- 24 Ağustos 2009
- 495
- 398
- 323
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #15.741
Her sağlık ocağı aynı değildir ama ben hiç memnun değilim sağlık ocağımdan. Tshım 5 e yakındı bana normal dediler. Kadın doğumcum tabiki normal olmadığını söyledi. 3 haftada bir dahiliyeye gidiyorum. Takipteyiz. D vitamini benim de sınırdı. Gittiğim dahiliye doktoru onun için de ampul yazmıştı. Senin tsh yüksek miydi canım neden yüksek çıkabilir dedin?Bu arada aile hekimliğinde rutin tahlilleri yaptırdım bugün. Üstüne basa basa uyardım doktoru tsh ye de bakın yüksek çıkabilir dedim. İnternetten baktım sonuçlara tsh ye bakılmamış deli oldum pazartesi tekrar gideceğim. Diğer değerlerim normal aralıklarda görünüyor ama d vitamini sınırda çıkmış, neler yapabilirim yükselmesi için?
bu rakam normal cervix boyu 4 cm civari zaten gayet normal cok guzel hatta. Doktorunun ne dedigini acikcasi anlamadim rahim agzi kisaligi degil demek ki orasi da 4 cm se zaten rahaim acilmaz, sastim kaldimŞimdi ultrason kağıdına baktım cervixl yazan yerde 3.97 cm yazıodu. Serviks boyu bu demek değilmi. Normal değeri bilen var mı. Rahim açıklığım olduğunu söyledi dr. Progestana başlattı
Ben de sastim dogrusuCanim
bu rakam normal cervix boyu 4 cm civari zaten gayet normal cok guzel hatta. Doktorunun ne dedigini acikcasi anlamadim rahim agzi kisaligi degil demek ki orasi da 4 cm se zaten rahaim acilmaz, sastim kaldim
Canim
bu rakam normal cervix boyu 4 cm civari zaten gayet normal cok guzel hatta. Doktorunun ne dedigini acikcasi anlamadim rahim agzi kisaligi degil demek ki orasi da 4 cm se zaten rahaim acilmaz, sastim kaldim
Doktor bana önceki doğumun erken mi olmuştu dedi. Bende ilk gebeliğim dedim. O zmn daha dikkatli ol dedi. Rahim ağzın kapalı ama açılma olabilir her an sancın olursa sertlik olursa hemen gel dedi. Ama yat dinlen vs demedi. Hatta ilk başta ilaçta yazmadı ben sancım oluyor adet sancısı gibi dediğim zmn yazdı ilacı. Ve bana 1 ay sonra gel dedi. Okuduğum kadarı ile her hafta ölçüm yapılıyor bu gibi durumda. Ben açıkçası 15 gün sonraya randevu aldm. Bakacağım artık. Eğer normal derse ne ala. Demez ise bayram sonrası başka bir doktora daha gideceğim.Açılır :) Benim de 4cme yakındı servikal uzunluk ama rahim ağzında açılma vardı. Huni görünümü demişti doktor hatta. 5cme yakın ölçülmüştü öncesinde diye hatırlıyorum ama o gün 4e yakın birşey çıkmıştı. Olabiliyormuş yani demek ki. O gün 2 farklı doktor açılma var dedi bana. Ki zaten önce rahim ağzında yumuşama oluyor ardından açılma başlıyor ve kasılmalarla o servikal uzunluk sıfırlanıp açılma da tamamlanıp doğum oluyor diye biliyorum ben. Benim yaşadığım durum işte o açılmanın başlamasıydı, arkadaşın da böyle anladığım kadarıyla. Sizin rahim ağzı kısalığı dediğiniz rahim ağzı yetmezliği denen durum mu acaba? Çünkü o zaman açılma olduğunda sıfırlanma hemen oluyor bu yüzden de erken düşükler olabiliyor diye erken haftada serklaj yapılıyor. Onunla mı karıştırdınız acaba?
ayy Allah yardımcın olsun o zaman doğuma az kala söylersin doktoruna canım anlatırsın durumunu o da duyarlı olur inşallah bazı doktorlar var hiç affı yok zaten ordan koca bebek cikcak diye düşünüyorlar heralde pat diye bakıyolar :)Ay o aciklik icin dr parmagni sokuyomus. Kiz ben 6 aylk evliym dha ve hala zorlaniyorm ilski baslangicinda bende giris ksmnda yanma oluo o yzden cok korkuyorum. Ancak milim milim hareket etmesi lzm dr un yoksa kasilirim yaa napcam blmiyorm dr a da soylemedm ztn off valla ya.. ztn cok sık ilskiye giren kisiler deglz esimle ama girdigmzdede iste ugrasiyoruz. Bebek nsl cikcak bakalim
İnsallahhh canım çok isterim ikimizinde sağlıklı prensesleri gelsin :)Ben de iki oğlumda 14.haftada hissetmeye başlamıştım.buyuk oğlum fena hareketliydi 4.aydan sonra karnımın şeklini izliyordu herkes karşıma geçip.kucuk oğlum da hareketliydi.bunda geçen haftadan beri pıt pitlar baya belli oldu ama 2-3 güne bi ancak hissediyorum.bugun toplatidaydim pitpitlar geldi tam ben konuşurken araya girmeye çalıştı sanırım :)) benim randevu 30 Haziran'da.boynuma etiket asicam yakında cinsiyet belli değil diye oyle bi moddayim.hakkimizda hayırlısı olsun kızımız olsun inşallah
inşallah canım hayırlısı olsun kız olsun :))Ayy kız olabilir mi acabaHem göstermiyor hem sakin falan
.
