan 2010
- 2.219
- 4.684
- 333
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #15.681
Ben aldım tatlım. Pişik kremi , losyon şampuan sebamed aldım. Deterjan olarak Baby me, yumuşatıcı olarak dalin aldım. Ve leke çıkarıcısınıda baby me aldım.Kızlar,
Bebekleriniz için hangi deterjan ve yumuşatıcı kullanıcaksınız?
Geçmiş olsun canım. Erken doğum olacak diye fazla kafanı takma inşallah her şey yoluna girer. Doktorlar her ihtimali söylüyor bilgilendirmek açısından. Sen kendine dikkat et gerisi Allahın takdiri inşallah normal zamanında doğumunu da nasip eder.Kizlar gunaydin doktordan geldim bebegin esi rahim agzini kapatmis agrilarim kasilmalarim ondanmis zaten problem oldugunu hissetmistim. Esi dusen kizlar sizlerin son durumu ne yatis mi onerdi doktorunuz? Bu arada 2 haftada kocaman olmus oglum onun keyfi yerinde sukurler olsun erken dogum riski var dedi doktorum bakalim 2 hafta beklicek insallah yukari cikar. Idrar tahlili kan tahlili falan verdim bugun yarin ise gitmicem bakalim olmadi uzun sure raporda almayi dusunuyorum bebegimin hayatini riske atmicam
Gecen markette dalinin granul daterjanini gordum bebekler icin ama lavantali yaziyordu uzerinde acaba kokusu rahatsiz eder mi lavanta yazinca almadimCanım genelde yumuşatıcı kullanılmıyor. Deterjan olarakta hacı şakirin toz granül sabun. Büyüyene kadar bu şekilde
Benim ilk gebeligimde bu duum vardi...1 aya duzeldi..yorulma dinlen diyecem ama hayat sartlarini bilmiyorum..elinden geldigince yorulma. Duzeliyor insKizlar gunaydin doktordan geldim bebegin esi rahim agzini kapatmis agrilarim kasilmalarim ondanmis zaten problem oldugunu hissetmistim. Esi dusen kizlar sizlerin son durumu ne yatis mi onerdi doktorunuz? Bu arada 2 haftada kocaman olmus oglum onun keyfi yerinde sukurler olsun erken dogum riski var dedi doktorum bakalim 2 hafta beklicek insallah yukari cikar. Idrar tahlili kan tahlili falan verdim bugun yarin ise gitmicem bakalim olmadi uzun sure raporda almayi dusunuyorum bebegimin hayatini riske atmicam
Kızlar lütfen yardımınıza ihtiyacm var. Dr.dan geliyorum. Bebek felan herşey ii. Ama rahimde açıklık var dedi. 17 haftalkmış ultrasona göre dedi ki progestan kullan. Ben sancım var deyince yazdı progestanı. Bu rahim ağzındaki açıklık nedir sizlerde oldumu böyle. Neden oluşuyor hormonal mi yoksa yorulma kaynaklımı nolur bilen yaşayan yazsın. Çok korkuyorun
Gerçekten sadece yumurtlama gunu hesabiyla mi korundunuz? Çook cesaret gerektiren birşey :)
Ben adetin 16.gunu tek yumurtam 16 mm iken catlatma ignesi vuruldum. Igneden 36 saat sonra da aşılama yapıldı, başka ilişki olmadi. Bebek erkekson adet tarihiyle ayni gidiyor simdilik ultrason. bilmiyorum sizin hesaba uyuyor mu, benimki de bi fikir olsun
Gerçekten iyi cesaret canım :) demek ki çok düzenli senin döngün. Başka biri olsa 15.ye falan hamile olurdu
Vay bee, ben o şekilde korunmaya cesaret edemezdim,fire vermemene bravo valla şekerimevet ben de böyle şeyler okumuştum,yani eğer yumurtlama gerçekleşir ve yumurta beklerken sperm gelirse erkek ama ilişki olur ve sperm beklerken yumurtlama gerçekleşirse Kiz olur diye.. Yani kimin tarafı daha tazeyse cinsiyet o oluyormuş.. Tabi ben bunlara dikkat etmedim, ilk 2 ayda hamile kalamadigim için 3.ay Allah ne verdiyse daldık ve canım kızım geldi
Masallah sana yumurtlaman bu kadar duzenli miydibenim reglim duliydi ama yumurtlamam ocak ayinda yok denecek kadar az cikmisti doktor yumurta tembelligi bebegin olur ama biraz beklersin dedi subatta hamile kaldim nasip kismet isleri birde ben ovulasyon testiyle takip ediyordum cift cizgiyi gordugum gun iliski oldu oncesi ve sonrasinda da oldu oylelikle kaldim hamile
çok geçmiş olsun canım daha önce duymuştum bir süre sonra kendiliğinden çıkıyor yukarı düzeliyor genelde.
inşallah senin de öyle olur gönlünü ferah tut izin olayını iyi yaparsın bence en azından ağrıların düzelene kadar.
