2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Hayırlı günler kasım anneleri ben inşaallah aralık annesi olacagım ama gecen pazar kanama yüzünden acile gittim kanamanın nedeni miyomlarmış bebek cok şükür iyi ama kanamam koyu kahverengi seklinde devam ediyor ben arasıra sizide takip ettigimden buradada benim gibi bir arkadaş vardı kanaması ne durumda agrısı hep devam ediyormu sormak istedim bu kanamanın devam etmesi beni çok korkutuyor

Her sağlık ocağı aynı değildir ama ben hiç memnun değilim sağlık ocağımdan. Tshım 5 e yakındı bana normal dediler. Kadın doğumcum tabiki normal olmadığını söyledi. 3 haftada bir dahiliyeye gidiyorum. Takipteyiz. D vitamini benim de sınırdı. Gittiğim dahiliye doktoru onun için de ampul yazmıştı. Senin tsh yüksek miydi canım neden yüksek çıkabilir dedin?

Canim
Şimdi ultrason kağıdına baktım cervixl yazan yerde 3.97 cm yazıodu. Serviks boyu bu demek değilmi. Normal değeri bilen var mı. Rahim açıklığım olduğunu söyledi dr. Progestana başlattı
bu rakam normal cervix boyu 4 cm civari zaten gayet normal cok guzel hatta. Doktorunun ne dedigini acikcasi anlamadim rahim agzi kisaligi degil demek ki orasi da 4 cm se zaten rahaim acilmaz, sastim kaldim

bir garip oblomov cok geçmiş olsun cnm arkadaşlarında dediği gibi bncede rapor al vee dinlen inş en kisa zmanda sende ağrısı olsan diğer hamisler de iyileşir .ben de bugun kızımin karnesi için okuldaydim sonra aksama kadar keyfini yaptim gezdik cok ağrım var fazla yürüdüm sanırım. Bu arada bnm bacak arası ağrılarım da başladı Aslında burda agrilarinizi okuyunca ben normal görüyorum çünkü 9 ay çektim bu ağrıları diğer gebeliklerimde de sürekli de muayene oldum normal olacak dedi doktorum o yüzden pek de evhamlanmiyorum herşey yolunda giden bir gebelikse ağrı sizi hep oluyo tabiki kasılmalar farkli umarım rahat bir gebelik geciririz

Canim

bu rakam normal cervix boyu 4 cm civari zaten gayet normal cok guzel hatta. Doktorunun ne dedigini acikcasi anlamadim rahim agzi kisaligi degil demek ki orasi da 4 cm se zaten rahaim acilmaz, sastim kaldim

Açılır :) Benim de 4cme yakındı servikal uzunluk ama rahim ağzında açılma vardı. Huni görünümü demişti doktor hatta. 5cme yakın ölçülmüştü öncesinde diye hatırlıyorum ama o gün 4e yakın birşey çıkmıştı. Olabiliyormuş yani demek ki. O gün 2 farklı doktor açılma var dedi bana. Ki zaten önce rahim ağzında yumuşama oluyor ardından açılma başlıyor ve kasılmalarla o servikal uzunluk sıfırlanıp açılma da tamamlanıp doğum oluyor diye biliyorum ben. Benim yaşadığım durum işte o açılmanın başlamasıydı, arkadaşın da böyle anladığım kadarıyla. Sizin rahim ağzı kısalığı dediğiniz rahim ağzı yetmezliği denen durum mu acaba? Çünkü o zaman açılma olduğunda sıfırlanma hemen oluyor bu yüzden de erken düşükler olabiliyor diye erken haftada serklaj yapılıyor. Onunla mı karıştırdınız acaba?

Doktor bana önceki doğumun erken mi olmuştu dedi. Bende ilk gebeliğim dedim. O zmn daha dikkatli ol dedi. Rahim ağzın kapalı ama açılma olabilir her an sancın olursa sertlik olursa hemen gel dedi. Ama yat dinlen vs demedi. Hatta ilk başta ilaçta yazmadı ben sancım oluyor adet sancısı gibi dediğim zmn yazdı ilacı. Ve bana 1 ay sonra gel dedi. Okuduğum kadarı ile her hafta ölçüm yapılıyor bu gibi durumda. Ben açıkçası 15 gün sonraya randevu aldm. Bakacağım artık. Eğer normal derse ne ala. Demez ise bayram sonrası başka bir doktora daha gideceğim.

ayy Allah yardımcın olsun o zaman doğuma az kala söylersin doktoruna canım anlatırsın durumunu o da duyarlı olur inşallah bazı doktorlar var hiç affı yok zaten ordan koca bebek cikcak diye düşünüyorlar heralde pat diye bakıyolar :)