Ben de hiç memnun değilim aile hekiminden ama rutin tahliller için gidiyorum bana daha yakın olduğu için. Sonra gidip sonuçları alıp aile hekimine dahi göstermiyorum hiç güvenmediğimden. kendim internetten bakıyorum. Benim tsh gebeliği ilk öğrendiğimde 4.5 çıkmıştı. Aile hekimi normal diyince ben de bilmediğimden normal sandım. Sonra araştırdım falan internette hiç iyi şeyler yazmıyordu bununla ilgili. Kendi kadın doğum uzmanıma danıştım, böyle çıkmıştı bana normal dedi dedim. O da bir dahaki ay tekrar bakalım dedi, ilaç dahi vermedi. neyse bakıldı tekrar kendiliğinden 2.3 e düşmüş. Ama bu 2 ay kadar önceydi, bi da hiç bakılmadı ya tekrar yükseldiyse diye endişeleniyorum. Senin öncesinde de yüksek miydi, gebelikte mi yükseldi?Her sağlık ocağı aynı değildir ama ben hiç memnun değilim sağlık ocağımdan. Tshım 5 e yakındı bana normal dediler. Kadın doğumcum tabiki normal olmadığını söyledi. 3 haftada bir dahiliyeye gidiyorum. Takipteyiz. D vitamini benim de sınırdı. Gittiğim dahiliye doktoru onun için de ampul yazmıştı. Senin tsh yüksek miydi canım neden yüksek çıkabilir dedin?
İlk bebeği olan anneler ikinciyi ne zaman yapacaksınız?
Herkese iyi akşamlar.bugun kontrolümuz vardı 209 Gr olmuşuz.pipimizi gayet net gördük :)). Yaş itibariyle Dr amniyosentez dedi ama biz kabul etmedik ve imza verdik bunun için.yanliz kilo olmayınız onlemenemz bir şekilde 17+1 deyiz ve 8 kilo almışım ins. Toplamda 16 bin çok üzerine çıkmam.birinci 12kg ikinci 16 kg ile ile doğuma gittim.ins bu onlardan da fazla olmaz... Bu arada alt komşum doğum yaptı normal doğum olduğu için hemen ayağa kalkmış acaba bu normal mı olsa diye düşünmeye başladım.
Canım ben daha önce hiç TSH ölçümü yaptırmamıştım. O yüzden bilmiyorum ne zamandan beri olduğunu. İlk yapılan testte yüksek çıkmıştı. 4.85 ti benim değerim. Kadın doğum doktorum ilaç kullanmam gerektiğini söyleyince dahiliyeye gittim hemen. O da gebelik boyunca 2 nin altında olması lazım dedi. 4 aydır 3 haftada bir kontrol ettiriyorum. Benim yavaş yavaş düştü son bir aydır da 1.20 civarlarında. Doğuma kadar böyle sabit gidicez dedi. TSH ı kontrol altında tutmak çok önemli. Bir an önce ölçtürüp bir doktora göster canım. 2 civarında olsa bile göster. Bana 2 nin altında tutucaz dediler çünkü. Garanti olsun.Ben de hiç memnun değilim aile hekiminden ama rutin tahliller için gidiyorum bana daha yakın olduğu için. Sonra gidip sonuçları alıp aile hekimine dahi göstermiyorum hiç güvenmediğimden. kendim internetten bakıyorum. Benim tsh gebeliği ilk öğrendiğimde 4.5 çıkmıştı. Aile hekimi normal diyince ben de bilmediğimden normal sandım. Sonra araştırdım falan internette hiç iyi şeyler yazmıyordu bununla ilgili. Kendi kadın doğum uzmanıma danıştım, böyle çıkmıştı bana normal dedi dedim. O da bir dahaki ay tekrar bakalım dedi, ilaç dahi vermedi. neyse bakıldı tekrar kendiliğinden 2.3 e düşmüş. Ama bu 2 ay kadar önceydi, bi da hiç bakılmadı ya tekrar yükseldiyse diye endişeleniyorum. Senin öncesinde de yüksek miydi, gebelikte mi yükseldi?