Geçmiş olsun cnm. Benim ilk gebeliğimde öyle olmuştu, sonra kendiliğinden rahim büyüdükçe yukarı çıktı. Sadece dinlendim okadar
Çok gecmis olsun canım ayni benim gibi olmus. Cok agri yapiyor. Bana doktorum hamilelik boyunca yorulmak yok en ufak bi poşet bile kaldirmak yerdrn bisey almak yok dedi. Plesanta previa diye geciyor. Bir ihtimal yukari cikabiliyormus ama tamamen cikmiyormus yine rahime yakin dururmus o yuzden cikmadigi halde mecburi sezeryan dedi birde normalden daha erken almak zorundalarmis bebeği. Sen işe falan gitme rapor al bu aylar cok önemli ben sürekli yatiyorum. Bütün işleri eşim yapiyor sağolsun. Haftanin 3 4 günüde annemde kaliyoruz zaten :)
Canim
Bol bol dinlen ve esinle cinsel temasta bulunma bir sure sonra normale dönüyor rahat ol canim
Cok gecmis olsun. Ultrasonda mi goruyor eşi, vajinal muayenede mi? Bir sonraki kontrol ne zaman, yani yukariya cikarsa ne zaman anlaşılır? Bence o kontrole kadar rapor alın.
Bir de kasilma derken ne kast ediyorsunuz? Bende dun butun gun oldu, anlayamadığım birşey. Yani insan kendini sıkar sıkar, böyle hafif titreme gibi bi hal olur. Ona benziyor. Ama kendi kendime yapmaya çalıştım, olmadi, sadece karnimda. Sali doktora gideceğim. Bugün hiç olmadi
Cok gecmis olsun canim duzelir insallah dinlenince:)kanama falan mi oldu Allah korusun sadece agrimiydi ben de iskilleniyorum daha uc gun falan once gittim kendi doktorum yoktu baska doktora muayene olmak zorunda kaldim ama icime sinmedi canim.gecmis olsun tekrar
bir garip oblomov gecmis olsun canim mecbur istirahat lazim simdi sana dikkat et kendine hepimiz ALLAH a emanetiz
bir garip oblomov
Geçmiş olsun canım. İnşallah toparlanır, daha çok vakit var önümüzde. Bana doktorum 34.haftaya kadar yukarı çıkmazsa sezeryanla alıyoruz demişti, daha vaktin var. Benim ilk bebekte rahim ağzından sarkıyordu. Kanamam da oluyordu. Ama 5.ayda doğum yapmama rağmen toparlamıştı yukarı çıkmıştı. Oğlumda rahim ağzına yakındı 27.haftamda düzelmişti diye hatırlıyorum. Şimdi de rahim ağzına çok yakınmış, ucu rahim ağzında dedi doktorum. Düzelecek inşallah vaktimiz var dedi :) İnşallah seninki de çıkar. Bazı yasakların var, ağır taşımaman gerekiyor falan doktorun anlatmıştır. İzin almakla iyi yaparsın. Bir süre dinlenirsin hem toparlanır inşallah
Rahim ağzından sarktığı zaman bana uzun yürüyüş yasaktı, merdiven çıkarken dinlene dinlene çık demişti, gün içerisinde çok yorulma, yatarak dinlen demişti, ilişki yasaktı, uzun süre duşta kalma çok sıcak suyla duş alma demişti diye hatırlıyorum. Kısmi kapatıyordu benimki, tam kapayınca bir tık daha dikkatli olman gerekebilir belki. Ama dinlenince toparlar inşallah, bebekler büyüdükçe rahim de büyüyor ya plasenta o zaman yukarı tırmanıyor deniyor.
bir garip oblomov canım doktor neler dedi sana bu durum hakkında. Dinlenmek le en iyisi ni yapıyorsn banada doktor öyle demişti ama çok rahat konuştu ilerliyen hafta larda çıkar dedi inşaallah seninde benimde öyle olur
Geçmiş olsun canım. Erken doğum olacak diye fazla kafanı takma inşallah her şey yoluna girer. Doktorlar her ihtimali söylüyor bilgilendirmek açısından. Sen kendine dikkat et gerisi Allahın takdiri inşallah normal zamanında doğumunu da nasip eder.
