2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Canim eger agrin cok olduysa bir gorun derim doktoruna ama hissetmeme konusunda normal bence bu donemlerde artik sevdigi pozisyona geciyormus bebek belki ondan az hareket ediyordur o da sen is yaparken falan oluyorsa hissetmiyorsundur
Yaa canim katnimin icinde hicbirsey yok gibi harektelerinden ziyade artik yok gibi bebegimin kalbi mi acaba durdu cok karkuyorum lutfen dua edin bana

Benim uzun zamandir var canim rahim baglarimi damarimi bir sey geciyormus ordan ondan oluyormus

Kizlar saolun. Telas yapmayin sakin olmak vucudu dinlemek onemliymis gercekten ben hamileligim boyunca hep sakindim ben kasilmalarimi enfeksiyondan dedim ama degilmis aklinizda acaba olunca gidin doktora tabi bu demek her seyde evham yapin demek degil su an kasik agrilarim var dunku gibi insallah gecicek hamilrligimin nazar boncugu olsun diyorum gorumcem ve kardesim geldi ama her seyi ben yapiyorum yaptiramam ki alismisim oturmadim hicsabah ve oglen dinlenirim artik aksam aksam yemegi falan kesin ben yaparim bu arada randevu aldim dinleneyim biraz insallah faydasi olur bu arada progestan falan vermedi dusuk riskim olmadigi icin

Son düzenleme:
Anladım canım, ne bileyim bikac gündür devam edince evham yaptım, burda genelde kasık ağrılarından şikayetçi olan var, benim de sadece sirt ağrım var..
Benim de kaburgamin alti agirir canim genelde dedigim gibi senin agrin sirta dogruymus benimki de gogus kafesinin altinda rahim baglarindan oluyor sanirim.duz yatinca geciyor bi tek.sola yattigimda da sag bacagimi aciyorum biraz o zaman da geciyor

Canim cok soru oldu sana da kusura bakma ama bir sorum daha var:)senin de olctu mu rahim agzini servikal uzunluktu sanirim yaziyormu kagitlarda ya da soyledi mi kac cm oldugunu

Anlıyorum seni, herkesin bebeği kıymetlidir ama zor elde edenler için çok farklıdır biliyorum. Ama benim tüm bunların yanında bambaşka bir riskim var ki tıbben önüne geçilemeyecek, kaderimde varsa yaşayacağım. İlk bebeğimi kaybettiğimde sebebi bulunamadı ve her hamileliğimde aynı riskim var. Çünkü önlemek için bir tedavi göremiyorum, çünkü sebebi belli değil. Hadsiz doktorun teki daha 1-1,5 ay önce yüzüme çat diye çok riskli bir gebelik her an kaybedebilirsin ben bu kadar riskli bir gebeliği takip etmek istemem dedi.. Kafamda kırk tilki var :) erken doğum riskini mi, plasentayı mı, kullandığım aspirinin sebep olduğu astımımı mı, her an kalbi durabilir korkusunu mu yoksa çevremdeki düşüncesiz insanların sebep olduğu kaybetme korkumu mu bastırayım hangisine yeteyim bazen şaşırıyorum :) çok zor kendini telkin etmek biliyorum ama yapamazsak da zararlı. En azından kesin zararlı olandan uzak kalabiliriz, böyle düşün :) düşük olmasın diye elimi göbeğime koyup ya mübdi çekiyorum, içim sıkıldıkça inşirah okuyorum, her sıkıldığımda allahım emanetini sana emanet ediyorum vaktinde sağlıkla hayırla kucağıma alıp büyütmeyi nasip et diyorum. Elimizden ne gelebilirki başka?

domestic
Servikal uzunluktan dolayı progestan verilmedi bize. Servikal uzunluğun riskli sınıra yaklaşması durumunda serklaj yapılıyor benim bildiğim. Arkadaşın da benim de progestan kullanmamızın sebebi rahim açıklığına eşlik eden kasılma. Çünkü kasılma rahimdeki mevcut açılmayı artırır. Progestan da bu kasılmaları önlesin diye veriliyor. 2,5 cm nerdeee 4,11 nerde. Boşuna panik oluyorsun bence, sakin ol :)

Geçmiş olsun kızlar. Annelik böyleymiş demek daha doğmadan başlıyor kaybetme korkusu ve koruma içgüdüsü. Okula giderken hergün bir saat bozuk yollardan sallana hoplaya zıplaya gittim geldim. Dolmuş şoförlerine de az bağırmadım değil yavaş olsanıza diye :) Her yolculuk kabus oldu. iki elimle karnımı tuttum sanki o şekilde düşmesini engelleyebilecekmişim gibi :) hep bir şey olacak diye. İçimden de hep dayan bebeğim az kaldı eve geliyoruz diyip durdum. Çok dua ettim o bozuk yollarda. Çok şükür bir şey olmadan atlattım. Allahım hepimizin bebeğini korusun inşallah.

Bu arada aile hekimliğinde rutin tahlilleri yaptırdım bugün. Üstüne basa basa uyardım doktoru tsh ye de bakın yüksek çıkabilir dedim. İnternetten baktım sonuçlara tsh ye bakılmamış deli oldum pazartesi tekrar gideceğim. Diğer değerlerim normal aralıklarda görünüyor ama d vitamini sınırda çıkmış, neler yapabilirim yükselmesi için?

Benim de kaburgamin alti agirir canim genelde dedigim gibi senin agrin sirta dogruymus benimki de gogus kafesinin altinda rahim baglarindan oluyor sanirim.duz yatinca geciyor bi tek.sola yattigimda da sag bacagimi aciyorum biraz o zaman da geciyor
Evet canım bazen nefes alirken de canım yanıyo, benim daha çok sırt üstü uzanınca ya da belime yastık koyup kaykılınca hafifliyor.. Hamilelikte sırt ağrısı olduğunu biliyodum ama bu kadar erken olacağını tahmin etmemiştim.. Ah bu minik aşklarımız neler yaşatıyorlar bize..

Ben de olcumden dolayi vermisler sandim arkadasa arada fark az olunca dedim hayirdir:)neyse tesekkur ederim:)

Bizim aile hekimliginde d vitaminine bakilmiyor. Tsh cok önemlidir hamilelikte ya, nasıl bakmazlar. Yarin tekrar bakın bazen güncelleniyor tahlil sonuclari

Gercekten oyle :)Rabbim hepsine saglik versin :)

Canim benim ilk gebeliginde rahim agzi kisaligi 22. haftadan baslamisti 4 cm olmasi gerekirken 2 cmdi. ben hep yattim doguma kadar geldi gelecek diye diye yuregimi agzima getirdiler ama sukur kizim 39-2 de dogdu. Farkli nedenlere bagli olarak bu problem cikabiliyormus ikiz ucuz bekleyenlerde, daha once cok dogum yapan kadinlarda ve enfeksiyondan dolayi benimki enfeksiyonda dolayiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…