2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Toparlar canim insallah uzme kendini dinlen bol bol herhangi bir ilac falan verdi mi canim progesteron falan

Kizlar cok kotuyum bebegimi uzun zamandir hissedmiyorum bu iki gun cok agrilarim vardi sancilarim ve suan karinm yok gibi gitmis artik hamilelik belirtilerimde yok artik annenligi hisetmiyorum :-( :-(

Gecen markette dalinin granul daterjanini gordum bebekler icin ama lavantali yaziyordu uzerinde acaba kokusu rahatsiz eder mi lavanta yazinca almadim
Hafif bi kokusu var yıkanınca o koku bile kalmıyor nerdeyse. İçin rahatlıkla alabilirsin bence.

Tecrubeli annelere soruyim bir benim de vajinaya igne saplanir gibi oluyor arada dun de kasigimda agri vardi ama cok yürüdüm ondan sanirim bugun yok.simdi kasilma nasil bir sey ki yani nasil oluyor boyke siskin gibi gerginlik mi kasilma yoksa agri sizi bu igne saplanmasi gibi olan sey mi.bir de hani vajinama igne saplaniyor gibi demistim ya bu normal mi ki.uc gun once su gibi akintim olunca gitmistim doktor elle alttan muayene etti nirmal akinti dedi ultrasonla da karindan bakti bir sorun yok dedi ama simdi burda okuyunca cok kuskulandim ben

Son düzenleme:
Kizlar cok kotuyum bebegimi uzun zamandir hissedmiyorum bu iki gun cok agrilarim vardi sancilarim ve suan karinm yok gibi gitmis artik hamilelik belirtilerimde yok artik annenligi hisetmiyorum :-( :-(
Canim eger agrin cok olduysa bir gorun derim doktoruna ama hissetmeme konusunda normal bence bu donemlerde artik sevdigi pozisyona geciyormus bebek belki ondan az hareket ediyordur o da sen is yaparken falan oluyorsa hissetmiyorsundur

Benimkini annem napmış bilmiyorum ama ben kızımınkini çöpe attım, hiç önemsemem böyle şeyleri. Çöpçüyle evlenirse o zaman inanırım
:))))
Ben bu konuda çok duygusalım sanırım. Küçük bir kutuda kızımın bütün ultrason fotolarını, çekilen nst leri, ilk saçını, topuk izinin olduğu kağıdı, hastane çıkışı kıyafetlerini, hatta gebelik testimde çıkan pozitifi hepsini güzel bir hediye kutusu yaptim. İleride yetişkin olduğunda onun için çok güzel bir hediye olacak inşaallah.

Canım çok geçmiş olsun. İyi ki bir terslik olduğunu anlayıp gitmişsin. İnşallah düzelecek zamanında gelecek kuzun. Bol bol dinlen. Kötüyü düşünüp kendini sakın üzme.

Bu haftlarda bebegi 24 saat hissetmeniz imkansız zaten. Ayrıca benim de karnım epey küçüldü. Psikolojik olarak benim de kendimi zayif hissettiğim, aklima karamsar seylerin geldiği oluyor. Baş edemiyorsaniz doktora gidin, cok basit. Anneligi hissetmiyorum diyecek kadar kaygiliysaniz hemen gidin

Canım çok çok geçmiş olsun.. Bence de en önemli olan senin sağlığın ve dinlenmem rapor almak en iyisi olur hem sende biraz kendine glelip düzelirsin...

Benimkini dolmabahçe sarayının kapısına gömmüşler premses olayım diye zaar.
Şimdi tarla manzaralı kutu gibi bir evde yaşıyorum
Şükür bugünüme tabii de inanmıyorum bu hurafeye, kızımınkini attım, oğlumunkini de atarım

Şimdi ultrason kağıdına baktım cervixl yazan yerde 3.97 cm yazıodu. Serviks boyu bu demek değilmi. Normal değeri bilen var mı. Rahim açıklığım olduğunu söyledi dr. Progestana başlattı

bir garip oblomov , çok geçmiş olsun. Ben de epeydir gitmiyorum kontrole, bir cacık da hissettiğim yok, seni okuyunca moralim bozuldu. Allah evlatlarımızı bize bağışlasın, vakti zamanı gelince kucağımıza alalım sorunsuz ve sağlıklı bir biçimde inşallah. Sen de dinlendikçe bebeğin eşi yukarı çıkacak inşallah.