İnsallahhh canım çok isterim ikimizinde sağlıklı prensesleri gelsin :)
Ayy kız olabilir mi acaba Hem göstermiyor hem sakin falan

.
inşallah canım hayırlısı olsun kız olsun :))

@bir garip oblomov çok çok geçmiş olsun canım inşallah herşey yoluna girer en kısa zamanda.. sağlıklı olsun bebislerimiz sağ salim kucagimiza alalım yeter..arkadaşların dediği gibi rapor al dinlen bence canım

Herkese iyi akşamlar.bugun kontrolümuz vardı 209 Gr olmuşuz.pipimizi gayet net gördük :)). Yaş itibariyle Dr amniyosentez dedi ama biz kabul etmedik ve imza verdik bunun için.yanliz kilo olmayınız onlemenemz bir şekilde 17+1 deyiz ve 8 kilo almışım ins. Toplamda 16 bin çok üzerine çıkmam.birinci 12kg ikinci 16 kg ile ile doğuma gittim.ins bu onlardan da fazla olmaz ... Bu arada alt komşum doğum yaptı normal doğum olduğu için hemen ayağa kalkmış acaba bu normal mı olsa diye düşünmeye başladım.

Ben de hiç memnun değilim aile hekiminden ama rutin tahliller için gidiyorum bana daha yakın olduğu için. Sonra gidip sonuçları alıp aile hekimine dahi göstermiyorum hiç güvenmediğimden. kendim internetten bakıyorum. Benim tsh gebeliği ilk öğrendiğimde 4.5 çıkmıştı. Aile hekimi normal diyince ben de bilmediğimden normal sandım. Sonra araştırdım falan internette hiç iyi şeyler yazmıyordu bununla ilgili. Kendi kadın doğum uzmanıma danıştım, böyle çıkmıştı bana normal dedi dedim. O da bir dahaki ay tekrar bakalım dedi, ilaç dahi vermedi. neyse bakıldı tekrar kendiliğinden 2.3 e düşmüş. Ama bu 2 ay kadar önceydi, bi da hiç bakılmadı ya tekrar yükseldiyse diye endişeleniyorum. Senin öncesinde de yüksek miydi, gebelikte mi yükseldi?

Canım vallahi eğer açılman olursa sancında gelirse doğur gitsin. Acısı zaten doğana kadar sonrasında o ilk anlarını acısız güzelce hatırlamak için yaşamak için ben normal doğumu çok istiyorum

Canım ben daha önce hiç TSH ölçümü yaptırmamıştım. O yüzden bilmiyorum ne zamandan beri olduğunu. İlk yapılan testte yüksek çıkmıştı. 4.85 ti benim değerim. Kadın doğum doktorum ilaç kullanmam gerektiğini söyleyince dahiliyeye gittim hemen. O da gebelik boyunca 2 nin altında olması lazım dedi. 4 aydır 3 haftada bir kontrol ettiriyorum. Benim yavaş yavaş düştü son bir aydır da 1.20 civarlarında. Doğuma kadar böyle sabit gidicez dedi. TSH ı kontrol altında tutmak çok önemli. Bir an önce ölçtürüp bir doktora göster canım. 2 civarında olsa bile göster. Bana 2 nin altında tutucaz dediler çünkü. Garanti olsun.

Ayy ne kadar guzel yapmissin benim hic aklima gelmedi. ben sadece blog actim ve yasadiklarimizi yazdim halende ilklerini yazmaya devam ediyorum. idrar tahlili cubugumu sakladim sadece :)))

oglusunuz hayirli olsun Allah saglicaklankucaginiza da almayi nasip etsin. daha.once sezaryen olanlarin %90 yine sezaryen olma ihtimali vardir derler. tabi bu konu doktorla iyice gorusulmelidir. olmuyorda degil kisiden kisiye gore degisebiliyor. ama normal dogum kesinlikle buyuk rahatlik. ben 2saat sonra ayaklanip kendi kendime herseyimi yapabilmistim.

Kızlar bu ara akıntım fazlalaştı. Çamaşırımı baya ıslatıyor. Beyaz renk, çamaşırda kuruyunca hafif sarı gibi duruyor. Koku yok. Kaşıntı falan da yok. Ara ara karnımda ve genital bölgemde ağrım oluyor. Yaşayan var mı bu şekilde.

Ben yaşıyorum ama ben hamilelik öncesinde de böyle bir durum yaşadığım için pek üstünde durmadım umarım önemli bir şey değildir

Canım ya Rabbim bebeklerimizi sağlıkla hayır ve afiyetle bizlere bağışlasın. Allah'a emanetler

Canım ya Rabbim bebeklerimizi sağlıkla hayır ve afiyetle bizlere bağışlasın. Allah'a emanetler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…