:))))
Ben bu konuda çok duygusalım sanırım. Küçük bir kutuda kızımın bütün ultrason fotolarını, çekilen nst leri, ilk saçını, topuk izinin olduğu kağıdı, hastane çıkışı kıyafetlerini, hatta gebelik testimde çıkan pozitifi hepsini güzel bir hediye kutusu yaptim. İleride yetişkin olduğunda onun için çok güzel bir hediye olacak inşaallah.
Herkese iyi akşamlar.bugun kontrolümuz vardı 209 Gr olmuşuz.pipimizi gayet net gördük :)). Yaş itibariyle Dr amniyosentez dedi ama biz kabul etmedik ve imza verdik bunun için.yanliz kilo olmayınız onlemenemz bir şekilde 17+1 deyiz ve 8 kilo almışım ins. Toplamda 16 bin çok üzerine çıkmam.birinci 12kg ikinci 16 kg ile ile doğuma gittim.ins bu onlardan da fazla olmaz... Bu arada alt komşum doğum yaptı normal doğum olduğu için hemen ayağa kalkmış acaba bu normal mı olsa diye düşünmeye başladım.
Ben yaşıyorum ama ben hamilelik öncesinde de böyle bir durum yaşadığım için pek üstünde durmadım umarım önemli bir şey değildirKızlar bu ara akıntım fazlalaştı. Çamaşırımı baya ıslatıyor. Beyaz renk, çamaşırda kuruyunca hafif sarı gibi duruyor. Koku yok. Kaşıntı falan da yok. Ara ara karnımda ve genital bölgemde ağrım oluyor. Yaşayan var mı bu şekilde.
Canım ya Rabbim bebeklerimizi sağlıkla hayır ve afiyetle bizlere bağışlasın. Allah'a emanetlerAnlıyorum seni, herkesin bebeği kıymetlidir ama zor elde edenler için çok farklıdır biliyorum. Ama benim tüm bunların yanında bambaşka bir riskim var ki tıbben önüne geçilemeyecek, kaderimde varsa yaşayacağım. İlk bebeğimi kaybettiğimde sebebi bulunamadı ve her hamileliğimde aynı riskim var. Çünkü önlemek için bir tedavi göremiyorum, çünkü sebebi belli değil. Hadsiz doktorun teki daha 1-1,5 ay önce yüzüme çat diye çok riskli bir gebelik her an kaybedebilirsin ben bu kadar riskli bir gebeliği takip etmek istemem dedi.. Kafamda kırk tilki var :) erken doğum riskini mi, plasentayı mı, kullandığım aspirinin sebep olduğu astımımı mı, her an kalbi durabilir korkusunu mu yoksa çevremdeki düşüncesiz insanların sebep olduğu kaybetme korkumu mu bastırayım hangisine yeteyim bazen şaşırıyorum :) çok zor kendini telkin etmek biliyorum ama yapamazsak da zararlı. En azından kesin zararlı olandan uzak kalabiliriz, böyle düşün :) düşük olmasın diye elimi göbeğime koyup ya mübdi çekiyorum, içim sıkıldıkça inşirah okuyorum, her sıkıldığımda allahım emanetini sana emanet ediyorum vaktinde sağlıkla hayırla kucağıma alıp büyütmeyi nasip et diyorum. Elimizden ne gelebilirki başka?
Canım ya Rabbim bebeklerimizi sağlıkla hayır ve afiyetle bizlere bağışlasın. Allah'a emanetlerAnlıyorum seni, herkesin bebeği kıymetlidir ama zor elde edenler için çok farklıdır biliyorum. Ama benim tüm bunların yanında bambaşka bir riskim var ki tıbben önüne geçilemeyecek, kaderimde varsa yaşayacağım. İlk bebeğimi kaybettiğimde sebebi bulunamadı ve her hamileliğimde aynı riskim var. Çünkü önlemek için bir tedavi göremiyorum, çünkü sebebi belli değil. Hadsiz doktorun teki daha 1-1,5 ay önce yüzüme çat diye çok riskli bir gebelik her an kaybedebilirsin ben bu kadar riskli bir gebeliği takip etmek istemem dedi.. Kafamda kırk tilki var :) erken doğum riskini mi, plasentayı mı, kullandığım aspirinin sebep olduğu astımımı mı, her an kalbi durabilir korkusunu mu yoksa çevremdeki düşüncesiz insanların sebep olduğu kaybetme korkumu mu bastırayım hangisine yeteyim bazen şaşırıyorum :) çok zor kendini telkin etmek biliyorum ama yapamazsak da zararlı. En azından kesin zararlı olandan uzak kalabiliriz, böyle düşün :) düşük olmasın diye elimi göbeğime koyup ya mübdi çekiyorum, içim sıkıldıkça inşirah okuyorum, her sıkıldığımda allahım emanetini sana emanet ediyorum vaktinde sağlıkla hayırla kucağıma alıp büyütmeyi nasip et diyorum. Elimizden ne gelebilirki başka?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?