Kızlar,
Bebekleriniz için hangi deterjan ve yumuşatıcı kullanıcaksınız?
Dalan roxy sabun tozu kullanacağım, kızımda da (19 aylık) hala kullanıyorum. Yumuşatıcı kullanmıyorum bunda da kullanmayacağım.
İlk 6 ay zaten leke vs olmuyor , 6 aydan sonra da çamaşır suyuna da batırsak gene o lekeler çıkmıyor o yüzden en doğalı sabun tozu geliyor bana. Yaptığı bi cacık yok ama doğal gibi geliyor işte.
Dalin de kullandım leke çıkarıcılığından memnun kalmadım.

Şimdi ultrason kağıdına baktım cervixl yazan yerde 3.97 cm yazıodu. Serviks boyu bu demek değilmi. Normal değeri bilen var mı. Rahim açıklığım olduğunu söyledi dr. Progestana başlattı

En son benim de 4e yakın bir değerdi. Bence korkma. Yanlış hatırlamıyorsam doktorum ya 2 ya da 2,5a yaklaşırsak riskli demişti.

Nirodha
Bu arada bildiğim kadarıyla bir üst değer yok, yani normal olan değer değil de riskli olan değeri biliyorum ben. Hamileliğimi öğrendiğimde yanılmıyorsam 5cme yakındı ölçümü, şimdi 4cme yakın. Silinme denen şey doğum anında bu uzunluğun sıfırlanması. Oğlumda neredeyse silinmeyi yaşadım ama ondan da tedavi ile dönebildik çok şükür, serklaj ihtiyacım olmadan 36.haftama kadar ilaçla kasılmalarımı da açılmamı da kontrol altında tutabildi doktorum. Korkma gerçekten, riskli olabilir ama emin ol çok ciddi bir riskin olsa hastaneye yatırırdı doktorun eve yollamazdı. Doktorum hep stres çok zararlı, ne kadar stres o kadar çok sıkıntı derdi. Aşırı stres kasılmayı artırıp doğumu bile tetikleyebilirmiş. Sakinleşmeye çalış, inan bana doktorun bir tek progestan verip eve yollamışsa tedavi edilemeyecek noktada değilsin. Bak bana; evde yedekte 2 tane proluton iğne var olur da gece ihtiyaç olursa eczane bulamazsak diye elimizin altında olsun diye. Adalat ve kasılma için ayrıca fitilim var, hastaneye gecikecek olursam evde ön müdahale için elimde bulunsun diye. Ama allaha emanetiz napayım daha tüm tedbirimizi aldık. Sakinleşmeye çalış, gerçekten açılmadan daha zararlı sıkıntı ve stres.

Çok haklısın. Ama benimki 5 seneden beri olmayan beklenen tüp bebek yolunda giderken normal yolla olan bebek. Ben adet sancısı gibi sancım oluyor ara ara deyince verdi ilacı. Progestan 200 mg yımuşak kapsül yazdı. Günde 2 kez alttan uygula dedi. 15 gün sonra bitecek randevuyu şimddiden aldm bakalım nolacak

Benimkine 4.11 dedi doktor 2.5 alti sakincali dedi ama su an bir kez daha pimpiriklendim normal degeri kac ki acaba

En son benim de 4e yakın bir değerdi. Bence korkma. Yanlış hatırlamıyorsam doktorum ya 2 ya da 2,5a yaklaşırsak riskli demişti.
Benim de 4.11 di sanirim canim sen de kullaniyormusun progesteron bana vermedi ama arkadasla degerimiz cok yakin ona diye boyle soylemisler anlamadim

Kızlar sırt ağrısı yaşıyor musunuz? Benim bikac gündür özellikle sağ kaburgamın alt kısmında bi ağrı var, böyle nasıl yatsam nasıl otursam da rahat etsem diye pozisyon degistiriyorum ama hiç rahatını bulamıyorum.. Bu tarz bisey yasayan var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…