Benim ilk gebeligimde bu duum vardi...1 aya duzeldi..yorulma dinlen diyecem ama hayat sartlarini bilmiyorum..elinden geldigince yorulma. Duzeliyor ins
Benimkini annem napmış bilmiyorum ama ben kızımınkini çöpe attım, hiç önemsemem böyle şeyleri. Çöpçüyle evlenirse o zaman inanırımSahur vakti bi hurafe de benden olsunbebeklerin göbeğini camiye, okula vs gomulmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Annem çekmecede saklamış yıllarca. 18 yaşındaydim, amaan ne saçma şey dedim, taşınırken attım. Arada bir dalga geçerdim, ahşap çekmecede dura dura marangozla evleneceğim diye
Doğup büyüdüğüm evin bitişiği adliye binasiydi. Ve şu an hem avukatim, hem avukatla evliyim
Kizlar gunaydin doktordan geldim bebegin esi rahim agzini kapatmis agrilarim kasilmalarim ondanmis zaten problem oldugunu hissetmistim. Esi dusen kizlar sizlerin son durumu ne yatis mi onerdi doktorunuz? Bu arada 2 haftada kocaman olmus oglum onun keyfi yerinde sukurler olsun erken dogum riski var dedi doktorum bakalim 2 hafta beklicek insallah yukari cikar. Idrar tahlili kan tahlili falan verdim bugun yarin ise gitmicem bakalim olmadi uzun sure raporda almayi dusunuyorum bebegimin hayatini riske atmicam
Ben dalin ya da uni düşünüyorumKızlar,
Geçmiş olsun canım dikkat et dinlen biraz durumunu toparlayana kadar hiç kalkma gerekirse lavobodan yatağa yataktan lavabo ya yap bir süre benim suan riskli hep yattım elime süpürge dahi almadım kadın tuttuk o gelio işlerime gerekirse sen de oyle yap Can'ımKizlar Allah hepinizden razi olsun desteginiz icin yesekkur ederim. Suan evdeyim tahlil sonuclarimi bekliyorum aldiktan sonra raporda isteyecegim en azindan benim sakin kalmam icin cunku simdiye kadar hep mutlu hamilelik gecirmeye calistim ama her sey bizim icin basimiza her sey gelebiliyor. Dun sag kasigimda yuruyemeyecek kadar agrim oldu ve kasigim 10 dk sertlesip yumusuyordu ben bunu kasilma olarak adlandirdim ilk defa yasadigim bir seydi ve suphelendim bu olmasaydi gitmezdim doktora vucudunuzu iyi tanimak onemli. Doktoruma gelirsek basindan beri hep pozitifti ama bugun biraz telaslandi bu da bana yansidi ultrasonda bakarken gordu ama yaniliyor olabilirim dedi cunku rahim geriye dogru buyudukce sanki rahim agzini kapatiyor gibi gorunuyor dedi sonra alttan muayene edelim mi dedi tabi hic tereddutsuz tamam dedim kesin olarak orda gordu baya kapatmis cihazla baya bakti rahim boyuna plesentanin durumuna falan simdiye kadar kanama yasamamam mucizeymis erken dogum riski olusturuyor dedi kanaman olursa yukari cikmazda daha detayli bakilmasi icin egitim arastirma hastanesine sevk ederim dedi. Durum bundan ibaret yani kizlar. Bu arada bebegi ogrendigimizden beri hic iliski olmadi belki kanama yasamamamin nedeni olabilir bir ara baya israrci oldum ama esim kasik agrilarimi goruyordu ve 9 ay boyinca gerekirse yapmayiz agri cekerken olmaz diyordu hep ben buyume agrisi normal dedikce hayir dedi Allah ondan razi olsun insallah toparlar plesenta kendisini
Moms green'in organik deterjanı var, yıllardır onu kullanıyorum . Bebeklere de güvenle kullanılabilir.Kızlar,
Benim doktorum plasenta aşağıda demedi. Rahimde açıklık var dikkatli ol biraz daha dedi. Ben kasıklarımda adet sancısı gibi sancım var deyince ilaç yazdı yoksa yazmayacaktım dedi. Sebebi ağır kaldırma taşıma yorulma olabilir mi bu ağrıların ve raahim açıklığının.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?